• Neusapen Mahakam
  • Derawan
  • Turtle Derawan
  • Sangalaki
  • Manta

3 dagen orang oetangs Camp Leakey Kalimantan

Deze individuele Bouwsteen neemt u op een bootje mee naar de orang oetangs in Camp Leakey.


Een tour boordevol avontuur:
Jungle, boot en orang oetangs zijn de hoogtepunten van de driedaagse tour door centraal Kalimantan of Indonesisch Borneo. U reist en overnacht op een ‘Klotok’, een eenvoudige boot over de rivier door de jungle naar het orang oetang rehabilitatiecentrum Camp Leakey in het National Park Tanjung Puting.

Overnachtingen aan dek van de Klotok: op matrasjes onder een muskietennet.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Video Kalimantan

Richtprijzen 2024

€ 475 p.p. op basis van 2 deelnemers
€ 450 p.p. op basis van 4 deelnemers

Inclusief:
- Transfers volgens reisschema
- Verblijf op Klotok voor 2 nachten op basis van volpension
- Water, koffie en thee aan boord
- Engelssprekende gids
- Entree en donatiegelden

Exclusief:
•Vluchten
•Overige maaltijden
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Overige entreegelden en donaties
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50
•Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5,00 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst Pangkalan Bun, aan boord van de Klotok

Vanaf het vliegveld van Pangkalan Bun wordt u opgehaald en naar het havendorpje Kumai gebracht. U vaart over de Sekonyer rivier en vanaf uw Klotok (boot) kunt u genieten van de flora en fauna. U reist, eet en overnacht aan boord. De accommodatie is uiterst simpel: U overnacht aan dek op matrasjes onder een klamboe (muskietennet).

Dag 2 naar Camp Leakey

Na een vroeg ontbijt vaart de boot verder de rivier op, dwars door de jungle. Onderweg ziet u talloze vogels in het woud. Rond 09:00 maakt u een stop bij Pondok Tanguy waar de nieuwe aangebrachte orang oetangs worden gevoerd. Daarna vaart u door naar Camp Leakey, het rehabilitatiecentrum van de orang oetangs.

Dag 3 Afscheid van de orang oetangs

Deze dag vaart u na het ontbijt terug naar Pangkalan Bun. Einde van het programma. In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw volgende bestemming.

Klotok (boot) in Kalimantan

De Klotok dankt zijn naam aan het geluid van de motor, klotok-klotok-klotok... De accommodatie is zeer eenvoudig, u slaapt aan dek op matrasjes en onder een muskietennet. Behalve de kapitein is er een matroos/kok aan boord die het u zoveel mogelijk naar de zin maken. Sanitair is minder dan minimaal. meer info more info Informations supplémentaires

Klotok - AC Deluxe houseboat

De Klotok dankt zijn naam aan het geluid van de motor, klotok-klotok-klotok... Deze privéboot heeft 2 airconditioned cabines en biedt plaats aan maximaal 8 personen, 2 x 2 in een hut en de overige 4 aan dek onder een klamboe. Er is een westers toilet en douche met koud water aan boord. Behalve de kapitein is er een matroos/kok aan boord die het u zoveel mogelijk naar de zin maken. meer info more info Informations supplémentaires

Pangkalan Bun

Pangkalanbun

Pangkalanbun is de vertrekplaats voor uw tocht naar het Tanjung Puting reservaat, het orang-oetan reservaat en eventueel de Dayak dorpen.
Pangkalabun heeft dagelijks meerdere vluchten op Jakarta, Semarang, Surabaya en enkele steden in Kalimantan.