• Padar island Komodo
 • Bromo
 • Raja Ampat
 • Duikvakanties Indonesië
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden
 • Pink beach Komodo
 • Whaleshark Kalimantan

Reisverslag Indonesië

Java-Bali

Geachte Mevrouw Vera en medewerkers/-sters,

Even een reactie nu we weer veilig en uitermate tevreden na de door uw Merapi Tour & Travel voorbereide Indonesië-reis Java/Bali zijn teruggekeerd.
Veelal een “feest van de herkenning” na zeventien jaren. Al is er vanzelfsprekend in al die jaren veel veranderd. Heel in het bijzonder in het verkeer met de talloze brommers en lichte motoren, waardoor het vooral ook ’s avonds heel anders er uit zag dan in het verleden met het zeer spaarzame licht op de straten en wegen en de nu overvloedige koplampen van het, laten we maar zeggen, jongerenverkeer.

Wij, alle zes/vier, willen hierbij onze dank uitspreken voor de zo buitengewoon goede regeling van vliegreis, hotels en transport.

Allereerst het transport : onze chauffeur. Adji Sutadji, was een prima chauffeur, stevig rijdend maar echt nergens teveel risico’s nemend, en dat betekent wat in het daar huidige verkeer. Elke wens van ons werd bovendien in deze reis zonder enig probleem verwerkelijkt. In tegendeel kwam hijzelf ook met initiatieven of bracht het programma beter in evenwicht in combinatie met onze inbreng. En toen de beide Tijstermanvrouwen in Jogjakarta gingen afhaken, wilde Adji op de dag voor hun vertrek beslist samen met ons, met de vliegtickets in de hand, eerst ook even naar het vliegveld, naar Garuda, om alles te laten controleren. Even was er verwarring aan de balie, omdat op de ticket van Anne een andere vertrekTIJD vanaf Jakarta stond dan op die van Larissa. Het zal wel gekomen zijn door de vroegere boekingsdatum van de ene ticket, want ook de vertrektijden vanaf Jakarta op onze tickets brachten enige verwarring en noodzakelijke navraag bij andere hogere geplaatsten aan de balie toen wij uiteindelijk incheckten en vanuit Denpasar vertrokken.
En was er verder nog wat te doen of te informeren : Adji ging er wel even op af, wanneer wij ondertussen bijvoorbeeld aan de koffie zaten. Kortom, zoals we ook aangegeven hebben in de beoordeling aan Jackal Holidays : super !!!
En u weet, dat dat een grote plus meegeeft aan zo’n Java-reis.

We waren tevreden tot zeer tevreden over de door u voorgestelde hotels. Fijn om na een flinke dagreis of excursie met een vriendelijke ontvangst in een heerlijk bed weer rust te vinden, na goede maaltijden, die we overwegend in de hotels namen. En als er toch iets negatiefs ook moet worden aangemerkt, dan het volgende. In Pangadaran kwamen we terecht in het Puri Indah hotel. Vriendelijke ontvangst en goede avondmaaltijd. Een leuk zwembad. Een zeer matig ontbijt. Maar de kamers : smerig en onverzorgd en gebrekkig. Eén van de kamers hebben we zelfs geweigerd. We kregen direct een andere kamer, maar ook deze muntte niet uit in netheid. Dit is dan werkelijk wel het enige minpuntje.

En dan wat Bali betreft. Uw suggestie voor hotel Villa (Vila) Chanti was voor ons geweldig. Een prettig hotel met een mooie bloem- en plantrijke allee in het midden en ruime kamers en verzorgd ontbijt. Bijna op het strand met ook een fijn zwembad. Wij vonden bovendien dat het ook lekker rustig was, waarschijnlijk mede door de tijd van het jaar niet zo vol bezet. En toen we, rondgaande over de “strandboulevard”, zagen op verschillende gedeeltes hoe druk en soms vol het was op het weliswaar wat bredere strand waren we extra blij met dit onderkomen.

De excursies met z’n vieren voldeden aan onze verwachtingen en we mochten ook zonder probleem hier en daar een enkele wijziging aanbrengen aan de te bezoeken items. We werden ook vriendelijk te woord gestaan door Manumadi, toen we onmiddellijk na aankomst in het hotel telefonisch de vertrektijden even checkten bij Manumadi en vonden dezelfde dag nog bij onze hotelkamer een fax van hen met de ophaaltijden nog eens vermeld. Overigens precies zoals u van te voren al had opgegeven. Dus ook hier : prima

Tenslotte ten overvloede: nogmaals hartelijk dank voor al uw bemoeienissen in de aanloopperiode en in de planning en uitvoering, welke door u en via u zijn verwezenlijkt.
En in voorkomend geval zullen we graag uw Merapi Tour & Travel aanbevelen.

Met vriendelijke groet,