• Mahakam riverlife
  • Mahakam
  • Kalimantan
  • Neusapen Mahakam

Bouwsteen 4 dagen Mighty Mahakam rivercruise

De Mahakam rivier is een van de economische slagaders van oost Kalimantan. Behalve een kennismaking met het leven op en langs de rivier brengt deze reis u ongerept wildlife in de jungle en maakt u kennis met de Dayak cultuur.
Tijdens deze 4-daagse riviercruise verblijft u aan boord van een 'houseboat', een degelijke boot met eenvoudige maar schone accommodatie.

Voor deze reis dient u over een redelijke conditie en een goed aanpassingsvermogen te beschikken.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen

€ 830 p.p. bij deelname 2 personen
€ 720 p.p. bij deelname 4 personen

Van en naar Balikpapan

Balikpapan is per vliegtuig goed bereikbaar vanaf Jakarta. Onder andere Garuda vliegt 8 keer per dag direct van en naar Jakarta. Tussen Balikpapan en Makassar (Sulawesi) vliegt Garuda tweemaal per dag rechtstreeks. CitiLink, dochter van Garuda, heeft enkele dagen per week ook een directe vlucht van en naar Bali.
Merapi kan de binnenlandse vluchten voor u verzorgen.
Inclusief:
•Transfers van en naar de luchthaven en haven
•Eenvoudige accommodatie (met AC) op de houseboat
•Entreegelden en donaties
•Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch, diner) en drank (koffie, thee, water)
•Engelssprekende gids


Exclusief:
•vluchten
•Alcoholische- en softdrinks
•Fooien en persoonlijke uitgaven
•Overige niet genoemde uitgaven
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Balikpapan

Nadat u uw koffers van de band heeft gehaald loopt u de aankomsthal uit naar buiten. Uw wordt door uw chauffeur opgewacht en naar Loa Janan, vlakbij Samarinda gebracht om aan boord te gaan van uw eigen houseboat voor de komende dagen. Het is een eenvoudige rivier-boot maar schoon en netjes. Benedendeks bevindt zich de keuken en eetverblijf, boven is uw slaapkamer met airco. Eenvoudige maar schone sanitaire voorzieningen. Uw eigen kok vaart mee en de maaltijden worden vers aan boord bereid. De rivier de Mahakam bij Loa Janan is breed. U ziet hier veel schepen varen, voornamelijk met houtstammen en met kolen. Hoe verder we weg varen van Loa Janan hoe rustiger de rivier worden en hoe minder bebouwing aan de oever. Er wordt ook in de nacht gevaren.

Dag 2 Muara Muntai, Mancong, Tanjung Isuy, Muara Pahu

De boot legt aan en u wandelt door het dorpje op palen aan de rivier Muara Muntai. Hier wonen de Kutai. Er zijn geen straten maar al wandelend over balken van ijzerhout komt u langs de markt en het schooltje. U vaart dan verder in een gemotoriseerde kano naar Jempang Lake en Ohong Creek. Het dorpje Jantar is op het water gebouwd. In Ohong Creek vindt u nog veel neusapen en vogels zoals ijs en roofvogels. U bezoekt vandaag ook de Dayaks, die u verwelkomen in Mancong. In Dayak Nenuaq vindt u een van de oudste longhouses van Oost Kalimantan. U ziet hier prachtige houtsnijwerk beelden. In de namiddag vaart u met de kano terug naar uw house boot die u naar Muara Pahu brengt.

Dag 3 Muara Pahu, neusapen en dolfijnen van de Bolowan river

U gaat er vandaag weer op uit met de gemotoriseerde kano en vaart de Bolowan rivier op. Dit is het gebied van de Kutai Dayak. Vroeger kon men hier nog veel zoetwater dolfijnen tegenkomen maar die worden nu vrij zeldzaam. Wel kunt u hier neusapen, vele soorten vogels en makaken tegenkomen. Met de houseboot vaart u in de middag tegen de stroom op naar Melak. U slaapt aan boord in de haven van dit levendige plaatsje. U kunt een wandeling door het stadje maken.

Dag 4 Tenggarong, Balikpapan

In Tenggarong bezoekt u het paleis van de sultan van Kutai Kertanegara. U kunt hier zijn collectie bewonderen betreffende de Dayaks. Na een wandeling vaart u door naar Samarinda. Hier neemt afscheid van de houseboat en de bemanning en brengt uw chauffeur u naar uw hotel in Balikpapan.

Mahakam houseboat

Tijdens uw riviercruise over de Mahakam rivier verblijft u een aantal dagen op uw privé 'houseboat'. Het is een zeer eenvoudig verblijf met redelijke sanitaire voorzieningen. De boot heeft één of meerdere airconditioned cabines. Tijdens de cruise beschikt u over uw eigen kok die, voor zover mogelijk, uw eetwensen zal vervullen. meer info more info Informations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat