Highlights of Sri Lanka -

Sri Lanka Highlights tour

Deze reis is een voorbeeldreis van de mogelijkheden naar Sri Lanka. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen.
U maakt uitgebreid kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt.
U bezoekt de volgende plaatsen: Colombo, Negombo, Sigirya, Dambulla, Polonnaruwa, Anuradhapura, Pinnawela, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Yala National Park, Galle en tot slot Unawattuna (of een andere badplaats van uw keuze. Prijs is afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en de vluchtprijs.

Inclusief

* Alle genoemde transfers en assistentie gedurende uw verblijf. * Accommodatie incl. ontbijt * Privé transport in airco auto of minibus * Engelssprekend gids tijdens de gehele reis behalve stranddagen * Entreegelden volgens programma (u kunt er ook voor kiezen om dit ter plaatse te betalen).

Extra informatie

Optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen, visum. Boekingskosten: € 27,50 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking, €5,00 SGR per persoon. Deze tour is gebaseerd op minimaal 2 personen.

Programma

Dag 1: vertrek vlucht naar Colombo

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol of vanaf Dusseldorf, met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.
U vliegt met of zonder een tussenstop in ongeveer 12 of 14 uur naar Sri Lanka.

Dag 2: aankomst Colombo Airport - Negombo

Na aankomst pick up door uw chauffeur/gids die u naar het eerste hotel van uw rondreis breng in Negombo. U kunt de rest van de dag bijkomen aan het strand of het zwembad. Afhankelijk van wanneer u aankomst kunt u een boottripje maken in de Negombo lagune. De Nederlanders hebben in de 17e en 18e eeuw een lang kanaal van Negombo naar Puttalam aangelegd, dat gebruikt werd voor specerijenvervoer.

Dag 3: Negombo

U maakt een stadstour van Negombo olv een gids. Maak kennis met deze rustige kustplaats dat een vissershaven heeft, een bazaar, een katholieke kerk, gebouwen uit de Nederlandse periode en een Boeddhistische tempel. U kunt er ook voor kiezen om vandaag het boottripje te gaan maken.

Dag 4: Anuradhapura -Hambarana

Vandaag bezoekt u de 1e hoofdstad van Sri Lanka, Anuradhapura uit de 4e eeuw voor Christus. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Bodhi vijgenboom. Deze boom is ontstaan uit een zaadje van de Bodhi boom uit India waar Boeddha verlichting onder vond en volgens kenners de oudste boom ter wereld. Het is dan ook een zeer religieuze plaats voor de Boeddhisten. Verder is er een rotstempel te bezoeken en restanten van het Koninklijke paleis. U reist terug naar Hambarana waar u 2 nachten verblijft.

Dag 5: Hambarana - Pollonaruwa

U vertrekt naar de oude koningsstad Polonnaruwa. In de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka. Er zijn hier enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruïnes van het Koninklijke paleis, de Gal Viharaya (drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad. Vervolgens maakt u een jeepsafari in het Minneriya National Park olv een gids. Er is hier ook een groot stuwmeer waar de dieren komen drinken.

Dag 6: Hambarana –Sigiria – Dambulla – Kandy

Vandaag staat de beklimming aan de beroemde Sigiriya rots, ook bekend als de ‘Leeuwenrots’ op het programma. Hier moet u vroeg aan beginnen voordat het heet wordt. Gebouwd door Koning Kasyapa in de 5e eeuw na Christus. Deze rots steekt torenhoog uit (200 m.) boven de wijde omgeving. Het is belangrijk om de klim in eigen tempo uit te voeren. Vanaf het uiteindelijke 'dak' van de rots heeft u uitzicht over de omliggende jungle. U dient hiervoor vroeg te vertrekken zodat het nog niet te heet is. Vanuit Sigiriya vertrekt u dan naar Dambulla waar u een grottempel bezoekt die in de 1e eeuw voor Christus gebouwd is door koning Walagambahu. Bij het binnengaan van deze grotten lijkt het alsof u een ruimte binnenstapt met fel gekeurde tapijten. De grotten bevatten meer dan 150 beeltenissen van Boeddha. De fresco’s op het plafond zijn van de 15e- 18e eeuw. U brengt na het ontbijt een bezoek aan een specerijentuin op het programma in Matale. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de tuin. Er worden diverse specerijen en kruidenplanten verbouwd. Tevens wordt er een kleine kookdemonstratie gehouden. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Kandy waar u 2 nachten verblijft.

Dag 7: Kandy – Pinnawela Olifantenweeshuis - Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar het olifantenweeshuis Pinnawela. U ziet hier hoe de olifanten gevoerd worden, de kleinsten met de fles! Na het voederen trekken de olifanten massaal door de straten van Pinnawala om een frisse duik in de nabij gelegen rivier te nemen. Dit is een prachtig gezicht dat u niet mag missen! Er zijn er ca. 65 aanwezig met daarbij de baby’s.
’s Middags heeft u een stadstour van Kandy, dit is een belangrijke grote stad en het heeft een levendige orieëntaalse bazaar, een edelstenenfabriek, een kunst- en workshop. Tevens bezoekt u de belangrijke tempel van de tand. Deze tempel is de heiligste van heel Sri Lanka en er komen dan ook vele monikken uit het hele land om hier eer te bewijzen aan Boeddha.
De middag kunt u relaxen in de Peradeniya Royal Gardens. De 147 hectare tellende tuin is een lust voor het oog, er staan veel mooie en bijzondere bomen, planten en tropische bloemen. ‘s Avonds bezoekt u nogmaals de tempel van de tand complex waar u getuige bent van de dansshow.

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya + optioneel treintocht

U reist naar Nuwara Eliya dat ook wel ‘klein Engeland in de heuvels’ wordt genoemd. Deze plaats ligt in het midden van de landelijke theeproductie. De ‘stad van het licht’ ligt op 2000 m. hoogte en het is hier dan ook koel, neem een vest en fleecejack mee. Tijdens de zomer vlucht de lokale bevolking naar deze omstreken voor koelte. U bezoekt een theeplantage en fabriek en drinkt uiteraard een heerlijke kop thee. U kunt vandaag optioneel de beroemde treinreis volgen naar Ella van ca. 3 uur waar uw chauffeur u weer oppikt of de pittige wandeling naar World's End. 1 Overnachting in de bergen.

Dag 9: Nuwara Eliya – Yala NP – Tissamaharama

De ochtend besteden we aan een mooie wandeling door de theeplantages.
Op de plek waar de Britten in de 19e en 20e eeuw op luipaardenjacht gingen kunt u tegenwoordig mooie wandelingen maken. In de middag reist u naar Tissamaharama, onderweg bezoekt u de bekende ‘Ella Gap’ een mooie kloof in de groene bergen. Vervolgens komt u aan bij het Yala National Park, De chauffeur en de ranger nemen u mee op ‘safari’ door het park. Er komen buffels, olifanten, wilde zwijnen, herten, leguanen en vele vogelsoorten zoals ooievaars, lepelaars, arenden, aalscholvers etc. voor. Indien u geluk heeft kunt u een luipaard treffen. U verblijft 1 nacht in een hotel in Tissamaharama.

Dag 10: Yala N.P. – Kosgoda - Galle – Unawattuna

Na uw ontbijt rijdt u naar Galle, de plaats waar de Nederlanders een fort, protestante kerk en
meerdere gebouwen hebben gebouwd vanaf de 17e eeuw. De kerk en het fort ademen nog de tijd van de VOC uit en daarvoor nog de Portugese sfeer. Vervolgens rijdt u langs de prachtige zuidkust naar het kustplaatsje Koggala waar ook een zeeschildpaddencentrum is gevestigd. U kunt hier een stop maken en met een glasbottomboat naar het onderwaterleven kijken. Soms ziet u langs de kust ook de zg. paalvissers. Voor een foto dient u te betalen. U verblijft 5 nachten in een prachtig aan het strand gelegen hotel met zwembad in Unawattuna, een opkomende badplaats.

Dag 11-14: Unawattuna - Kosgoda - Unawattuna

Na het ontbijt maakt u een ochtendexcursie naar een schildpaddenuitbroedcentrum en een bootexcursie op de Madhu rivier. ’s Middags kunt u weer relaxen bij het strand. De rest van de dagen zijn ter vrije besteding. Houdt u er rekening mee dat in de zomer de zee ruw kan zijn en het op sommige dagen niet mogelijk zal zijn om er in te zwemmen

Dag 15: Vertrek vlucht naar huis

U vertrekt heel vroeg in de nacht naar de luchthaven voor uw vlucht via Abu Dhabi en doorvlucht naar huis. Het is ook mogelijk deze laatste nacht bij de luchthaven door te brengen zodat u geen lange nachttransfer heeft naar de luchthaven. Of met een andere airline te vliegen.

Uw verblijf

Golden Star Beach Hotel Het 3* Golden Star Beach hotel ligt op 15 minuten rijden van de internationale luchthaven en 10 minuten op loopafstand van het centrum. Het U-vormige ... meer info more info Informations supplémentaires
Palmera Eco ResortMooi gelegen bij het Nilaveli strand in Trincomalee biedt dit pas vernieuwde 3* resort een goed verblijf. Mooi gelegen in een tuin met een heerlijk zw... meer info more info Informations supplémentaires
Queens Hotel Het Queens hotel is gelegen in het centrum van de stad, dicht bij de Tempel van de Tand en het Kandy Lake. Het hotel dateert uit de koloniale Britse p... meer info more info Informations supplémentaires
Thaproban Pavilion Resort & SpaPrachtig gelegen aan Unawatuna Beach biedt dit 4* hotel een infinity buitenzwembad, een mooie tuin met terras, restaurant, privéstrand, 24-uursrecep... meer info more info Informations supplémentaires
AnuradhapuraAnuradhapura was 8 eeuwen lang de hoofdstad tot de 11e eeuw. Over het hele terrein liggen ruïnes en dagoba’s, u kunt het beste per fiets of auto dit verkennen. Een loot van de bodhi boom in India, waar Boeddha verlichting kreeg is hier gepland en zee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
ColomboEen drukke hoofdstad met veel verkeer en mensen. Gesticht door de Portugezen. Mooie parken zoals Cinnamon Gardens met de welvarende koopmanshuizen, het Vihara Maha Devi Park, voormalig Victoria Park. Op het Galle Face Green wordt gevliegerd en gespee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DambullaDe grottempels van Dambulla zijn een bedevaartsoord voor vele monniken die hier ook verblijven. Er zijn 5 grotten met wandschilderingen waarvan de oudste van voor onze jaartelling zijn. Ook zijn er vele Boeddhabeelden waarvan er een liggende Boeddha ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
GalleGalle betekent Rots maar de Portugezen hebben er Gallo van gemaakt dat Haan betekent, dit staat ook in de vlag van Galle. Het fort en de bastions zijn indrukwekkend en het kerkhof kunt u ook nog bezoeken met Nederlandse en Engelse graven. Er is ook n... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
KandyIn deze tempel wordt het kostbaarste relikwie van Boeddha bewaard, namelijk een hoektand. Drie keer per dag wordt het deurtje geopend naar het relikwie onder veel tromgeroffel. Kandy is mooi gelegen aan een meer. Tijdens de Perahera processie in de ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
NegomboEén van de grootste badplaatsen van Sri Lanka, 35 km. ten noorden van Colombo. Visserij is de belangrijkste inkomstenbron naast het toerisme. De vismarkt is tot 11.00 uur een bezoekje waard. In de middag komen de traditionele boten aan wal. Er zijn v... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nuwara EliyaNuwara Eliya betekent stad van het licht. Al in de Engelse tijd was het een hillstation of herstellingsoord van de Britten. Het werd ook wel Little England genoemd. De Gentlemen´s clubs van weleer zijn nu sfeervolle hotels waar u zich waant in een ho... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
PolonnaruwaBij Polonnaruwa ligt Gal Vihara met de 4 Boeddhabeelden die uitgehakt uit de rotsen zijn, 2 zittend, 1 staand en 1 liggend (de sterfhouding). Ze stammen uit e 12e eeuw en maakten ooit deel uit van een groot tempelcomplex. Het 4e beeld staat in een g... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
RatnapuraDit betekent stad van de edelstenen en die kunt u hier volop vinden! Het heeft een fraaie ligging aan de uitlopers van het bergland. Er is ook een fraaie 13e eeuwse tempel , de Maha Saman Devale, te bewonderen, gelegen buiten de stad. Het museum van ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
SigiriyaDe leeuwenrots is één van de hoogtepunten van Sri Lanka. U beklimt de vele trappen tot aan de leeuwenpoten en dan is er een steile trap naar boven. Bovenop de rots zijn er nog kasteelruínes van het paleis van Koning Kassapa, die zijn vader had gedood... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Yala National Park In het Yala National Park kunt u op safari gaan. Dit is niet te vergelijken met een safari in Afrika maar wel leuk als u dit nog niet heeft gedaan en als u geluk heeft ziet u olifanten, apen, buffels, herten, wilde zwijnen, leguanen en grote vogelsoo... Meer infoMore infoInformations supplémentaires