Around Sri Lanka -

Around Sri Lanka tour

Deze reis is een voorbeeldreis van een rondreis van Sri Lanka. Het is ook mogelijk deze reis in te korten of te wijzigen.
U maakt uitgebreid kennis met Sri Lanka en reist met een chauffeur/gids die Engels spreekt.
U bezoekt de volgende plaatsen: Negombo, Anuradhapura. jaffna, Sigirya, Dambulla, Polonnaruwa, Pinnawela, Kandy, Eliya, Yala National Park, Udawalawe, Galle en tot slot Berawela (of een andere badplaats van uw keuze). Prijs is afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en de vluchtprijs.

Inclusief

* Alle genoemde transfers en assistentie gedurende uw verblijf. * Accommodatie incl. ontbijt * Privé transport in airco auto of minibus * Engelssprekend chauffeur/gids tijdens de gehele reis behalve stranddagen * Entreegelden, Yala Safari en hikes volgens programma (u kunt er ook voor kiezen om dit ter plaatse te betalen).

Extra informatie

Optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen, visum. Boekingskosten: € 27,50 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking. €5,00 SGR per persoon.

Programma

Dag 1: vertrek vlucht naar Colombo

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol of vanaf Dusseldorf, met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.
U vliegt met of zonder een tussenstop in ongeveer 12 of 14 uur naar Sri Lanka.

Dag 2: aankomst Colombo Airport - Negombo

Na aankomst pick up door uw chauffeur/gids die u naar het eerste hotel van uw rondreis breng in Negombo. U kunt de rest van de dag bijkomen aan het strand of het zwembad. Afhankelijk van wanneer u aankomst kunt u een boottripje maken in de Negombo lagune. De Nederlanders hebben in de 17e en 18e eeuw een lang kanaal van Negombo naar Puttalam aangelegd, dat gebruikt werd voor specerijenvervoer. Verblijf in uw strandhotel voor 2 nachten.

Dag 3: Negombo

U maakt een stadstour van Negombo olv een gids. Maak kennis met deze rustige kustplaats dat een vissershaven heeft, een bazaar, een katholieke kerk, gebouwen uit de Nederlandse periode en een Boeddhistische tempel. U kunt er ook voor kiezen om vandaag het boottripje te gaan maken.

Dag 4: Negombo - Anuradhapura

Vandaag bezoekt u de 1e hoofdstad van Sri Lanka, Anuradhapura uit de 4e eeuw voor Christus. Onderweg stopt u nog bij Aukana waar het grootste staande Boeddhabeeld is. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Bodhi vijgenboom. Deze boom is ontstaan uit een zaadje van de Bodhi boom uit India waar Boeddha verlichting onder vond en volgens kenners de oudste boom ter wereld. Het is dan ook een zeer religieuze plaats voor de Boeddhisten. Verder is er een rotstempel te bezoeken en restanten van het Koninklijke paleis. U verblijft 2 nachten in eenHeritage hotel in Anuradhapura.

Dag 5: Anuradhapura - Mihintale - Anuradhapura

U bezoekt vandaag Mihintale, dit was de eerste stad die door het Boeddhisme werd bekeerd. Het is nu één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen voor de boeddhisten op Sri Lanka. Op het Poson-feest, bij volle maan in juni, trekken duizenden pelgrims naar Mihintale om de komst van het boeddhisme op het eiland te herdenken. 's Middags bent u geheel vrij om bij het hotel uit te rusten.

Dag 6: Anuradhapura - Jaffna

Vandaag reist u naar het noorden naar de stad Jaffna. Onderweg stopt u bij de Nallur Hindu tempel. Het is het politieke, economische, financiële en culturele centrum van de Tamil-gebieden en het heeft 170.000 inwoners. De stad heeft een belangrijke haven en een archeologisch museum. Helaas werd het bekende Hollandse fort tijdens gevechten tussen Tamil Tijgers en Singalese troepen in 1991 zwaar beschadigd. De fraaie en unieke kruiskerk werd opgeblazen. U verblijft 2 nachten in een Heritage hotel.

Dag 7: Jaffna

Vandaag maakt u een citytour door Jaffna naar het fort, het park, Kachcheri kerk, bibliotheek, Pannai Sea & ferry, en de historische plaatsen van Jaffna. Ook dient u uw zwemkleding mee te nemen en een handdoek zodat u nog even een dip in de zee kunt maken. Ook bekijkt u de Boeddhistische tempel de Nilavarai Bottomless Well en het Nederlandse fort wat er nog van over is gebleven. Overnachting in uw hotel.

Dag 8: Jaffna - Polonnaruwa - Sigirya

U vertrekt naar de oude koningsstad Polonnaruwa. In de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka. Er zijn hier enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruïnes van het Koninklijke paleis, de Gal Viharaya (drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad.De rest van de middag is ter vrije besteding bij uw comfortabele hotel met zwembad voor 2 nachten.

