Op maat Sri Lanka -

Op maat Sri Lanka

Deze reis is een voorbeeldreis van een beknopte rondreis van Sri Lanka. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen.
U maakt beknopt kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt.
U bezoekt de volgende plaatsen: Wattala, Pinnawela, Kandy, Nuwara Eliya, Yala National Park, Galle en tot slot Unawatuna (of een andere badplaats van uw keuze). Prijs is afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en de vluchtprijs.

Inclusief

* Alle genoemde transfers en assistentie gedurende uw verblijf. * Accommodatie incl. ontbijt * Privé transport in airco auto of minibus * Engelssprekend gids tijdens de gehele reis behalve stranddagen * Entreegelden en hikes volgens programma (u kunt er ook voor kiezen om dit ter plaatse te betalen).

Exclusief

Optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen, visum. Boekingskosten: € 27,50 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking, €5,00 SGR per persoon.

Programma

Dag 1: vertrek vlucht naar Colombo

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol of vanaf Dusseldorf, met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.
U vliegt met of zonder een tussenstop in ongeveer 12 of 14 uur naar Sri Lanka.

Dag 2: aankomst Colombo Airport - Wattala of Negombo

Na aankomst pick up door uw chauffeur/gids die u naar het eerste hotel van uw rondreis brengt in Wattala of Negombo. U kunt de rest van de dag bijkomen aan het strand of het zwembad. Verblijf in uw strandhotel voor 2 nachten.

Dag 3: Wattala of Negombo

U maakt een stadstour van Negombo olv een gids. Maak kennis met deze rustige kustplaats dat een vissershaven heeft, een bazaar, een katholieke kerk, gebouwen uit de Nederlandse periode en een Boeddhistische tempel. U kunt er ook voor kiezen om vandaag het boottripje te gaan maken. Indien u in Wattala verblijft kunt u ook een stadstour door het oude centrum van Colombo maken, deels te voet omdat het verkeer erg druk kan zijn.

Dag 4: Pinnawela olifantenweeshuis en Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar het olifantenweeshuis Pinnawela. U ziet hier hoe de olifanten gevoerd worden, de kleinsten met de fles! Na het voederen trekken de olifanten massaal door de straten van Pinnawala om een frisse duik in de nabij gelegen rivier te nemen. Dit is een prachtig gezicht dat u niet mag missen! Er zijn er ca. 65 aanwezig met daarbij de baby’s. U bezoekt ook nog een kruidentuin waar Sri Lanka zo beroemd voor is. Na aankomst in het Topaz hotel heeft u tijd om uit te rusten en u klaar te maken voor de culturele show in Kandy. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 5: Stadstour Kandy en bezoek aan de botanische tuin

Na het ontbijt bezoekt u eerst de Peradeniya Royal Gardens. De 147 hectare tellende tuin is een lust voor het oog, er staan veel mooie en bijzondere bomen, planten. Vervolgens heeft u een stadstour van Kandy, dit is een belangrijke grote stad en het heeft o.a. een levendige orieëntaalse bazaar, een edelstenenfabriek, een kunst- en workshop. Tevens bezoekt u de belangrijke tempel van de tand. Deze tempel is de heiligste van heel Sri Lanka en er komen dan ook vele monikken uit het hele land om hier eer te bewijzen aan Boeddha.

Dag 6: Rit naar Nuwara Eliya

U reist naar Nuwara Eliya dat ook wel ‘klein Engeland in de heuvels’ wordt genoemd. Deze plaats ligt in het midden van de landelijke theeproductie. De ‘stad van het licht’ ligt op 2000 m. hoogte en het is hier dan ook koel, neem een vest en fleecejack mee. Tijdens de zomer vlucht de lokale bevolking naar deze omstreken voor koelte. U bezoekt een theeplantage en fabriek en drinkt uiteraard een heerlijke kop thee. Het is ook mogelijk om dan de treinreis te doen via het toeristentreintje naar Ella, dit neemt wel een halve dag in beslag dus is er dan minder tijd om iets te bezoeken. Na aankomst transfer naar uw Ashford hotel, u verblijft hier 1 nacht.

Dag 7: Rit naar Yala NP via watervallen van Ella

U reist naar Tissamaharama, onderweg bezoekt u de bekende ‘Ella Gap’ een mooie kloof in de groene bergen. Vervolgens komt u aan bij het Yala National Park, De chauffeur en de ranger nemen u mee op ‘safari’ door het park. Er komen buffels, olifanten, wilde zwijnen, herten, leguanen en vele vogelsoorten zoals ooievaars, lepelaars, arenden, aalscholvers etc. voor. Indien u geluk heeft kunt u een luipaard treffen. U verblijft 1 nacht in uw Boutique hotel (voormalig Tissa Inn) in Tissamaharama.

Dag 8: Rit naar Galle en Unawatuna

Na uw ontbijt rijdt u langs de prachtige zuidkust naar het kustplaatsje Koggala waar ook een zeeschildpaddencentrum is gevestigd. U kunt hier een stop maken. Vervolgens naar Galle, de plaats waar de Nederlanders een fort, protestante kerk en meerdere gebouwen hebben gebouwd vanaf de 17e eeuw. De kerk en het fort ademen nog de tijd van de VOC uit en daarvoor nog de Portugese sfeer. . Soms ziet u langs de kust ook de zg. paalvissers. Voor een foto dient u te betalen. U verblijft nog 2 nachten in een aan het strand gelegen hotel Taturuga Beach met zwembad in Unawatuna, één van de weinige badplaatsen met een rif

Dag 9: Vrije dag Unawatuna

Gehele dag ter vrije besteding.
Houdt u er rekening mee dat in de zomer de zee ruw kan zijn en het op sommige dagen niet mogelijk zal zijn om er in te zwemmen.

Dag 10: transfer naar de luchthaven

Vandaag reist u weer naar huis of naar een volgende bestemming zoals bijv. de Malediven. Transfer naar de luchthaven. Einde van uw mooie reis!

Uw verblijf

ColomboEen drukke hoofdstad met veel verkeer en mensen. Gesticht door de Portugezen. Mooie parken zoals Cinnamon Gardens met de welvarende koopmanshuizen, het Vihara Maha Devi Park, voormalig Victoria Park. Op het Galle Face Green wordt gevliegerd en gespee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires