Adventure tour of Sri Lanka -

Sri Lanka Adventure & Active tour

Dit is een avontuurlijke en actieve individuele reis naar Sri Lanka, ideaal voor jongeren. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen.
U maakt uitgebreid kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt.
U bezoekt de volgende plaatsen: Colombo, Kandy, Knuckles, Kithulgala, Nuwara Eliya, Horton's Plains, Udawalawe, Bandarawela, en tot slot Unawattuna (of een andere badplaats van uw keuze. Prijs is afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en de vluchtprijs.

Inclusief

* Alle genoemde transfers en assistentie gedurende uw verblijf. * Accommodatie incl. ontbijt * Privé transport in airco auto of minibus * Engelssprekend gids tijdens de gehele reis behalve stranddagen * Entreegelden en hikes volgens programma (u kunt er ook voor kiezen om dit ter plaatse te betalen).

Extra informatie

Optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen, visum. Boekingskosten € 27,50 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking, €5,00 SGR per persoon. Deze tour is op individuele basis met minimaal 2 personen.

Programma

Dag 1: vertrek vlucht naar Colombo

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol of vanaf Dusseldorf, met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.
U vliegt met of zonder een tussenstop in ongeveer 12 of 14 uur naar Sri Lanka.

Dag 2: aankomst Colombo Airport - Negombo

Na aankomst pick up door uw chauffeur/gids die u naar het eerste hotel van uw rondreis breng in Kandy, dit is ca. 3 uur rijden. Mocht u laat aankomen dan verblijft u 1 nacht in Negombo. U kunt de rest van de dag bijkomen aan het strand of het zwembad.

Dag 3: Hike en bezoek aan botanische tuinen

In de ochtend maakt u een hike door het UdawattaKele heligdom, dit gebied was al vanuit vroegere jaren beschermd en dat heeft het wildlife goed gedaan. U ziet hier vele soorten vogels en kleine zoogdieren. In de middag bezoekt u de prachtige botanische tuinen van Peradeniya, een lust voor het oog met bloeiende struiken en bloemen. Het park is heel groot, meer dan een halve vierkante km. in omtrek en heeft meer dan 4000 soorten struiken, bomen en planten. Vervolgens bezoekt u de bekende Tempel van de Tand waar elke dag in de middag een ceremonie wordt gehouden. U overnacht in een comfortabel hotel bij het prachtige meer van Kandy.

Dag 4: rit naar het Knuckles berggebied

De Knuckles Mountain Range is een gebied van 234 vierkante meter, uitgestrekt tot aan de grens met Kandy en Matale. Het unieke bosreservaat heeft 35 bergtoppen waarvan sommige met een hoogte van 1900 meter ver boven de mist en lage bewolking uitsteken, het heet dan ook in Sri Lankaans 'Misty Valley". Dit gebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! U maakt hier een korte wandeling om de bijzondere klimatologische ervaring te beleven. Indien u in een tent wilt verblijven is dat ook een mogelijkheid hier, anders verblijft u in een ecolodge.

Dag 5:rit naar Corbett's gap

Per auto rijdt u naar Corbett's Gap, dat ligt tussen Loolwatta en Thangappuwa. Dit gebied is in kaart gebracht door de Engelse jager en naturalist Jim Corbett.
Het ligt aan de voet van de Knucles bergrange, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de vallei. U verblijft nog een nacht in de omgeving.

Dag 6: rit naar Kithulgala

U maakt eerst kennis met de lokale bevolking van een klein en meest afgelegen dorpje van Sri Lanka. Het ligt in het Knuckles berggebied en de enige vorm van communicatie verloopt nog steeds via een postbode die de post elke dag 14 km. verderop gaat halen. De dorpelingen verbouwen klassieke kruiden zoals peper, cardamom en gember. Na afloop vertrekt u per auto naar Kithulgala, dit plaatsje staat bekend als het actieve belevenisgebied waar u bijv. kunt wildwatervaren of een hike kunt maken door het rainforest. U bezoekt hier ook de Belilena grot en een rubberplantage. U verblijft in een comfortabel hotel.

Dag 7: rit naar Nuwara Eliya, Horton Plains en Udawalawe National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Nuwara Eliya, dat ook wel klein Engeland in de heuvels’ wordt genoemd. Deze plaats ligt in het midden van de landelijke theeproductie. De ‘stad van het licht’ ligt op 2000 m. hoogte en het is hier dan ook koel, neem een vest en fleecejack mee. Tijdens de zomer vlucht de lokale bevolking naar deze omstreken voor koelte. U gaat de bekende wandeling maken naar World's End in het Horton Plains National park dat een aantal watervallen omhelst. De wandeling staat goed aangegeven en u kunt het indien u een redelijke wandelaar bent prima lopen. Een wandelstok is wel handig en goede wandelschoenen met profiel. Het leukste is dat u tijdens de wandeling ook lokale mensen treft zoals ik een paar jaar geleden heb gedaan! Vervolgens reist u naar het Udawalawe National Park waar u overnacht.

Dag 8: Jeepsafari Udawalawe National Park

U bezoekt eerst het opvangcentrum voor alleen gelaten en gewonde olifantjes: “Ath Athuru Sevana'. Dit opvangcentrum is al sinds 1995 bezig met het verzorgen en opnieuw in het wild uitzetten van olifantjes. Het is heel teder om te zien hoe ze met de fles worden gevoed of hoe ze een bad nemen. U maakt vervolgens een jeepsafari in het park waar ook nog luipaarden, herten, apen, wilde zwijnen en andere zoogdieren voorkomen naast vele vogelsoorten waaronder verschillende arenden. Aangezien dit park niet zo toeristisch is en bekend heeft u zeker de kans om elke hiervan in het wild te zien. U overnacht weer bij het park.

Dag 9: bezoek aan het Singharaja regenwoud

U maakt een hike in dit indrukwekkende regenwoud. Er komen hier vooral amfibiën en reptielen voor waaronder gevaarlijke slangen zoals de groene slang en de python. Daarnaast ook leguanen en makaken en vele vogelsoorten voor. Indien u geluk heeft kunt u een luipaard treffen. De eekhoorntjes eten vaak uit uw hand.
Vergeet ook vooral de prachtige vlinders niet te fotograferen, er komen hier meer dan 50% voor van alle vlinders in Sri Lanka. U overnacht in het park.

Dag 10: rit naar de kust voor strandvakantie

U rijdt naar de kust en verblijft in een badplaats naar keuze. U komt langs het kustplaatsje Koggala waar ook een zeeschildpaddencentrum is gevestigd. U kunt hier een stop maken en met een glasbottomboat naar het onderwaterleven kijken. Soms ziet u langs de kust ook de zg. paalvissers. Voor een foto dient u te betalen. U verblijft 3 nachten in een comfortabel hotel met zwembad in bijv. Unawattuna, een opkomende badplaats.

Dag 11-13: Unawattuna of andere badplaats

De rest van de dagen zijn ter vrije besteding. Houdt u er rekening mee dat in de zomer de zee ruw kan zijn en het op sommige dagen niet mogelijk zal zijn om er in te zwemmen.

Dag 14: Vertrek vlucht naar huis

U vertrekt naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. Het is ook mogelijk deze laatste nacht bij de luchthaven door te brengen zodat u geen lange nachttransfer heeft naar de luchthaven.

Uw verblijf

AnuradhapuraAnuradhapura was 8 eeuwen lang de hoofdstad tot de 11e eeuw. Over het hele terrein liggen ruïnes en dagoba’s, u kunt het beste per fiets of auto dit verkennen. Een loot van de bodhi boom in India, waar Boeddha verlichting kreeg is hier gepland en zee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
ColomboEen drukke hoofdstad met veel verkeer en mensen. Gesticht door de Portugezen. Mooie parken zoals Cinnamon Gardens met de welvarende koopmanshuizen, het Vihara Maha Devi Park, voormalig Victoria Park. Op het Galle Face Green wordt gevliegerd en gespee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DambullaDe grottempels van Dambulla zijn een bedevaartsoord voor vele monniken die hier ook verblijven. Er zijn 5 grotten met wandschilderingen waarvan de oudste van voor onze jaartelling zijn. Ook zijn er vele Boeddhabeelden waarvan er een liggende Boeddha ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
GalleGalle betekent Rots maar de Portugezen hebben er Gallo van gemaakt dat Haan betekent, dit staat ook in de vlag van Galle. Het fort en de bastions zijn indrukwekkend en het kerkhof kunt u ook nog bezoeken met Nederlandse en Engelse graven. Er is ook n... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
KandyIn deze tempel wordt het kostbaarste relikwie van Boeddha bewaard, namelijk een hoektand. Drie keer per dag wordt het deurtje geopend naar het relikwie onder veel tromgeroffel. Kandy is mooi gelegen aan een meer. Tijdens de Perahera processie in de ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
NegomboEén van de grootste badplaatsen van Sri Lanka, 35 km. ten noorden van Colombo. Visserij is de belangrijkste inkomstenbron naast het toerisme. De vismarkt is tot 11.00 uur een bezoekje waard. In de middag komen de traditionele boten aan wal. Er zijn v... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nuwara EliyaNuwara Eliya betekent stad van het licht. Al in de Engelse tijd was het een hillstation of herstellingsoord van de Britten. Het werd ook wel Little England genoemd. De Gentlemen´s clubs van weleer zijn nu sfeervolle hotels waar u zich waant in een ho... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
PolonnaruwaBij Polonnaruwa ligt Gal Vihara met de 4 Boeddhabeelden die uitgehakt uit de rotsen zijn, 2 zittend, 1 staand en 1 liggend (de sterfhouding). Ze stammen uit e 12e eeuw en maakten ooit deel uit van een groot tempelcomplex. Het 4e beeld staat in een g... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
RatnapuraDit betekent stad van de edelstenen en die kunt u hier volop vinden! Het heeft een fraaie ligging aan de uitlopers van het bergland. Er is ook een fraaie 13e eeuwse tempel , de Maha Saman Devale, te bewonderen, gelegen buiten de stad. Het museum van ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
SigiriyaDe leeuwenrots is één van de hoogtepunten van Sri Lanka. U beklimt de vele trappen tot aan de leeuwenpoten en dan is er een steile trap naar boven. Bovenop de rots zijn er nog kasteelruínes van het paleis van Koning Kassapa, die zijn vader had gedood... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Yala National Park In het Yala National Park kunt u op safari gaan. Dit is niet te vergelijken met een safari in Afrika maar wel leuk als u dit nog niet heeft gedaan en als u geluk heeft ziet u olifanten, apen, buffels, herten, wilde zwijnen, leguanen en grote vogelsoo... Meer infoMore infoInformations supplémentaires