Reizen Trips Voyages Sri Lanka

Reizen Trips Voyages Sri Lanka

Highlights of Sri Lanka

Deze reis is een voorbeeldreis van de mogelijkheden naar Sri Lanka. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen. U maakt uitgebreid kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt. Het is ook mogelijk een Nederlandssprekende gids te krijgen bij 4 personen of m...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sri Lanka

Sri Lanka betekent gezegend eiland en het is is net zo groot als Nederland en België samen. Het eiland in de Indische Oceaan heeft al vele namen gekregen zoals de Parel van India of de Vijver van de Rode Lotusbloesemof het Eiland van de Goden en recent Ceylon. Volgens legenden zou hier het Hof van Eden hebben geleken. Het ligt slechts 7 graden van de evenaar en het is hier dan ook altijd tropisch warm. Marco Polo reisde hier ook en beklom de heilige berg Adam's Peak. De bevolking bestaat uit Singhalezen en Tamils, geemigreerd vanuit India door de Britten om op de theeplantages te werken. Burghers zijn afstammelingen van Nederlandse en Portugese heersers. Tot de overgave van de Britten hadden ze veel macht, daarna nam dit af. De Wedda’s zijn ook nog een kleine bevolkingsgroep en dit waren de oorspronkelijke bewoners die rondtrokken en leefden van de jacht.
Sri Lanka spreekt bij veel mensen tot de verbeelding wanwege het tropisch klimaat, de vriendelijke mensen en de prachtige (Boeddhistische) bezienswaardigheden. U kunt ook via Merapi een reis op maat laten maken met een chauffeur en gids. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Klimaat

Het klimaat wordt beïnvloedt door 2 moessons, de noordoost moesson Maha heerst van november tot en met januari, de zuidwest moesson Yala heerst tussen mei en juli. Dit betekent dat onze windermaanden het meest geliefd zijn, dan is het wel drukker en duurder. De zomer is in het oosten erg heet, maar in de binnenlanden is het altijd een stuk koeler en aangenamer. In de wintermaanden is het hier mistig en soms zelfs koud.

Feestdagen:

Aangezien er meerdere religie's zijn in Sri Lanka met feestdagen worden ze allemaal gevierd door de gehele bevolking:
1 Januari - nieuwjaarsdag
12 Januari - Boeddhistisch Nieuwjaar (Mahayana stroming)
4 Februari - Onafhankelijkheidsdag
11 Februari - Magha Puya, samenkomst van Boeddhisten op volle maan
24 Februari: Maha Shivaratri ( Hindoeïstische feestdag ter ere van Shiva)
12 Maart: Holi (Hindoeïstisch Nieuwjaar)
13 Maart: Commonwealth Day ter ere van het Gemenebest
14 April: Boeddhistisch Nieuwjaar (Theravada stroming)
11 Mei: Wesak (Boeddhistische dag ter ere van de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha)
9 Juli: Asalha Puja (Dharma dag, herinneringsdag aan de 1e preek van Boeddha)
7 Augustus: Viering van de Heilige tand:
Dit feest vindt ieder jaar plaats op de avond van de volle maan in augustus in Kandy (Sri Lanka). Het is een optocht van prachtig versierde olifanten die door de stad lopen met een gouden kistje. In dat gouden kistje zit een heel bijzondere relikwie: de tand van de Boeddha. Er wordt gezegd dat de tand gered is van de brandstapel van de Boeddha en hij wordt bewaard in een nabijgelegen tempel. Het feest is een grootse viering met dans en vuurwerk op straat.
26 September: Bandaranaike Dag (herinnering aan de sterfdag van de moord op de 1e premier van Ceylon in 1959)
5 Oktober: Pavarana, dag van de Sangha, einde van de regentijdretraite
19 Oktober: Divali (Hindoeïstisch lichtjesfeest ter ere van godin Lakshmi)
Highlights of Sri Lanka
Deze reis is een voorbeeldreis van de mogelijkheden naar Sri Lanka. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen. U maakt uitgebreid kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt. Het is ook mogelijk een Nederlandssprekende gids te krijgen bij 4 personen of m...meer infomore info
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat