• Java Batavia
  • Java Multaltuli straat Rangkasbitung
  • angklung
  • Java Papandayan
  • Baturraden
  • Borobudur
  • Java Merapi
  • Becaks Yogya
  • Bromo
  • Java sawa
  • Java Sukamade turtle

Malang

Malang

Negentig kilometer ten zuiden van Surabaya ligt de charmante stad Malang. Malang dankt haar eerste rijkdommen aan de koffieteelt, maar is nu bekend als appelstad. De appels uit Malang worden namelijk wereldwijd geëxporteerd. In de omgeving van Malang staan verschillende fruitgaarden. Malang is echt een verademing met zijn schone, ruime straten en wijken met oude koloniale huizen. Degenen die een binding hebben met het voormalig Nederlands-Indië zullen zich hier snel thuis voelen en de huizenstijl herkennen. De 'bergenbuurt' met als hoofdstraat de IJen Boulevard was de buurt waar mijn vader in de 40-er jaren opgroeide.

Het prachtige Tugu hotel met oude Chinese kunst is zeker de moeite waard om een kopje koffie te nuttigen of een ijsje te eten.

Bijzonder is ook een wandeling door kampung Warna Wira: de grauwe arme wijk is door studenten totaal opgefrist in allerlei kleuren. Om de kampung te betreden steek je de rivier over via een glazen brug.

In de buurt

Een dagtocht door de bergen, langs de plaatsen Batu en Selecta, Prigen en Lawang neemt u mee naar mooie panorama's, diverse watervallen, fruitplantages, heetwaterbronnen en andere leuke stops.

De Bromo vulkaan ligt op ruim drie uur rijden; ons advies wanneer u de Bromo wilt bezoeken is een overnachting vlakbij de Bromo te nemen.

Favoriete restaurant

Ik zal niet zeggen dat Toko Oen de meest culinaire keuken van Malang heeft, maar ga daar zeker de lunch gebruiken! Het interieur is in 80 jaar niet veranderd. Behalve Indonesische gerechten staan er ook oer Hollandsche gerechten op de menukaart als Uitsmijter en Wiener Schnitzel...

Het eenvoudige en schone Enny's guesthouse heeft 30 kamers, gelegen rond een op het Bromo landschap geinspireerd ingerichte tuin. Het personeel is zeer behulpzaam.
Enny's guesthouse ligt in het centrum van Malang, dichtbij cafés, winkels, restaurantjes, de markt en supermarkten. In de buurt staan n ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het moderne Harris hotel ligt op ca 8 km van het stadscentrum van Malang.

De nieuwe ruime kamers zijn uitgerust met minibar, airconditioning, douche, badjassen, een buro, telefoon, tv, koffie/theefaciliteiten, kluisje en gratis wifi toegang.

Aantal kamers: 229

Faciliteiten:
Het hotel heef ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het kleinschalige Merbabu guesthouse ligt in de historische bergenwijk in het centrum van Malang op loopafstand van de Ijen kathedraal en Ijen Boulevard. In de buurt vindt u Indonesische en Westerse restaurantjes en een traditionele Indonesische markt.
Het Guesthouse telt 8 deluxe kamers en 3 suite ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Centraal gelegen 4* hotel met 111 kamers.

De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van AC, telefoon, televisie, koelkast met minibar, kofie/thee faciliteiten, kluisje, badkamer met bad/douche, slippers, haardroger, wifi en balkon met uitzicht op tuin of zwembad.

Aantal kamers: 111

Fac ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Na een grondige renovatie is het oude Graha Cakra heropend als the Shalimar hotel. The Shalimar ligt op 20 minuten lopen van het centrum van Malang en is gebouwd in de jaren 30 door een Nederlandse architect.
Tijdens een grote renovatie is er speciaal op gelet om de authentieke koloniale stijl te b ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Opmerkelijk 4* Hotel.
Een invasie van rijke en exotische kleuren vult het elegante en historische hotel, midden in het hart van het oude centrum van Malang. Hotel Tugu Malang belichaamt de essentie van de romantische folklore van het eiland Java.
Het hotel is beladen met honderden antiquiteiten en ... meer infomore infoinformations supplémentaires