• Sumba Pasola
  • Alor ikds
  • Sumba Nihiwatu
  • Whale shark Labuan Jambnu Sumbawa
  • Alor fisherman
  • Alor Dugong
  • Alor Bampalola
  • Timor Sasando

Bouwsteen 5 dagen Sumba Experience

Deze korte bouwsteen neemt u mee van oost naar west Sumba, een van de kleinde Sunda eilanden. De reis zit vol ontmoetingen met de lokale bevolking, witte stranden, watervallen en mooie traditionele dorpjes.

Richtprijzen

Richtprijs per persoon bij deelname 2 personen: € 840
Richtprijs per persoon bij deelname 4 of meer personen: € 755

Inclusief:
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt
•Lunch (box) op dag 1 t/m 4
•Privé auto of busje met chauffeur
•Lokale Engelstalige gids
•alle genoemde excursies inclusief entreegelden

Exclusief
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Aanbetaling 25%
Annuleringskosten:
•tot 60 dagen voor aanvang: De aanbetaling
•59 tot 10 dagen voor aanvang: 75%
•tot 9 dagen voor aanvang: 100%

Dag 1 Ratenggaro Village – het Weekuri meer en sunset bij Mandorak Beach

Bij aankomst op het vliegveld Tambolaka in Waitabula, wordt u begroet door uw gids en uw reis gaat beginnen. U start met een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat u naar Kodi’s Rattenggaro Village gaan. Hier ziet u de indrukwekkende, handgemaakte hoge daken, de hoogste van heel Sumba. Dit dorp is een van de weinige overgebleven traditionele dorpen in de omgeving, en hoewel het slechts een klein aantal huizen is, kan elk huis tot 50 familieleden herbergen. Tijdens het oogstseizoen werken de meeste dorpelingen op het veld, de ouderen en kinderen blijven in het dorp. Uw volgende stop is het Weekuri-Lake, een kristalhelder meer. Een heerlijke plek om te zwemmen en te relaxen. Neem een duik in het meer en wandel langs de rotsen en het rif waar u van een kant de oceanen kunt zien. Niet ver van het Weekuri-Lake vindt u Mandorak Beach, bewaakt door 2 enorme rotsruggen die naar het midden wijzen en kristalhelder water. U geniet hier van de zonsondergang.

Dag 2 Dagelijkse activiteiten in het dorp Toda – Lapopu-waterval – Praijing-dorp

U begint de dag met een heerlijk ontbijt en gaat vervolgens naar Toda Village om uzelf onder te dompelen in de dagelijkse activiteiten van het Sumbanese volk. U kunt samen met hen voor de dieren zorgen door gras te maaien en de paarden, koeien en varkens te voeren. U kunt zelfs een ritje te paard met hen maken en de unieke Sumba-boks-stijl aanschouwen. Later in de middag rijdt u naar West Sumba en maakt een lunchstop. Daarna rijdt u verder door het pittoreske heuvelachtige en groene landschap van Sumba naar de Lapopu-waterval. Om bij de waterval te komen moet u rekenen op een kwartiertje wandelen en een bamboebrug oversteken Eenmaal daar vindt u een rustige plek om te gaan zitten en te kijken hoe het water de heuvel af stroomt. Uw volgende stop is het traditionele dorp Praijing, dat bergopwaarts ligt en omgeven is door weelderig groen. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het hele dorp en maakt u kennis met de manier van leven van de lokale bevolking. Neem de tijd om door het dorp te wandelen en contact te maken met de vriendelijke inwoners. U zult ouderen ikat zien weven, terwijl kinderen graag hun glimlach willen delen. Vergeet niet wat snoepgoed mee te nemen om uit te delen.

Dag 3 Waigali & Praigoli-dorp – Galubakul-dorp – Wairinding Hill-zonsondergang

Na een stevig ontbijt checkt u uit en gaat uw reis verder naar een ander dorp in West Sumba. Uw eerste stop is Praigoli Village, waar u de Kajiwa Stone en Pasola Field zult zien. Van daaruit gaat u naar Waigali Village, prachtig gelegen op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Hier kunt u de Andung (Scull Tree) bewonderen, een must-see attractie. Uw volgende bestemming is Galbakul Village, de thuisbasis van Sumba’s grootste graftombe. Terwijl u op weg bent naar Oost-Sumba, maakt u nog een stop bij Wairinding Hill waar u getuige bent van een magnifieke zonsondergang.

Dag 4 Traditioneel Tenun ikat, Tanggedu-waterval en Walakiri Beach-zonsondergang

Na een stevig ontbijt bezoekt u een dorp waar u het ingewikkelde proces kunt ontdekken van het maken van Tenun Ikat, de traditionele stof van Sumba. Ikat is een reserveverftechniek waarbij garen wordt gebruikt. Bundels worden op een frame gespannen en vastgebonden met kleurstofbestendige vezels om ingewikkelde patronen te creëren vóór het weven. De patronen zijn vaak geïnspireerd op menselijke, dierlijke en bovennatuurlijke motieven. De draden worden vóór het weven gekleurd, waarbij sommige dorpelingen natuurlijke kleurstoffen gebruiken. Dan gaat u naar de Tanggedu-waterval, een indrukwekkende waterval in Oost-Sumba. Om bij deze waterval te komen maakt u ongeveer een 20 minuten durende vlakke trekking en dan nog 15 minuten traplopen. Het uitzicht onderweg is echt geweldig. Als de zon ondergaat, gaan we op weg naar Walakiri Beach om de prachtige mangroven te ontdekken. U kunt door het water wandelen en de kleine bijzondere bomen observeren die in dit gebied gedijen.

Dag 5 Vertrek van Sumba

Na het ontbijt vertrek naar het vliegveld van Waingapu voor uw vlucht.

Morinda villa - Waingapu

Morinda Villa and Resto ligt in de buurt van het stadje Waingapu en beschikt over een restaurant, een tuin en een terras. Alle Deluxe kamers hebben een balkon met uitzicht op de rivier, een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. De accommodaties van Morinda Villa and Resto zijn voorzien van airconditioning en een kledingkast. meer info more info Informations supplémentaires

Maringi Eco resort & Spa - Karuni

Het Maringi Eco resort & Spa behoort bij de Sumba Hospitality Foundation. Het resort beschikt over een guesthouse en de door ons aangeboden Bamboo Pavilion kamers. Ale kamers hebben AC, privé badkamer, privé terras. Het resort heeft een eigen restaurant, spa en zwembad. Het resort wordt gerund door de Sumba Hospitality foundation, die naast het resort een hotelschool en een boerderij leidt. meer info more info Informations supplémentaires

Rua beach resort Sumba

Aangenaam boutique resort aan het Rua beach strand, in het zuidwesten van Sumba. Het ligt op circa 15 km van het plaatsje Waikabubak. Alle kamers van het resort hebben een patio met uitzicht op zee en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Tot 2023 was er geen internet in het resort. Wij gebruiken uitsluitend de Deluxe bungalows. meer info more info Informations supplémentaires

Waingapu

Waingapu

Waingapu is een kleine kustplaats in noordoost Sumba.

Karuni

Karuni

Dorpje in noordwest Sumba.

Waikabubak

Waikabubak