• Camp Leakey
  • Mahakam
  • Neusapen Mahakam
  • Kalimantan
  • Derawan
  • Turtle Derawan
  • Manta
  • Whaleshark Kalimantan

Reizen Trips Voyages Kalimantan

Kalimantan

Kalimantan
Kalimantan of Indonesisch Borneo is een groot en nog ongerept eiland. Het groene en nog weinig bezochte eiland is het eiland van de orang-oetans, de uitgestrekte oerwouden en de talloze grote rivieren. De oorspronkelijke Dayak bevolking woont diep in de wouden en zijn vaak alleen te bereiken met een boot.

Reizen in Kalimantan brengt u midden in de natuur. Comfort is vaak ver te zoeken. Tijdens tochten op de rivier verblijft u 's nachts op de boot. Op de machtige Mahakam rivier bent u getuige en onderdeel van het leven op de rivier in uw privé houseboat. In het zuiden bij Camp Leaky gebruiken we eenvoudiger boten, met weinig andere voorzieningen dan een matras, klamboe en een washokje achter op de boot. Daartegenover staat een toegewijde bemanning, die u alle aandacht geven tijdens deze prachtige tochten.

Klimaat

Kalimantan klimaat
Kalimantan is warm en zeer vochtig! Jaarlijks kan er zo'n 3.000 mm neerslag vallen. Het regenseizoen loopt van november t/m mei, maar ook in de overige maanden valt er af en toe een tropische regenbui.

Kalimantan
Bekijk in het grootView enlarged

Voorbeeld rondreizen Kalimantan

Neusaap
Rondreizen over Kalimantan is niet eenvoudig. Er zijn weinig goede wegen en de afstanden zijn groot. Bij de meeste Kalimantan rondreizen wordt veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Maar dan zie je wel alles van het eiland: Orang oetangs, de machtige Mahakam rivier, Dayak dorpen en de onderwaterwereld rond de bounty eilandjes in oost Kalimantan.

Duikers kunnen hun hart ophalen bij de eilandjes Derawan, Sangalaki en Nabucco. Onze Indonesië experts stellen je Kalimantan duikreis of rondreis over Kalimantan met plezier op maat op.

Voorbeeldreizen Example trips Kalimantan

Rondreis 19 dagen Mighty&Mystic Kalimantan: Rivercruise, Dayaks, Orang oetans, walvishaaien en veel meer

Mahakam houseboat
Deze relaxte rondreis over Kalimantan neemt u mee over de machtige Mahakam rivier, waar u onderdeel wordt van het rivierleven, kennis maakt met de Dayakcultuur en geniet van de flora en fauna in het regenwoud. Vervolgens gaat u op zoek naar de orang oetans in het Berau district, zwemt u met de wa...meer infomore infoInformations supplémentaires

Groepsreizen Kalimantan

Indonesië groepsreizen
Regelmatig organiseert Merapi rondreizen in groepsverband naar Kalimantan. Soms zijn de rondreizen aan een thema gebonden, maar ook bieden we rondreizen in klein groepsverband aan.
Voor wie zelf met een groep familie, vrienden of collega's een rondreis door Indonesië wil maken stellen we met plezier een groepsreis op maat op.

Door de Coronapandemie hebben we voorlopig alle groepsreizen opgeschort. Wel wordt gewerkt aan het aanbod groepsreizen voor 2023.
Heeft u suggesties voor een groepsreis? Klik op deze link suggesties groepsreizen en we kijken wat we voor u kunnen samenstellen.

Groepsreizen Group trips Kalimantan

Bouwsteen rondreizen Kalimantan

NeusapenMet onze bouwstenen knoopt u uw eigen ideale rondreizen aan elkaar. Kalimantan, het voormalige Borneo, leent zich uitstekend om uw eigen rondreis naar wens samen te stellen. Een combinatie van de jungle in het zuiden, Dayakstammen en natuur langs de Mahakam rivier en de bounty eilandjes Derawan, Sangalaki en Nabucco maken uw rondreis over Kalimantan compleet.
Onze bouwstenen zijn rondreizen met een combinatie van cultuur, natuur en highlights. Deze passen we met plezier op maat aan naar uw wensen.

Bouwstenen Building blocks Kalimantan

Bouwsteen 5 dagen Derawan

Sangalaki
In de Derawan archipel is het heerlijk snorkelen, duiken en relaxen. De bouwsteen neemt u mee vanaf Talisayan of Berau-airport naar het bounty-eilandje Sangalaki om de mantaroggen te spotten en de zeeschildpadden hun eieren te zien leggen. Vervolgens via Kakaban naar het Maratua Atol om heerlijk te ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 4d Mighty Mahakam riviercruise

Neusaap
De Mahakam rivier is een van de economische slagaders van oost Kalimantan. Behalve een kennismaking met het leven op en langs de rivier brengt deze reis u ongerept wildlife in de jungle en maakt u kennis met de Dayak cultuur. Tijdens deze 4-daagse riviercruise verblijft u aan boord van een 'houseboa...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 7 dagen Mystic Kalimantan - Orang oetans, Dayaks, walvishaaien en nog veel meer

Dayak Benua Baru
Deze bouwsteen neemt u mee langs de kust van de provincie Berau in oost Kalimantan. In een notedop ziet u orang oetans in het wild, neusapen en veel andere bewoners van de jungle, de traditionele Dayakstammen, een verrassend spiegelmeer, walvishaaien, een Bajau (zee zigeuners) dorp, prachtig koraal ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 6 dagen Groen Kalimantan - Bamboe raft, bergen, jungle en orang oetans

Palangkaraya
De bouwsteen-rondreis in het hart van Kalimantan. In deze zes dagen nemen we u mee naar de Tangkiling berg, vaart u in een gemotoriseerde kano de Rungan rivier op om de orang oetans te spotten, is er een bezoek aan het orang oetan rehabilitatiecentrum Nyaru Menteng, bezoekt u de drijvende markt van...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 3 dagen Orang utans Camp Leakey

Lunch op de Klotok
Deze individuele Bouwsteen neemt u op een bootje mee naar de orang oetangs in Camp Leakey. Een tour boordevol avontuur: Jungle, boot en orang oetangs zijn de hoogtepunten van de driedaagse tour door centraal Kalimantan of Indonesisch Borneo. U reist en overnacht op een ‘Klotok’, een eenvoudige boo...meer infomore infoInformations supplémentaires
Balikpapan tempodoeloe
BalikpapanBalikpapan is een havenstad op het Indonesische deel van Borneo, Kalimantan met ruim 700.000 inwoners. Het is de grootste stad van de provincie Oost-Kalimantan, groter dan de provinciehoofdstad Samarinda.

Balikpapan ligt aan de Straat Makassar en... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Banjarmasin market
BanjarmasinBanjarmasin wordt ook wel het Venetië van Kalimantan genoemd. Een groot deel van het dagelijkse leven speelt zich op de samenloop van de rivieren Martapura en Barito af.

De drijvende markt, de apeneilanden en de diamantmijnen maken een twee- of dr... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Berau airport
BerauBerau is het gebied in oost Kalimantan, waaronder ook de Derawan archipel valt. De hoofdstad Tanjung Redeb heeft een vliegveld met meerdere dagelijkse vluchten naar Balikpapan en dagelijks naar Samarinda en Jakarta.
Berau is zowel de uitvalsbasis vo... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Data Bilang - Kalimantan
Datah BilangAfhankelijk van de waterstand en stroming is Datah Bilang vaak het hoogste punt waar de houseboat kan aanleggen. Langs de Mahakam is dit één van de weinige Dayak dorpjes waar je de oudere vrouwen nog met de lange oren kunt zien en spreken. ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Derawan
DerawanHet dichtst bij het vaste land (uurtje varen) is het eiland Derawan. Er is een dorpje met zo’n duizend inwoners. Rondom het eiland zie je vooral veel grote, groene zeeschildpadden.
Derawan wordt gedurende de weekeinden druk bezocht door lokale toeri... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Maratua dive map
Derawan archipel duikstekkenDuikseizoen: Gehele jaar. De regenperiode van november tot maart is geen belemmering. Het zicht kan iets minder zijn dan in de overige maanden.

Watertemperatuur: 25C - 28C
Duikniveau: duikplekken zijn beschikbaar voor beginnende tot gevorderde du... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kutai NP
Kutai National ParkHet Kutai National Park ligt in de regio oost Kutai. Het park is uitsluitend met een bootje over de river te bereiken vanuit Sanggatta. Behalve orang oetans leven er nog veel meer andere dieren in het park. In het donker komen ook de vogelspinnen uit... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Loksado bamboo raft
LoksadoOp ongeveer 4 uur rijden van Banjarmasin ligt het bergplaatsje Loksado, op de flanken van de berg Gunung Meratus. Op de berg kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Vanaf de Meratus kun je een rafting met een bamboe vlot maken.

In de buurt l... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Dayak longhouse
MancongIn Mancong staat één van de oudste Dayak Longhouses. Bij aankomst in Mancong word je verwelkomd op een traditionele dans en kun je laten zien hoe goed je bent met pijlblazen.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Maratua
MaratuaMaratua is een klein eiland in de Derawan archipel. Het eiland Maratua kent drie kleine dorpjes. Sinds 2016 wordt een klein vliegveldje gebruikt voor een wekelijkse chartervlucht naar Balikpapan.

Rond Maratua is het natuurlijk fantastisch snorkel... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Dayak Benua Baru
MerasaMerasa is een Dayak dorp op ongeveer 2 uur rijden van Tanjung Redeb. Het dorp kent een aantal lokale guesthouses met zeer simpele voorzieningen.

Vanuit het dorp vaar je met een gemotoriseerde kano in twee uur naar het primair regenwoud en het riv... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nabucco Island resort
NabuccoNabucco is een van de eilanden in de Maratua Atol, ongeveer 50 kilometer uit de kust van oost Kalimantan.
Aansprekende duiklocaties zijn Big Fish Reef, waar je oog in oog komt te staan met onder andere haaien, barracuda's en roggen.
Sangalaki staa... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Palangkaraya
PalangkarayaHet plaatsje Palangkaraya in centraal Kalimantan heeft voor de westerse toerist weinig anders te bieden dan het nabijgelegen vliegveld, als uitvalsbasis naar de bergen en oerwoud rond Loksado.
... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Pangkalan BunPangkalanbun is de vertrekplaats voor uw tocht naar het Tanjung Puting reservaat, het orang-oetan reservaat en eventueel de Dayak dorpen.
Pangkalabun heeft dagelijks meerdere vluchten op Jakarta, Semarang, Surabaya en enkele steden in Kalimantan.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Pontianak
PontianakPontianak is een middelgrote industriestad en de hoofdstad van de provincie West-Kalimantan. De stad heeft 526.600 (2000) inwoners en heeft een oppervlakte van 107,82 km² in de delta van de Kapuas, de langste rivier van Indonesië. Pontianak is vrijwe... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
SamarindaSamarinda is een middelgrote stad aan de monding van de Mahakam rivier. Het is de hoofdstad van oost Kalimantan. Het is de vertrekplaats van de boten voor de cruise over de Mahakam rivier.

Het vliegveld van Samarinda onderhoudt vluchten met versch... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Samboja
SambojaSamboja is een dorp in het gelijknamige onderdistrict en ligt ongeveer halverwege Balikpapan en Samarinda. In het district ligt de Samboja Eco lodge, van waaruit verschillende natuurexcursies worden gedaan. Reizgers gaan met name voor de orang oetans... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sangalaki
SangalakiOp ruim een half uur varen van Tanjung Redeb ligt het onbewoonde bounty eilandje Sangalaki. Het wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd, omdat de zeeschildpadden hier hun eieren aan het strand komen leggen. Er is ook een turtle sanctuary, waar d... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Whalesharks Talisayan
TalisayanAbsolute hoogtepunt in Talisayan is zwemmen met de walvishaaien. Het hele jaar door, behalve rondom volle maan, komen de vissen van 5 tot wel 10 meter naar de bagans, drijvende vissersplatforms, om zich te goed te doen aan de restjes sprot.

In de... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Tanjung PutingTanjung Puting is het nationaal park in centraal Kalimantan. Tanjung Puting wordt met name bezocht om oog in oog te komen met de orang oetans. Met een klotok vaar je vanuit Pangkalabun over de rivier naar Camp Leaky, waar het orang oetan rehabilitati... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Teluk Sumbang neusaap
Teluk SumbangHet kleine vissersdorp Teluk Sumbang aan de oostkust van Kalimantan is de uitvalsbasis voor uitstapjes naar de Bidadari watervallen, het eilandje Kaniungan en verschillende traditionele Dayakdorpjes.

Met de jungle in de rug en parelwitte strande... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mahakam Tenggarong
TenggarongNiet ver van Samarinda ligt de stad Tenggarong. Hier bevindt zich het Sultanaat van Kutai: Kertanegara.

Jaarlijks, meestal in augustus of september, vindt hier het Erau festival plaats. Het festival is een jaarlijks terugkomend traditioneel gebe... Meer infoMore infoInformations supplémentaires

Accommodaties Accommodations Hébergements Kalimantan

Mahakam houseboat
Mahakam houseboat
Tijdens uw riviercruise over de Mahakam rivier verblijft u een aantal dagen op uw privé 'houseboat'. Het is een zeer eenvoudig verblijf met redelijke sanitaire voorzieningen. De boot heeft één of meerdere airconditioned cabines. Tijdens de cruise beschikt u over uw eigen kok die, voor zover mogeli...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mahakam groep houseboat
Mahakam houseboat
Tijdens uw riviercruise over de Mahakam rivier verblijft u een aantal dagen op uw gedeelde 'houseboat'. Het is een zeer eenvoudig verblijf met schone sanitaire voorzieningen.r. De boot heeft 12 2-persoons airconditioned cabines en 4 gedeelde badcellen (met warm water en westers toilet). Onderweg g...meer infomore infoInformations supplémentaires
Klotok - houseboat
Overnachten op de Klotok
De Klotok dankt zijn naam aan het geluid van de motor, klotok-klotok-klotok... De accommodatie is zeer eenvoudig, u slaapt aan dek op matrasjes en onder een muskietennet. Behalve de kapitein is er een matroos/kok aan boord die het u zoveel mogelijk naar de zin maken. Sanitair is minder dan mini...meer infomore infoInformations supplémentaires
Mahakam luxury houseboat
Mahakam houseboat
Tijdens uw riviercruise over de Mahakam rivier verblijft u een aantal dagen op uw privé 'houseboat'. Het is een zeer eenvoudig verblijf met redelijke sanitaire voorzieningen. De boot heeft één of meerdere airconditioned cabines. Tijdens de cruise beschikt u over uw eigen kok die, voor zover mogeli...meer infomore infoInformations supplémentaires
Klotok - AC Deluxe houseboat
Klotok AC Deluxe
De Klotok dankt zijn naam aan het geluid van de motor, klotok-klotok-klotok... Deze privéboot heeft 2 airconditioned cabines en biedt plaats aan maximaal 8 personen, 2 x 2 in een hut en de overige 4 aan dek onder een klamboe. Er is een westers toilet en douche met koud water aan boord. Behalve de...meer infomore infoInformations supplémentaires

Balikpapan

Aston hotel - Balikpapan
Aston Balikpapan
Het nieuwe Aston hotel Balikpapan ligt direct aan het water, de straat van Makassar. Het 4* hotel omvat 155 kamers en beschikt over een restaurant, bar, fitnessruimte, zwembad en wasserij. De schone kamers hebben alle airco, minibar, waterkoker, TV en een kluisje.meer infomore infoInformations supplémentaires
Gran Senyiur - Balikpapan
Gran Senyiur
Dit 5* hotel is gebouwd op een heuvel en kijkt uit over de stad en de zee. Het elegante hotel omvat 183 kamers en beschikt over een restaurant, bar, fitnessruimte, zwembad, 24 uurs roomservice en wasserij. Vanuit de Sky bar op de 8ste etage heeft u in de avond een prachtig uitzicht over de verlich...meer infomore infoInformations supplémentaires

Banjarmasin

Hotel Victoria - Banjarmasin
Victoria Banjarmasin
Het Victoria hotel ligt direct aan de rivier Sungai Martapura en in het kleine centrum van Banjarmasin. Het hotel telt 67 kamers, waarvan wij de Deluxe kamers reserveren met (indien beschikbaar) uitzicht op de rivier. De kamers beschikken over airco, tv, minibar en waterkoker. Tegen meerprijs kunt ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Novotel - Banjarbaru (Banjarmasin airport)
Novotel Banjarbaru
No-nonsense 3* hotel, vlakbij Banjarmasin airport. Het hotel heeft een spa, gym, restaurant en buitenzwembad. We gebruiken hier altijd de Superior kamers met AC, badkamer, TV, koffie- en theefaciliteiten en gratis WiFi.meer infomore infoInformations supplémentaires

Berau

Palmy Exclusive hotel - Berau
Palmy Exclusive
Eenvoudig 3* hotel in het centrum van Tanjung Redep, Berau. Alle kamers beschikken over airco, warm stromend water, kamer met balkon, TV en koffie- en theefaciliteiten. Leuke aan het hotel is het dakterras met uitzicht over de stad en rivier.meer infomore infoInformations supplémentaires

Derawan

Derawan Dive lodge
Derawan Dive lodge
De lodge behoort tot de beste accommodaties op het eiland. Het is met name bedoeld voor duikers, maar buiten het hoogseizoen (juli-september en december) is er ook voldoende plaats voor niet-duikers. De lodge heeft een eigen gecertificeerd duikcentrum en een gezellig restaurant. De smaakvol inger...meer infomore infoInformations supplémentaires
Derawan Dive resort
Derawan Dive resort
Het resort was één van de betere accommodaties van het eiland. De kamers liggen direct aan het strand en de Deluxe en VIP kamers hebben zicht op zee. Het resort heeft een eigen duikcentrum en een mooi restaurant op het water. Alle Deluxe en VIP-kamers beschikken over airco, een terrasje en strome...meer infomore infoInformations supplémentaires
Reza lodge - Derawan
Reza cottage
Het eenvoudige Reza cottages is gebouwd boven het water. Vanuit je terrasje zie je bij vloed de zeeschildpadden langs zwemmen en regelmatig hun kop boven het water uitsteken. De 10 schone kamers zijn eenvoudig, hebben airco, (koude) douche, een terrasje, koffie en thee. Ontbijt is zeer eenvoudig (d...meer infomore infoInformations supplémentaires
Sari Resort - Derawan
Sari cottage Derawan
Het zeer eenvoudige Sari lodge bestaat uit een twintigtal cottages, gebouwd boven de zee. De faciliteiten zijn uiterst eenvoudig. De kleine kamers beschikken over airco, koud stromend water, een klein terrasje met beperkt uitzicht en koffie en thee. Zeer eenvoudig ontbijt. meer infomore infoInformations supplémentaires
Sangalaki resort - Derawan
Sangalaki
Sangalaki resort ligt op een half uur varen van Derawan op het bounty-eilandje Sangalaki. Het redelijk nieuwe (2012) resort ziet er verrassend goed uit. Het telt 14 keurige cottages met AC, warm en koud water en alle met uitzicht op zee. Het schone en ruime restaurant heeft lekker eten en het perso...meer infomore infoInformations supplémentaires

Kaniungan

Kaniungan resort
Kaniungan resort
Eenvoudig lokaal resort op het eilandje Kaniungan voor de kust van Teluk Sumbang. Verwacht geen luxe, wel airco, privé badkamer met koude douche en een heerlijk relaxte omgeving met héél veel schildpadden. meer infomore infoInformations supplémentaires

Kutai National Park

Jungle Lodge Kutai NP
Kutai NP Jungle lodge
Basic accommodatie in de jungle van het Kutai National Park. De lodge heeft 2 grote slaapkamers met matrassen op de grond en muskietennet. Er is een toilet en douche (koud water).meer infomore infoInformations supplémentaires

Loksado

Meratus resort - Loksado
Meratus resort
Eeenvoudige lodge met 11 houten Deluxe kamers en een restaurant. Het resort ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf Banjarmasin, op de flanken van de berg Meratus. De 11 Deluxe kamers beschikken over privé badkamer met koud stromend water en westers toilet, 2 1-persoons matrassen op een bamboe verhoging...meer infomore infoInformations supplémentaires

Maratua

Pratasaba resort Maratua
Pratasaba
Het Pratasaba resort ligt op het Maratua Atol, in de Derawan archipel, voor de oostkust van Kalimantan. Het resort telt 4 Seaview suites, 10 Deluxe kamers met zeezicht en 10 Deluxe met zicht op de jungle. Het resort heeft een privé strand, waar je voor je kamer kunt relaxen, snorkelen of duiken....meer infomore infoInformations supplémentaires
Maratua Paradise resort
Maratua Paradise resort
Het gezellige Maratua Paradise resort ligt directaan het strand in de baai bij Maratua. Het resort heeft 18 kamers, verdeeld over Beach Chalets en Water Villa's. Alle kamers beschikken over airco, ventilator, minibar en prive terras of veranda boven het water. Het resort heeft een duikcentrum. meer infomore infoInformations supplémentaires
Green Nirvana resort Maratua
Green Nirvana
Het Green Nirvana resort is prima voor zowel duikers als niet-duikers. Het resort telt 10 luxe Sannai villa's van 60 m2 met ocean view, 6 Talun bungalows van 40m2 met uitzicht op de tuin en 23 Berlimpang kamers van 30 m2 met uitzicht op het bos. Daarnaast is er nog een groepsaccommodatie met plaats ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Maratua Seaview resort
Maratua Seaview resort
Maratua Seaview Resort is een nieuw (2018) duikresort in het zuidelijke deel van het prachtige Maratua-eiland. Gelegen aan de rand van een bos en op het westen in de azuurblauwe uitgestrektheid van de Celebes Zee, biedt het resort rust en natuur, gecombineerd met het comfort van moderne voorzieninge...meer infomore infoInformations supplémentaires

Merasa

Merasa homestay
Subandy Homestay
U verblijft in een van de lokale homestays in het dorpje Merasa. De homestays zijn uiterst basic: meestal een matras op de grond, klamboe, gedeeld toilet en badkamer (Indonesian style mandibak, geen douche).meer infomore infoInformations supplémentaires
Jungle Lodge Merasa
Jungle lodge Merasa
Zéér eenvoudige lodges, midden in de natuur bij het gehucht Long Sam in de buurt van Merasa. meer infomore infoInformations supplémentaires

Nabucco

Nabucco Island resort
Nabucco Island resort
Het kleinschalige Nabucco Island resort is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het resort telt 17 kamers, verdeeld over 8 2-onder-1-kap bungalows en één familiebungalow. Het resort heeft een eigen duikcentrum, vanwaar je prachtige duiken kunt maken tussen haaien, manta's en ook veel kleine tr...meer infomore infoInformations supplémentaires

Palangkaraya

Bukit Raya hotel-guesthouse - Palangkaraya
Bukit Raya
Eenvoudig hotel/guesthouse in een zeer groene omgeving van Palangkaraya. De kamers beschikken over eigen toilet en douche, airco en een balkon of terras.meer infomore infoInformations supplémentaires
Dayak Longhouse
Loksado longhouse
Deze accommodatie hebben wij zelf nog niet bezocht. De longhouse wordt ter plaatse 'Balai' genoemd en is een op palen gebouw houten huis, waar vaak wel 4 Dayakfamilies samenwonen. U slaapt op bamboematjes of matras. Toilet is niet afgestemd op westerse normen: een hutje met een gat in de bodem en e...meer infomore infoInformations supplémentaires

Pontianak

Kapuas Palace - Pontianak
Kapuas Palace
Eenvoudig hotel met mooi zwembad in het centrum van Pontianak. Beste keuze in Pontianak.meer infomore infoInformations supplémentaires

Samarinda

Hotel Bumi Senyiur - Samarinda
Bumi Senyiur Samarinda
Mooi hotel in het centrum van Samarinda. Het hotel beschikt over een restaurant, fitness centrum, spa en een groot zwembad. De kamers zijn ruim, schoon en beschikken over airco, TV, minibar, kluisje, zithoek, bad en douche met warm stromend water, bureau en hebben uitzicht over de stad.meer infomore infoInformations supplémentaires

Samboja

Samboja Eco lodge
Samboja Eco lodge
De Samboja Eco lodge ligt in het district Samboja, ongeveer halverwege Balikpapan en Samarinda. De lodge heeft redelijk goede kamers, variërend van Standaard naar de Queen- en King suites. Vanuit de lodge worden excursies georganiseerd in de jungle. De lodge werkt nauw samen met de BOSF, Borneo Ora...meer infomore infoInformations supplémentaires

Talisayan

Aneka hotel Talisayan
Aneka hotel Talisayan
Eenvoudig lokaal hotel aan de kust, in het dorp Talisayan. Kamers met airco, privé badkamer met warm stromend water.meer infomore infoInformations supplémentaires

Tanjung Puting

Rimba Orang utan Eco lodge - Tanjung Puting
Rimba lodge
Deze eenvoudige eco lodge ligt aan de rivier Sekonyer, vlakbij de ingang van het Camp Leakey opvangcentrum voor orang oetangs. De lodge telt ongeveer 30 kamers, waarvan de Ruby kamers het meest voordelig zijn, voorzien van een ventilator en koud stromend water.Wij boeken de Deluxe Emerald kamers, v...meer infomore infoInformations supplémentaires

Teluk Sumbang

Lamin Guntur eco lodge - Teluk Sumbang
Kamin Guntur eco lodge
De eco lodge heeft een geweldige lokatie, met koraalriffen direct voor het strand en de jungle aan de achterkant. De lodge heeft 6 standaard cottages, eenvoudige cottages met een terrasje beneden en een slaapkamer boven. In de slaapkamer liggen matrassen op de grond. Er is geen airco of ventilator. ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Java, Kalimantan en Bali | 12-06-2024
Beste Flip.

Dank je wel. We hadden best nog wel wat langer willen blijven. Onze reis is uitstekend verlopen. We hebben een fantastische vakantie gehad en erg genoten.

Alles was perfect geregeld. We wisten alleen na de eerste nacht niet hoe laat we werden opgehaald voor de city tour in Jakarta.... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis Kalimantan, Java en Bali | 12-08-2023
Hallo Flip,

Excuses dat ik nog niet eerder heb geantwoord, gelijk weer druk druk....

Maar wij hebben een fantastische vakantie gehad!!! Alles was top geregeld, het vliegvervoer, de gidsen, de chauffeurs! Wij hebben geen enkele keer hoeven wachten op wat en wie dan ook. De gidsen hebben ons e... meer infomore infoInformations supplémentaires
maatwerkreis kalimantan | 09-08-2023
Beste Flip,

Bedankt voor je mailtje.
Toen ik de mail ontving, waren we nog in Indonesië vanwege het projectbezoek van mijn werk.
Toen ik thuis kwam zat ik alweer volop in de workflow en kwam het er niet van om je mail te beantwoorden.

We hebben een hele goede reis gehad en ontzettend veel ge... meer infomore infoInformations supplémentaires
Java en Kalimantan met oudere kinderen | 18-07-2022
Beste Flip en collega's,

Na ruim drie weken Java en Kalimantan keren wij nu bijna terug naar Nederland, vanuit Jakarta. Graag laten wij jullie weten dat wij van steden en natuur/cultuur en de (soms persoonlijke) contacten met de mensen hier volop genoten hebben een prachtige en onvergetelijke r... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis op maat Mighty & Mystic Kalimantan | 17-08-2019
Hallo Flip,

wij zijn zondag teruggekomen van een onvergetelijke reis naar Kalimantan.
We willen je bij deze laten eten dat jij, je team, Lucas en vooral ook de gidsen die ons hebben begeleid, met name Abi en Jailani, een enorm compliment geven.
We hebben een top reis gehad en bijna alles gezien... meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis op maat Mighty & Mystic Kalimantan | 17-08-2019
Vergeet vooral niet aan Lucas de geweldige ervaringen te melden want die hadden veruit de overhand. We hadden trouwens nog een dingetje vergeten te melden en dat is de verschrikkelijke weg naar Talisayan. Deze rit duurt geen 4 uur maar 6 uur en de weg is werkelijk bijna niet te doen. Bereid je event... meer infomore infoInformations supplémentaires
Kalimantan - Camp Leakey | 13-10-2018
Beste Jan,
Hierbij een klein verslagje van ons v.w.b. de ervaring met de boot naar de oerang oetans.
Bij aankomst waren wij verrast hoe groot de boot was. De bemanning kwam gelijk sympathiek over. Het klikte van ons uitgezien, met de gids. Wij vertrokken en keken naar alle boten die lagen afgemeer... meer infomore infoInformations supplémentaires
Singapore Stopover, Roots op Java en Kalimantan | 17-09-2017
Beste Vera,

Onze reis is voorspoedig verlopen. Hartelijk dank voor de organisatie. We zijn bijzonder tevreden over de kwaliteit van onze beide chauffeur/gidsen, de heren Anang (op Java) en Indra en Ismael (op Kalimantan). Zij waren steeds bereid om onze lastige vragen te beantwoorden. Deze vragen... meer infomore infoInformations supplémentaires
Eclips Kalimantan & Derawan | 06-03-2016
Beste Vera,

Dank voor je mail, jullie goede zorg en natuurlijk jullie medeleven.

We hebben een prachtige reis gehad ondanks de laatste hectische dagen.

Door de ruggespraak met Lucas (die uitstekend bereikbaar is) en het feit dat we zelf wat bahasa spreken hebben we het op Pangkalanbun toch ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Camp Leaky - Kalimantan | 21-08-2014
Beste Jan ea . Wij willen alleen even melden dat we enorm hebben genoten van onze trip naar camp Leaky op Borneo . Super veel gezien . Héél behulpzaam personeel , heerlijk gegeten ,en een geweldig sfeervolle boot. Dank voor de fantastische ervaring vanuit Jakarta ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Inspectiereis oost Kalimantan | 22-06-2014
Twee dagen na mijn huwelijk met mijn lief Monique gingen we formeel op inspectiereis naar oost Kalimantan. Een combi met onze huwelijksreis, dus het moest ook wel een lekker rustige reis worden. En dat is het ook geworden. Heerlijk relaxed een week op de boot over de mighty Mahakam, vier dagen zonne... meer infomore infoInformations supplémentaires
Inspectiereis oost Kalimantan | 22-06-2014
Na wat gestress vanwege een gecancelde vlucht kwamen we in plaats van 3 uur in de middag om 12 uur 's nachts aan in Balikpapan. Lukman, onze gids, stond ons op te wachten op de gloednieuwe en ijskoude luchthaven. Het was nog een dikke twee en een half uur rijden naar Samarinda, waar onze houseboat o... meer infomore infoInformations supplémentaires
Inspectiereis oost Kalimantan | 22-06-2014
Vanuit Samarinda, het begin- en eindpunt van de Mahakamcruises, vliegt drie keer per week een klein vliegtuig naar Berau. Wij zaten daar net twee dagen vanaf, dus reden we eerst 2,5 uur naar Balikpapan waar dagelijkse vluchten naar Berau worden uitgevoerd. Daar aangekomen stond onze chauffeur al op ... meer infomore infoInformations supplémentaires
Kalimantan | 15-02-2014
Beste Jan
Bedankt voor de super mooie reis die we weer mochten beleven whaauuuw wat gaaf
Bij de eerste gids was mooi oerang oetangs en de neusaapen en de ijsvogel echt mooi
We waren alleen even verbaasd dat we niet op de eerste boot op het dek sliepen ,maar einde avond vonden we dat niet zo er... meer infomore infoInformations supplémentaires

Excursies Excursions

Duikreizen Kalimantan

Sangalaki
Duikreizen naar Kalimantan gaan steevast naar de oostkust, waar de eilandjes Derawan, Maratua, Kakaban, Sangalaki en Nabucco een enorme diversiteit aan koraal en leven bieden. Wat te denken van de vrijwel altijd aanwezige manta's bij Nabucco, de schildpadden bij Derawan en Sangalaki, de ruim 200 meter diepe wanden bij Kakaban en de zoetwaterkwallen in het Kakaban meer...
Een Kalimantan rondreis is pas af wanneer je gedoken of gesnorkeld hebt rond deze eilanden.

Duiken Diving Kalimantan

Bouwsteen 8 dagen duiken of snorkelen Nabucco, Kakaban en Sangalaki
Deze bouwsteen neemt je mee naar het bounty eiland Nabucco in de Derawan archipel. Hoofddoel is natuurlijk duiken of snorkelen. Grote zeeschildpadden, manta rays, dolfijnen, haaien en barracuda's (om maar eens wat te noemen) zijn in overvloed te spotten! meer infomore infoInformations supplémentaires
Bouwsteen 8 dagen duiken Maratua, Kakaban en Sangalaki
Rondom de eilandjes Maratua, Sangalaki, Kakaban en Derawan, voor de oostkust van Klimantan, is het heerlijk snorkelen, duiken en relaxen. Grote zeeschildpadden, manta rays, dolfijnen, haaien en barracuda's (om maar eens wat te noemen) zijn in overvloed te spotten! Ook de walvishaaien zijn er het...meer infomore infoInformations supplémentaires
Sangalaki resort - Derawan
Sangalaki
Sangalaki resort ligt op een half uur varen van Derawan op het bounty-eilandje Sangalaki. Het redelijk nieuwe (2012) resort ziet er verrassend goed uit. Het telt 14 keurige cottages met AC, warm en koud water en alle met uitzicht op zee. Het schone en ruime restaurant heeft lekker eten en het perso...meer infomore infoInformations supplémentaires
Maratua Seaview resort
Maratua Seaview resort
Maratua Seaview Resort is een nieuw (2018) duikresort in het zuidelijke deel van het prachtige Maratua-eiland. Gelegen aan de rand van een bos en op het westen in de azuurblauwe uitgestrektheid van de Celebes Zee, biedt het resort rust en natuur, gecombineerd met het comfort van moderne voorzieninge...meer infomore infoInformations supplémentaires
Derawan Dive lodge
Derawan Dive lodge
De lodge behoort tot de beste accommodaties op het eiland. Het is met name bedoeld voor duikers, maar buiten het hoogseizoen (juli-september en december) is er ook voldoende plaats voor niet-duikers. De lodge heeft een eigen gecertificeerd duikcentrum en een gezellig restaurant. De smaakvol inger...meer infomore infoInformations supplémentaires
Derawan Dive resort
Derawan Dive resort
Het resort was één van de betere accommodaties van het eiland. De kamers liggen direct aan het strand en de Deluxe en VIP kamers hebben zicht op zee. Het resort heeft een eigen duikcentrum en een mooi restaurant op het water. Alle Deluxe en VIP-kamers beschikken over airco, een terrasje en strome...meer infomore infoInformations supplémentaires
Nabucco Island resort
Nabucco Island resort
Het kleinschalige Nabucco Island resort is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het resort telt 17 kamers, verdeeld over 8 2-onder-1-kap bungalows en één familiebungalow. Het resort heeft een eigen duikcentrum, vanwaar je prachtige duiken kunt maken tussen haaien, manta's en ook veel kleine tr...meer infomore infoInformations supplémentaires
Green Nirvana resort Maratua
Green Nirvana
Het Green Nirvana resort is prima voor zowel duikers als niet-duikers. Het resort telt 10 luxe Sannai villa's van 60 m2 met ocean view, 6 Talun bungalows van 40m2 met uitzicht op de tuin en 23 Berlimpang kamers van 30 m2 met uitzicht op het bos. Daarnaast is er nog een groepsaccommodatie met plaats ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Maratua Paradise resort
Maratua Paradise resort
Het gezellige Maratua Paradise resort ligt directaan het strand in de baai bij Maratua. Het resort heeft 18 kamers, verdeeld over Beach Chalets en Water Villa's. Alle kamers beschikken over airco, ventilator, minibar en prive terras of veranda boven het water. Het resort heeft een duikcentrum. meer infomore infoInformations supplémentaires
Pratasaba resort Maratua
Pratasaba
Het Pratasaba resort ligt op het Maratua Atol, in de Derawan archipel, voor de oostkust van Kalimantan. Het resort telt 4 Seaview suites, 10 Deluxe kamers met zeezicht en 10 Deluxe met zicht op de jungle. Het resort heeft een privé strand, waar je voor je kamer kunt relaxen, snorkelen of duiken....meer infomore infoInformations supplémentaires

Cruises Kalimantan

camp leakey2.jpg
De enige cruises die Merapi in de wateren van Kalimantan organiseert zijn de Mahakam river cruises.

Liveaboards

KalimantanVooralsnog bieden wij geen liveaboards aan in deze regio.

Privé villa's

Villa Pantai Candidasa Vooralsnog bieden we in deze regio geen privé villa's aan.