• Camp Leakey
  • Mahakam
  • Neusapen Mahakam
  • Kalimantan
  • Derawan
  • Turtle Derawan
  • Manta
  • Whaleshark Kalimantan

Derawan

Derawan

Het dichtst bij het vaste land (uurtje varen) is het eiland Derawan. Er is een dorpje met zo’n duizend inwoners. Rondom het eiland zie je vooral veel grote, groene zeeschildpadden.
Derawan wordt gedurende de weekeinden druk bezocht door lokale toeristen. Het kan op zaterdagavond dan ook luidruchtig zijn.
Een aanrader is om een stukje het eiland tegen de stroming in te lopen en je dan een half uur mee laten drijven tussen de schildpadden.

Klimaat

De lodge behoort tot de beste accommodaties op het eiland. Het is met name bedoeld voor duikers, maar buiten het hoogseizoen (juli-september en december) is er ook voldoende plaats voor niet-duikers.
De lodge heeft een eigen gecertificeerd duikcentrum en een gezellig restaurant.
De smaakvol inger ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het resort was één van de betere accommodaties van het eiland. De kamers liggen direct aan het strand en de Deluxe en VIP kamers hebben zicht op zee.
Het resort heeft een eigen duikcentrum en een mooi restaurant op het water.
Alle Deluxe en VIP-kamers beschikken over airco, een terrasje en strome ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het eenvoudige Reza cottages is gebouwd boven het water. Vanuit je terrasje zie je bij vloed de zeeschildpadden langs zwemmen en regelmatig hun kop boven het water uitsteken.
De 10 schone kamers zijn eenvoudig, hebben airco, (koude) douche, een terrasje, koffie en thee. Ontbijt is zeer eenvoudig (d ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Sangalaki resort ligt op een half uur varen van Derawan op het bounty-eilandje Sangalaki.
Het redelijk nieuwe (2012) resort ziet er verrassend goed uit. Het telt 14 keurige cottages met AC, warm en koud water en alle met uitzicht op zee. Het schone en ruime restaurant heeft lekker eten en het perso ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het zeer eenvoudige Sari lodge bestaat uit een twintigtal cottages, gebouwd boven de zee.
De faciliteiten zijn uiterst eenvoudig. De kleine kamers beschikken over airco, koud stromend water, een klein terrasje met beperkt uitzicht en koffie en thee. Zeer eenvoudig ontbijt.
... meer infomore infoinformations supplémentaires