• Diving

Bouwsteen 5 dagen Sumbawa: Walvishaaien en duiken of snorkelen bij Pulau Moyo

Op één vroege ochtendexcursie na id deze bouwsteen super relaxed. U gaat snorkelen bij de walvishaaien in de Teluk Saleh baai en vervolgens ontspannen snorkelen, duiken, relaxen of wandelen op het bounty-eilandje Pulau Moyo.

Richtprijzen

€ 595 per persoon bij deelname 2 personen

In- en exclusief

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•Walvishaaien excursie inclusief snorkeluitrusting
•Snorkelexcursie pulau Moyo inclusief snorkeluitrusting
•Transfers van en naar het vliegveld (of ferry)

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Niet genoemde excursies
•Duiken
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon

Dag 1 Ferry naar Sumbawa en door naar Labuan Jambu

U wordt na het ontbijt opgehaald en naar de haven in oost Lombok Labuan Kayangan gebracht voor de ferry naar Poto Tano in het westen van Sumbawa, een tocht van circa anderhalf uur. Van daar is het zo'n 2 tot 3 uur rijden over de kustweg naar de hoofdstad Sumbawa besar. Tijd voor lunch en een bezoek aan het voormalige paleis van de Sultan. Het gebouw is geheel uit teakhout opgetrokken en beslist de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Sumbawa besar vervolgt uw chauffeur de route naar Labuan Jambu, nog een uur of twee rijden. Overnachting in Labuan Jambu.

Aankomst vliegveld Sumbawa en door naar Labuan Jambu

Bij de uitgang van het vliegveld staat uw chauffeur gereed en neemt u mee voor een bezoek aan het voormalige paleis van de Sultan. Het gebouw is geheel uit teakhout opgetrokken en beslist de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Sumbawa besar vervolgt uw chauffeur de route naar Labuan Jambu, nog een uur of twee rijden. Overnachting in Labuan Jambu.

Dag 2 Walvishaaien en rit en boot naar Pulau Moyo

Midden in de nacht opstaan! Om 4 uur in de ochtend gaat u aan boord op de simpele, maar comfortabele houten boot en in het donker vaart de stuurman u naar de bagans (vissersplatforms) in de baai Teluk Saleh. Onderweg wordt een simpel ontbijt, koffie en thee geserveerd. De walvishaaien laten zich graag verwennen door de vissers. Uw stuurman vraagt bij welke bagan de walvishaaien zich bevinden en net na zonsopkomst kunt u snorkelen met de tot wel 5 meter lange walvishaaien. Tond 08:00 keert de boot terug naar Labuan Jambu en kunt u zich opfrissen in uw hotel. Vervolgens brengt uw chauffeur u naar een haventje bij Sumbawa besar, waar een boot gereed ligt om u naar het bounty eiland Pulau Moyo te varen. Lunch (eigen kosten) gebruikt u onderweg in een lokaal restaurant. 3 Overnachtingen op Pulay Moyo.

Dag 3 Snorkelen bij Pulau Moyo

Na een relaxed ontbijt vaart u rond 08:30 met een bootje naar een klein eilandje in de buurt: Takat Sagele. Het eilandje is omringd door kleurrijk koraal waar u de gehele ochtend op zoek kunt naar kleurrijke scholen vis, zeeslangen, schildpadden en kleine haaien. Rond 12:00 bent u weer terug in het resort. De middag is vrij te besteden. U kunt dan bijvoorbeeld snorkelen bij het huisrif.

Dag 4 Vrije dag op Pulau Moyo

Er staat vandaag niets op het programma. U bepaalt zelf hoe de dag er uit gaat zien: relaxen aan het strand, snorkelen boven het huisrif of een excursie naar één van de watervallen. De Matu Jitu is dan wel de mooiste! Het is een wandeling van zo'n 2 uur (of een rit met de brommer van 20 minuten). Dichterbij, op een half uurtje wandelen ligt de Diwu Mba'i waterval. U kunt ook een snorkelexcursie boeken. De mooiste dagexcursie gaat naar Raja Sua en Poto Jarum waar u 3 verschillende duik/snorkel spots bezoekt.

Dag 5 Vertrek van Pulau Moyo

Na het ontbijt per boot terug naar de vaste wal, waar uw chauffeur gereed staat voor de transfer naar het vliegveld van Sumbawa Besar voor uw 10:35 Wings Air vlucht via Lombok naar Bali. Einde van het programma.

Alffiah hotel Labuan Jambu - Sumbawa

Klein en eenvoudig hotel, direct aan het strand. Het hotel heeft een restaurantje en de kamers beschikken over AC, eigen badkamer (koud water) en westers toilet en een terrasje. Dé reden om hier te overnachten is een excursies naar de walvishaaien. meer info more info Informations supplémentaires

Maleo Moyo resort & Dive - Sumbawa

Maleo Moyo resort & Dive is een kleinschalig en gerieflijk resort op het eiland Moyo op Sumbawa. Het resort heeft een restaurant, zwembad en eigen duikcentrum. Er zijn 2 kamertypes: - Deluxe bungalows beschikken over airco, eigen badkamer met warm stromend water en een terras met uitzicht over de baai - Standaard kamers in het hoofdgebouw met gedeelde badkamer en een veranda. Naast duik- en snorkelexcursies verzorgt het resort ook excursies naar verschillende watervallen, de vleermuizengrot, het eiland Satondo en een hike naar de top van de vulkaan Tambora. Moyo eiland is alleen per boot bereikbaar, ongeveer 2 uur varen vanaf Goa Beach, op 10 minuten rijden van vliegveld Sumbawa Besar. meer info more info Informations supplémentaires

Poto Tano - Sumbawa

Poto Tano

Havenstadje in oost Sumbawa, waar de ferry van en naar Lombok aankomt en vertrekt.

Sumbawa Besar

Sumbawa besar

Met een kleine 6.000 inwoners de op twee na grootste 'stad' van het eiland. Vanuit het stadje worden duik- en snorkelexcursies georganiseerd naar het eiland Moyo.

Pulau Moyo

Pulau Mojo

Moyo is een klein eilandje voor de noordkust van Sumbawa. Het eiland telt zo'n 1.800 inwoners, verspreid over 4 dorpjes.

Rond Moyo is het prachtig snorkelen en duiken. Het eilandje heeft ook een mooie waterval.

Labuan Jambu

Labuan Jambu - Sumbawa

Klein vissersplaatsje aan de baai Teluk Saleh. Uitvalsbasis voor excursies naar de walvishaaien.