• Java Batavia
  • Java Multaltuli straat Rangkasbitung
  • angklung
  • Java Papandayan
  • Baturraden
  • Borobudur
  • Java Merapi
  • Becaks Yogya
  • Bromo
  • Java sawa
  • Java Sukamade turtle

Reizen Trips Voyages Java

Java

Java: Landbouw in de bergen
Java is zo’n beetje het kloppend hart van Indonesië. De hoofdstad Jakarta telt, inclusief de buitenwijken, net zoveel inwoners als Nederland, ongeveer 17 miljoen.
Hoe verder naar het oosten, hoe rustiger het wordt, afgezien van Indonesië’s tweede stad Surabaya. Op Java wordt zo’n beetje iedere vierkante meter gebruikt om te wonen en te werken. In de stad, op het platte land en zelfs op de flanken van de vulkanen worden groenten en fruit verbouwd.

Java is het enige eiland waar je ook met de trein kunt reizen.Op zich is dat een comfortabele manier van reizen, maar denk absoluut niet aan het Nederlandse spoorwegennet waar ieder half uur wel een trein langskomt. Vaak rijden er op een (lang) traject maar 1 of 2 treinen per dag, die dan ook mooie namen kennen als de Argo Wilis of Malioboro Express. Met name het stuk vanuit Bandung naar het oosten is een prachtige rit door het Preanger gebergte.

Highlights zijn onder meer: Kota Lama (de oude stad) van Jakarta, de botanische tuin Kebon Raya in Bogor, de vulkaan Tankungban Perauh en de theetuinen bij Bandung, de Borobudur en Prambayan tempels bij Yogyakarta en de Bromo vulkaan in oost Java. Maar voor wie tijd heeft is er nog zóveel meer!

De geschiedenis van Nederlands Indië is met name op Java terug te vinden. Voor wie geïnteresseerd is in historie zijn Rangkasbitung (Multatuli’s Max Havelaar), Malabar (Hella Haase’s Heeren van de thee) en Linggarjati (waar in 1946 een akkoord werd gesloten tussen Nederland en de Republiek Indonesia in oprichting) zijn plaatsen die aangedaan moeten worden. De steden Bandung en Malang hebben nog prachtige wijken uit de Nederlandse periode.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de nationale parken van Ujung Kulon (west) en Meru Beriti (oost). Duikers hebben, behalve bij Karimunjawa voor de kust van Semarang, hier weinig te zoeken. Pulau Seribu, de duizend eilanden bij Jakarta zijn geen bezoek waard.

Vulkaanklimmers halen hun hart op bij de eenvoudige Tankungban Perahu bij Bandung en de Bromo of Kawah IJen in oost Java, of de lastige Merapi (waar komt die naam vandaan?) bij Yogyakarta of de Semeru bij Malang.
Lekker eten kan culinair in de grote steden en lokaal bij duizenden warungs en rumah makan’s. Van west naar oost merk je ook verschillen in de recepten: In west Java is de keuken nog redelijk heet, rond Yogyakarta en midden Java wordt veel zoeter gegeten.

Klimaat

Klimaat Java
Het regenseizoen start zo'n beetje in november-december en duurt tot maart. Gedurende deze maanden valt er dagelijks, vaak in de namiddag en avond, een stevige bui. Het kan ook voorkomen dat er een aantal dagen de hele dag regent.
In de periode april-oktober is het over het algemeen droog, met af en toe een bui. Natuurlijk ontkomt het klimaat op Java ook niet aan de klimaatsverandering. Het hele jaar door is de temperatuur rond de 30 graden en 's nachts zo'n 5 graden lager.
Java
Bekijk in het grootView enlarged
Afstanden Java
Bekijk in het grootView enlarged

Voorbeeld rondreizen Java

Baturraden
Java leent zich uitstekend voor culturele of avontuurlijke rondreizen. Onze favoriete Java-Bali Teenage tour is een uitgedachte rondreis over Java en Bali voor jeugd en jong volwassenen, waar ook de ouders volledig aan hun trekken komen.
Andere Java rondreizen hebben een specifiek karakter, soms meer cultuur, soms meer avontuur en vaak in combinatie met andere eilanden. Al onze Java voorbeeldreizen voltrekken zich in een rustig tempo. Vaak zijn er 2 of 3 overnachtingen in hetzelfde hotel, we komen meestal in de middag aan op de plaats van bestemming en er is onderweg voldoende tijd om leuke stops te maken. Onze Java reizen nodigen uit om in contact te komen met de gastvrije bevolking en laten u het ware Indonesië zien, zonder de highlights over te slaan. Wij kennen Indonesië als geen ander en laten u daar graag van proeven, letterlijk en figuurlijk.

Voorbeeldreizen Example trips Java

Rondreis 22 dagen avontuurlijk en cultureel Java en Bali

Boot Pangandaran/Cilacap
Deze reis neemt u mee naar de natuur van Java en Bali en brengt u regelmatig in contact met de lokale bevolking. Een comfortabele individuele rondreis met volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Langs de hoogtepunten van Java, met onder andere de grote Plantentuin in Bogor, de Green Canyon in P...meer infomore infoInformations supplémentaires

Rondreis 16 dagen midden en oost Java en Bali - Cultuur en avontuur

Borobudur sunrise
Deze reis neemt u mee naar Yogyakarta, Oost Java en Bali en brengt u regelmatig in contact met de lokale bevolking. Een comfortabele individuele rondreis met volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Ontdek Indonesië, met de hoogtepunten van Java, met onder andere de beroemde Borobudur en een tre...meer infomore infoInformations supplémentaires

Rondreis 16 dagen Java per trein

Kereta Api (trein)
Tijdens onze nieuwe treinreis op Java kunt u onderweg de diverse hoogte punten bezoeken, zoals de oude haven in Jakarta, de Art Deco gebouwen en angklung muziekschool in Bandung en natuurlijk ook de Borobudur tempel en Bromo vulkaan. Op het einde van uw reis kunt u nog een (optioneel) uitstapje make...meer infomore infoInformations supplémentaires

Rondreis 20 dagen klassiek Java en Bali

Jakarta Cafe Batavia
Een comfortabele individuele voorbeeldreis over Java met volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Langs de hoogtepunten van Java, met onder andere het historisch centrum van Jakarta, de grote Plantentuin in Bogor, de beroemde Borobudur, de indrukwekkende Bromovulkaan en de plantages op oost Java ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Rondreis 24 dagen avontuurlijk en cultureel Java-Bali Teenage tour

Sukamade 4wd
Dé individuele Java-Bali reis voor pubers met ouders! Een afwisselende en verrassende reis met voldoende tijd om tussendoor uit te rusten of zelf op onderzoek uit te gaan. U bezoekt de bekende Java highlights, maar staat ook regelmatig letterlijk stil bij natuur en cultuur onderweg. Je komt op i...meer infomore infoInformations supplémentaires

Groepsreizen Java

Gedung Sate, Bandung
Regelmatig organiseert Merapi rondreizen in groepsverband naar Indonesië. Soms zijn de rondreizen aan een thema gebonden, maar ook bieden we rondreizen in klein groepsverband aan, zoals de Teenage Tours in de schoolvakanties.
Voor wie zelf met een groep familie, vrienden of collega's een rondreis door Indonesië wil maken stellen we met plezier een groepsreis op maat op.

Door de Coronapandemie hebben we voorlopig alle groepsreizen opgeschort. Wel wordt gewerkt aan het aanbod groepsreizen voor 2023.
Heeft u suggesties voor een groepsreis? Klik op deze link suggesties groepsreizen en we kijken wat we voor u kunnen samenstellen.

Groepsreizen Group trips Java

Bouwsteen rondreizen Java

Ujung Kulon canoVoor wie zelf tickets heeft geregeld en alleen nog het landarrangement wil boeken zijn onze Java bouwstenen een uitkomst. Met keuzes uit klassiek of meer avontuurlijk, west- en centraal of centraal- en oost Java heeft u ruime keuze uit onze Java rondreizen. Daarnaast hebben we een prachtige rondreis over west Java die afwijkt van de gangbare rondreizen.
Onze bouwstenen zijn rondreizen met verrassende ontmoetingen met een combinatie van cultuur, natuur en highlights. Deze passen we met plezier op maat aan naar uw wensen.

Bouwstenen Building blocks Java

Bouwsteen 13 dagen cultuur en avontuur Java

Sunda Kelapa, Jakarta
Deze reis neemt u mee naar de natuur van Java en brengt u regelmatig in contact met de lokale bevolking. Een comfortabele individuele rondreis met volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Langs de hoogtepunten van Java, met onder andere de grote Plantentuin in Bogor, de Green Canyon in Pangandar...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 12 dagen klassiek Java

Tahu fabriekje
Een comfortabele individuele reis over Java met veel aandacht voor cultuur en historie en volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Langs de hoogtepunten van Java, met onder andere het historisch centrum van Jakarta, de grote Plantentuin in Bogor, de beroemde Borobudur, de indrukwekkende Bromovulk...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 10 dagen van Jakarta naar Yogyakarta

Borobudur
Een bouwsteen met hoogtepunten van west Java en volop aandacht voor cultuur en leuke ontmoetingen. U reist vanaf Jakarta, Bandung en Pangandaran naar Yogyakarta. Onderweg van Bandung naar Pangandaran maakt u een prachtige treinreis door het bergachtige Preanger gebied. De reis en de accommodaties...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 7 dagen Java, van Yogyakarta naar Bali

java kraton yogya
Deze reis van Yogyakarta via oost Java brengt u tot uw hotel op Bali. Uw chauffeur neemt u mee langs de natuur van Java en brengt u regelmatig in contact met de lokale bevolking. Een comfortabele individuele rondreis met volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen. Langs de hoogtepunten van midden- ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 8 dagen West Java

Multatuli
Een reis voor diegenen die kennis willen maken met de natuur en cultuur van west Java. U bezoekt het Nationaal park Ujung Kulon, de Krakatau vulkaan in de straat Sunda, tussen Java en Sumatra, maakt kennis met de traditionele Baduy bevolking, bezoekt het Multatuli museum in Rangkasbitung en ziet de...meer infomore infoInformations supplémentaires
Anyer sunset
AnyerAnyer en het aansluitende Carita liggen aan de Straat van Sunda, de zeeweg tussen Java en Sumatra.
In de weekenden worden Anyer en Carita druk bezocht door Jakartanen.
Vanaf het strand is de Krakatau goed zichtbaar. Vanuit Anyer zijn dagtochten te ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Gedung Sate, Bandung
Bandung“Het Parijs van Java” werd Bandung vaak genoemd. Pas in 2020 ben ik te weten gekomen waar die naam vandaan kwam: de vele modewinkeltjes, mediterrane restaurants en andere luxe boutiques maakten dat Bandung een Parijse uitstraling kreeg aan het begin ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Museum Angkut - Batu
BatuBatu is van oudsher een van de favoriete vakantieplaatsen van de vroegere Nederlands Indische bevolking. Het ligt in de bergen en er is hier een aangenaam klimaat. Het dorp wordt omringd door fruitkwekerijen. Met de warmwaterbronnen en vele zwembaden... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Baturraden
BaturradenBaturaden is een rustpunt tijdens uw reis op Java. Aan de voet van de vulkaan Gunung Slamet is Baturraden hét startpunt voor mooie wandelingen door de bergachtige natuur. Bij Pancuran Tuju (letterlijk vertaald de 7 douches) komen 7 heetwaterbronnen d... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Bung Karno museum
BlitarDe oost Javaanse stad Blitar ligt ten zuiden van de vulkaan Gunung Kawi. Vlakbij Blitar ligt het Soekarno museum. Het museum neemt je mee door het leven van de eerste president van Indonesië, Soekarno. Bij het museum is ook de graftombe van Bung Karn... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Plantentuin Bogor
BogorBogor (Buitenzorg)50 km ten zuiden van Jakarta is het meest bekend om de Botanische plantentuin.
Door de vele regen die hier valt is het aangenaam koel en groeit de vegetatie welig.
In de Botanische tuinen kunt u een wandeling maken in het park waa... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
java borobudur
BorobudurDe Borobudur is een beroemd tempelcomplex, gebouwd in de negende eeuw. Het ligt op een kleine heuvel in de buurt van Yogyakarta en omringd door andere tempels en vulkanen. Het complex is 47 meter hoog en is opgebouwd uit negen verschillende 'etages'.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Bromo
Bromo - TosariDe meest bekende vulkaan van Java, de Bromo, ligt in het Tengger-massief. Samen met de kraters van de Batok en Widodaren ligt de Brom krater in een zandzee van 80 vierkante kilometer die wordt omringd door de caldera rand.
Voor zonsopgang rijden ta... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Cirebon Klenteng
CeribonCirebon is een havenstad in het noorden van West Java en heeft vanwege de vroegere garnalenvisserij als bijnaam Garnalenstad gekregen. Tegenwoordig is het een moderne middelgrote handelsstad, waar rotan meubelen -tot de kunststof rotan industrie op k... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Cipanas-Garut
CipanasCipanas is een stadje op West-Java, gelegen op ongeveer 800 meter hoogte en het ligt uiteengestrekt langs de weg. Het betekent in het Soendanees warme rivier, wat duidt op een door vulkanen opgewarmde rivier.

Het heeft voor Indonesië een fris klim... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Uitbarsting Merapi 2010
Gunung MerapiDe vulkaan Gunung Merapi is de meest actieve vulkaan van Indonesië. Gemiddeld iedere drie jaar vindt een kleine uitbarsting plaats en iedere tien tot vijftien jaar een grote. De laatste grote uitbarsting was in oktober 2010, waarbij vulkanisch materi... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Jakarta by night
JakartaJakarta, The Big Durian, je houdt er van of je loopt er voor weg. Het is de geboortestad van mijn moeder, destijds nog Batavia geheten. In 1993 ben ik nog in haar geboortehuis geweest, een privilege dat weinig Indo’s nog kunnen beleven, aangezien Jak... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Jatigede 2013
Jatigede SumedangJatigede Sumedang is op zichzelf geen plaats waar je direct naar toe zou willen, maar een nieuwe dam maakt het toch bijzonder:

Wikipedia:
De Jatigede-dam is een dijkdam die momenteel in aanbouw is aan de Cimanuk-rivier in Sumedang-regentschap, We... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Jepara
JeparaJepara is een stad ten noord oosten van Semarang.
De stad is bekend om het mooie houtsnijwerk en de teak industrie en exporteert veel houten meubelen naar o.a Europa.
Door deze industrie is er relatief een grotere welvaart in deze regio.
Mocht u i... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Jombang
JombangJombang ligt in oost Java en wordt door ons als eindstation gebruikt op de treinreis Yogyakarta-Bromo of - Malang.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Meru Betiri plantage
KalibaruKalibaru is meestal de laatste stop op de lange reis over Java voordat je met de ferry naar Bali oversteekt. Het is een dorpje in de bergen vlakbij de Raung vulkaan bij het Kawa Ijen plateau. Het is een vriendelijk dorp, omgeven door plantages.

U ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kaliklatak
KaliklatakKaliklatak is een grote, oude plantage van ongeveer 1000 hectare. Er wordt vooral koffie en rubber verbouwd, maar hier worden ook bananen, peper, nootmuskaat, kaneel en cacao verbouwd.
De plantage is van oorsprong Nederlands en in 1957 overgedragen... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nirvana Laut
KarimunjawaHet eilandje Karimunjawa en de omliggende atolletjes ligt voor de kust van Semarang in de Javazee.
Het bounty eilandje is vooral bekend bij duikers. Geen wonder, met prachtige koralen en talloze kleurrijke vissen stap je hier direct in een tropisch ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kawah Ijen
Kawah IjenDe Kawah IJen is de krater en het kratermeer van het IJen gebergte. De vulkaan is vooral bekend van de zwaveldragers, die vrijwel dagelijks zwavel winnen in de krater en deze zo'n 5 kilometer verderop brengen naar het distributiepunt.

De Kawah Ije... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kretekfabriek Kediri
KediriKediri is een typische, middelgrote oost Javaanse stad, volledig gericht op het dagelijkse leven. Het heeft dan ook weinig toeristische trekpleisters. Bezienswaardigheden zijn o.a de Dolo watervallen, de Surowono tempel, de Puh Sarang kerk en de Bend... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Villa Isola, Bandoeng
LembangLembang, vernoemd naar een grassoort, is gelegen aan de voet van de Tangkuban Perahu.
Het is vooral bekend door de fruitteelt en de fruitmarkt.
Loop door de markt en ruik de heerlijke geuren van he rijpe fruit, laat uw chauffeur uw favoriete fruits... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Linggarjati museum
LinggarjatiLinggarjati (Linggadjati) is een bergdorpje op de flanken van de Ciremai berg, ten zuiden van Cirebon. Het dorp is vooral bekend om de Overeenkomst van Linggdjati; de politieke overeenkomst tussen de staat der Nederlanden en de geproclameerde republi... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Madura
MaduraMadura een eilandje ten noord oosten van Surabaya is een van de armere regios van Java.
De Madurezen werden vroeger beschouwd als uistekende zeelui en stonden bekend om hun mooie en goede schepen.
In augustus en september worden de jaarlijkse stier... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Magelang
MagelangMagelang is een heerlijke koele plaats op 40 km afstand van Yogyakarta. De plaats is omgeven door bergen zoals de Merapi vulkaan en de Sumbing en Sindoro. Aan de ene kant van de bergen Semarang en aan de andere kant Yogyakarta.
Vanuit Magelang kunt ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
java malabar thee
MalabarMalabar is een gebied hoog in de bergen vlakbij de berg Malabar op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Bandung. In de 19e eeuw werden hier door de familie Kerkhoven grote theeplantages aangelegd. Het leven op Malabar is prachtig beschreven door Hel... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
IJen boulevard
MalangNegentig kilometer ten zuiden van Surabaya ligt de charmante stad Malang. Malang dankt haar eerste rijkdommen aan de koffieteelt, maar is nu bekend als appelstad. De appels uit Malang worden namelijk wereldwijd geëxporteerd. In de omgeving van Malang... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nagrak
NagrakNagrak is een klein plaatsje ten zuiden van Bogor en in de buurt van Sukabuni, west Java.
Er is veel te zien en te doen in deze niet-toeristische streek. Van wandelen in de directe omgeving, jungle-tracking in Gunung Halimun National Park tot een ex... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Green Canyon, Pangandaran
PangandaranPangandaran heeft zich ontwikkeld van kleine vissersplaats tot populaire badplaats. Hoewel de hoofdinkomsten nog steeds uit visserij bestaat, biedt het toerisme nu ook werk aan een groot deel van de bevolking.

De Green Canyon is dé aanrader van Pa... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Pelabuhan Ratu
Pelabuhan RatuPelabuhan Ratu is een vissersdorp in de buurt van Sukabumi, West-Java. Inwoners van Jakarta en Bandung komen hier graag in de weekenden om het stadsrumoer te ontvluchten. Pelabuhan Ratu ligt in een baai die de vorm van een hoefijzer heeft. De baai he... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Multatuli
RangkasbitungRangaksbitung is de plaats waar Eduard Douwes Dekker (Multatuli) assistent-resident van Lebak was. Er is een klein museum, waar je, als je geluk hebt, goed wordt geïnformeerd door een student van de Multatuli universiteit.

In de buurt van Rangkasb... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sarangan
SaranganSarangan ligt halverwege Madiun en Solo aan het vulkanische meer van Sarangan. Door de ligging in de bergen heerst hier een koeler klimaat en is daardoor een populair vakantieoord voor Indonesiërs. Er komen relatief weinig buitenlandse toeristen. U k... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij, Semarang
SemarangSemarang is de hoofdstad van de provincie Midden Java.
De stad staat bekend om zijn grote Chinese bevolkingsgroep. De naam van de stad is ontstaan uit een samentrekking van de woorden asem (tamarinde) en arang (zelden). Haar bijnaam is "Kota Jamu" (... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Solo Batik
SoloDe stad Solo dateert uit de tijd van de Hindoe-Javaanse rijken. Solo, vroeger Surakarta, is het oudste culturele centrum van Java. In de negende eeuw werd het gebied rondom Solo gedomineerd door hindoe- en boeddhistische rijken. In deze periode kwame... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sukamade turtle
SukamadeSukamade is een vissers- en plantagedorpje aan de zuidkust van oost Java. Het ligt midden in het Meru Betiri natuurpark en is uitsluitend per jeep bereikbaar.
De grootste attractie van Sukamade is het schildpaddencentrum. Vrijwel dagelijks komen reu... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Surabaya - Majapahit hotel
SurabayaSurabaya is vernoemd naar een haai, Sura, en een krokodil, Baya, die in de rivier Kalimas (de Gouden Rivier) zouden hebben gevochten. Beide overleefden het gevecht niet, en de plek waar zij stierven is het centrum van Surabaya. De haven is de op 1 n... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
java candi sukuh
Tawangmanggu - SukuhOp de flanken van de vulkaan Gunung Lawu ligt het bergdorpje Tawangmanggu. Het gebied is vooral bekend vanwege de eeuwenoude Hindoe tempels Candi Sukuh en Candi Ceto. U kunt hier ook prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de Jumog of Grojogan... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Telaga Warna
Telaga Warna - west JavaTelaga Warna is een vulkanisch meertje, gelegen bij de Puncak pas op het Indonesische eiland Java tussen Bogor en Bandung. Het meer speelt een grote rol in de debuutroman Oeroeg van Hella Haasse.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Tretes
TretesTretes was vroeger populair als vakantiebestemming vanuit Surabaya.
In het koelere klimaat waar u geen airconditioning behoeft is het aangenaam vertoeven.
Er zijn vele mogelijkheden om u sportief te vermaken: golfen, paardrijden of een wandeling ma... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ujung Genteng
Ujung GentengUjung Genteng is een vissersplaatsje op West Java in het district Sukabumi.
Het plaatsje is met name bekend vanwege de zeeschildpadden die hier hun eieren op het strand komen leggen. Ook surfers weten Ujung Genteng te vinden. De nabijgelegen waterva... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ujung Kulon cano
Ujung KulonNationaal park Ujung Kulon is gelegen op de uiterste zuidwestpunt van Java. Tot het park behoren ook diverse omringende eilanden waaronder de vulkanische archipel Krakatau en Peucang. Het park heeft een oppervlakte van 1206 km². Sinds 1991 staat het ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Diengplateau
WonosoboVanuit Wonosobo de hoofdstad van Centraal Java kunt u makkelijk het Dieng plateau bereiken.
Door het koele klimaat, Wonosobo ligt op ruim 700 meter boven zeespiegel,is het hier aangenaam vertoeven.
Iets buiten Wonosobo zijn er de vele tabaks- en ch... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Yogya batik stempel
YogyakartaYogyakarta is het culturele centrum van java, de ziel van het eiland. Daarnaast is het ook één van de gezelligste en meest bezienswaardige steden van Indonesië. Mede door het ommuurde koninklijke paleis, Kraton, wat al een stadje op zich is. Je vindt... Meer infoMore infoInformations supplémentaires

Accommodaties Accommodations Hébergements Java

Anyer

Patra Jasa - Anyer
Patra Anyer
Het comfortabele Patra Jasa Anyer ligt heerlijk aan zee. Onze kamers hebben alle uitzicht op de Straat Sunda. Bij goed weer ziet u Sumatra aan de overkant liggen. Aantal kamers: 70 Het hotel beschikt over een mooi zwembad en een tennisbaan. Alle kamers hebben AC, koffie/thee faciliteiten en ee...meer infomore infoInformations supplémentaires
Jayakarta - Anyer
Jayakarta Anyer
Het Jayakarta ligt direct aan het strand van Anyer - Carita. Het hotel heeft een zwembad, restaurant, spa en tennisbaan. Er zijn verschillende typen bungalows, gelegen in de tuin en suites in een 2 verdiepingen tellend gebouw. Wij kiezen hier voor de Suites met uitzicht op zee (en Krakatau). De ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bandung

Prama Grand Preanger - Bandung
Grand Preanger
Het Grand Preanger is een luxe 4* hotel gelegen aan de Jalan Asia Afrika, de voormalige Postweg in Bandung. De vele faciliteiten van het hotel zorgen voor een perfect verblijf in deze stad. Alle kamers beschikken over airconditioning, badkamer, telefoon, tv, WiFi, minibar, koffie- en thee facilite...meer infomore infoInformations supplémentaires
Savoy Homann - Bandung
Savoy Homann - Bandung
Selamat datang di tempo doeloe! Het prachtige in Art Deco-stijl opgetrokken Savoy Homann ligt in een van de koloniale wijken in het centrum van Bandung aan de oude Postweg Jalan Asia Afrika. De kamers zijn nu gemoderniseerd maar de openbare ruimtes hebben de Art Deco-stijl gelukkig behouden. In ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mutiara - Bandung
Mutiara Bandung1
Een zeer comfortabel hotel. Centraal gelegen in Bandung, aan de hoofdweg. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer met bad en douche, haardroger (op aanvraag), koelkastje, koffie-en theezetfaciliteiten, kluisje en wifi. . Aantal kamers: 112 Faciliteiten: Restaurant, bar/café...meer infomore infoInformations supplémentaires
Padma - Bandung
Padma Bandung
Het luxe Padma hotel ligt prachtig in de bergen in het Dago gebied van Bandung. De kamers zijn modern, ruim en comfortabel. Het hotel heeft 124 kamers, waarvan wij de Premier en Hillside studio's aanbieden. Deze kamers zijn uitgerust met AC, telefoon, tv, Dvd speler, badkamer met douche, bad, t...meer infomore infoInformations supplémentaires
Sukajadi - Bandung
Het Sukajadi Hotel is een eenvoudige boutique accommodatie op loopafstand van Paris Van Java, het grootste openluchtwinkelcentrum van Bandung. Het hotel heeft tropische tuinen, een buitenzwembad en een restaurant. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen rond het zwembad. Uw kamer heeft een...meer infomore infoInformations supplémentaires
The Papandayan - Bandung
Papandayan Hotel
In 2011 volledig gerenoveerd stijlvol en luxe hotel vlakbij het centrum van Bandung. Vanaf het fraaie zwembad heeft u uitzicht op de Tangkuban Prahu vulkaan. Alle kamers zijn uitgerust met telefoon, tv, badkamer, haardroger, koffie-en theezetfaciliteiten, minibar, kluisje en wifi (toeslag). A...meer infomore infoInformations supplémentaires
Vio Hotel Cimanuk - Bandung
Vio Cimanuk
Op slechts 5 minuten lopen van het historische Gedung Sate ligt het Vio Cimanuk hotel. De kamers beschikken alle over TV, minibar, kluisje en gratis Wifi. Het hotel beschikt over een lift en een restaurant.meer infomore infoInformations supplémentaires
House Sangkuriang - Bandung
Sangkuriang
House in Art Deco gebouwde Sangkuriang is een kleinschalig (55 kamers) hotel in de wijk Dago. Vanuit het restaurant en zwembad kunt u genieten van het mooie uitzicht. Alle kamers beschikken over AC, koffie/thee faciliteiten, minibar en een balkon. In het gehele complex is gratis WiFi. Er is een lift...meer infomore infoInformations supplémentaires
Selaras Guesthouse - Bandung
Selaras Guesthouse
Het kleinschalige Selaras guesthouse ligt in een wijk waar nog veel huizen uit de Nederlandse periode staan. Op loopafstand zijn veel restaurantjes en winkeltjes en aan de rand van het Taman Cibeunying park vindt u vele eetstalletjes. Alle kamers beschikken over airco, eigen badkamer en in de publi...meer infomore infoInformations supplémentaires
Artotel de Braga - Bandung
De Braga
Artotel de Braga is een redelijk luxe en modern hotel in het hartje van Bandung aan de bekende Braga winkelstraat. Onder het hotel bevindt zich het Sarinah warenhuis. Het hotel heeft een zwembad, Spa, restaurant en bar. De kamers variëren van 22 (Studio), 28 (Studio Deluxe) tot 35 (suite) m2. de B...meer infomore infoInformations supplémentaires
Vasaka Maison - Bandung
Vasaka Maison
Centraal gelegen hotel aan de Jalan Asia-Afrika. Het hotel biedt Superior en Deluxe kamers, waarvan wij de Deluxe kamers aanraden. Het hotel heeft een restaurant, bar en buitenzwembad. In 2023 nog geen WiFi in de kamers. meer infomore infoInformations supplémentaires

Banyuwangi

Ketapang Indah - Banyuwangi
Ketapang Indah
Ketapang Indah ligt direct aan zee, net buiten de plaats Banyuwangi waar de Ferry oversteekt van Java naar Bali. Er is geen strand. U kunt ook de zee niet in vanuit het hotel want er staat een hek voor. Het zwembad en de bungalows liggen in een mooie tuin met veel palmbomen. De kamers hebben uitzi...meer infomore infoInformations supplémentaires

Batu

Kartika Wijaya - Batu
Kartika Wijaya2
Het Kartika Wijaya is een aangename mix van nostalgie en moderne bouw gelegen in een prachtig gebied. Er is een speeltuin en een kinderboerderij, wat het hotel zeer geschikt maakt voor families met kinderen. En ook volwassenen zullen zich niet vervelen met de vele sportfaciliteiten. Alle in de t...meer infomore infoInformations supplémentaires

Baturraden

Grand Kanaya - Batturaden
Grand Kayana
Het Grand Kanaya hotel ligt op een prachtige locatie in het bergachtige gebied van Baturraden. De kamers zijn netjes, ruim en schoon. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van badkamer, televisie, telefoon,waterkoker en balkon. Het hotel beschikt over een zwembad, restaurant, roomse...meer infomore infoInformations supplémentaires
Santos Homestay - Baturraden
Santos Homestay
Santos Homestay is het gastvrije guesthouse van Santos en Suci. De homestay is het meest vriendelijke verblijf in Baturraden, tussen de sawa's en de natuur. Santos en Suci staan bekend om hun niet aflatende gastvrijheid en hun overheerlijk traditioneel eten. Santos Home Stay heeft twee tweepersoo...meer infomore infoInformations supplémentaires

Blitar

Tugu - Blitar
Tugu Suites Blitar
Kleinschalig hotel gevestigd in een prachtig uit 1850 daterend historisch pand, omringd door een mooie tuin in het vriendelijke stadje Blitar. Op o.a. ca 3 km afstand van de graftombe van de eerste president van Indonesië, Soekarno. 10 km van de Penataran tempel, de grootste Hindoetempel van Oost Ja...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bogor

Santika Bogor - Bogor
Santika Bogor3
Hotel Santika Bogor ligt in het drukke centrum van Bogor aan het Botanic Square, recht tegenover de Botanische tuinen en de nieuwe shoppingmall. Het is niet het meest gezellige hotel, de aankleding is vrij kil en ook niet het meest rustige hotel. Het heeft wel alle comfort, een goed restaurant en e...meer infomore infoInformations supplémentaires
New Mirah - Bogor
New Mirah Bogor
Het Mirah hotel ligt op een paar minuten rijden van het shopping centrum en de botanische tuin van Bogor. Een prima middenklasse hotel met vriendelijk personeel. Veel restaurantjes en winkeltjes in de buurt. Alle kamers beschikken over AC, badkamer met douche, telefoon, TV, koffie/thee facilite...meer infomore infoInformations supplémentaires
Novotel Golf resort Bogor 5* - Bogor
Novotel Bogor
Het Novotel Bogor Golf Resort en Convention Center is een prachtig viersterrenhotel op slechts 45 minuten rijden van de binnenstad van Jakarta. Het ligt te midden van adembenemende tuinen en een golfbaan met 18 holes en is daarmee perfect voor zaken- en vakantiereizen. Alle kamers zijn uitgerust...meer infomore infoInformations supplémentaires
Kampoeng wisata Cinangneng - Bogor
Kampoeng Wisata Cinangneng
Het kleinschalige guesthouse Kampoeng Wisata Cinangneng ligt op korte afstand van Bogor. Het telt slechts 10 kamers, waarvan één familiekamer. Het guesthouse past helemaal in de stijl van Merapi: er zijn volop mogelijkheden om in contact te komen met de lokale bevolking in de kampong. Het guesthou...meer infomore infoInformations supplémentaires
Salak Hotel - Bogor
Salak Heritage
Op loopafstand van de botanische tuin ligt het Salak Heritage hotel. Hoewel het hotel uit de koloniale periode stamt en zowel architectuur en inrichting behouden zijn, klinkt Heritage wat overdreven. De ligging en de rust maken echter heel veel goed. De superior en deluxe kamers zijn redelijk ee...meer infomore infoInformations supplémentaires
The 101 Bogor Suryakancana
The 101 Bogor
Het grote en luxueuze The 101 Bogor Suryakancana ligt op zo'n 10 minuten rijden van het centrum en botanische tuin van Bogor. Het hotel beschikt over een riant buitenzwembad, restaurant, bar gym, spa en 24-uurs receptie. Alle kamers zijn standaard uitgerust met airco, TV, WiFi, koelkastje, waterkok...meer infomore infoInformations supplémentaires

Borobudur

Saraswati - Borobudur
Saraswati4
Dit kleinschalig en bijzonder mooie hotel is vernoemd naar de Hindu godin Saraswati en ligt op korte afstand van de Borobudur in Magelang. Het luxe, in enigzins koloniale stijl gebouwde hotel heeft 18 verschillend ingerichte fraaie comfortabele kamers. De meeste kamers kijken uit op een tropische t...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rumah Dharma I en II - Borobudur
Rumah Dharma I
Rumah Dharma bestaat uit 2 kleinschalige boutiqe resorts, elk met 8 cottages, een zwembad en een restaurantje. Beide resorts liggen op ongeveer 10 minuten rijden van de Borobudur. De kamers beschikken over airco, prive badkamer met warm stromend water en een eigen terrasje. Er is gratis WiFi.meer infomore infoInformations supplémentaires
Plataran - Borobudur
Plataran Borobudur
Prachtig en luxe 5* boutiquehotel op minder dan 2 km afstand van de Borobudur. Het hotel beschikt over 2 restaurants en een heerlijk zwembad. Met de Deluxe wooden villa's is natuurlijk niets mis, maar ultiem genieten doe je in de Executive of Exclusive Suites. Verwacht alle 5* voorzieningen en lux...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rumah Boedi - Borobudur
Rumah Boedi
Op anderhalve kilometer van de Borobudur ligt het Rumah Boedi midden in een bos, vlak bij de rivier. Het kleinschalige hotel kent 12 standaard "Keputren" kamers, 2 grotere villa's en één Grand villa met 2 slaapkamers. Alle kamers beschikken over airco, badkamer met warm stromend water , TV en een t...meer infomore infoInformations supplémentaires
Amata Borobudur resort
Amata Borobudur
Op slechts 4 kilometer van de Borobudur liht het typisch Javaanse Amata Borobudur resort. Het kleinschaligre resort heeft kamers in een hoofdgebouw die wij niet aanbieden, bungalows van 35 m2, iets ruimere en luxere Deluxe bingalows en riante familiebungalows. Vanuit het resort worden diverse excur...meer infomore infoInformations supplémentaires
Plataran Heritage - Borobudur
Plataran Heritage Borobudur
Het Plataran Heritage hotel ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het Borobudur tempelcomplex. Het luxe hotel beschikt over ruime en mooie Deluxe en Deluxe Premier kamers. De kamers zijn behalve prachtig ook redelijk gehorig... Het hotel beschikt over 2 restaurants, een zwembad, lounge en bar. All...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bromo - Tosari

Jiwa Jawa Bromo
Java banana1
Het Jiwa Jawa Bromo is een relatief nieuw hotel in het Bromogebied. Het opende in 2009 haar deuren en is gebouwd in moderne eco vriendelijke stijl. Vanuit dit hotel kunt u makkelijk de Bromo bereiken middels de 4 x 4 jeeps. Er worden sportieve buitensporten aangeboden zoals mountain biken. Er is...meer infomore infoInformations supplémentaires
Lava View - Bromo
Lava View
Het Lava View is zeer eenvoudig, maar ideaal gelegen direct aan de rand van de Caldera op ongeveer een half uur rijden van het uitkijkpunt van de zonsopkomst over de Bromo. Met mooi weer heeft u vanuit het hotel een schitterend uitzicht op de Bromo en andere vulcanen. De zonsondergang over het vulca...meer infomore infoInformations supplémentaires
Yoschi's Hotel - Bromo
Yoschi
Het eenvoudige Yoschi's Hotel ligt op 2 km afstand van het dorpje Ngadisari en 5 km van de entree van de Bromo. Het heeft een prachtig uitzicht op de bergen. Het hotel beschikt over 18 economy kamers, 8 standaardkamers, 5 deluxe cottages, 3 bungalows, 2 familie cottages en 2 suites. De economy k...meer infomore infoInformations supplémentaires

