• Neusapen Mahakam
  • Derawan
  • Turtle Derawan
  • Sangalaki
  • Manta

Mystic Kalimantan - Orang oetans, Dayaks, walvishaaien en nog veel meer

Deze bouwsteen neemt u mee langs de kust van de provincie Berau in oost Kalimantan. In een notedop ziet u orang oetans in het wild, neusapen en veel andere bewoners van de jungle, de traditionele Dayakstammen, een verrassend spiegelmeer, walvishaaien, een Bajau (zee zigeuners) dorp, prachtig koraal en veel onderwaterleven. Schildpadden zult u zeker spotten!

Deze bouwsteen is een voorbeeldreis en kunnen we desgewenst aanpassen of verlengen, bijvoorbeeld met een bezoek aan de eilandjes in de Berau archipel.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. De richtprijs is gebaseerd op middenklasse hotels. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen

€ 1.135 p.p. op basis van 2 personen
€ 985 p.p. op basis van 4 personen
Inclusief:
•Transfers van en naar de luchthaven en haven
•Entreegelden en donaties
•Accommodaties inclusief ontbijt, lunch, diner
•Gids


Exclusief:
•Vluchten
•Alcoholische- en softdrinks
•Fooien en persoonlijke uitgaven
•Overige niet genoemde uitgaven
•Duiken en duikuitrusting
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 Aankomst op Berau, naar de Dayaks in Merasa

Bij aankomst op het vliegveld van Berau staan uw chauffeur en gids u op te wachten. We rijden dan in ongeveer 2 uur naar het dorp Merasa. Iin het dorp ziet u het traditionele lokale leven van de Dayaks en hun cultuur. 's Avonds diner in een lokaal restaurant, overnachting in lokaal gastverblijf in Merasa.

Dag 2 Dayaks en orang oetans in het wild

Na het eenvoudig ontbijt vaart u met een gemotoriseerde kano de Lesan rivier op. Tijdens de ongeveer 2 uur durende tocht geniet u van het landschap en de rivieroevers met groen laagland en torenhoge dipterocarps bomen die de ingang naar het diepe donkere Borneo inluiden. Langzaam aan toert u door het primair regenwoud en bereikt het eiland Bawan, het orang oetan eiland. U maakt hier een eenvoudige jungletrek en, afhankelijk van de weercondities en begaanbaarheid, loopt u naar de waterval, een oud Dayak graf en een limestone grot. Aan het eind van de ochtend vaart u terug naar Merasa en rijdt u naar het dorpje Benua Baru, een Dayak Kayan dorp. De Dayak Kayan stam staat bekend om hun kleurrijke kunst en houten bewerkte ornamenten die het leven in het regenwoud weergeven. Nog maar enkele oude vrouwen in dit dorp hebben lange oren met ringen en tatoeages, die de laatste gedenkwaardige Dayak Cultuur vertegenwoordigen. U vervolgt uw reis per auto voor ongeveer vier uur naar Talisayan, Lunch onderweg in een lokaal restaurant, transfer naar hotel in Talisayan voor overnachting, diner bij een lokaal restaurant.

Dag 3 Walvishaaien, zeezigeuners en spiegelmeer

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de haven van Talisayan en vaart u met een lokale vissersboot naar de vissers waar de walvishaaien zich 's morgens tegoed doen aan de bijvangst. U kunt de walvishaaien vanaf de boot spotten of snorkelend vanuit het water. Bij terugkomst in het dorp bezoekt u het Bajau dorp en maakt u kennis met de levenswijze van de Bajau zeezigeuners. Daarna rijdt u naar Labuan Cermin, bekend als het spiegelmeer vanwege zijn twee soorten water, met zoet water aan de bovenzijde en zout water aan de onderzijde van het meer, waar zoet- en zoutwater vis in de boven en onderlaag van het meer zwemmen. Na de lunch rijdt u verder met de auto naar Teluk Sulaiman, waar u uw weg vervolgt over een onverharde weg door het dichte bos naar de Teluk Sumbang-baai in het meest zuidelijke deel van Berau. Diner en overnachting in de Eco Lodge.

