• Derawan

Over ons

Over Merapi Tour & Travel | Betalen | ANVR | Stichting Garantiefonds Reisgelden | Calamiteitenfonds | Epcat

Over Merapi Tour & Travel

Over ons

Merapi Tour & Travel is dé specialist in reizen naar en door Indonesië. We kennen de archipel als onze broekzak en weten als geen ander die kennis aan u over te brengen en uw reiswensen af te stemmen op de mogelijkheden.
We zullen u altijd zo goed mogelijk adviseren en voorbereiden op de verschillen in de westerse en oosterse cultuur en gebruiken. Op veel plaatsen in de archipel wordt u met open armen ontvangen. Uit ervaring weten we dat de mooiste indrukken van een reis naar Indonesië bestaan uit contacten met de lokale bevolking.
We organiseren in onze reizen dan ook met veel plezier bijzondere ontmoetingen, zowel voor volwassenen als kinderen.
Merapi Tour & Travel werkt samen met lokale agenten op Sumatra, Java, Bali, Sulawesi, Kalimantan, de Molukken en Papua. Daarmee kunnen wij u het beste reisaanbod tegen aantrekkelijke tarieven over de gehele archipel garanderen.
Vanaf 2010 organiseren we, samen met lokale agenten, ook reizen naar Maleisië, Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja.
Onze specialisten Vera, Jan en Flip informeren u graag over Indonesië en Priscilla adviseert u graag over Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja! Vera is ook onze Maleisië specialist.

Alle vier hebben we een uitstekend inlevingsvermogen en zijn u graag van dienst bij het samenstellen van uw onbezorgde droomreis naar het verre Azië.

Contactgegevens

Merapi Tour & Travel
Prinses Irenestraat 58
6611 BK Overasselt

Tel: 088 - 81 11 999
Noodnummer vanuit het buitenland: +31-6-1240 9137
info@merapi.nl

KvK: 1607 6123
BTW: 8035.55.453.B01
SGR: 3356
ANVR: 05124
Triodos bank: 25.46.88.594
IBAN: NL15 TRIO 0254 6885 94
BIC/Swiftcod:e TRIONL2U

Over onze reizen

Luisterend naar uw inbreng, stellen wij uw reis graag samen. Afhankelijk van uw inbreng is de reis meer:

Avontuurlijk:
U bezoekt plaatsen waarbij de gebaande paden verlaten worden met ruimte voor trekking , raften en duiken of snorkelen op de mooiste plekken.

Cultureel:
Reizen waarbij de nadruk ligt op de culturele kant: architectuur, dans , muziek en tradities.

Natuur: Hier ligt de nadruk op de overweldigende flora en fauna met bijvoorbeeld een bezoek aan regenwouden en jungle.

Rustig:
U reist in een aangenaam tempo en u krijgt alle tijd om uw eigen reisdoelen te verwezenlijken.

Strand:
Heerlijk relaxen met een lekker boek aan schitterende stranden.

Luxe:
Mateloos genieten in onze meest luxe ressorts met vele faciliteiten zoals Spa, Golfcourse of genieten van de privacy van een privé villa met alle voorzieningen, speciaal dus!

Heeft u nog andere wensen: voor ons is niets ongewoon en alles kan, bel ons gerust…

Historie

Merapi Tour & Travel is ontstaan in 2008 door de overname van Triangle Tours. Daarmee beschikte Merapi direct over een aanbod van zowel individuele als groepsreizen voor met name reizigers met een Indische achtergrond.
Merapi heeft dit uitgebreid met individuele– en groepsreizen voor jongeren, families en kleine groepen.

Onze bestemmingen gaan verder dan Java en Bali. In 2009 hebben we Sumatra, Sulawesi, de Sunda-eilanden en Papua in ons aanbod opgenomen. In 2010 hebben we de Molukken daar aan toegevoegd met het pareltje Banda.

We blijven ook op zoek naar meer pareltjes,ieder jaar gaan we voor u op zoek. Het laatste pareltje dat we aan ons aanbod hebben toegevoegd zijn de eilandjes aan de oostkust van Kalimantan: Derawan.

Derawan

Betalen

Betalen

Over het algemeen geldt voor boekingen dat u 20% van de reissom bij boeking dient te voldoen. Het restantbedrag dient 60 dagen voor vertrek te zijn overgemaakt.

Betalingen kunnen vooralsnog uitsluitend via een bankoverschrijving worden gedaan op onze rekening:
IBAN: NL15 TRIO 0254 6885 94
BIC/Swiftcode TRIONL2U

ANVR

De ANVR maakt het verschil

De zes zekerheden van de ANVR maken het verschil
Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis komt u dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen.
Wat betekent dit en wat biedt het u als reiziger?
Wij geven u 6 redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van uw vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
Controleert u 'de kleine lettertjes' als u een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat u bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Uw geld in goede handen
Vaak moet u voor uw reis een aanbetaling doen. Maar is uw geld wel in goede handen?
Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR.
ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators (SGST). Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of SGST volgens de voorwaarden de schade, uw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt u zekerheid.

3. Veilig reizen
U gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens uw vakantie u de kosten vergoed krijgt.
Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen.
Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico's van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe.
Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar u rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer u op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop
Krijgt u wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Uw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket bent u bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen
U gaat graag op reis, maar wat zijn de gevolgen voor o.a. het milieu van uw reizen voor de bestemming? ANVR-leden zien er op toe dat aangeboden reizen verantwoord zijn. ANVR-leden laten zich dus niet in met bijv. reizen die kinderprostitutie mede ten doel hebben. Alle reisorganisaties hebben ook een milieubeleidsplan opgesteld met praktische maatregelen. Door rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur blijft reizen in de toekomst ook goed mogelijk.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heeft u als er toch iets mis gaat?
ANVR-reisondernemingen helpen u bij klachten over uw gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen.
ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Sichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Merapi Tour & Travel (KvK nr. 1607 6123) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-Garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Triangle Tours b.v. en Merapi zijn aangesloten onder deelnemersnummer 3356.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Epcat

EPCAT

Merapi ondersteunt ECPAT. Dit staat voor End Child Prostitution, Child Pornography and the Trafficking of Children for Sexual Purposes. ECPAT voert wereldwijd campagne tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. Leidraad hierbij is het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties, waarin staat dat ieder kind recht heeft op bescherming tegen seksueel misbruik en uitbuiting (artikel 34). Zie website: http://www.defenceforchildren.nl/

Epcat

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat