• Derawan
  • Derawan
  • Turtle
  • Manta

Bouwsteen 8 dagen duiken of snorkelen Nabucco, Kakaban en Sangalaki

Deze bouwsteen neemt je mee naar het bounty eiland Nabucco in de Derawan archipel. Hoofddoel is natuurlijk duiken of snorkelen.

Grote zeeschildpadden, manta rays, dolfijnen, haaien en barracuda's (om maar eens wat te noemen) zijn in overvloed te spotten!
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen

€ 1.295 p.p. in Garden bungalow o.b.v. 2 personen
Extra duiken ca € 40 per duik

Inclusief:
•Boottransfers van vliegveld naar resort en vice versa
•Accommodaties op basis van halfpension (uitgezonderd dag van aankomst en vertrek)
•Duikpakket 10 duiken
•Water, koffie en thee

Exclusief:
•Vluchten
•Extra duiken, toeslag verre duiklocaties en huur duikuitrusting
•Overige maaltijden
•Soft en alcoholische drankjes
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Van Balikpapan naar Nabucco

Garuda Indonesia verzorgt op zaterdag een chartervlucht voor Nabucco island resort van Balikpapan naar Maratua. De vlucht vertrekt om 14:15 en komt rond 15:30 aan op het vliegveld van Maratua. Daar staat een medewerker klaar voor de transfer naar het resort.

Nabucco duikpakket 10 duiken

Het duikpakket bestaat uit 10 duiken, inclusief dive master en boot. Exclusief huur duikuitrusting (€ 25 per dag) Toeslagen voor dagtrips naar Sangalaki en Kakaban

Dag 2 t/m 7 Duiken bij Nabucco

Deze week bent u te gast in het Nabucco island resort met het Extra Divers duikcentrum. Dagelijks kunt u 2 of 3 bootduiken maken bij het atol of de eilandjes in de omgeving. Tegen een (ter plaatse te betalen) meerprijs worden er ook dagtrips gemaakt naar de eilandjes Kakaban en Sangalaki. Kakaban staat bekend om het brakke eilandmeer met niet bijtende kwallen. Verder vindt u er duikspots met rifhaaien en grote scholen barracuda's. Ook de dolphin playground is zeer de moeite waard! Bij Sangalaki trekken met name de tot wel vijf meter brede mantaroggen de aandacht en moet je wel zeeschildpadden spotten. Het eiland heeft niet voor niets de bijnaam turtle island.

Duikinformatie

Duikseizoen: Gehele jaar. De regenperiode van november tot maart is geen belemmering. Het zicht kan iets minder zijn dan in de overige maanden. Watertemperatuur: 25C - 28C Duikniveau: duikplekken zijn beschikbaar voor beginnende tot gevorderde duikers.

Dag 8 Terug naar Balikpapan

De laatste dag wordt u op tijd opgehaald door de speedboot om u terug te brengen voor de vlucht van Maratua naar Balikpapan. Vertrek is om 16:00, aankomst 17:15. Voldoende op tijd voor de doorvlucht naar Jakarta.

Nabucco Island resort

Het kleinschalige Nabucco Island resort is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het resort telt 17 kamers, verdeeld over 8 2-onder-1-kap bungalows en één familiebungalow. Het resort heeft een eigen duikcentrum, vanwaar je prachtige duiken kunt maken tussen haaien, manta's en ook veel kleine tropische vissen. Alle kamer beschikken over airco, warm stromend water en een privé terras met uitzicht over de zee. meer info more info Informations supplémentaires

Nabucco

Nabucco

Nabucco is een van de eilanden in de Maratua Atol, ongeveer 50 kilometer uit de kust van oost Kalimantan.
Aansprekende duiklocaties zijn Big Fish Reef, waar je oog in oog komt te staan met onder andere haaien, barracuda's en roggen.
Sangalaki staat bekend om de talloze mantaroggen die hier vrijwel altijd te vinden zijn. Ook reuzeschildpadden worden hier altijd gespot.

Met zo'n 30 duiklocaties in de omgeving kun je makkelijk 2 weken naar hartelust duiken.

Klimaat

Derawan archipel duikstekken

Derawan archipel duikstekken

Duikseizoen: Gehele jaar. De regenperiode van november tot maart is geen belemmering. Het zicht kan iets minder zijn dan in de overige maanden.

Watertemperatuur: 25C - 28C
Duikniveau: duikplekken zijn beschikbaar voor beginnende tot gevorderde duikers.

North Maratua - Big Fish Country

Ons beroemde kanaal met zeer sterke stroming tegenover Nabucco. Duiken is alleen mogelijk tijdens inwaartse stroming. Een rifhaak is een must als de kanaalingang wordt overgestoken. Een enorme school barracuda's, witte en zwarte punt rifhaaien en adelaarsroggen zijn hier de grote attractie. Dit is geen gemakkelijke duiksite, maar zeker de moeite waard! Voordat je hier gaat duiken, moet je wat ervaring hebben opgedaan met stromingen.

North Maratua - Small Fish Country

Vlak naast BFC kun je genieten van dit ongerepte en kleurrijke koraalrif. Hier zie je veel fusiliers en een grote verscheidenheid aan rifvissen. Vaak verrassende ontmoetingen met passerende bultkoppapegaaivissen, tonijn of adelaarsroggen.

North Maratua - East Wall

Gelegen tussen Nunukan en Nabucco is deze prachtige steile wand zeker een reisje waard. Verpleegsterhaaien, luipaardhaaien, grijze rifhaaien of pijlstaartroggen zijn hier heel gewoon.

North Maratua - Leos`s Point

Ten zuiden van BFC ligt dit glooiende rif met zandplateau op 27-30m diepte, wat bekend staat om de goede waarnemingen van grote pijlstaartroggen of luipaardhaaien. Naast kleurrijke rifvissen vind je ook veel verschillende macro.

North Maratua - Leo's Wall

Leo's Wall begint op een helling en eindigt op een prachtige muur met uitsteeksels. In het ondiepe water vind je kreeft, vaak zeeslang of octopus. De stroming is hier meestal niet zo sterk, dus het is een prima site om te zoeken naar macro-wezentjes.

South Maratua - Bantukan

Ongerept kleurrijk koraalrif ten westen van Nunukan. Veel scholen vissen en roggen of adelaarsroggen zijn vaak te zien. Als een leuke afwisseling op de gebruikelijke muren duik je hier op een zachte helling van 5-15 m diepte met een zanderig plateau aan de onderkant met daar tussenin veel koraalblokken.

South Maratua - Ujung Karang Tinggi

Dit rif begint ook met een lichte helling en gaat verder met een steile wand. De enorme variëteit aan zachte en harde koralen is ongelooflijk en daarin verstoppen zich veel macro-creatuurtjes. Vaak komen hier papagaaivissen, travellies of tonijnen langs.

South Maratua - Pala Pala

Een volledig onontdekt rif ten zuiden van Nunukan. Een fantastische muur tot 30 meter met enorme waaierkoralen verwelkomt je hier. Veel kleine grotten en uitsteeksels bieden plekken voor slapende roggen of verpleegsterhaaien. Op de zanderige bodem vind je bidsprinkhaangarnalen, naaktslakken en tuinalen.

South Maratua - Buli Gusungang

Hier beginnen we ook op een prachtige steile wand die bedekt is met kleurrijke zachte koralen. Een makkelijke helling volgt waar op losse koraalblokken macro te zien is. Vergeet niet om af en toe eens in het blauw te kijken, haaien of dolfijnen komen hier graag langs!

Kakaban - Baraccuda Point

Spectaculaire duiklocatie met sterke stromingen waar ontmoetingen met adelaarsroggen, witte en zwarte punt rifhaaien niet ongewoon zijn. Een rifhaak is een must, omdat op de helling de stroming je soms mee naar beneden kan nemen. Tegen het einde van de duik kan je genieten van een kleurrijke steile muur met fantastische zachte koralen. We raden deze duiksite aan voor gevorderde duikers met de nodige ervaring wat stromingen betreft.

Kakaban Wall

Een prachtig begroeide steile muur net naast de steiger van het beroemde kwallenmeer met heel wat macro schepselen. De muur heeft gaten en kraters die je uitnodigen om op verder onderzoek te gaan. Hier is meestal niet veel stroming te verwachten.

Sangalaki - Manta Point

DE plek om mantaroggen te ontmoeten. De gemakkelijke helling voor Sangalaki is de plaats waar deze elegante ‘vliegdekschepen’ hun voedsel vinden. Naast de mantaroggen vind je een zandgebied op 5-15 m met veel koraalblokken om macro te ontdekken. Hier zie je fusiliers, naaktslakken, schorpioenvissen of sepia.

Talisayan

Absolute hoogtepunt in Talisayan is zwemmen met de walvishaaien. Het hele jaar door, behalve rondom volle maan, komen de vissen van 5 tot wel 10 meter naar de bagans, drijvende vissersplatforms, om zich te goed te doen aan de restjes sprot. Talisayan ligt op een uur varen vanaf Derawan en Sangalaki en circa 1,5 uur van Maratua en Nabucco.