• Java Batavia
  • Java Multaltuli straat Rangkasbitung
  • angklung
  • Java Papandayan
  • Baturraden
  • Borobudur
  • Java Merapi
  • Becaks Yogya
  • Bromo
  • Java sawa
  • Java Sukamade turtle

Surabaya

Surabaya

Surabaya is vernoemd naar een haai, Sura, en een krokodil, Baya, die in de rivier Kalimas (de Gouden Rivier) zouden hebben gevochten. Beide overleefden het gevecht niet, en de plek waar zij stierven is het centrum van Surabaya. De haven is de op 1 na grootste haven van Indonesië, alleen Jakarta heeft een grotere haven. De oude haven is leuk om te bezoeken als u er via de kleurige wijken naar toe rijd.

Tegenwoordig is Surabaya een echte handelsstad met vooral veel grote kantoorgebouwen en shoppingmalls. De oude gebouwen zoals het oude postkantoor staan er nog steeds, maar zijn wel enigszins verwaarloosd.

De dierentuin van Surabaya is ook zeker een bezoekje waard!

Geschiedenis

Een maand en 2 dagen na de Proklamasi, het uitroepen van de Republijk Indonesia, wapperde de Nederlandse driekleur op het dak van het toenmalige Oranjehotel (Nu Majapahit). Enkele Pemoeda’s (vrijheidsstrijders) klommen op het dak om de blauwe baan van de vlag te trekken. Het was het begin van de Bersiap periode, waar met name in Soerabaya de strijd zich in alle hevigheid en wreedheid ontpopte.

Mijn Oma, oom en moeder woonden destijds in Soerabaya als zogenaamde Buitenkampers (wie kon aantonen voor 50% of meer Indonesisch was werd niet in een Jappenkamp geïnterneerd). Tijdens de Bersiap werd mijn oom opgepakt en in de Van der Werfstraat gevangenis vastgehouden. Na een Engels/Indiase bevrijdingsactie is hij met de schrik vrijgekomen. Oma, oom en mijn moeder ontliepen nog net de aanval op het Goebengtransport, omdat de vrachtwagens vol zaten met andere vluchtelingen. Bij de aanval kwamen 200 vrouwen, kinderen en soldaten om het leven.

Het hotel is gelegen in het historisch centrum van Surabaya.
De vriendelijke staff maakt uw verblijf in Surabaya zeer aangenaam.
Alle ruime kamers beschikken over airconditioning, waterkoker, minibar, tv, badkamer met douche en toilet.

Aantal kamers: 147

Faciliteiten:
Restaurant (Indonesisc ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het voormalige Oranje hotel, gebouwd in 1910, is het tophotel in Surabaya. Het straalt nog steeds dezelfde klasse van weleer uit. Een klassiek symbool van nationale trots waar geschiedenis is verweven met romantiek en elegantie. De koloniale architectuur, de tot in de puntjes onderhouden tuinen met ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Hotel Mirama, nu onderdeel van de Mercure groep, ligt in het centrum van Surabaya naast het consulaat en regeringsgebouwen, vlakbij het Tugu Pahlawa (heldenmonument ter nagedachtenis van de strijd om Surabaya), het Mpu Tantular Museum (voorheen Stedelijk Historisch Museum Surabaya, nu Nationaal Muse ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Centraal gelegen in de wijk Gubeng, modern 4* hotel uit de Santika Premiere klasse.
Alle kamers hebben warm stromend water, airco, kluisje, minibar, koffie-thee faciliteiten en gratis WiFi.
Het hotel beschikt over zwembad en restaurant ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit eenvoudige hotel ligt op 05 minuten loopafstand vanhet stadsplein en het Paleis museum en 10 minuten vanaf het graf van de koning van Sumenep.
U verblijft hier in een Suite, eenvoudig ingericht en voorzien van badkamer en airconditioning.

Faciliteiten:
Restaurant en 24-uurs receptie
... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Varna is een kleinschalig (50 kamers) hotel in het centrum van Surabaya. Het uit 1930 daterende hotel is gereovoeerd tot een modern ingericht boutique hotel. In de zomer van 2022 was niet alles even proper.
Onze keuze gaat naar de Deluxe kamers, voorzien van airco, haardroger, WiFi, TV en water ... meer infomore infoinformations supplémentaires