• Java Batavia
  • Java Multaltuli straat Rangkasbitung
  • angklung
  • Java Papandayan
  • Baturraden
  • Borobudur
  • Java Merapi
  • Becaks Yogya
  • Bromo
  • Java sawa
  • Java Sukamade turtle

Pelabuhan Ratu

Pelabuhan Ratu

Pelabuhan Ratu is een vissersdorp in de buurt van Sukabumi, West-Java. Inwoners van Jakarta en Bandung komen hier graag in de weekenden om het stadsrumoer te ontvluchten. Pelabuhan Ratu ligt in een baai die de vorm van een hoefijzer heeft. De baai heette in de Nederlands-Indische periode Wijnkoopersbaai.

Dit is het gebied van de Zuidzee Godin Ratu Kidul of Nyai Loro Kidul, wat de letterlijke naam is van Pelabuhan Ratu (Haven van de Koningin). Zij was volgens de legende een hemelschone prinses die bewerkt werd door zwarte magie en melaatsheid kreeg. Vertwijfeld zocht zij het verre Zuiden van Java op dat in een bijna ondoordringbaar en woest gebied bevond en de Zeegod aanriep. Bij Karang Hawu, dat 14 kilometer naar het westen ligt, wierp zij zich wanhopig in de ziedende golven en verdween in de Indische Oceaan. Hier werd zij gekroond tot de "Koningin van Demonen, Geesten en Alle Duistere Creaturen van de Onderwereld". Alwaar zij nog immer heerst en af en toe verschijnt aan aardlingen, of arme vissers helpt bij stormachtig weer, of badgasten die groen in hun kleding hebben naar de diepte sleurt. Groen is namelijk de lievelingskleur die haar speciaal wordt toegewijd, vertelt de lokale bevolking.

Zwemmen wordt daarom afgeraden, zeker in groene of blauwe zwemkleding! Het volksgeloof schrijft elk verdrinkingsgeval direct toe aan de Nyai Loro Kidul.

Het Ocean Queen ligt op ongeveer 15 km buiten het vissersstadje Pelabuhan Ratu, direct aan de baai. In de weekenden is het hier vaak druk met lokale toeristen.
Er zijn twee type kamers, waarvan wij uitsluitend de nieuwe Oceanview kamers gebruiken.
De kamers beschikken over AC, westers toilet, en d ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat