• Sumba Pasola
  • Alor ikds
  • Sumba Nihiwatu
  • Whale shark Labuan Jambnu Sumbawa
  • Alor fisherman
  • Alor Dugong
  • Alor Bampalola
  • Timor Sasando

Reizen Trips Voyages Overige Sunda eilanden

Overige Sunda eilanden

Sumba surfing
Behalve Bali, Lombok en Flores horen ook Sumbawa, Sumba, Timor en Alor tot de kleine Sunda eilanden.

Sumba heb ik zelf nog nooit bezocht. Uit de verhalen hoor ik wel dat je er min of meer hetzelfde kunt verwachten als op Flores, zij het dat de infrastructuur wat achterblijft. Toerisme is op de twee eilanden nog weinig te vinden. Op enkele luxe strand- en surf resorts na zijn de accommodaties erg eenvoudig.

Sumbawa is wel interessant als je walvishaaien wilt spotten en gaat snorkelen of duiken. Pulau Moyo is heerlijk relaxed voor snorkelaars en leuk voor duikers. In het oosten is Kalimaya een puik duikresort met dito duikspots. Halverwege ligt Labuan Jambu, de vertrekplaats om walvishaaien te spotten.

Op het Indonesische West Timor is (westers) toerisme ook nog niet ingeburgerd, maar kun je een leuke trip maken langs zeer lokale traditionele koninkrijkjes. Het eilandje Rote behoort ook tot west Timor en kent veel surfscholen en -resorts. De hoofdstad Kupang is een hub voor vluchten in oost Nusa Tenggara.

Het eilandje Alor heeft mijn hart gestolen. Als je aankomt op Alor lijkt het eiland “WELKOM!” te roepen. Een fantastisch eilandje om te onthaasten en te genieten van onderwaterwereld, super lieve en trotse Alorezen en prachtige dorpjes.

Klimaat

Klimaat Timor
De eilanden hebben een tropisch klimaat. Er zijn echter wel wat temperatuurverschillen. In het binnenland ligt de temperatuur meestal enkele graden hoger dan aan de kust. Op de toppen van de vulkanen is het ook een stuk kouder. Zodra je echt de hoogte in gaat daalt de temperatuur sterk.
Zoals op veel eilanden in de archipel is de regenperiode van ongeveer december tot en met maart.

Sumbawa

Whale shark Labuan Jambnu Sumbawa
Sumbawa ligt in het zuidoostelijk deel van de Indonesische archipel, tussen Lombok in het westen en Flores in het oosten. De oppervlakte van het eiland bedraagt circa 15.600 km². Het eiland is daarmee ongeveer half zo groot als België en telt ongeveer 1 miljoen inwoners.
Voor toeristen zijn naast de surfspots de walvishaaien en snorkel- en duikspots de trekpleisters. Cultureel heeft Sumbawa niet zo veel te bieden als de overige Kleine Sunda eilanden. Vanuit de oostelijke hoofdstad Bima kun je wel traditionele Donggo dorpjes bezoeken.

Sumba

Sumba - Pasola festival
Het droge en bergachtige eiland Sumba ligt ten zuiden van Sumbawa en Flores. Het eiland meet ongeveer 11.000 km² en is daarmee ruim twee keer zo groot als de provincie Gelderland..
Cultureel gezien is het één van de rijkste eilanden van Indonesië, waar de adat (traditie) nog overal een grote rol speelt. Het is één van de gebieden op aarde waar het animisme nog volop aanwezig is.
Een groot deel van het eiland is dor en droog. De zuidkust is steil, het gebergte komt tot vlak aan zee. Slechts een enkele rivier doorbreekt de bergruggen en vormt dan een brede vruchtbare vlakte (Lamboja en Wanokaka). Er zijn enkele autowegen, maar over het algemeen is het eiland moeilijk te bereizen.

Jaarlijks vindt rond februari en maart het Pasola festival plaats. Het is een traditioneel oorlogsritueel waarbij twee groepen te paard en met speer elkaar te lijf gaan.

Surfers kunnen kiezen voor een backpackers accommodatie of het superluxe Nihiwatu resort.

