Over ons

Over Merapi Tour & Travel | Duurzaamheid | Better Holidays | Handige links | ANVR | Stichting Garantiefonds Reisgelden | Calamiteitenfonds | Epcat

Over Merapi Tour & Travel

Over ons

Merapi Tour & Travel is dé specialist in reizen naar en door Indonesië. We kennen de archipel als onze broekzak en weten als geen ander die kennis aan u over te brengen en uw reiswensen af te stemmen op de mogelijkheden.
We zullen u altijd zo goed mogelijk adviseren en voorbereiden op de verschillen in de westerse en oosterse cultuur en gebruiken. Op veel plaatsen in de archipel wordt u met open armen ontvangen. Uit ervaring weten we dat de mooiste indrukken van een reis naar Indonesië bestaan uit contacten met de lokale bevolking.
We organiseren in onze reizen dan ook met veel plezier bijzondere ontmoetingen, zowel voor volwassenen als kinderen.
Merapi Tour & Travel werkt samen met lokale agenten op Sumatra, Java, Bali, de kleine Sunda eilanden, Sulawesi, Kalimantan, de Molukken en Papua. Daarmee kunnen wij u het beste reisaanbod tegen aantrekkelijke tarieven over de gehele archipel garanderen.
Vanaf 2010 organiseren we, samen met lokale agenten, ook reizen naar Maleisië, Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja.
Onze specialisten Vera, Jan en Flip informeren u graag over Indonesië en Priscilla adviseert u graag over Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja! Vera is ook onze Maleisië specialist.

Alle vier hebben we een uitstekend inlevingsvermogen en zijn u graag van dienst bij het samenstellen van uw onbezorgde droomreis naar het verre Azië.

Historie

Merapi Tour & Travel is ontstaan in 2008 door de overname van Triangle Tours. Daarmee beschikte Merapi direct over een aanbod van zowel individuele als groepsreizen voor met name reizigers met een Indische achtergrond.
Merapi heeft dit uitgebreid met individuele– en groepsreizen voor jongeren, families en kleine groepen.

Onze bestemmingen gaan verder dan Java en Bali. In 2009 hebben we Sumatra, Sulawesi, de Sunda-eilanden en Papua in ons aanbod opgenomen. In 2010 hebben we de Molukken daar aan toegevoegd met het pareltje Banda.

We blijven ook op zoek naar meer pareltjes,ieder jaar gaan we voor u op zoek. Het laatste pareltje dat we aan ons aanbod hebben toegevoegd zijn de kleine Sunda eilanden Sumba, Alor en Timor.

Bouwstenen Flores&Komodo, Alor, Sumba en Timor

Duurzaamheid

Duurzaam op reis

Merapi Tour & Travel is druk bezig haar reizen te verduurzamen. In 2020 zijn we partner geworden van Travelife. Travelife is een internationale organisatie die een keurmerk uitgeeft, waardoor reizigers kunnen zien of, en hoe uw reisorganisator zich bezig houdt met duurzaam toerisme. Met onze lokale agenten hebben we MOU's (Memorandum of understanding, oftewel principeverklaring) afgesloten om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. De nadruk ligt dan op het eerlijk verdelen van opbrengsten onder de lokale bevolking en het ondersteunen van lokale projecten.

Verder trachten we de CO-2 afdruk van de reizen zo veel mogelijk te verkleinen of te compenseren. Via de South Pole Group wordt de compensatie die de reiziger afdraagt geïnvesteerd in projecten die klimaatveranderingen tegengaan. In Indonesië zijn er op dit moment al een drietal projecten die zich bezig houden met het opzetten en exploiteren van hydro en geothermische energiecentrales.

Daarnaast zijn we in 2021 een samenwerking aangegaan met ResiRest , een organisatie die lokaal impact maakt door reizigers voor een lunch of diner onder te brengen bij een lokale familie. De reiziger beleeft het Indonesische familieleven en de familie verdient een zakcentje bij én maakt kennis met de westerse cultuur.

We zijn ook druk bezig met het vergroten van ons eco-vriendelijk aanbod van accommodaties, het stimuleren van lokale gidsen en chauffeurs om zo min mogelijk wegwerpverpakkingen te laten gebruiken en het geven van tips aan onze reizigers om duurzaam op reis te gaan.

Wat kunt u zelf doen?

Merapi Tour & Travel vind het belangrijk dat ook de plaatselijke bevolking volop kan profiteren van het toerisme. Zo laten wij onze reizigers graag verblijven in kleinschalige accommodaties ( homestays) en ondersteunen wij een aantal lokale projecten die u ,als reiziger, kunt bezoeken. U bent dan een bijzondere ervaring rijker en zij ontvangen zo de nodige inkomsten.

Wees spaarzaam met water tijdens het douchen, gebruik indien mogelijk uw handdoeken meerdere keren, neem een herbruikbare waterfles mee op reis. Neem uw eigen tas mee, of koop er één onderweg, zodat u geen plastic zakjes nodig heeft wanneer u onderweg aan het shoppen gaat
.
Onderneem geen excursies met dieren waarbij het dierenwelzijn niet voorop staat zoals bijvoorbeeld een ritje op een olifant.

's Lands eer, 's lands wijs: respecteer de natuur, cultuur en de gebruiken van de plaatsen en de bevolking die u bezoekt, deze kunnen wellicht anders zijn dan u in de westerse wereld gewend bent.

Houdt uzelf ook voor dat u in Azië met een glimlach veel meer gedaan zult krijgen dan met stemverheffing…

Better Holidays

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Handige links

Schiphol

Schiphol

Parkeren

Parkeren bij Schiphol - Vliegen en parkeren

Indonesische ambassade

Indonesische ambassade

Vaccinaties en malaria in Indonesië

Vaccinaties en malaria in Indonesië

Het weer in Indonesië

Het weer in Indonesië

Ik ga naar Nederland - wat mag ik meenemen in mijn bagage?

Invoerbeperkingen Nederlandse douane

Hoe voorkom ik fraude met een kopie van mijn identiteitsbewijs?

Tips voor veilig paspoort kopie

ANVR

De ANVR maakt het verschil

De zes zekerheden van de ANVR maken het verschil
Om rustig op reis te kunnen gaan, is het van belang zekerheid in te bouwen. Bij het zoeken van een reis komt u dan ook regelmatig het ANVR-logo tegen.
Wat betekent dit en wat biedt het u als reiziger?
Wij geven u 6 redenen waarom het verstandig is om bij het boeken van uw vakantie- of zakenreis op het ANVR-logo te letten.

1. Eerlijke voorwaarden
Controleert u 'de kleine lettertjes' als u een reis boekt? De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat u bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.

2. Uw geld in goede handen
Vaak moet u voor uw reis een aanbetaling doen. Maar is uw geld wel in goede handen?
Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR.
ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators (SGST). Dit betekent dat in geval van faillissement SGR of SGST volgens de voorwaarden de schade, uw vooruitbetaalde reissom, vergoedt. Dat biedt u zekerheid.

3. Veilig reizen
U gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens uw vakantie u de kosten vergoed krijgt.
Busreizen van ANVR-touroperators mogen alleen plaats vinden met bussen welke aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen.
Tenslotte moeten ANVR-touroperators zich houden aan strakke regels om de risico's van legionella te vermijden. De regels zijn opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. De ANVR informeert haar leden en ziet hier op toe.
Alle ANVR-reisondernemingen hebben uitgebreide landeninformatie met gezondheidsinformatie, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en omstandigheden waar u rekening mee moet houden. Vraag er naar wanneer u op reis gaat.

4. Kwaliteit voorop
Krijgt u wel een deskundig en goed advies? ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe. Uw vakantie is dus in goede en deskundige handen. Ook voor een los vliegticket bent u bij een ANVR-reisonderneming aan het juiste adres.

5. Verantwoord reizen
U gaat graag op reis, maar wat zijn de gevolgen voor o.a. het milieu van uw reizen voor de bestemming? ANVR-leden zien er op toe dat aangeboden reizen verantwoord zijn. ANVR-leden laten zich dus niet in met bijv. reizen die kinderprostitutie mede ten doel hebben. Alle reisorganisaties hebben ook een milieubeleidsplan opgesteld met praktische maatregelen. Door rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur blijft reizen in de toekomst ook goed mogelijk.

6. Zekerheid bij klachten
Welke garanties heeft u als er toch iets mis gaat?
ANVR-reisondernemingen helpen u bij klachten over uw gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen.
ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Sichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Merapi Tour & Travel (KvK nr. 1607 6123) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-Garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Triangle Tours b.v. en Merapi zijn aangesloten onder deelnemersnummer 3356.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Epcat

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Melden kindermisbruik