Dag 9: Sigiria - Minnerya National park

Vandaag staat de beklimming aan de beroemde Sigiriya rots, ook bekend als de ‘Leeuwenrots’ op het programma. Hier moet u vroeg aan beginnen voordat het heet wordt. Gebouwd door Koning Kasyapa in de 5e eeuw na Christus. Deze rots steekt torenhoog uit (200 m.) boven de wijde omgeving. Het is belangrijk om de klim in eigen tempo uit te voeren. Vanaf het uiteindelijke 'dak' van de rots heeft u uitzicht over de omliggende jungle. U dient hiervoor vroeg te vertrekken zodat het nog niet te heet is. In de middag kunt u een optionele Safari doen door het Minneriya National Park, er komen hier meer dan 300 olifanten voor dus de kans dat u die ziet is vrij groot. Vervolgens reist u terug naar uw hotel.

Dag 10: Sigirya - Dambulla - Kandy

Vanuit Sigiriya vertrekt u dan naar Dambulla waar u een grottempel bezoekt die in de 1e eeuw voor Christus gebouwd is door koning Walagambahu. Bij het binnengaan van deze grotten lijkt het alsof u een ruimte binnenstapt met fel gekeurde tapijten. De grotten bevatten meer dan 150 beeltenissen van Boeddha. De fresco’s op het plafond zijn van de 15e- 18e eeuw. U brengt ook een bezoek aan een specerijentuin op het programma in Matale. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de tuin. Er worden diverse specerijen en kruidenplanten verbouwd. Tevens wordt er een kleine kookdemonstratie gehouden. Ook bezoekt u een klein batikfabriekje. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Kandy waar u 2 nachten in uw comfortabele hotel verblijft met mooi uitzicht over het meer en de stad. In de avond gaat u een spectaculaire culturele show bijwonen dat een spectakel is van vuurspuwers, vuurlopers en circusacts.

Dag 11: Kandy – Pinnawela Olifantenweeshuis - Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar het olifantenweeshuis Pinnawela. U ziet hier hoe de olifanten gevoerd worden, de kleinsten met de fles! Na het voederen trekken de olifanten massaal door de straten van Pinnawala om een frisse duik in de nabij gelegen rivier te nemen. Dit is een prachtig gezicht dat u niet mag missen! Er zijn er ca. 65 aanwezig met daarbij de baby’s.
’s Middags heeft u een stadstour van Kandy, dit is een belangrijke grote stad en het heeft een levendige orieëntaalse bazaar, een edelstenenfabriek, een kunst- en workshop. Tevens bezoekt u de belangrijke tempel van de tand. Deze tempel is de heiligste van heel Sri Lanka en er komen dan ook vele monniken uit het hele land om hier eer te bewijzen aan Boeddha.
De middag kunt u relaxen in de Peradeniya Royal Gardens. De 147 hectare tellende tuin is een lust voor het oog, er staan veel mooie en bijzondere bomen, planten en tropische bloemen. Vervolgens kunt u de oosterse bazaar nog verkennen en ook de edelstenenslijperij waar vele edelstenen uit Sri Lanka worden geslepen en verkocht. Overnachting in uw hotel in Kandy.

Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya + optioneel treintocht

U reist naar Nuwara Eliya dat ook wel ‘klein Engeland in de heuvels’ wordt genoemd. Deze plaats ligt in het midden van de landelijke theeproductie. De ‘stad van het licht’ ligt op 2000 m. hoogte en het is hier dan ook koel, neem een vest en fleecejack mee. Tijdens de zomer vlucht de lokale bevolking naar deze omstreken voor koelte. U bezoekt een theeplantage en fabriek en drinkt uiteraard een heerlijke kop thee. 1 Overnachtingen in de bergen in een koloniaal hotel.

Dag 13: Nuwara Eliya – Yala NP – Tissamaharama

In de ochtend kunt u een mooie wandeling maken bij World's End. De wandeling staat goed aangegeven en kunt u zonder gids lopen.
Op de plek waar de Britten in de 19e en 20e eeuw op luipaardenjacht gingen kunt u tegenwoordig wandelen. In de middag reist u naar Tissamaharama, onderweg bezoekt u de bekende ‘Ella Gap’ en de Ravana waterval, een mooie kloof in de groene bergen. Vervolgens komt u aan bij het Yala National Park. U verblijft 2 nachten in een safari hotel in Tissamaharama.

Dag 14: Yala National park

In de ochtend bezoekt u de Kataragama Hindoe tempel. In de middag neemt uw chauffeur en de ranger u mee op een optionele ‘safari’ door het park dat het op 2 na grootste park is van Sri Lanka. Er komen buffels, olifanten, wilde zwijnen, herten, beren, leguanen en vele vogelsoorten zoals ooievaars, lepelaars, arenden, aalscholvers etc. voor. Indien u geluk heeft kunt u een luipaard treffen die in dit park het meest voorkomen van alle parken wereldwijd. Overnachting in uw hotel

Dag 15: Yala - Udawalawe National Park

Vandaag kunt u nogmaals op optionele safari gaan, deze keer naar het Udawalawe National Park waar de olifanten in grote getalen voorkomen. Ook zult u hier herten en andere zoogdieren zien alsmede vele vogels. Overnachting in uw comfortabele hotel voor 1 nacht.

Dag 16: Udawalawe N.P. – Kosgoda - Galle – Unawatuna of Hikkaduwa

Na uw ontbijt rijdt u naar Galle, de plaats waar de Nederlanders een fort, protestante kerk en
meerdere gebouwen hebben gebouwd vanaf de 17e eeuw. De kerk en het fort ademen nog de tijd van de VOC uit en daarvoor nog de Portugese sfeer. Vervolgens rijdt u langs de prachtige zuidkust naar het kustplaatsje Koggala waar ook een zeeschildpaddencentrum is gevestigd. U kunt hier een stop maken en met een glasbottomboat naar het onderwaterleven kijken. Soms ziet u langs de kust ook de zg. paalvissers. Voor een foto dient u te betalen. U verblijft 2 nachten in een prachtig aan het strand gelegen hotel met zwembad in Unawatuna of Hikkaduwa.

Dag 17: Strand vrije dag

De dag is ter vrije besteding. Houdt u er rekening mee dat in de zomer de zee ruw kan zijn en het op sommige dagen niet mogelijk zal zijn om er in te zwemmen

Dag 18: Vertrek vlucht naar huis

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Uw verblijf

AnuradhapuraAnuradhapura was 8 eeuwen lang de hoofdstad tot de 11e eeuw. Over het hele terrein liggen ruïnes en dagoba’s, u kunt het beste per fiets of auto dit verkennen. Een loot van de bodhi boom in India, waar Boeddha verlichting kreeg is hier gepland en zee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
ColomboEen drukke hoofdstad met veel verkeer en mensen. Gesticht door de Portugezen. Mooie parken zoals Cinnamon Gardens met de welvarende koopmanshuizen, het Vihara Maha Devi Park, voormalig Victoria Park. Op het Galle Face Green wordt gevliegerd en gespee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DambullaDe grottempels van Dambulla zijn een bedevaartsoord voor vele monniken die hier ook verblijven. Er zijn 5 grotten met wandschilderingen waarvan de oudste van voor onze jaartelling zijn. Ook zijn er vele Boeddhabeelden waarvan er een liggende Boeddha ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
GalleGalle betekent Rots maar de Portugezen hebben er Gallo van gemaakt dat Haan betekent, dit staat ook in de vlag van Galle. Het fort en de bastions zijn indrukwekkend en het kerkhof kunt u ook nog bezoeken met Nederlandse en Engelse graven. Er is ook n... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
JaffnaJaffna is met ca. 170.000 inwoners de grootste stad van het noorden. Het is het politieke, economische, financiële en culturele centrum van de Tamil-gebieden. De stad heeft een belangrijke haven en een archeologisch museum. Jaffna is ook een belangri... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
KandyIn deze tempel wordt het kostbaarste relikwie van Boeddha bewaard, namelijk een hoektand. Drie keer per dag wordt het deurtje geopend naar het relikwie onder veel tromgeroffel. Kandy is mooi gelegen aan een meer. Tijdens de Perahera processie in de ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
NegomboEén van de grootste badplaatsen van Sri Lanka, 35 km. ten noorden van Colombo. Visserij is de belangrijkste inkomstenbron naast het toerisme. De vismarkt is tot 11.00 uur een bezoekje waard. In de middag komen de traditionele boten aan wal. Er zijn v... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nuwara EliyaNuwara Eliya betekent stad van het licht. Al in de Engelse tijd was het een hillstation of herstellingsoord van de Britten. Het werd ook wel Little England genoemd. De Gentlemen´s clubs van weleer zijn nu sfeervolle hotels waar u zich waant in een ho... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
PolonnaruwaBij Polonnaruwa ligt Gal Vihara met de 4 Boeddhabeelden die uitgehakt uit de rotsen zijn, 2 zittend, 1 staand en 1 liggend (de sterfhouding). Ze stammen uit e 12e eeuw en maakten ooit deel uit van een groot tempelcomplex. Het 4e beeld staat in een g... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
SigiriyaDe leeuwenrots is één van de hoogtepunten van Sri Lanka. U beklimt de vele trappen tot aan de leeuwenpoten en dan is er een steile trap naar boven. Bovenop de rots zijn er nog kasteelruínes van het paleis van Koning Kassapa, die zijn vader had gedood... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Strand bij Pigeon Island
TrincomaleeAfgekort wordt deze badplaats aan de oostkust ook Trinco genoemd. Het is nu een bedrijvige stad met 112.000 inwoners. De toeristen komen vooral in de zomermaanden voor de prachtige stranden van Nilaveli Beach, dat ten noorden van de stad ligt. Het Fr... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
UdawalaweIn Udawalawe nationaal park leven vele honderden olifanten en buffalo’s, vele krokodillen maar ook mooie vogels en apen. Er leven ook een aantal luipaarden is het park, maar de kans dat je er een spot is erg klein.Een groot voordeel van het Udawalawe... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Yala National Park In het Yala National Park kunt u op safari gaan. Dit is niet te vergelijken met een safari in Afrika maar wel leuk als u dit nog niet heeft gedaan en als u geluk heeft ziet u olifanten, apen, buffels, herten, wilde zwijnen, leguanen en grote vogelsoo... Meer infoMore infoInformations supplémentaires