Trincomalee

Trincomalee

Afgekort wordt deze badplaats aan de oostkust ook Trinco genoemd. Het is nu een bedrijvige stad met 112.000 inwoners. De toeristen komen vooral in de zomermaanden voor de prachtige stranden van Nilaveli Beach, dat ten noorden van de stad ligt. Het Frederick fort dat gebouwd is in 1624 door de Portugezen en daarna overgenomen is door de Nederlanders in 1640 is ook een belangrijke trekpleister. De Hertog van Wellington heeft hier ook nog een tijdje gewoond tijdens de Britse overheersing i.v.m. de malaria die hij had opgelopen. De Shivatempel Koneswaram ligt ook in het fort en is de belangrijkste tempel voor de Hindoestanen. Recent is er ook nog het Army- Museum geopend waar de vele wapens en tanks te zien zijn die in beslag zijn genomen door het leger van de Tamil Tijgers. U krijgt hier een goed beeld van deze destructieve oorlog die duizenden mensen het leven heeft gekost tot 2009.

Het Pigeon Island Resort is een rustig gelegen driesterren hotel aan het mooie strand van Nilaveli net voor het Pigeon eiland. Het heeft 30 kamers, waarvan sommige luxe kamers en 8 suites.
In de omgeving van het hotel vindt u onder andere het VOC-Fort Frederik, de warmwaterbronnen van Kanniya en d ... meer infomore infoinformations supplémentaires