Timor en Rote

Timor - Sasando
Het eiland Timor bestaat uit het westelijk Indonesische deel Timor en het sinds 2002 onafhankelijke, oostelijke Timor Leste. In de wandelgangen bedoel ik met Timor het Indonesische deel van het eiland. Vaak wordt Timor alleen aangedaan onderweg naar Alor.

Een korte tour geeft echter een goed beeld van Timor. Er zijn weer veel traditionele dorpjes, waarvan je zeker Boti zou moeten bezoeken. Met een beetje geluk spreek je dan de Koning van Boti. In het dorpje Oebelo zie je hoe het traditionele snaarinstrument Sasando wordt gemaakt en bespeeld.

Surfers kunnen zich uitleven op de golven bij het eilandje Rote.

Alor

Alor under water
Alor is een archipel met 92 eilandjes, waarvan Pulau Alor en Pulau Pantar de grootste zijn. Alor ligt ten oosten van Flores en ten noorden van Timor.

Veel inwoners van Alor leven nog steeds op traditionele wijze. Ze wonen in huizen van samengebonden bomen met rieten daken of eenvoudige huizen van beton en werken als landbouwer of visser. De traditionele Lego-Lego dans is het hart en de ziel van de Alorese samenleving. Deze dans, waar oud en jong van zonsondergang tot zonsopgang hand in hand dansen, kan overal op Alor worden bekeken.
De Alor archipel is een eersteklas duikbestemming. In dit vulkanisch gebied is een enorme variatie van duikspots: uitgestrekt koraal, steile muren, aflopende wanden, anemonen, maar ook mooie muck dives horen tot het onderwater arsenaal. Behalve macro kom je regelmatig adelaarsroggen, hamerhaaien en soms ook de mola-mola zonvissen tegen.

Bijzonder is een ontmoeting met de dugong (zeekoe) Mawar. Een lokale ex-visserman neemt je met een bootje mee richting het eiland Sika en roept daar zijn vriendje, die steevast komt opdagen.
Island hoppen is een absolute aanrader. Je bent een dagje met een lokale boot onderweg en bezoekt onder andere het eilandje Ternate, waar de lokale jenever Sopi wordt gebrouwen, maakt verschillende snorkel sessies en kunt genieten van parelwitte stranden.

Met een beetje geluk zie je de lokale vissers hun visfuiken uitzetten, waarbij ze tot wel een kwartier onder water kunnen blijven zonder adem te halen. Je komt onderweg zeker de spear fishers tegen.
Aan het eind van de middag laten grote scholen dolfijnen zich zien en geluksvogels maken kans een koppel walvissen te spotten!

Alor heeft een klein vliegveld, waar sinds 2018 Wings Air en Trans Nusa airlines dagelijks vluchten onderhouden met Kupang op Timor. Daarnaast vliegt NAM Air sinds 2019 enkele keren per week rechtstreeks van en naar Bali.

Sunda eilanden
Bekijk in het grootView enlarged

Voorbeeld rondreizen Kleine Sunda eilanden

Sunda eilanden
Op dit moment hebben we nog geen complete voorbeeldreizen bij de Kleine Sunda eilanden.

Voorbeeldreizen Example trips Overige Sunda eilanden

Groepsreizen Kleine Sunda eilanden

Indonesië groepsreizen
Op dit moment organiseert Merapi nog geen groepsreizen naar de Kleine Sunda eilanden, behalve de cruises die in internationaal groepsverband worden uitgevoerd. Voor wie zelf met een groep familie, vrienden of collega's een rondreis door Indonesië wil maken stellen we met plezier een groepsreis op maat op.

Indien u suggesties heeft voor groepsreizen vernemen we dat graag! U kunt daarvoor gebruik maken van het formulier suggesties voor groepsreizen

Groepsreizen Group trips Overige Sunda eilanden

Bouwstenen rondreizen Kleine Sunda eilanden

Timor - Boti villageMet onze bouwstenen kunt u uw eigen ideale Indonesië rondreis samenstellen. Alleen op Sumbawa hebben we nog geen mooie rondreis samengesteld, maar voor Sumba, Timor en Alor liggen mooie bouwstenen op u te wachten voor uw privé rondreis!

Onze bouwstenen zijn rondreizen met een combinatie van cultuur, natuur en highlights. Deze passen we met plezier op maat aan naar uw wensen.

Bouwstenen Building blocks Overige Sunda eilanden

Bouwsteen 7 dagen Alor, cultuur, natuur en snorkelen

Alor Tapkala kepala dessa
Alor is al een tijdje bekend bij duikers. Merapi zet Alor graag op de kaart als een eiland vol beleving. Traditionele dorpjes tonen vol trots hun cultuur en rituelen, de natuur is ongerept en onder water zie je meer dan je kunt bedenken. Deze bouwsteen laat je het allemaal beleven. In overleg met o...meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 5 dagen Timor, cultuur en natuur

Timor - Sasando
Deze korte bouwsteen neemt u mee naar West-Timor, het Indonesische deel van het eiland Timor. U reist over slechte wegen naar traditionele dorpjes, waar u met de Koning koffie drinkt en kennis maakt met de lokale bevolking en cultuur, afgewisseld met wandelingen door de natuur. meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 5 dagen Sumba Experience

Toda village
Deze korte bouwsteen neemt u mee van oost naar west Sumba, een van de kleinde Sunda eilanden. De reis zit vol ontmoetingen met de lokale bevolking, witte stranden, watervallen en mooie traditionele dorpjes.meer infomore infoInformations supplémentaires

Bouwsteen 5 dagen Sumbawa: Walvishaaien en duiken of snorkelen bij Pulau Moyo

Whale shark Labuan Jambnu Sumbawa
Op één vroege ochtendexcursie na id deze bouwsteen super relaxed. U gaat snorkelen bij de walvishaaien in de Teluk Saleh baai en vervolgens ontspannen snorkelen, duiken, relaxen of wandelen op het bounty-eilandje Pulau Moyo. meer infomore infoInformations supplémentaires
Alor
AlorAlor is een archipel met 92 eilandjes, waarvan Pulau Alor en Pulau Pantar de grootste zijn. Alor ligt ten oosten van Flores en ten noorden van Timor. Pulau Alor heeft een klein vliegveld, waar sinds 2018 Wings Air en Trans Nusa airlines dagelijks vlu... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Alor dive map
Alor DuikstekkenEen dagtrip duiken op Alor is kiezen uit een bijzondere diversiteit onder water. Voor beginners zijn er redelijk eenvoudige duiken te maken. Ervaren duikers spreken van te voren af waar de duiken plaatsvinden. Alor kent zeer mooie en lastige duikstek... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Bima Sultans palace
BimaBima is de grootste stad op het oostelijke schiereiland van het eiland Sumbawa. De stad telt zo'n 50.000 inwoners. Eén van de weinige bezienswaardigheden is het paleis van de Sultan.
... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Alor Kalabahi market
KalabahiKalabahi is het kleine hoofdstadje van Alor. Must-sees in Kalabahi zijn de traditionele markt en het 1.000 Moko Museum, waar. behalve de duizend Moko's (tinnen trommels), veel te leren is over de cultuur en geschiedenis van Alor.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kefamenanu Anthonius church
KefamenanuKleine plaats in west Timor, in de buurt van het 'koninkrijk' Boti.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Chrystal Cave Kupang
KupangKupang is de hoofdstad van het Indonesische west Timor. Het stadje heeft een paar bezienswaardigheden, waarvan de traditionele markt en Chrystal Cave de belangrijkste zijn.

Vergeet in Kupang zeker niet de Daging Se’i te proeven, gerookt rund- of v... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Labuan Jambu - Sumbawa
Labuan JambuKlein vissersplaatsje aan de baai Teluk Saleh. Uitvalsbasis voor excursies naar de walvishaaien.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Poto Tanu Sumbawa foto-ASDP
Poto Tano - SumbawaHavenstadje in oost Sumbawa, waar de ferry van en naar Lombok aankomt en vertrekt.
... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Moyo eiland
Pulau MoyoMoyo is een klein eilandje voor de noordkust van Sumbawa. Het eiland telt zo'n 1.800 inwoners, verspreid over 4 dorpjes.

Rond Moyo is het prachtig snorkelen en duiken. Het eilandje heeft ook een mooie waterval.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sape
SapeSape is een stad en district in het oosten van het eiland Sumbawa. De zeestraat Selat Sape scheidt Sumbawa van het eiland Komodo.
... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Satondo
SatondoHet kleine eilandje Satondo ligt voor de noordkust van Sumbawa. Het eilandje bestaat voor bijna de helft uit het brakwater Satondo meer.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Alor Sebanjar
SebanjarSebanjar is een klein vissersdorpje in het zuidwesten van Alor. Vanaf het schelpenstrand heeft u een mooi uitzicht over de eilanden Pantar en Ternate. Met wat geluk spot u zelfs een walvis! ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Timor - Oehala waterfall
So eKlein plaatsje op west Timor. In de buurt liggen de Oehala watervallen.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sumbawa besar
Sumbawa BesarMet een kleine 6.000 inwoners de op twee na grootste 'stad' van het eiland. Vanuit het stadje worden duik- en snorkelexcursies georganiseerd naar het eiland Moyo.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Walakiri beach
WaingapuWaingapu is een kleine kustplaats in noordoost Sumba. ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires

Accommodaties Accommodations Hébergements Overige Sunda eilanden

Alor

La Petite Kepa - Alor diving
La Petite Kepa
La P'tite Kepa is een klein en eenvoudig duikresort op het eilandje Kepa in de Alor archipel. Het resort heeft 2 Luxe bungalows, elk met een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden, 4 bungalows met eigen badkamer, 2 bungalows met gedeelde badkamer en 3 traditionele hutten. Alle kamers beschikken ov...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alor Divers Eco dive resort
Alor Divers resort
Het intieme Alor divers resort ligt aan een 400 meter lang wit strand op het eilandje Pantar, op drie kwartier varen vanaf het 'vaste land' van Alor. De bungalows en andere gebouwen liggen verscholen tussen de bomen en iedere bungalow heeft een eigen privé terras met uitzicht over de zee. Het resort...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alami Alor dive resort
Alami Alor dive resort
Het luxe en kleinschalige Alami Alor dive resort ligt op ruim een half uur rijden van het vliegveld en ongeveer drie kwartier van de hoofdstad Kalabahi. Het resort ligt direct aan zee en telt 6 mooie en moderne bungalows, alle voorzien van airco, open-air badkamer met warm stromend water, privé terr...meer infomore infoInformations supplémentaires
Marangki Kepa - Alor
Marangki Kepa
Het heel kleinschalige Marangki Kepa telt slechts 4 bungalows en ligt op het eilandje Kepa, bij het plaatsje Alor Kecil. De bungalows zijn basic ingericht met een bed met klamboe en een badkamer toilet met koude douche. De kamers hebben een prachtig uitzicht op het water en vrijwel iedere dag kan je...meer infomore infoInformations supplémentaires
Hulla bungalows - Alor
Hulla beach bungalows
2 eenvoudige maar gezellige en prachtig gelegen bungalows op 8 kilometer van Alor Kecil. Vanaf het terras uitzicht op de zonsondergang met kans om walvissen te spotten! meer infomore infoInformations supplémentaires
Alor Tanapi dive resort
Alor Tanapi
Het Alor Tanapi dive resort opende haar deuren in 2023. Het luxe resort ligt op een heuvel, pal naast het strand van Sebanjar. Behalve een eigen duikcentrum heeft het resort een restaurant met prachtig uitzicht over de zee en kun je er regelmatig walvissen zien. Het diner bij zonsondergang is om nie...meer infomore infoInformations supplémentaires
Simfony hotel - Kalabahi, Alor
Simfony
Nieuw hotel in het hoofdstadje Kalabahi op Alor. De Grand opening is in juni 2020, tot die tijd is het hotel al wel geopend, maar nog niet geheel gereed. meer infomore infoInformations supplémentaires

Karuni

Maringi Eco resort & Spa - Karuni
Maringi Eco resort & Spa - Karuni
Het Maringi Eco resort & Spa behoort bij de Sumba Hospitality Foundation. Het resort beschikt over een guesthouse en de door ons aangeboden Bamboo Pavilion kamers. Ale kamers hebben AC, privé badkamer, privé terras. Het resort heeft een eigen restaurant, spa en zwembad. Het resort wordt gerund door...meer infomore infoInformations supplémentaires

Kefamenanu

Hotel Livero - Kefamenanu - Timor
Hotel Livero - Kefamenanu
Dit hotel is nog niet door ons bezochtmeer infomore infoInformations supplémentaires

Kupang

Hotel On the rock - Kupang
Hotel On the Rock
Het 84 kamers tellende Hotel On the rock ligt nabij het centrum van.Kupang, direct aan de zee. Het hotel heeft een restaurant, zwembad en een mooi terras met uitzicht op zee. De superiorkamers hebben uitzicht op het land, de Deluxe uitzicht op zee. Er zijn ook enkele familiekamers beschikbaar.Alle ...meer infomore infoInformations supplémentaires

Labuan Jambu

Alffiah hotel Labuan Jambu - Sumbawa
Affliah
Klein en eenvoudig hotel, direct aan het strand. Het hotel heeft een restaurantje en de kamers beschikken over AC, eigen badkamer (koud water) en westers toilet en een terrasje. Dé reden om hier te overnachten is een excursies naar de walvishaaien. meer infomore infoInformations supplémentaires
Aqila villas Labuan Jambu - Sumbawa
Aqila villas
Bij mijn bezoek aan Labuan Jambu in mei 2024 was Aqila villas net geopend. 5 keurige huisjes, direct aan het water van Teluk Saleh. Het kleine resort heeft een aardig restaurantje en is een uitvalsbasis voor de walvishaaien excursie in de baai. Kamers hebben airco, een warme douche en een leuk terr...meer infomore infoInformations supplémentaires

Pulau Moyo

Maleo Moyo resort & Dive - Sumbawa
Maleo Moyo
Maleo Moyo resort & Dive is een kleinschalig en gerieflijk resort op het eiland Moyo op Sumbawa. Het resort heeft een restaurant, zwembad en eigen duikcentrum. Er zijn 2 kamertypes: - Deluxe bungalows beschikken over airco, eigen badkamer met warm stromend water en een terras met uitzicht over de b...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sape

Kalimaya dive resort - Sumbawa
Kalimaya
Het luxe Kalimaya dive resort ligt aan de oostkust van het eiland Sumbawa, op anderhalf uur van het vliegveld. Het resort telt 6 beachfront en 4 'hillside' seaview bungalows. Alle bungalows zijn uitgerust met airco, groot bureau, en-suite badkamer met buitendouche en groot terras met uitzicht op de...meer infomore infoInformations supplémentaires

Sebanjar

Alor Beachfront Bungalows - Sebanjar
Alor Beachfront Bungalows
Zeer eenvoudige accommodatie op Alor, direct aan het strand van Sebanjar. Het resortje wordt met name in de weekenden door lokale toeristen gebruikt. Westerse toeristen zijn hier nog een bezienswaardigheid. 4 van de 8 kamers hebben westers toilet. Alle kamers beschikken over een ventilator, douch...meer infomore infoInformations supplémentaires

Waikabubak

Rua Beach resort - Sumba
Rua Beach Resort Sumba
Aangenaam boutique resort aan het Rua beach strand, in het zuidwesten van Sumba. Het ligt op circa 15 km van het plaatsje Waikabubak. Alle kamers van het resort hebben een patio met uitzicht op zee en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Tot 2023 was er geen internet in het reso...meer infomore infoInformations supplémentaires

Waingapu

Morinda villa - Waingapu
Morinda villa
Morinda Villa and Resto ligt in de buurt van het stadje Waingapu en beschikt over een restaurant, een tuin en een terras. Alle Deluxe kamers hebben een balkon met uitzicht op de rivier, een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. De accommodaties van Morinda Villa and Resto zijn voorzien va...meer infomore infoInformations supplémentaires

Excursies Excursions

Duikreizen Kleine Sunda eilanden

Alor under water
Het bekende Komodo National Marine park en haar duikmogelijkheden staan beschreven bij Flores & Komodo. Verder naar het oosten is vooral de Alor archipel een Walhalla voor duikers.

Alor kent zeer mooie en lastige duikstekken. Houd rekening met stevige stromingen, sommige veel koudere duikspots (22 graden) en met bijzondere ontmoetingen onder water.

Het duikseizoen loopt van eind maart tot medio december.

Duiken Diving Overige Sunda eilanden

Bouwsteen 8 dagen Kalimaya Dive resort - Sumbawa & Komodo
Dit arrangement neemt u mee naar het nog onbekende Sumbawa. Het luxe Kalimaya dive resort biedt tal van interessante duiklocaties in de directe omgeving. Op zo'n 45 minuten varen bevinden zich de onontdekte duikstekken van zuidwest Komodo, terwijl het huisrif en de kust zowel steile wanden omvatten ...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis 14 dagen duiken Sumbawa: walvishaaien, manta en veel meer
Deze duikreis neemt u mee naar één van de Kleine Sunda eilanden: Sumbawa. Een pareltje in de Indonesische archipel, waar u op 3 verschillende locaties 3 heel verschillende zeetuinen ontdekt. In het oosten van het eiland ligt het luxe Kalimaya duikresort, vanwaar u 4 dagen bijzondere duiken maakt. dr...meer infomore infoInformations supplémentaires
NOB groepsreis 15 dagen duiken Sumbawa: walvishaaien, mantaroggen en veel meer
Deze duikreis neemt u mee naar één van de Kleine Sunda eilanden: Sumbawa. Een pareltje in de Indonesische archipel, waar u op 3 verschillende locaties 3 heel verschillende zeetuinen ontdekt. Eerste stop is Pulau Moyo, waar u 3 dagen gaat duiken en op één van de middagen naar de prachtige Matu Jita...meer infomore infoInformations supplémentaires
Rondreis 14 dagen dagen Alor, duiken en cultuur
VOORLOPIG NIET BOEKBAAR! Sinds Corona is La P'tite Kepa gesloten. Tevens is de aansluitende vlucht Jakarta-Kupang niet beschikbaar als aansluitende vlucht vanuit Amsterdam. Vraag ons naar de alternatieve mogelijkheden... Deze 14-daagse rondreis neemt u mee naar Alor. Behalve prachtige (en lastige...meer infomore infoInformations supplémentaires
Sea Safari Duikcruise 7 dagen liveaboard Maumere-Alor of vice versa
Een van de mooiste liveaboards vaart tussen Maumere en Alor, gelegen in oost Nusa Tenggara. Een zeer gevarieerde reis, met onderweg muck-diving, steile en gezonde riffen, ongelooflijk helder water, prachtig koraal, traditionele mand- en speervissers en Mawar de dugong (zeekoe). Aan boord van de Che...meer infomore infoInformations supplémentaires
Kalimaya dive resort - Sumbawa
Kalimaya
Het luxe Kalimaya dive resort ligt aan de oostkust van het eiland Sumbawa, op anderhalf uur van het vliegveld. Het resort telt 6 beachfront en 4 'hillside' seaview bungalows. Alle bungalows zijn uitgerust met airco, groot bureau, en-suite badkamer met buitendouche en groot terras met uitzicht op de...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alffiah hotel Labuan Jambu - Sumbawa
Affliah
Klein en eenvoudig hotel, direct aan het strand. Het hotel heeft een restaurantje en de kamers beschikken over AC, eigen badkamer (koud water) en westers toilet en een terrasje. Dé reden om hier te overnachten is een excursies naar de walvishaaien. meer infomore infoInformations supplémentaires
Maleo Moyo resort & Dive - Sumbawa
Maleo Moyo
Maleo Moyo resort & Dive is een kleinschalig en gerieflijk resort op het eiland Moyo op Sumbawa. Het resort heeft een restaurant, zwembad en eigen duikcentrum. Er zijn 2 kamertypes: - Deluxe bungalows beschikken over airco, eigen badkamer met warm stromend water en een terras met uitzicht over de b...meer infomore infoInformations supplémentaires
Aqila villas Labuan Jambu - Sumbawa
Aqila villas
Bij mijn bezoek aan Labuan Jambu in mei 2024 was Aqila villas net geopend. 5 keurige huisjes, direct aan het water van Teluk Saleh. Het kleine resort heeft een aardig restaurantje en is een uitvalsbasis voor de walvishaaien excursie in de baai. Kamers hebben airco, een warme douche en een leuk terr...meer infomore infoInformations supplémentaires
La Petite Kepa - Alor diving
La Petite Kepa
La P'tite Kepa is een klein en eenvoudig duikresort op het eilandje Kepa in de Alor archipel. Het resort heeft 2 Luxe bungalows, elk met een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden, 4 bungalows met eigen badkamer, 2 bungalows met gedeelde badkamer en 3 traditionele hutten. Alle kamers beschikken ov...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alor Divers Eco dive resort
Alor Divers resort
Het intieme Alor divers resort ligt aan een 400 meter lang wit strand op het eilandje Pantar, op drie kwartier varen vanaf het 'vaste land' van Alor. De bungalows en andere gebouwen liggen verscholen tussen de bomen en iedere bungalow heeft een eigen privé terras met uitzicht over de zee. Het resort...meer infomore infoInformations supplémentaires
Alami Alor dive resort
Alami Alor dive resort
Het luxe en kleinschalige Alami Alor dive resort ligt op ruim een half uur rijden van het vliegveld en ongeveer drie kwartier van de hoofdstad Kalabahi. Het resort ligt direct aan zee en telt 6 mooie en moderne bungalows, alle voorzien van airco, open-air badkamer met warm stromend water, privé terr...meer infomore infoInformations supplémentaires
Marangki Kepa - Alor
Marangki Kepa
Het heel kleinschalige Marangki Kepa telt slechts 4 bungalows en ligt op het eilandje Kepa, bij het plaatsje Alor Kecil. De bungalows zijn basic ingericht met een bed met klamboe en een badkamer toilet met koude douche. De kamers hebben een prachtig uitzicht op het water en vrijwel iedere dag kan je...meer infomore infoInformations supplémentaires
Hulla bungalows - Alor
Hulla beach bungalows
2 eenvoudige maar gezellige en prachtig gelegen bungalows op 8 kilometer van Alor Kecil. Vanaf het terras uitzicht op de zonsondergang met kans om walvissen te spotten! meer infomore infoInformations supplémentaires
Alor Tanapi dive resort
Alor Tanapi
Het Alor Tanapi dive resort opende haar deuren in 2023. Het luxe resort ligt op een heuvel, pal naast het strand van Sebanjar. Behalve een eigen duikcentrum heeft het resort een restaurant met prachtig uitzicht over de zee en kun je er regelmatig walvissen zien. Het diner bij zonsondergang is om nie...meer infomore infoInformations supplémentaires