Dag 4 Teluk Sumbang, vrije dag

Ontbijt in de ecolodge, vandaag een rustige dag om te genieten van de omgeving. U kunt vanaf uw Eco Lodge terras genieten van het uitzicht over de blauwe zee, zonnen op het witte palmstrand of snorkelen boven de koraal riffen. Lunch en diner in de eco lodge

Dag 5 Kaniungan, mangroves, waterval en Dayaks

Na het ontbijt wandelt of vaart u door de mangroves (afhankelijk van de waterstand) waar u neusapen kunt zien in de bomen en bezoekt u een Dayakdorpje met traditionele Dayak cultuur. Daarna vervolgt u de weg naar de Bidadari watervallen. Onderweg ziet u diverse apensoorten, vele vogelsoorten en kleine beren. In de namiddag terug naar het resort. Lunchbox voor onderweg. Diner bij het hotel.

Dag 6 Kayakken bij de mangrove en jungle trek

Na het ontbijt kayakken naar het mangrove bos om de neus-apen en ander wild te bekijken. Na de lunch in de eco lodge trekt u de jungle in om gibbons, honingberen en varanen te zien. Lunch en diner in de eco lodge

Dag 7 Terug naar Berau

Na het ontbijt rijdt u terug naar Berau, een lange rit van ongeveer 6 uur. In Berau bent u dan op tijd voor een eventuele middagvlucht van 15:40 naar Balikpapan en wellicht Jakarta, of naar de haven voor uw boottocht naar één van de eilandjes in de Berau archipel.

Merasa homestay

U verblijft in een van de lokale homestays in het dorpje Merasa. De homestays zijn uiterst basic: meestal een matras op de grond, klamboe, gedeeld toilet en badkamer (Indonesian style mandibak, geen douche). meer info more info Informations supplémentaires

Aneka hotel Talisayan

Eenvoudig lokaal hotel aan de kust, in het dorp Talisayan. Kamers met airco, privé badkamer met warm stromend water. meer info more info Informations supplémentaires

Lamin Guntur eco lodge

De eco lodge heeft een geweldige lokatie, met koraalriffen direct voor het strand en de jungle aan de achterkant. De lodge heeft 6 standaard cottages, eenvoudige cottages met een terrasje beneden en een slaapkamer boven. In de slaapkamer liggen matrassen op de grond. Er is geen airco of ventilator. Er is een gemeenschappelijke was- en toiletgelegenheid met koud stromend water en westerse wc. Het resort heeft een eigen restaurant. meer info more info Informations supplémentaires

Merasa

Merasa

Merasa is een Dayak dorp op ongeveer 2 uur rijden van Tanjung Redeb. Het dorp kent een aantal lokale guesthouses met zeer simpele voorzieningen.

Vanuit het dorp vaar je met een gemotoriseerde kano in twee uur naar het primair regenwoud en het riviereiland Bawan. Zoals vaak in de oerwouden van Kalimantan kom je ook hier oog in oog te staan met de orang oetans.

Talisayan

Absolute hoogtepunt in Talisayan is zwemmen met de walvishaaien. Het hele jaar door, behalve rondom volle maan, komen de vissen van 5 tot wel 10 meter naar de bagans, drijvende vissersplatforms, om zich te goed te doen aan de restjes sprot.

In de buurt van Talisayan ligt een kleurrijk Bajo (zeezigeuners) dorp. Een eindje verderop vind je het Labuan Cermin spiegelmeer met zout water aan de oppervlakte en zoet water in de diepte.

Teluk Sumbang

Teluk Sumbang

Het kleine vissersdorp Teluk Sumbang aan de oostkust van Kalimantan is de uitvalsbasis voor uitstapjes naar de Bidadari watervallen, het eilandje Kaniungan en verschillende traditionele Dayakdorpjes.

Met de jungle in de rug en parelwitte stranden en kleurrijk koraal voor je neus is het hier goed toeven.

Berau

Berau (Tanjung Redeb)

Berau is het gebied in oost Kalimantan, waaronder ook de Derawan archipel valt. De hoofdstad Tanjung Redeb heeft een vliegveld met meerdere dagelijkse vluchten naar Balikpapan en dagelijks naar Samarinda en Jakarta.
Berau is zowel de uitvalsbasis voor de Mystic Kalimantan tour langs de oostkust en naar de Derawan archipel. De stad zelf heeft weinig te bieden. Het vliegveld Tanjung Redeb heeft dagelijkse vluchten op Balikpapan en Samarinda.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat