• Neusapen Mahakam
  • Derawan
  • Turtle Derawan
  • Sangalaki
  • Manta

Bouwsteen 6 dagen Groen Kalimantan - Bamboe raft, bergen, jungle en orang oetans

De bouwsteen-rondreis in het hart van Kalimantan. In deze zes dagen nemen we u mee naar de Tangkiling berg, vaart u in een gemotoriseerde kano de Rungan rivier op om de orang oetans te spotten, is er een bezoek aan het orang oetan rehabilitatiecentrum Nyaru Menteng, bezoekt u de drijvende markt van Banjarmasin, ziet u de zwemmende karbouwen bij het op het water liggende dorpje Pandak Daun, maakt u een rafting op een bamboe vlot, maakt u een jungletrekking naar de berg Meratus en overnacht u in een longhouse in het Dayak dorpje Kepayang...

Deze bouwsteen is een voorbeeldreis en kunnen we desgewenst aanpassen of verlengen, bijvoorbeeld met een bezoek aan de eilandjes in de Berau archipel.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen 2024

€ 875 p.p. op basis van 2 personen
€ 795 p.p. op basis van 4 personen
Inclusief:
•Transfers van en naar de luchthaven en haven
•Entreegelden en donaties
•Accommodaties inclusief ontbijt, lunch, diner
•Gids


Exclusief:
•Vluchten
•Alcoholische- en softdrinks
•Fooien en persoonlijke uitgaven
•Overige niet genoemde uitgaven
•Duiken en duikuitrusting
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Palangkaraya, panorama en een romantische zonsondergang

Bij aankomst op de luchthaven van Palangkaraya meet&greet met uw chauffeur en gids en transfer naar het hotel om in te checken. Na een eventuele opfrisbeurt rijdu naar de berg Gunung Tangkiling, waar u vanaf de top een mooi uitzicht heeft op het smaragdgroene junglelandschap van Kalimantan. U sluit de dag af ​​met een romantische zonsondergang vanaf het Tahai-meer. Lunch en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Palangkaraya.

Dag 2 Orang oetans en vreemde vogels

Na het ontbijt transfer naar de haven, vanwaar u met een kano de Rungan rivier op vaart naar het beschermd gebied van de orang-oetan eilanden. De Rungan rivieroever is bedekt met laaglandbos, met veel wilde dieren en vreemde vogels. Vanuit de kano kunt u de orang-oetans op de oevers spotten. Vervolgens keren we terug naar het hotel om uit te checken en begint de rit van ongeveer 5 uur naar Banjarmasin. Onderweg bezoekt u het orang-oetanrehabilitatiecentrum Nyaru Menteng. Lunch onderweg en diner in een lokaal restaurant, overnachting in hotel Banjarmasin.

Dag 3 De drijvende markt en zwemmende karbouwen

Vroeg in de ochtend bezoekt u per boot de drijvende markt van Banjarmasin. Fruit en groenten gaan van boot naar boot en uang (geld) de andere kant op. Na het bezoek keert u terug naar het hotel voor het ontbijt, gevolgd door een rondvaart door Banjarmasin om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te zien. Vervolgens brengt uw chauffeur u in onfeveer 3 uur naar het op palen gebouwd moerasdorp Pandak Daun waar u de buffelboeren in de late namiddag ziet wanneer zij de waterbuffels laten terugkeren naar de stal. Genieten vooral nog even na van het romantische uitzicht op de zonsondergang over het moeraswaterland, voordat u verder gaat naar Loksado voor de overnachting in de lodge. Lunch en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in de Loksado Lodge.

Dag 4 Bamboe raft, Meratus regenwoud en overnachting in een Dayak longhouse

Vroeg in de ochtend ontbijt in de Lodge, waar een nieuw avontuur wacht. U vaart stroomafwaarts over de Amadit-rivier met een handgemaakt bamboevlot, door het prachtige landschap van tropisch regenwoud langs de rivieroever om te eindigen bij Muara Hariang. Hier wacht uw chauffeur op u voor de rit van ongeveer een uur naar het startpunt van uw trekking. In drie uur trekt u door het regenwoud naar het Dayak-dorp Kepayang op de flanken van de berg Gunung Meratus. Onderweg nuttigt u een eenvoudige lunch (lunchbox) , en beleeft u het dagelijkse leven en de activiteiten van de Dayaks, 's Avonds een lokaal Dayak culinair diner in het dorp Kepayang. Overnachting in Longhouse in Kepayang

Dag 5 Na jungle of cultuur terug naar de bewoonde wereld

Vroeg in de ochtend een lokaal ontbijt in het Longhouse. U kunt daarna nog de jungle verkennen rond het dorp, of de lokale dagelijkse activiteiten van de Dayak-stam in het dorp ervaren. Lunch met de lokale bevolking in het dorp Kepayang, voordat u afscheid neemt en de trekking naar de bewoonde wereld onderneemt. Uw chauffeur brengt u vervolgens in ongeveer 3 uur naar Banjarbaru, Diner in een lokaal restaurant, overnachting in Hotel Novotel Banjarbaru, dicht bij de luchthaven van Banjarmasin.

Dag 6 Vertrek van Banjarmasin

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Bukit Raya hotel&Guesthouse - Palangkaraya

Eenvoudig hotel/guesthouse in een zeer groene omgeving van Palangkaraya. De kamers beschikken over eigen toilet en douche, airco en een balkon of terras. meer info more info Informations supplémentaires

Hotel Victoria - Banjarmasin

Het Victoria hotel ligt direct aan de rivier Sungai Martapura en in het kleine centrum van Banjarmasin. Het hotel telt 67 kamers, waarvan wij de Deluxe kamers reserveren met (indien beschikbaar) uitzicht op de rivier. De kamers beschikken over airco, tv, minibar en waterkoker. Tegen meerprijs kunt u gebruik maken van de Executive kamers op de bovenste verdieping en met prachtig uitzicht. meer info more info Informations supplémentaires

Meratus resort - Loksado

Eeenvoudige lodge met 11 houten Deluxe kamers en een restaurant. Het resort ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf Banjarmasin, op de flanken van de berg Meratus. De 11 Deluxe kamers beschikken over privé badkamer met koud stromend water en westers toilet, 2 1-persoons matrassen op een bamboe verhoging, ventilator en een klein zitje buiten.De 3 Superdeluxe kamers hebben 2-persoonsmatrassen en warm stromend water. De 2-kamer villa heeft een 2-persoons en 2 1-persoonsmatrassen en ook warm stromend water. meer info more info Informations supplémentaires

Novotel Banjarbaru (Banjarmasin airport)

No-nonsense 3* hotel, vlakbij Banjarmasin airport. Het hotel heeft een spa, gym, restaurant en buitenzwembad. We gebruiken hier altijd de Superior kamers met AC, badkamer, TV, koffie- en theefaciliteiten en gratis WiFi. meer info more info Informations supplémentaires

Palangkaraya

Palangkaraya

Het plaatsje Palangkaraya in centraal Kalimantan heeft voor de westerse toerist weinig anders te bieden dan het nabijgelegen vliegveld, als uitvalsbasis naar de bergen en oerwoud rond Loksado.

Banjarmasin

Banjarmasin

Banjarmasin wordt ook wel het Venetië van Kalimantan genoemd. Een groot deel van het dagelijkse leven speelt zich op de samenloop van de rivieren Martapura en Barito af.

De drijvende markt, de apeneilanden en de diamantmijnen maken een twee- of driedaags bezoek aan Banjarmasin zeker de moeite waard.

Loksado

Loksado

Op ongeveer 4 uur rijden van Banjarmasin ligt het bergplaatsje Loksado, op de flanken van de berg Gunung Meratus. Op de berg kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Vanaf de Meratus kun je een rafting met een bamboe vlot maken.

In de buurt liggen ook een aantal traditionele Dayak dorpen en bij het dorpje Pandak Daun kun je zien hoe de waterbuffels vertrouwd zijn met het meer en in de middag naar hun stal zwemmen.