Cruises Kleine Sunda eilanden

Alor - Pulau Pura
Ooit gedacht aan een cruise in Indonesië? Het gebied ten oosten van Bali lijkt er voor gemaakt! Op een originele Buginese schoener geniet u van het comfort, het ontspannen reizen en maakt u originele excursies.

Merapi organiseert de luxe cruises op de Ombak Putih en Katharina van Bali, via Lombok, Mojo en Komodo naar Flores en andersom. In de maand september zetten de schepen koers naar Ambon en doen de eilanden Lembata, Alor en Wetar aan.

Nieuw zijn de Alor cruise trips aan boord van de eenvoudige Lucia. Binnenkort staan de trips in de Alor archipel op onze website.

Liveaboards

Alor under waterHet gebeurt niet vaak, liveboards in de wateren rond Alor. Maar als ze er zijn, dan is er ook absurd veel te zien! Boven water zie je de walvissen en talloze dolfijnen, onder water andere grote vissen als de hamerhaaien, met veel geluk de tresher sharks, maar ook voor prachtige macro-duiken zit je goed in de Alor archipel! Schrik niet als er opeens een Mola-Mola sunfish achter je langs zwemt...

Sea Safari Duikcruise 7 dagen liveaboard Maumere-Alor of vice versa
Alor - Pulau Pura
Een van de mooiste liveaboards vaart tussen Maumere en Alor, gelegen in oost Nusa Tenggara. Een zeer gevarieerde reis, met onderweg muck-diving, steile en gezonde riffen, ongelooflijk helder water, prachtig koraal, traditionele mand- en speervissers en Mawar de dugong (zeekoe). Aan boord van de Che...meer infomore infoInformations supplémentaires

Privé villa's

Villa Pantai Candidasa Vooralsnog bieden we in deze regio geen privé villa's aan.