Ceribon

Santika Cirebon - Cirebon
Santika Ciremon1
Santika Cirebon is een goed middenklasse hotel met een heerlijk zwembad in het rustige gedeelte van Cirebon. In de omgeving van het hotel vindt u restaurantjes en winkeltjes. Alle kamers beschikken over airconditioning, kluisje, waterkoker, minibar, badkamer, tv, telefoon en Wifi. Aantal kame...meer infomore infoInformations supplémentaires

Cipanas

Surya Indah - Cipanas
Surya Indah
Het Surya Indah hotel is een middenklasse hotel gelegen in Cipanas aan de voet van Mount Gede. Door de koele lucht heeft u hier geen airconditioning nodig. Alle kamers beschikken over een badkamer, telefoon en tv. Aantal kamers: 148 Faciliteiten: Zwembad,Spa, tennisbaan, speeltuin, vismeer, f...meer infomore infoInformations supplémentaires

Garut

Sumber Alam Kampung - Garut
Kampung Sumber Alam
Dit cottage-resort is gelegen in het hoogland van Cipanas in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen en palmbomen. De in Sundanese stijl opgetrokken houten cottages staan letterlijk in een visvijver en zijn voorzien van een warmwaterbad met zwavelrijk bronwater afkomstig van de vulkaan Gun...meer infomore infoInformations supplémentaires
Bukit Alamanda resort - Garut
Bukit Alamanda
Het Bukit Alamanda resort ligt net buiten Garut. Vanuit dit kleine 2* hotel kijkt u uit over de heuvels en bergen van het Papandayan gebergte. 's Avonds kan het hier afkoelen tot zo'n 20 graden. De eenvoudige kamers liggen verspreid over 6 houten bungalows met daken van palmbladeren aan het water. ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Gunung Kidul

Kampoeng Baron
Kampoeng Baron
Kampoeng Baron is een guesthouse en restaurant en een unieke art-galery in één. Kampoeng Baron ligt op 10 minuten loopafstand van Baron Beach en beschikt over een klein aantal sfeervolle verblijfsaccommodaties waar u heerlijk tot rust kunt komen en de prachtige omgeving op eigen gelegenheid of per e...meer infomore infoInformations supplémentaires

Jakarta

Le Grandeur - Jakarta
Le Grandeur1
Hotel Le Grandeur **** is gelegen bij het zakendistrict van Jakarta op enkele minuten van het "oude" Batavia en Sunda Kelapa. In de omgeving kunt u diverse shoppingmalls en restaurants vinden. Alle kamers beschikken over airconditioning, badkamer, haardroger, telefoon, sateliet tv, internet toegan...meer infomore infoInformations supplémentaires
Santika Premiere Jakarta - Jakarta
Santika Premiere Jakarta
Hotel Santika Premiere ligt in de wijk Slipi, West Jakarta. Het vriendelijke personeel zal alles doen om uw verblijf in dit hotel zo aangenaam mogelijk te maken. Alle kamers beschikken over AC, tv, telefoon, badkamer met douche, bad en haardroger, bureau, koffie-en theezetfaciliteiten, minibar e...meer infomore infoInformations supplémentaires
Ibis Kemayoran - Jakarta
Ibis Kemayoran1
Het Ibis-hotel Jakarta Kemayoran ligt in het historische centrum van Jakarta, vlakbij het kermisterrein, op vijfentwintig minuten afstand van Soekarno Hatta International Airport, op tien minuten van het Mangga Dua-winkelgebied in de Chinese wijk en op vijf minuten van station Gambir. De kamers zijn...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alila Jakarta 5* - Jakarta
Alila Jakarta
Het moderne 5-sterren hotel Alila Jakarta ligt in het historisch gedeelte van Jakarta, nabij Kota Tua waar de gebouwen uit het koloniale tijdperk bewaard zijn gebleven. Het heeft 246 smaakvol ontworpen comfortabele kamers. Iedere kamer bevat AC, telefoon, TV, badkamer met douche, haardroger, bad...meer infomore infoInformations supplémentaires
Best Western Mangga dua - Jakarta
Best Western Mangga Dua
Het moderne Best Western Mangga Dua in Jakarta telt 33 etages en is daarmee het hoogste gebouw in heel Indonesië. Het uitzicht over Jakarta is indrukwekkend. Het hotel ligt vlakbij het grootste shoppingcomplex van Jakarta en lokale attracties. Alle kamers beschikken over AC, een eigen badkamer, h...meer infomore infoInformations supplémentaires
Dharmawangsa Jakarta - Jakarta
Dharmawangsa
Het luxe 5* Dharmawangsa ligt in de zuidelijke wijk Kebayuran Baru. Het hotel straalt de luxe uit van de koloniale periode. De hoge kamers, marmeren vloeren en antieke meubels horen bij de typische grandeur van weleer. Het hotel kent een aantal zeer goede restaurants met onder andere een Franse en ...meer infomore infoInformations supplémentaires
The Hang Tuah - Jakarta
The Hang Tuah
Het gezellige Hang Tuah ligt in de rustige wijk Kebayoran Baru, in zuidelijk Jakarta. Zonder file is het een half uur rijden naar de luchthaven of het oude centrum. Het hotel heeft slechts 17 kamers, alle uitgerust met AC, badkamer met warm stomend water, minibar, TV, waterkoker en gratis WiFi. Het...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mercure Batavia - Jakarta
Mercure Jakarta Batavia
Het Mercure Jakarta Batavia ligt in het oude gedeelte van Jakarta (het voormalige Batavia), op 500 meter afstand van het Fatahillah Museum en Café Batavia. Het nostalgische hotel beschikt over 376 moderne kamers met uitzicht over de stad. Het hotel biedt gratis wifi en beschikt over een restaurant e...meer infomore infoInformations supplémentaires
Veranda hotel Pakubuwono - Jakarta
Veranda hotel Pakubuwono
Het moderne Veranda hotel Pakubuwono ligt redelijk centraal in Jakarta, op zo'n 8 kilometer van het Nationaal Monument. Het straalt een boutique-hotel uit. Alle kamers beschikken over eigen badkamer, airconditioning, wifi, koffie- en theefaciliteiten, minibar, kluisje en flatscreen TV. Het hotel ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mercure Batavia - Jakarta
Mercure Jakarta Batavia
Het Mercure Jakarta Batavia ligt in het oude gedeelte van Jakarta (het voormalige Batavia), op 500 meter afstand van het Fatahillah Museum en Café Batavia. Het nostalgische hotel beschikt over 376 moderne kamers met uitzicht over de stad. Het hotel biedt gratis wifi en beschikt over een restaurant e...meer infomore infoInformations supplémentaires

Jepara

Ocean View - Jepara
Ocean View
Het kleinschalige Ocean View hotel Jepara telt slechts 20 kamers en ligt, zoals de naam doet vermoeden, direct aan het strand van de Java zee (en dus niet de Oceaan). Het nette hotel heeft een mooi zwembad, restaurant en gratis WiFi in de kamers.meer infomore infoInformations supplémentaires

Kalibaru

Kalibaru Cottages - Kalibaru
Kalibaru1
Kalibaru Cottages ligt te midden van plantages op enige afstand van het centrum van Kalibaru. De eenvoudige cottages zijn rondom het mooie zwembad gebouwd en bij de receptie/lobby lounge is het prettig vertoeven met een drankje. Alle kamers beschikken over een eigen douche/toilet (openlucht), mini...meer infomore infoInformations supplémentaires
Margo Utomo - Kalibaru
Margo Utomo II
Het plantage hotel Margo Utomo I is een eenvoudig guesthouse waarbij een boerderij met Nederlandse koeien en een miniplantage is gevestigd. Wanneer u in dit hotel logeert kunt u een gratis rondleiding krijgen over de plantage. Hier worden nootmuskaat, koffie, salak en palmolie geproduceerd op een ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rumah Kita Guesthouse - Kalibaru
Rumah Kita2
Dit knusse Guesthouse ligt op 3 km van Kalibaru en wordt gerund door een Nederlander. Het bestaat uit een villa met 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en 2 Gastenhuizen met elk 2 kamers met tweepersoonsbedden. In alle kamers kan een bed worden bijgeplaatst. De villa heeft bovendien een grote woonk...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rumah Senang Guesthouse - Kalibaru
Rumah Senang
Senang, je lekker voelen, dat is wat je doet tijdens het verblijf in Rumah Senang. Het guesthouse met 4 kamers ligt op een paar kilometer van het dorp Kalibaru. Aan de voorzijde heeft u uitzicht op de Gunung Raung (3.300 meter) en aan de achterzijde op de Gunung Putri met de rivier de Kalibaru e...meer infomore infoInformations supplémentaires

Karimunjawa

The Happinezz Hills Karimunjawa
The Happinez Hills
The Happinezz Hills is een in 2019 geopend hotel . Het ligt natuurlijk op een heuvel, op 2 kilometer van de Alun-Alun, stadsplein en 3 kilometer van de mooiste stranden. Op 100 meter is het uitzichtpunt Bukit love. Het hotel heeft 16 kamers, een zwembad en restaurant. De kamers hebben een privé bad...meer infomore infoInformations supplémentaires
Kura Kura resort - Karimunjawa
Kura Kura resort
Het luxe boutique resort is gevestigd op het eilandje Kura Kura bij de Karimunjawa eilanden. Kura Kura is het Indonesisch voor schildpadden, waar het resort een speciale kraamkamer voor heeft ingericht. Het resort beschikt over 15 superior- en de luxe cottages, 19 private pool villa's en twee famil...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alam Kita - Karimunjawa
Alam Kita
Het kleinschalige Alam Kita resort ligt aan de noordwestkust van het eiland Karimunjawa. Het resort ligt direct aan het strand en via de jetty is het al goed snorkelen. De sfeer in het resort is super relaxed en lekker informeel. De bungalows liggen deels op een helling, voor gasten met een rolstoe...meer infomore infoInformations supplémentaires

Kawah Ijen

Ijen Resort - Banyuwangi
Iljen1
Ijen Resort is het enige luxe hotel in deze streek. Het ligt 650m hoog op een schitterende locatie aan de rand van het Ijen National Parc. Vanaf uw terras of balkon geniet u van het panoramische uitzicht over prachtige rijstterrassen en bossen tot aan de vulkanen! Vanuit de tuin kunt u zelfs de ocea...meer infomore infoInformations supplémentaires
Ijen Cliff resort - Banyuwangi
Ijen Cliff
Ijen Cliff hotel ligt 496m hoog op een schitterende locatie aan de rand van het Ijen National Parc. Vanaf uw terras of balkon geniet u van het panoramische uitzicht over prachtige rijstterrassen en bossen tot aan de vulkanen! Vanuit de tuin kunt u zelfs een streepje oceaan zien. Een heerlijke plek o...meer infomore infoInformations supplémentaires
Jiwa Jawa IJen - Banyuwangi
Jiwa Jawa IJen
Het Jiwa Jawa IJen resort ligt op de flanken van het IJen gebergte. Het resort herbergt Deluxe-, Executive-, Familiekamers en suites. Deluxe kamers beschikken over privé badkamer met douche, airco, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, föhn en WiFi. De duurdere kamers hebben daarnaast een koelkastj...meer infomore infoInformations supplémentaires
Grand Harvest Resort - Ijen
Grand Harvest 2-bedroom poolvilla
Het Grand Harvest resort ligt op de flanken van de berg Merapi (oost Java) op 600 meter boven zeespiegel. Het is er lekker koel, tussen de 15 en 20 graden. Het resort ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de parkeerplaats van de Kawah IJen, hét doel van deze bestemming. Het resort beschikt over een...meer infomore infoInformations supplémentaires

Kediri

Grand Surya - Kediri
Grand Surya1
De weg van Jogyakarta naar Malang is lang en het Grand Surya is een prima hotel voor een tussenstop. Dit luxe in 2005 gebouwde 4* hotel ligt in het centrum van Kediri. Veel winkels en restaurants in de directe omgeving maar u zult er géén toeristenrestaurants en souvenirswinkels vinden. Kediri is ge...meer infomore infoInformations supplémentaires
Merdeka Hotel - Kediri
Merdeka1
In dit mooie 3* hotel vindt u de oude koloniale sfeer terug. Het gebouw is flink opgeknapt maar er zijn nog voldoende oude elementen behouden. De Superior kamers beschikken over een douche met warm water, toilet, televisie en airconditioning. Deluxe kamers hebben daarnaast nog een minibar en kof...meer infomore infoInformations supplémentaires

Lembang

Villa Venetys - Lembang
Villa Venetys1
Op ongeveer 30 minuten rijden van Bandung ligt Hotel Villa Venety’s. Het hotel ligt in de bergen. Vanuit het restaurant en het terras kijkt u uit op de vulkaan Tangkuban Prahu (de omgekeerde boot). Kortom, een schitterend panorama! Lembang heeft een aangename temperatuur die schommelt tussen de 2...meer infomore infoInformations supplémentaires
San Gria resort & Spa - Lembang
San Gria Resort & Spa
Sangria Resort And Spa ligt in Lembang, op 30 minuten rijden van het centrum van Bandung. Het beschikt over een prachtig aangelegd zwembad en gezellige kamers met uitzicht op de bergen. Er is gratis internet beschikbaar. De kamers van het Sangria Resort zijn modern ingericht. Elke kamer heeft een...meer infomore infoInformations supplémentaires

Linggarjati

Grage Sangkan - Linggarjati
Grace Sangkan
Het Grage Sangkan hotel is een hotel waar je als Europeaan je afvraagt hoe ze het eigenlijk bedoeld hadden. Rondom een met warm bronwater gevoed zwembad is een complex van kamers, er is een gebouw apart met een aantal (overigens prima) kamers. Dan is er een groot buitenzwembad waar vooral de lokale...meer infomore infoInformations supplémentaires

Magelang

Puri Asri - Magelang
Puri Asri Magelang
Een heerlijk hotel met vele buitensport faciliteiten. Puri Asri ligt net buiten Magelan, op circa 30 minuten rijden van de Borobudur, in een mooie omgeving tussen bergen en rijstvelden aan een rivier waar u eventueel kunt gaan raften. Vanaf de veranda voor uw kamer kijkt uit over de vallei. Omda...meer infomore infoInformations supplémentaires
MesaStila - Magelang
MesaStila
Midden in de koffieplantages ligt het voortreffelijke 5* boutiqueresort MesaStila. De 24 riante (80 tot 135 m2) villa's hebben een woon- en slaapkamer, een luxe badkamer en toilet en een terras met prachtig uitzicht. De kamers zijn ingericht met originele antieke meubels en decoratie en beschikken o...meer infomore infoInformations supplémentaires

Malabar

Agrowisata Malabar - Bandung
Agrowisata Malabar
Op 2 uur rijden van Bandung ligt dit aangename guesthouse temidden van de theeplantages. Hier woonde voorheen de familie Bosscha, bekend uit het boek Heeren van de thee van Hella Haasse. Het eenvoudige pension telt slechts een aantal kamers. Vanuit het guesthouse kunt u de theeplantages bezoeken, e...meer infomore infoInformations supplémentaires

Malang

Enny's Guesthouse - Malang
Enny's guesthouse
Het eenvoudige en schone Enny's guesthouse heeft 30 kamers, gelegen rond een op het Bromo landschap geinspireerd ingerichte tuin. Het personeel is zeer behulpzaam. Enny's guesthouse ligt in het centrum van Malang, dichtbij cafés, winkels, restaurantjes, de markt en supermarkten. In de buurt staan n...meer infomore infoInformations supplémentaires
The Shalimar - Malang
The Shalimar
Na een grondige renovatie is het oude Graha Cakra heropend als the Shalimar hotel. The Shalimar ligt op 20 minuten lopen van het centrum van Malang en is gebouwd in de jaren 30 door een Nederlandse architect. Tijdens een grote renovatie is er speciaal op gelet om de authentieke koloniale stijl te b...meer infomore infoInformations supplémentaires
Santika Malang - Malang
Santika Malang
Centraal gelegen 4* hotel met 111 kamers. De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van AC, telefoon, televisie, koelkast met minibar, kofie/thee faciliteiten, kluisje, badkamer met bad/douche, slippers, haardroger, wifi en balkon met uitzicht op tuin of zwembad. Aantal kamers: 111 Fac...meer infomore infoInformations supplémentaires
Tugu Malang - Malang
Tugu **** Malang
Opmerkelijk 4* Hotel. Een invasie van rijke en exotische kleuren vult het elegante en historische hotel, midden in het hart van het oude centrum van Malang. Hotel Tugu Malang belichaamt de essentie van de romantische folklore van het eiland Java. Het hotel is beladen met honderden antiquiteiten en...meer infomore infoInformations supplémentaires
Harris Hotel - Malang
Het moderne Harris hotel ligt op ca 8 km van het stadscentrum van Malang. De nieuwe ruime kamers zijn uitgerust met minibar, airconditioning, douche, badjassen, een buro, telefoon, tv, koffie/theefaciliteiten, kluisje en gratis wifi toegang. Aantal kamers: 229 Faciliteiten: Het hotel heef...meer infomore infoInformations supplémentaires
Merbabu guesthouse - Malang
Merbabu guesthouse
Het kleinschalige Merbabu guesthouse ligt in de historische bergenwijk in het centrum van Malang op loopafstand van de Ijen kathedraal en Ijen Boulevard. In de buurt vindt u Indonesische en Westerse restaurantjes en een traditionele Indonesische markt. Het Guesthouse telt 8 deluxe kamers en 3 suite...meer infomore infoInformations supplémentaires

Nagrak

Kampoeng Padi - Nagrak
Dago guesthouse - Kampung Padi
Dit bijzondere guesthouse ligt in een bergachtig gebied in het dorpje Nagrak, ten zuiden van Bogor, west Java. Het heeft een prachtig uitzicht over de wat lager gelegen rijstvelden. Kampung Padi bestaat uit 5 totaal verschillende vrijstaande bungalows en een schitterende 18e eeuwse Arjuna Joglo als...meer infomore infoInformations supplémentaires

Pangandaran

Arnawa hotel - Pangandaran
Arnawa Pangandaran
Het Arnawa hotel (voormalig Puri Indah) in het vissersdorpje Pagandaran is een kleinschalig hotel op 100m loopafstand van het strand van Pangandaran en 500m van het natuurreservaat Cagar Alam en marinepark Taman Laut. De kamers hebben uitzicht op tuin of zwembad. Een becaktour door het dorp en de d...meer infomore infoInformations supplémentaires
Hotel Sunrise Beach - Pangandaran
Sunrise beach hotel
Hotel Sunrise is direct aan de zee gelegen bij Pangandaran. Het is een eenvoudig hotel dicht bij de vismarkt en het Nationale Park. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. In de weekenden wordt het hotel druk bezocht door lokale toeristen en zijn de zaterdagavonden luidruchtig. All...meer infomore infoInformations supplémentaires
Nyiur Resort - Pangandaran
Nyiur Indah
Het Nyiur Resort is een kleinschalig en reuze gezellig hotel, op minder dan 100m van het strand van Pangandaran en vlakbij het National Park. Langs het strand veel marktkraampjes en restaurantjes. Pangandaran is vooral een badplaats voor locale toeristen. In het weekend loopt het vol met gasten uit ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Pelabuhan Ratu

Ocean Queen - Pelabuhan Ratu
Ocean Queen
Het Ocean Queen ligt op ongeveer 15 km buiten het vissersstadje Pelabuhan Ratu, direct aan de baai. In de weekenden is het hier vaak druk met lokale toeristen. Er zijn twee type kamers, waarvan wij uitsluitend de nieuwe Oceanview kamers gebruiken. De kamers beschikken over AC, westers toilet, en d...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sarangan

Sarangan - Sarangan
Sarangan1
Hotel Sarangan is gebouwd aan de oevers van het kratermeer Lake Sarangan . Het is een zeer eenvoudig hotel gebouwd in koloniale stijl uit de jaren 30. Vanuit uw kamer heeft u een mooi uitzicht op het meer. Alle kamers beschikken over een apart zitgedeelte met open haard, badkamer en veranda. ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Semarang

Santika Premiere Semarang - Semarang
Santika semarang1
Hotel Santika Premier is gelegen in het centrum van Semarang, met alle gemakken die u van een 4* hotel kunt verwachten. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer met bad, douche en haardroger, minibar, koffie-en theezetfaciliteiten, kluisje en wifi. Aantal kamers: 127 Facilitei...meer infomore infoInformations supplémentaires
Quest Semarang
Quest
Elk van de 155 kamers van dit 3-sterren hotel heeft alle comfort en gemakken van thuis. Om het verblijf van iedere gast comfortabel te maken hebben alle kamers televisie LCD/plasmascherm, airconditioning, douche, televisie. Dit uistekende hotel in Semarang heeft ook roomservice, lift, kluisje, resta...meer infomore infoInformations supplémentaires
Novotel Semarang - Semarang
Novotel Semarang
Novotel Semarang, strategisch gelegen in het centrale zakendistrict en tegenover het grootste en nieuwste winkelcentrum van de stad op ongeveer 500 meter van het station. Het hotel heeft 174 moderne en comfortabele kamers, waaronder één 'Executive'-verdieping en 4 suites. Gratis internet is aanwez...meer infomore infoInformations supplémentaires

Solo

Lorin - Solo
lor in solo
Het luxe 5* hotel Lor-In is een stijlvolle oasis omgeven door schitterende "lagunes", exotische tuinen met indrukwekkend grote beelden, en rijstvelden. Het hotel heeft ook een buitengewoon mooi zwembad. Lor-In ligt tussen Adi Sumarno Airport en de stad Solo. Het zakendistrict en de belangrijkste win...meer infomore infoInformations supplémentaires
Kusuma Sahid Prince- Solo
Sahid kusuma1
Deze voormalige prinselijke residentie is nu een 5* hotel in het historisch hart van Solo. Deze grandeur ziet u ook terug in bijvoorbeeld de zeer fraaie in Javaanse pendopo-stijl opgetrokken entreehal. Het hotel ligt op loopafstand van het paleis van de Sultan. In de directe omgeving vindt u leuke ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Roemah Koe Heritage - Solo
Roemah Koe
Zoals de naam al aangeeft straalt Roemah Koe Heritage de koloniale tijd uit. Het statige in de Sultanstad Solo gelegen oude huis van een rijke batikkoopman is in 1938 gebouwd. In 2003 is het gebouw gerenoveerd en opengesteld als hotel. De Art Deco architectuur, de prachtige meubels uit de Nederlands...meer infomore infoInformations supplémentaires
Royal Surakarta Heritage Hotel
Het Royal Surakarta Heritage ligt in de hoofdstraat van Solo. Beroemde winkelgelegenheden zoals Pasar Klewer, PGS, BTC en Kauman Batik Dorp bevinden zich op loopafstand. 's avonds is het slechts 5 minuten lopen naar de eetkraampjes in Galabo street. Extra's van het hotel Alle kamers zijn luxe inge...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sukabumi

Taman Sari - Sukabumi
Taman Sari
Een comfortabel hotel op enkele minuten lopen van het centrum van Sukabumi. Sukabumi ligt in een mooi bergachtig gebied waar het heerlijk koel is, nabij de vulkaan Gunung Gede en op een half uur rijden van de theeplantages. In de stad staat nog veel van voor 1942; de politie-academie, het telegraaf...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sukamade

Wisma Sukamade baru - Sukamade
Wisma Sukamade Baru
Dit eenvoudige guesthouse ligt op driekwartier rijden van het strand en het schildpaddencentrum, in het plantagedorp in het Meru Betiri natuurreservaat. Er zijn 12 zeer eenvoudige kamers met drie bedden, badkamer met stromend koud water (sommige kamers hebben een douche, sommige een mandibak) en ee...meer infomore infoInformations supplémentaires
Sukamade guesthouse
Sukamade Guesthouse
Het zeer eenvoudige Sukamade guesthouse ligt op het terrein van het schildpaddencentrum en op vijf minuten lopen van het strand. De meeste kamers beschikken over een westers toilet en douche met koud water.meer infomore infoInformations supplémentaires

Surabaya

Ibis Rajawali - Surabaya
Ibis Rajawali
Het hotel is gelegen in het historisch centrum van Surabaya. De vriendelijke staff maakt uw verblijf in Surabaya zeer aangenaam. Alle ruime kamers beschikken over airconditioning, waterkoker, minibar, tv, badkamer met douche en toilet. Aantal kamers: 147 Faciliteiten: Restaurant (Indonesisc...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mirama - Surabaya
Mirama
Hotel Mirama, nu onderdeel van de Mercure groep, ligt in het centrum van Surabaya naast het consulaat en regeringsgebouwen, vlakbij het Tugu Pahlawa (heldenmonument ter nagedachtenis van de strijd om Surabaya), het Mpu Tantular Museum (voorheen Stedelijk Historisch Museum Surabaya, nu Nationaal Muse...meer infomore infoInformations supplémentaires
Majapahit - Surabaya
Majapahit - Surabaya
Het voormalige Oranje hotel, gebouwd in 1910, is het tophotel in Surabaya. Het straalt nog steeds dezelfde klasse van weleer uit. Een klassiek symbool van nationale trots waar geschiedenis is verweven met romantiek en elegantie. De koloniale architectuur, de tot in de puntjes onderhouden tuinen met ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Varna culture hotel Soerabaia - Surabaya
Varna culture hotel Soerabaia - Surabaya
Het Varna is een kleinschalig (50 kamers) hotel in het centrum van Surabaya. Het uit 1930 daterende hotel is gereovoeerd tot een modern ingericht boutique hotel. In de zomer van 2022 was niet alles even proper. Onze keuze gaat naar de Deluxe kamers, voorzien van airco, haardroger, WiFi, TV en water...meer infomore infoInformations supplémentaires
Utami Sumekar hotel - Sumenep (Madura)
Utami Sumekar
Dit eenvoudige hotel ligt op 05 minuten loopafstand vanhet stadsplein en het Paleis museum en 10 minuten vanaf het graf van de koning van Sumenep. U verblijft hier in een Suite, eenvoudig ingericht en voorzien van badkamer en airconditioning. Faciliteiten: Restaurant en 24-uurs receptie meer infomore infoInformations supplémentaires
Santika Premier Gubeng - Surabaya
Santika Gubeng
Centraal gelegen in de wijk Gubeng, modern 4* hotel uit de Santika Premiere klasse. Alle kamers hebben warm stromend water, airco, kluisje, minibar, koffie-thee faciliteiten en gratis WiFi. Het hotel beschikt over zwembad en restaurantmeer infomore infoInformations supplémentaires

Tawangmanggu - Sukuh

Nava hotel - Tawangmanggu
Nava hotel - Tawangmanggu
Een fantastische locatie met adembenemend uitzicht! Het moderne Nava hotel beschikt over een goed restaurant, groot zwembad, 24-uurs receptie, gratis WiFi. Alle kamers hebben eigen badkamer, balkon, föhn, kluisje, TV, airco, waterkoker en minibar. meer infomore infoInformations supplémentaires

Tegal

Bahari Inn - Tegal
Bahari Inn
Eenvoudig en schoon hotel net buiten het centrum van Tegal. Standaard, Superior en Deluxe kamers, waarvan wij de Deluxe adviseren. Redelijk nieuw ingerichte kamers met iets gedateerde badkamer met badkuip, AC, minibar, waterkoker en tv. Aantal kamers: 80 Faciliteiten: Zwembad, lobby met bar...meer infomore infoInformations supplémentaires

Trawas

Hotel Royal - Trawas
Royal Trawas
Het Royal Trawas hotel ligt in het heuvelachtige gebied van Tretes, Prigen en Trawas. Het hotel heeft 3 kamertypen: Deluxe, Familiesuites en 3- of 4-kamer cottages. Alle kamers beschikken over warm stromend water, airco, TV, koffie-thee faciliteiten en een privé balkon of terras.meer infomore infoInformations supplémentaires

Tretes

Surya Tretes - Tretes
Surya Tretes
Het Surya Tretes hotel is een middenklasse hotel gelegen in de bergen bij Tretes, het vroegere bekende vakantie oord. Vanwege het koele klimaat heeft u hier geen airconditioning nodig. Alle modern ingerichte kamers beschikken over een badkamer met haardroger, minibar, telefoon, koffie-en theezet...meer infomore infoInformations supplémentaires

Ujung Genteng

Turtle beach hotel - Ujung Genteng
Turtle Beach
Het Turtle Beach resort ligt op zo'n 75 kilometer of ruim 2 uur rijden van Pelabuhan Ratu, aan de zuidkust van West Java. Het hotel heeft nette kamers, die in het weekend druk worden bezocht door lokale toeristen. Ujung Genteng heeft verschillende highlights, waarvan de zeeschildpadden het mee...meer infomore infoInformations supplémentaires

Wonosobo

Kresna - Wonosobo
Kresna2
Het Gallery hotel Kresna ligt in de koele hooglanden van centraal Java vlakbij Wonosobo, de uitvalbasis naar het 26km hoger liggende Diengplateau met de oudste Hindoe tempels van Java, het prachtige Telegawarna meer en heetwaterbronnen. Kresna is een nostalgisch hotel vol oude glorie waar koloniale ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Yogyakarta

Duta Garden - Yogyakarta
Duta Garden
Comfortabel familiehotel met zeer goede service op kleine afstand van het centrum. Alle ruime kamers beschikken over airconditioning, eigen badkamer en terras met tuinzicht. Faciliteiten: Zwembad, vergaderruimte, laundry service, communicatie centre en 24 uurs receptie.meer infomore infoInformations supplémentaires
Duta Guesthouse - Yogyakarta
Duta guesthouse
Duta Guesthouse valt onder hetzelfde management als hotel Duta Garden. Het is een eenvoudig sfeervol guesthouse met een mooie tuin. Het guesthouse ligt aan de zeer gezellige Jalan Prawirotaman met vele boetiekjes en restaurantjes. Alle kamers die wij aanbieden beschikken over airconditioning, ei...meer infomore infoInformations supplémentaires
Jayakarta Yogyakarta
Jayakarta1
Het Jayakarta ligt op 5 km afstand van het centrum van Yogyakarta. Dit 4 * hotel is ideaal als u net buiten het drukke centrum wilt zitten. Door de vele faciliteiten zoals de Spa en het grote zwembad zult u zich hier goed kunnen ontspannen na een dagje Yogyakarta. Alle kamers beschikken over airc...meer infomore infoInformations supplémentaires
Yogyakarta Plaza - Yogyakarta
Jogjakarta Plaza
Een internationaal hotel in de universiteitszone van Jogyakarta. Eem mix van Javaanse architectuur en modern comfort op korte afstand van het Paleis van de Sultan en de beroemde winkelstraat Malioboro. Alle deluxe kamers die wij u aanbieden bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en besch...meer infomore infoInformations supplémentaires
Melia Purosani - Yogyakarta
Melia Purosani
Het hotel ligt op een toplocatie, naast de Marlioboro straat, de bekendste winkelstraat van Yogyakarta. De prachtige lobby zal zeker indruk op u maken en het Chinese restaurant in het hotel wordt tot een van de beste restaurants in Yogyakarta gerekend. In de twee andere restaurants, waarvan er een ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Phoenix Mercure - Yogyakarta
Phoenix
The Phoenix is een heerlijk hotel om even op adem te komen na een vermoeiende reis. Het ligt op een perfecte locatie in het hart van Yogyakarta op loopafstand van de populaire Jalan Malioboro. Het sfeervolle historische Phoenix Hotel, een koloniaal herenhuis uit 1918, is nu volledig gerenoveerd en ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Puri Artha - Yogyakarta
Puri Artha - Yogyakarta
Net buiten het centrum van Jogjakarta ligt het sfeervolle hotel Puri Artha. Het hotel is in Balinese en Javaanse stijl opgezet, in de kamers is veel rotan, bamboe en batik gebruikt. De kamers zijn ruim, schoon en mooi en liggen in een carrévorm in de tuin. Alle kamers hebben een veranda met zitje...meer infomore infoInformations supplémentaires
Hyatt Regency Yogyakarta - Yogyakarta
Hyatt Regency Yogyakarta
Het luxe 5* resort ligt op ongeveer een kwartier van het centrum van Yogyakarta en op 10 minuten van het vliegveld. Alle kamers zijn uitgerust met AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, bureau, koffie/theefaciliteiten, minibar, kluisje en wifi. Aantal kamers: 269 Het Hyatt biedt alles wat ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Ambarukmo Palace - Yogyakarta
Ambarukmo Palace
Het geheel in 2011 gerenoveerde Ambarukmo Palace is een oase van rust en luxe, op ongeveer 5 km afstand van de bekende Jalan Marlioboro, 10 minuten van het vliegveld en vlakbij de shoppingmall. Een luxe modern 5* hotel met alle faciliteiten die daarvan mogen worden verwacht. Alle ruime kamers zij...meer infomore infoInformations supplémentaires
Duta Boutique villa - Yogyakarta
Duta Boutique Villa
Het nieuwe (2012) Duta boutique villa ligt tegenover het Duta Garden. Het boutique hotel is gezellig opgezet rondom de vijver en zwembad. De prachtige villa's zijn voorzien van alle gemakken. Lopend of met de becak (fietstaxi) zit u zo aan de gezellige Jalan Prawirotaman met zijn vele restaurantj...meer infomore infoInformations supplémentaires
Jambuluwuk Malioboro - Yogyakarta
Jambuluwuk Malioboro
Het 4* Jambuluwuk hotel in Yogyakarta ligt op loop- of becakafstand van de winkelstraat Jalan Malioboro, in het centrum van de stad. Het hotel telt 144 ruime en schone kamers. Alle kamers beschikken over airco, minibar, bureau, TV, kluisje en waterkoker, maar missen een balkon of terras. In de ope...meer infomore infoInformations supplémentaires
Indies Heritage - Yogyakarta
Indies Heritage
Het Indies Heritage is een redelijk nieuw hotel in de leuke wijk Prawirotaman, maar niet in de bekende straat zelf. Het ligt in een parallel lopende straat. Het hotel telt 74 Deluxe kamers, waarvan enkele met balkon. De kamers zijn comfortabel maar niet al te groot, voorzien van airco, TV, een klui...meer infomore infoInformations supplémentaires
Joglo Plawang - Yogyakarta
Bedroom
Dit Boutique resort ligt op de flanken van de Merapi vulkaan op circa 20 km vanaf het centrum van Yogyakarta en 10 km vanaf het strand. Naast een prachtige uitzicht op de Merapi vulkaan maakt u hier kennis met de Javaanse cultuur door de sfeer die het hotel uitstraalt. Joglo Plawang heeft de kam...meer infomore infoInformations supplémentaires
KJ Hotel - Yogyakarta
KJ Hotel
Het 123 kamers tellende KJ Hotel ligt op wandel (of becak-) afstand van de gezellige Prawirotaman wijk met tal van restaurantjes en winkeltjes. KJ Hotel is een van de weinige hotels in Yogya met familiekamers. Het hotel heeft een zwembad, restaurant en bar. Alle kamers beschikken over airco, TV...meer infomore infoInformations supplémentaires
Dusun Yogya village Inn
Dusun Yogya village Inn
Het kleinschalige (24 kamers) Dusun Yogya village Inn boutique hotel ligt op zo'n 15 minuten lopen van de gezellige Jalan Praworitaman. Het hotel is weids opgezet met de Deluxe kamers in een 2 verdiepingen tellend gebouw. Alle kamers beschikken over eigen badkamer/toilet, ruim zitje of balkon, airco...meer infomore infoInformations supplémentaires
Joglo Mandapa - Yogyakarta
Joglo Mandapa
Op een klein half uurtje rijden van het centrum van Yogyakarta ligt Joglo Mandapa temidden van de rijstvelden in een oase van rust. Het klassiek Javaanse boutique hotel herbergt zo'n 20 kamers, verdeeld over suites, executive en deluxe kamers. De suites en executive hebben een king- of queensize bed...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Java (single) | 25-10-2023
Review Rondreis Java 25-10-2023 t/m 03-11-2023
Privé auto met chauffeur vanaf Jakarta tot aan vertrek in Surabaya 25-10-2023 t/m 03-11-2023
⦁ 1 x : Busje of auto o.b.v. max. 2 personen
Fijne luxe wagen, Yogi is een vaardige, veilige en leuke chauffeur die uitstekend engels sprak en ook goede sugg... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis West Java | 10-09-2023
Beste Jan,
Fantastische reis gehad. Over het algemeen alles goed verlopen.

Hotel Savoy Homann zag er op het eerste gezicht fraai uit, maar achter de façades erg verlopen: meubilair en vloerbedekking op de kamer versleten, badkamer beetje viezig - water in wastafel liep slecht weg, afvoer stonk... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Midden- en Oost Java, sporen zoeken | 26-07-2023
Hartelijk dank.

De chauffeur was geweldig en heeft ons erg goed geholpen om op alle plaatsen te komen die wij graag wilde bezoeken. Het vinden van het graf van mej. Otto van de van der Steur weeshuizen was niet eenvoudig. Zonder de chauffeur Egahenda was dit waarschijnlijk niet gelukt. Daarnaast ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Meraih Bintang Java tour | 06-03-2023
Ik heb echt genoten van mijn vakantie.
Onze gids Rudi en chauffeur Anang verdienen werkelijk een hele grote pluim!
Ze hebben beiden al het mogelijke gedaan en meer.
Het min-puntje was inderdaad de enkele excusies, zoals de becak tour.
De becak tour was erg leuk maar ondanks dat het in het progr... meer infomore infoInformations supplémentaires
Meraih Bintang Java tour | 06-03-2023
Hallo Flip,

Bedankt voor je welkomstmail.
Door een aantal zaken die na de vakantie prioriteit moesten krijgen, heb ik niet eerder kunnen reageren. Excuses daarvoor.

Ik denk dat je van (de) andere Meraih Bintang reizigers al reacties hebt ontvangen.
De reis is ons bijzonder goed bevallen, wan... meer infomore infoInformations supplémentaires
Meraih Bintang Java tour | 06-03-2023
Beste heer Stoltenborgh,

Wij zijn weer thuis en aan het bijkomen van een lange reis terug, vol indrukken die verwerkt moeten worden alvorens ze een vast plekje in ons geheugen gaan innemen. Het was een heel avontuur dat eigenlijk nog wel een weekje uitpuffen op een strandje had verdiend ????!
Ov... meer infomore infoInformations supplémentaires
Weerzien met Java | 02-08-2022
Hierbij een kort verslag van mijn reis door Java.
Bij aankomst in de luchthaven Soekarno-Hatta, moesten alle passagiers in de rij om IRP 500.000 te betalen voor een visum.
Na betaling nog eens in een rij, om het visum in ontvangst te nemen, na vragen over de bedoeling van de reis. Verder kan ik ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java roots en Bali | 01-06-2022
Beste Jan,

Hartelijk dank voor de welkomsmail.

HET WAS FANTASTISCH !!! Wat een geweldige mooie reis hebben wij gehad. Het was enorm genieten.
Alle adressen voor wat betreft de roots, hebben wij bezocht en in vele gevallen bekeken en rondleidingen gehad. Wat een vriendelijke en behulpzame men... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Java | 16-12-2019
Beste Jan en Flip

Onze kennismaking met Indonesië, Java was indrukwekkend.
Wat een ervaring en wat hebben we veel gezien en gedaan.
De reis was perfect door jullie georganiseerd. Alle accommodaties waren sfeervol en heel prettig om te verblijven. Guesthouse Rumah Boedi vonden we echt geweldig.... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis 20 dagen klassiek Java en Bali | 15-09-2019
Hi Priscilla,
Onze vakantie was perfect georganiseerd en we hebben ervan genoten.
We hebben in overleg diverse evenementen gedaan en ook niet gedaan omdat het anders te veel voor ons was.

Wat wij als storend hebben ervaren is de manier van Nanang en de gidsen om meer tips te krijgen.
Vb.
Nanang ge... meer infomore infoInformations supplémentaires
Familie rondreis Yogyakarta en oost Java | 15-07-2019
Goedemorgen Jan, Allereerst bedankt voor de leuke geste in de vorm van 10.000 Rp voor ieder ! Wij hebben allemaal genoten van deze reis, van de excursies , de Hotels enz. Maar vooral ook van onze reisleider Agung, een rustige pretigge man met aandacht voor zowel klein, jong en oud. Maar ook de cha... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Java en Bali | 11-05-2019
Hoi Flip,
Dank voor je bericht. Wij hadden een heerlijke reis, alles was prima geregeld en in orde. Complimenten voor onze chauffeur; die was top! En inderdaad die kookcursus was erg leuk!! Absoluut niet toeristisch en erg gezellig.
Achteraf was het programma te vol en hadden we langer op één plek... meer infomore infoInformations supplémentaires
Reisagent door Java en Bali | 18-09-2018
Met zoveel keuze op het gebied van Indonesiëreizen en ik zelf als reisagent die graag haar klanten goed wil adviseren, kwam ik terecht bij Merapi, daar waar mijn collega/vriendin Priscilla ook werkzaam voor is.
Priscilla heeft goed naar mijn wensen geluisterd en de uitstekende service van hun agen... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Java | 23-07-2018
Jan en Flip hielpen goed, snel en zonder poespas met het maken van een programma. Veranderen was ook geen enkel probleem en ter plekke was alles gewoon perfect.
Wat ze beloven doen ze ook en nergens viel er iets tegen. Onze reis was precies zoals we hadden gehoopt. Zeker te tip van Baturaden heeft... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Bali rootsreis | 20-07-2017
Dag Vera,

We zijn weer thuis na een prachtige reis door Java en Bali. Schitterende natuur, vriendelijke en erg gastvrije mensen en heerlijk Indisch eten. Bij sommige lokale mensen werden we uitgenodigd om hun huis te bekijken en koffie of thee te drinken. Mijn geboortehuis en het ziekenhuis in Bo... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java roots en Bali | 19-07-2017
Beste Jan, Vera en Flip,

Wij hebben genoten van een hele fijne vakantie.
Mooi programma, fijne hotels en een goede uitwisseling van info, zoals het ophaalschema op Bali en bijbehorende vouchers.
In Sidemen moesten we uitwijken naar een ander hotel, Abian Ayu: een prachtige locatie, dus een prim... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java op maat | 13-02-2017
Beste Jan en medewerkers van Merapti Tour & Trafel.
Hierbij laten wij u weten dat dit een bijzondere reis is geweest
het is erg goed gegaan en vooral met onze chauffeur Pak Minto zeer
goed gereden sprak redelijk Nederlands en ikzelf redelijk Behassa Indonesia, dus kwamen we er goed uit.De gehele... meer infomore infoInformations supplémentaires
Round trip Java | 01-01-2017
Hi Merapi,

wanted to let you know that we had a wonderfull trip over Java. Although the traffic between Jakarta and Bandung was a complete mess, we enjoyed all the local culture and the sweet and wonderfull people.
Special thanks to Jumaidi, our driver. He did a wonderfull job!

We will spread... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java rondreis | 05-09-2016
Beste Vera,

We hebben een fantastische reis gehad. Je vroeg mij om een bericht te sturen hoe het geweest is. Nu in een woord geweldig. Komar is een fantastische chauffeur. Hij was aardig, reed goed, wist goede restaurants te vinden, gaf ons adviezen, ja hij was geweldig. Wij hebben ook goed voo... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java | 20-07-2016
Dag Jan,
Wij zijn vrijdag terug gekomen van onze reis naar Indonesië. Het was een fantastische reis en hebben veel mooie dingen kunnen zien en meemaken. Ik heb nog wel een aantal dingen die ik je graag wil doorgeven die niet helemaal goed zijn verlopen. Misschien kunnen jullie dit meenemen voor and... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java-Bali rondreis met privé groep | 07-05-2016
Beste Jan,


We zijn gisteren goed en wel thuisgekomen! De reis is prima verlopen. Iedereen is heel enthousiast! Ik wil u dan ook bedanken voor de prachtige organisatie! Wees er van overtuigd dat dit een positieve reclame is van ieder van ons voor jullie reisorganisatie!
Ook dikke pluim voor m... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java-Bali rondreis met privé groep | 07-05-2016
Amsterdam-Yogyakarta
Yogyakarta-Tawangmanggu
Tawangmanggu-Malang
Malang-Bromo
Bromo-Kalibaru
Kalibaru-Sukamade
Sukamade-Pemuteran
Pemuteran-Ubud
Ubud-Sidemen
Bali-Amsterdam... meer infomore infoInformations supplémentaires
Midden Java | 07-12-2015
Hallo jan,

Ofschoon al een aantal weken terug in Nederland, wil ik ( en mijn broer Jan ) jou bedanken voor je hulp m.b.t. bovengenoemde “kleine” rondreis door midden Java t.w. Yogya – Pangandaran – Magelang – Solo. De hotels, waar wij verbleven, waren goed en ook/vooral de chauffeur Anton. Hij ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Bali roots | 27-07-2015
Beste Vera, Flip,

Vanmorgen beluisterde ik toevallig de oude voicemail van Flip op 1 juni, waarin hij mij uitnodigde voor een eerste gesprek in Overasselt.
In heel korte tijd hebben wij daarna samen, ook met mijn kinderen, een reis op maat in elkaar gezet en is de reis definitief geregeld.
Gew... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java-Bali | 04-05-2015
Beste Merapi-mensen,

Onze Java-Bali reis is ten einde. Elke dag was vol verrassingen.
De kennismaking met de lokale bedrijvigheid zoals de rijstcultuur, de theeplantages, het duurzame gebruik van de kokospalm en bamboe etc. Het bezoek aan kampongs met lokale gidsen, de vriendelijkheid van de me... meer infomore infoInformations supplémentaires
Yogyakarta en oost Java | 12-09-2014
Beste mensen van Merapi,

Alweer ruim een week thuis na een geweldige reis door Indonesie wil ik uw organisatie van harte bedanken voor de goede zorgen en organisatie van het pakket Bouwstenen 6 dagen Yogya en Oost-Java, waarmee ik met mijn zoon Henk van 12-9-2014 tot 18-9-2014 op reis ben gegaan... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Bali | 25-08-2014
Beste Jan,

We hebben een schitterende vakantie gehad, erg genoten van Java en Bali, toch met name van de natuur, maar ook van de Borobudur en de Prambanan de Bromo vulkaan en wat het actieve gedeelte van de vakantie betreft het snorkelen, fietsen en raften een leuke ervaring.
Onze vakantie is a... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Bali | 30-07-2014
Beste Jan en Vera,

Terima kasih banyak!
We hebben een geweldige vakantie gehad, ontzettend veel gezien en gedaan. Mede dankzij onze superchauffeur Toni. We houden contact met hem, in steenkolenbahasa weliswaar, maar dat is juist het leuke. We gunnen iedereen zo'n fijne chauffeur.
Zouden jullie ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Bali | 29-07-2014
Hallo Priscilla, we zijn weer gezond en wel terug in Nederland.

Het is een mooie en leuke reis geweest waarbij wij zeer tevreden zijn over de door jullie geadviseerde en geregelde zaken.

Even in het kort een reisverslag met bijzonderheden,

Aankomst Jakarta 22.35, het duurde echter bijna 2 ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java-Bali | 23-07-2014
Hallo Vera,

We zijn al 3 weken tuis mar ik heb in het vliegtuig kouw gevat en ben een tijd ziek geweest. Het gaat nu weer goed.

Onze reis was geweldig ! We haden een heel goede driver - wat hebben ze veel concentratie nodig om dar te kunnen rijden ! Hij was wel een moslem, die wel lunchde o... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java met zoektocht naar roots | 22-07-2014
Hi Vera,

Inmiddels zijn we weer thuis. Het was een onvergetelijke reis, we hebben zo genoten van de prachtige natuur, heerlijke eten (best is in Tugu hotel!), en alle geweldige mooie dingen.

Bovenal was onze chauffeur Cepi echt TOP! zonder hem waren we nooit bij het kamp, en de onderneming van... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java | 01-09-2013
Geachte heer Wezendonk,

Graag wil ik reageren op uw verzoek om onze reiservaringen door te geven.

Chauffeur: prima man, die ons goed heeft geholpen, meer dan hij als chauffeur verplicht was te doen.
Gemakkelijk voor ons dat hij redelijk Nederlands praat. Aan te bevelen aan andere Nederlande... meer infomore infoInformations supplémentaires
Oost Java naar Jakarta | 09-09-2012
Beste Vera,

In antwoord op uw schrijven van 20 aug, doen we gaarne verslag van onze reis met onze reiservaringen daarin.

Ja, we zijn alweer twee bijna drie weken terug, en we draaien alweer volop in het dagelijkse ritme mee. Het was in het begin toch een klein beetje wennen, maar dat lijkt ook... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java-Bali Mei 2011 | 09-05-2011
Geachte Mevrouw Vera en medewerkers/-sters,

Even een reactie nu we weer veilig en uitermate tevreden na de door uw Merapi Tour & Travel voorbereide Indonesië-reis Java/Bali zijn teruggekeerd.
Veelal een “feest van de herkenning” na zeventien jaren. Al is er vanzelfsprekend in al die jaren veel ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondje Java, uitgebreid verslag | 01-05-2011
Amsterdam-Jakarta-Pelabuhan Ratu-Bandung-Garut-Pangandaran-Magelang-Yogya-Malang-Kalibaru-Sukamade-Probolingo-Sarangan-Semarang-Cirebon-Linggarjati-Jakarta-Amsterdam... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondje Java, uitgebreid verslag | 01-05-2011
Verslag van onze Java-reis in april-mei 2011
Na onze vakantie in 2009 met de Roots- en Music- reis in 2009 met Wouter Müller, besloten wij dit jaar 2011 weer een reis te plannen bij Merapi Tours.
Nu wilden we een langere reis en dus een maand voluit genieten van het land waar we geboren werden. Ma... meer infomore infoInformations supplémentaires

Excursies Excursions

Tijdens deze tour ziet u een paar van de hoogtepunten van Jakarta. Zo bezoekt u de haven Sunda Kelapa, de vismarkt Pasar Ikan, het Museum Bahari (maritiem museum) en het Nationaal Museum, het Fatahilah plein en het Nationaal monument de Monas. ... Meer infoMore info

In dit grote openluchtmuseum krijgt u een volledig beeld van Indonesië. Het museum laat u de verschillende gebieden en culturen van Indonesië zien. Sommige gebouwen zijn op ware grootte te zien, zoals tempels en traditionele huizen. Ook zijn er miniatuurweergaven van bijvoorbeeld de beroemde Borobud... Meer infoMore info

Kebun Raya is de oudste botanische tuin van Indonesië, en heeft een oppervlakte van 87 hectare. Voorheen was het 's Lands Plantentuin te Buitenzorg, later werd het omgedoopt to Kebun Raya Bogor toen de Indonesische president Soekarno in het bijbehorende paleis ging wonen.
Het is mogelijk om ter pla... Meer infoMore info

Neem een kijkje in de beroemde angklungschool Saung Angklung Udjo. Onder leiding van de nazaten van wijlen Pak Udjo geeft een grote groep enthousiaste kinderen een wervelende show met een wayang voorstelling, angklung muziek en dans. De voorstelling begint rond half vier 's middags.... Meer infoMore info

Deze tempel is een van de weinige Hindoeïstische tempels in Indonesie. De tempel stamt uit de achtste eeuw en is gebouwd op een schiereilandje in het Cangkuang meer. Geniet van de prachtige, rustige omgeving. Om hier te komen kunt u eerst met paard en wagen reizen en vervolgens op een bamboevlot. ... Meer infoMore info

In de verschillende baden van de Ciater Hotsprings kunt u heerlijk ontspannen. Het water wordt opgewarmd door de nabije vulkaan Tangkuban Perahu.... Meer infoMore info

Op de flanken van de Puncak ligt de theeplantage Gunung Mas. U kunt hier zien hoe met name de dames de thee plukken.... Meer infoMore info

Kampung Naga is een van de mooiste en meest traditionele dorpen van West-Java. Hoewel het dorp dichtbij de moderne beschaving ligt, heeft de gemeenschap haar unieke, bijzondere cultuur weten te behouden en ook de traditionele bouwstijl is hier terug te vinden. Het is mogelijk om ter plaatse een gids... Meer infoMore info

De Malabar Theefabriek is opgericht in 1896. Destijds een gewaagde onderneming maar toch zeer succesvol. De Nederlander K.A.R. Bosscha heeft hier een groot aandeel in gehad en zijn graf vindt u dan ook op het Malabar terrein. Malabar is een van de belangrijkste theeplantages van Indonesië. De indruk... Meer infoMore info

De Papandayan is met haar vier kraters een indrukwekkende vulkaan. De stratovulkaan is de laatste keer uitgebarsten in 1772. De top is makkelijk bereikbaar en is zeker een bezoek waard. ... Meer infoMore info

Deze actieve vulkaan is het laatst uitgebarsten in 1983 en is 2084 meter hoog. U kunt hier rondwandelen en het is mogelijk om bij de krater te komen. Ook kunt u de heetwaterbronnen bekijken. Het is mogelijk om ter plaatse een gids te huren.... Meer infoMore info

Karel Albert Rudolf Bosscha is een grote naam in de stad Bandung. Hij heeft een van de belangrijkste theefabrieken van Indonesië gebouwd, de Malabar Thee Fabriek, waar u ook een bezoek aan kunt brengen. Bovendien is de mede door hem opgerichte sterrenwacht naar Bosscha vernoemd. Zijn graf vindt u op... Meer infoMore info

Vanuit Pangandaran rijdt u in ongeveer twee uur naar de rivier, waar u in een lokaal houten bootje stapt. U vaart in ongeveer een half uur de groene rivier op tot aan de stroomversnelling. De vele watervalletjes en al het groen om u heen maken er een sprookjesachtige omgeving van. ... Meer infoMore info

De tocht gaat gedeeltelijk over de rivier Citanduy en vervolgens over een binnenzee.Neem oordopjes mee, want de dieselmotor maakt veel lawaai!... Meer infoMore info

Dit natuurgebied, gelegen vlakbij Pangandarab, is zeer geschikt om een prachtige jungletocht te maken. Het gebied heeft een rijke flora en fauna.... Meer infoMore info

De Green Canyon is een prachtig gebied. Met een bootje vaart u over de rivier, midden door de natuur. De vele watervalletjes en al het groen om u heen maken er een sprookjesachtige tocht van. Wanneer u van de boot af gaat maakt u een jungletocht samen met uw gids. Laat u verrassen door de prachtige ... Meer infoMore info

Dit ongeveer tweehonderd jaar oude paleis is nog steeds in goede staat en is een van de belangrijkste attracties in oost Java. Het paleis heeft verschillende bijzondere vertrekken en bezit bovendien over een grote kunstcollectie. Het is mogelijk om hier ter plaatse een gids te huren. ... Meer infoMore info

Een leuke en ontspannen manier om kennis te maken van het dagelijks leven in centraal Java.
U wordt 's morgens om 7 uur bij uw hotel opgehaald en naar het dorpje Bantarkulon gebracht. Hier start uw fietstocht en ziet u de mensen op de rijstvelden werken, bezoekt u een schooltje (indien geopend), th... Meer infoMore info

De beste manier om de stad Yogyakarta te bekijken is natuurlijk met het typisch Indonesische vervoersmiddel, de betjak. Oftewel, een fietstaxi. Stap in het karretje dat voor een fiets is gesponnen en laat u rondrijden. ... Meer infoMore info

Het beroemde tempelcomplex, gebouwd in de negende eeuw, is zeker een bezoek waard. Het complex is 47 meter hoog en is opgebouwd uit negen verschillende 'etages'. Laat u verrassen door dit indrukwekkende bouwwerk en probeert u zich in te beelden hoe dit eeuwen geleden is geconstrueerd. Het is mogelij... Meer infoMore info

Candirejo, een traditioneel Javaans dorp dat rijk is aan zijn natuurlijke omgeving en wordt gepromoot voor dorpstoerisme, het uitbeelden van de traditionele Javaanse cultuur en het dagelijkse leven door traditionele huizen, plantagebronnen, kunstvoorstellingen, ceremonies, landbouw en lokale gerecht... Meer infoMore info

Deze twee tempels dateren waarschijnlijk uit dezelfde periode als de Borobudur. Het zou kunnen dat ze deel uit hebben gemaakt van één groot ontwerp. In de Mendut tempel is een aantal bijzondere en grote beelden te vinden. Als u binnenloopt staat u recht tegenover een drie meter hoog boeddhabeeld. Ro... Meer infoMore info

Deze tempel, gebouwd rond het jaar 900, heeft zowel hindoeïstische als boeddhistische kenmerken. Dit komt doordat het is gebouwd in opdracht van een boeddhistische koning en een hindoeïstische koningin. De tempel bevat veel kleine en grote beelden, allen prachtig versierd. ... Meer infoMore info

Het Prambanan tempelcomplex ligt ongeveer 17 kilometer ten oosten van Yogyakarta en is het grootste Hindoeïstische-Javaanse complex in Indonesië. De tempels zijn rond de achtste eeuw gebouwd maar vrij kort daarna alweer verlaten waardoor het complex behoorlijk is vervallen. Pas begin twintigste eeuw... Meer infoMore info

Deze Javaanse balletvoorstelling verteld een prachtig liefdesvheraal. Geniet van de kostuums, de muziek en de omgeving. De locatie van het ballet is de Prambanan tempel, wat alles in een bijzondere sfeer brengt. Behalve de voorstelling krijgt u ook een heerlijk Indonesisch diner. ... Meer infoMore info

Dit paleis, wat rond de negende eeuw is gebouwd, staat op een 200 meter hoog plateau. Er zijn veel tempelruïnes gevonden in het Prambanan gebied, maar ruïnes van gebouwen zoals paleizen zijn zeldzaam. Het uitzicht wat u vanaf dit paleis heeft is indrukwekkend, u kijkt uit over de Prambanan vlakte en... Meer infoMore info

De kraton (paleis) is het hart van de stad. Het is een prachtig voorbeeld van de Javaanse paleisarchitectuur. Iedere ruimte heeft een andere betekenis. Door deze harmonische opbouw zou het universum in evenwicht blijven. Het is mogelijk om ter plaatse een gids te huren.
... Meer infoMore info

Voor een zonsopgang moet u vroeg uit de veren... Tussen 4 en half 5 staat uw chauffeur gereed en brengt u naar een berg met mooi uitzicht op de Borobudur. Als de zon eenmaal op is geniet u eerst van een ontbijt, alvorens naar het tempelcomplex te gaan.
De Borobudur is het wereldberoemde en grootste... Meer infoMore info

Het waterpaleis is rond 1760 gebouwd en diende als badplaats voor de sultan en zijn harem. Voorheen was het een indrukwekkend stelsel van paleizen en ondergrondse gangen. Tegenwoordig is lang niet alles meer intact, maar u kunt nog wel een bezoek brengen aan de baden en door sommige gangen wandelen.... Meer infoMore info

Duikreizen Java

Kura Kura resort
Hoewel Java ruim 3.000 kilometer kustlijn heeft is er maar één plek waar gedoken of gesnorkeld kan worden: Karimunjawa. Het eilandje en de omliggende atolletjes ligt voor de kust van Semarang in de Javazee.
Het bounty eilandje is vooral bekend bij duikers. Geen wonder, met prachtige koralen en talloze kleurrijke vissen stap je hier direct in een tropisch aquarium. Het luxe Kura Kura resort is dé top accommodatie.

Vanuit Semarang en Jepara worden bootdiensten onderhouden. Vanuit Semarang en Surabaya worden ook vluchten op Karimunjawa uitgevoerd,

Duiken Diving Java

Alam Kita - Karimunjawa
Alam Kita
Het kleinschalige Alam Kita resort ligt aan de noordwestkust van het eiland Karimunjawa. Het resort ligt direct aan het strand en via de jetty is het al goed snorkelen. De sfeer in het resort is super relaxed en lekker informeel. De bungalows liggen deels op een helling, voor gasten met een rolstoe...meer infomore infoInformations supplémentaires
Kura Kura resort - Karimunjawa
Kura Kura resort
Het luxe boutique resort is gevestigd op het eilandje Kura Kura bij de Karimunjawa eilanden. Kura Kura is het Indonesisch voor schildpadden, waar het resort een speciale kraamkamer voor heeft ingericht. Het resort beschikt over 15 superior- en de luxe cottages, 19 private pool villa's en twee famil...meer infomore infoInformations supplémentaires
The Happinezz Hills Karimunjawa
The Happinez Hills
The Happinezz Hills is een in 2019 geopend hotel . Het ligt natuurlijk op een heuvel, op 2 kilometer van de Alun-Alun, stadsplein en 3 kilometer van de mooiste stranden. Op 100 meter is het uitzichtpunt Bukit love. Het hotel heeft 16 kamers, een zwembad en restaurant. De kamers hebben een privé bad...meer infomore infoInformations supplémentaires

Cruises Java

Op dit moment biedt Merapi geen cruises aan op of rond Java.

Liveaboards

KrakatauVooralsnog bieden wij geen liveaboards aan in deze regio.

Privé villa's

Villa Pantai Candidasa Vooralsnog bieden we in deze regio geen privé villa's aan.