• Java Batavia
  • Java Multaltuli straat Rangkasbitung
  • angklung
  • Java Papandayan
  • Baturraden
  • Borobudur
  • Java Merapi
  • Becaks Yogya
  • Bromo
  • Java sawa
  • Java Sukamade turtle

Bogor

Bogor

Bogor (Buitenzorg)50 km ten zuiden van Jakarta is het meest bekend om de Botanische plantentuin.
Door de vele regen die hier valt is het aangenaam koel en groeit de vegetatie welig.
In de Botanische tuinen kunt u een wandeling maken in het park waar vele plantensoorten groeien en kunt u een orchideeënkas bezoeken.
Helaas is het onderhoud tegenwoordig minimaal waardoor bijvoorbeeld het oude Nederlandse kerkhofje er een beetje triest bijstaat.
Bij Bogor ligt ook het Taman Safari Indonesia, een groot safaripark waar u o.a de Sumatraanse tijger nog in het echt kunt zien.
Ook liggen de watervallen Cibeureum op korte afstand van Bogor.
Vanuit Bogor kunt u via de snelweg of de Puncak pas naar Bandung reizen.
Via de Puncakpas reist u via theeplantages en prachtige natuur uitzichten naar Bandung.

Het kleinschalige guesthouse Kampoeng Wisata Cinangneng ligt op korte afstand van Bogor. Het telt slechts 10 kamers, waarvan één familiekamer.
Het guesthouse past helemaal in de stijl van Merapi: er zijn volop mogelijkheden om in contact te komen met de lokale bevolking in de kampong. Het guesthou ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Mirah hotel ligt op een paar minuten rijden van het shopping centrum en de botanische tuin van Bogor.
Een prima middenklasse hotel met vriendelijk personeel. Veel restaurantjes en winkeltjes in de buurt.

Alle kamers beschikken over AC, badkamer met douche, telefoon, TV, koffie/thee facilite ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Novotel Bogor Golf Resort en Convention Center is een prachtig viersterrenhotel op slechts 45 minuten rijden van de binnenstad van Jakarta. Het ligt te midden van adembenemende tuinen en een golfbaan met 18 holes en is daarmee perfect voor zaken- en vakantiereizen.

Alle kamers zijn uitgerust ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Op loopafstand van de botanische tuin ligt het Salak Heritage hotel. Hoewel het hotel uit de koloniale periode stamt en zowel architectuur en inrichting behouden zijn, klinkt Heritage wat overdreven. De ligging en de rust maken echter heel veel goed.

De superior en deluxe kamers zijn redelijk ee ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Hotel Santika Bogor ligt in het drukke centrum van Bogor aan het Botanic Square, recht tegenover de Botanische tuinen en de nieuwe shoppingmall.
Het is niet het meest gezellige hotel, de aankleding is vrij kil en ook niet het meest rustige hotel. Het heeft wel alle comfort, een goed restaurant en e ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het grote en luxueuze The 101 Bogor Suryakancana ligt op zo'n 10 minuten rijden van het centrum en botanische tuin van Bogor. Het hotel beschikt over een riant buitenzwembad, restaurant, bar gym, spa en 24-uurs receptie.
Alle kamers zijn standaard uitgerust met airco, TV, WiFi, koelkastje, waterkok ... meer infomore infoinformations supplémentaires