• Vietnam

Individueel Vietnam Cambodja Laos tour op maat -

Vietnam Cambodja Laos tour op maat

Deze 3-Landentour begint in Vietnam, u reist per boot naar Cambodja en door naar Laos. U eindigt aan het heerlijke strand van Cha Am in Thailand.
De tour begint in Hanoi, waar u de hoogtepunten van deze hoofdstad in een wandeling bezichtigt. 's Avonds staat een welkomstdiner op het programma. In de ochtend bezoekt u de nog overgebleven bezienswaardigheden. U reist vervolgens per auto van Hanoi - Halong Bay. Aansluitend stapt u aan boord van de traditionele jonk bij Hon Gai International Harbour. U maakt een boottocht (met overnachting) door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. Na de Seafoodlunch transfer terug naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht naar Hué.
De volgende ochtend brengt u een bezoek aan het Keizerlijke Paleis (Citadel) van de Nguyen-dynastie (1802-1945), met daarin de Purperen Verboden Stad. In de middag maakt u een boottocht op een traditionele drakenboot waarbij u een stop maakt bij belangrijke Koningsgraven. De volgende ochtend reist u via de Hai Van pas en de Marble Mountains naar het authentieke kustplaatsje Hoi An. Daarna reist u per vlucht naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Hier maakt u een uitgebreide stadstour. Er volgt nog een excursie naar de Cu Chi tunnels en de Cao Dai tempel.
De volgende dag bezoekt u een drijvende markt en u verblijft 1 nacht bij Vietnamezen in een Guesthouse.
U verkent An Binh eiland en reist verder naar Chau Doc, de grensplaats met Cambodja. Aangekomen in Phnom Penh per boot maakt u een uitgebreide stadstour. U vliegt de volgende ochtend door naar Siem Reap voor een 2-daags bezoek aan de mooiste tempels van Angkor!
Vanaf Siem Reap reist u per lokale bus naar Zuid-Laos, Khong Island waar u de zeldzame Irrawaddy dolfijn gaat zoeken. U bezoekt de bijzondere tempels in Champassak en u verblijft bij de indrukwekkende watervallen van het Bolaven Plateau. Vanuit hier vliegt u naar de tempelstad Luang Prabang om daar te genieten van de rust en eenvoud. Via Bangkok reist u dan naar de badplaats Cha Am aan de golf van Thailand voor de laatste stranddagen. Een enerverende en complete reis door Zuidoost Azië!

Prijsoverzicht Price overview

Individueel Vietnam Cambodja Laos tour op maat

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

Inclusief

•intercontinentale vluchten met China Airlines •binnenlandse vluchten: Hanoi - Hué en Danang - Ho Chi Minh, Pakse-Luang Prabang en Luang Prabang- Bangkok incl. taxen •alle in de offerte genoemde privé-transfers •Halong Bay Cruise en boottocht in Hué, Can Tho, Cai Be •Ferry ticket Chau Doc-Phnom Penh •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur. •Engels sprekende gids in Vietnam: 8 dagen, in Cambodja 3 dagen en in Laos 6 dagen. •excursies zoals vermeld incl. entreegelden •accommodatie in genoemde 3 of 4-sterren hotels (met toeslag) op basis van een 2-persoonskamer, inclusief buffet ontbijt. Homestay in Hai Dao, in Laos eenvoudige accommodatie in Khong Island en bij Boloven Plateau. •lunches en diners zie dag tot dagprogramma. Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

Exclusief: optionele excursies, visa, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Opmerking: •Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen.

Programma

Dag 1:

Vertrek vlucht China Airlines Ci 66 vanaf Schiphol om 13.20 uur vertrek naar Bangkok.

Dag 2:

Aankomst in Bangkok om 06.45 uur, doorvlucht om 12.20 uur met VN 610 met aankomst om 14.10 uur in Hanoi. Transfer naar uw centraal gelegen hotel Imperial voor 1 nacht. U kunt een wandeling maken door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen in deze Keizerlijke hoofdstad. Het werd vanaf 1954 opnieuw de hoofdstad van Vietnam.

Dag 3:

Vandaag gaat u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigen en wel per fiets! Met bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum, deze zijn op maandags gesloten. Tevens bezoek aan de Tempel van Literature dat de 2 belangrijkste godsdiensten weergeeft (Boeddhisme en Confucianisme). Na de lunch (incl.) fietst u rond in het oude gedeelte van de wijk met de smalle straatjes en bezoekt nog het vrouwenmuseum. U sluit de dag af met een bezoek aan het Waterpoppentheater.Dag 4:

In de ochtend rijdt u naar Halong Bay waar u incheckt op de Bai Tho Cruise boot. Lunch en diner zijn inclusief. U bezoekt de grotten in de middag.
Halong Bay is door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst en u zult zien waarom!

Dag 5:

In de ochtend maakt u een boottocht door het schilderachtige Halong Bay Na de brunch heeft u de transfer terug naar de luchthaven van Hanoi. Vertrek vlucht VN (Vietnam Airlines) om 20.00 uur naar Hué. Na aankomst wordt u opgewacht door een gids en volgt de transfer naar het hotel New Star voor 2 nachten.

Dag 6:

U maakt een uitgebreide stadstour in deze voormalige hoofdstad van de Nguyen Keizers die vele bezienswaardigheden heeft zoals tempels, pagodes, paleizen, tombes en is mooi gelegen aan de Perfume rivier. U stapt aan boord van een traditionele drakenboot en maakt een boottochtje over de Parfum rivier. In de middag bezoekt u het Citadel of Paarse Stad met het Koninklijk Paleis, de Thien Mu Pagode en de graven van de Keizers Minh Mang en Khai Dinh.

Dag 7:

Rit per auto van Hué - Hoi An (ca 4 uur) via de Hai Van pas en de Marble Mountains, deze 5 pieken bevatten ook grotten die u kunt bezoeken. Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Uw authentieke hotel Thuy Duong 3 is vlakbij de oude stad gelegen. U verblijft hier 3 nachten.

Dag 8:

Gehele dag ter vrije besteding in Hoi An. Er is veel te zien en het heeft een zekere tijdloosheid. Naast de prachtige gebouwen en tempels zullen de cafés en winkels u ook bekoren. Het is een ideale stad om tot rust te komen. Bezoek de Japanse hangbrug en de Chinese wijk met vele winkels en restaurants.

Dag 9:

Gehele dag staat tot eigen beschikking of u kunt vanmorgen een optionele kookles nemen met eerst een bezoek aan de markt. U eet hier uw zelfgemaakte lunch en in de middag maakt u o.l.v. een gids een optionele wandeling door dit mooie stadje. U bezoekt dan o.a. het Historisch museum, het Phuoc Lam Pagode, het 19e eeuwse Tan Ky huis van een koopman, de Japanse brug en de Fujian Assembly Hall.

Dag 10:

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de ochtendvlucht naar Nha Trang. Transfer naar het Asia Paradise hotel voor 2 nachten, waar u kunt uitrusten van de inspannende rondreis. Rest van de dag ter vrije besteding.


Dag 11:

Gehele dag ter vrije besteding in uw strandhotel. U kunt ook een uitstapje maken naar de warmwaterbronnen of per veerboot naar één van de eilandjes voor de kust waar u uitstekend kunt snorkelen.

Dag 12:

U reist per auto naar de Hillresort Dalat, via de Po Klong Garai Towers en de Ngoan Muc pas. De natuur is prachtig en u zult zich dan ook niet vervelen tijdens de reis. U verblijft 1 nacht in het Ngoc Lan Hotel met uitzicht over het meer. Bezoek het Koninklijk paleis Boa Dai en de lokale markt op eigen gelegenheid.

Dag 13:

Na het ontbijt reist u per auto door naar Ho Chi Minh, bij de meeste mensen bekend als Saigon. U verblijft 2 nachten in het Sapphire hotel.

Dag 14:

U bezoekt olv een gids het Reunificatie Paleis (waar de presidenten van Zuid Vietnam voor 1975 hebben gewoond), de Franse Notre Dame Kathedraal, dit is de grootste kerk ooit gebouwd in het Franse rijk), het Hoofdpostkantoor, ontworpen door Gustav Eiffel en het museum van Ho Chi Minh, met veel aandacht voor de oorlog. Ook is een bezoek aan de Cholon (Grote Markt), dit is de Chinese Wijk met de Binh Tay markt, en de Thien Hau en Giac Vien Pagodes inclusief.

Dag 15:

U reist naar An Binh eiland bij Binh Long in de Mekong Delta. Per boot bezoekt u een drijvende markt bj Cai Be en ziet u het leven op en langs de Mekong. U overnacht bij Vietnamezen thuis in een homestay. De lunch én het diner is inclusief.

Dag 16:

Per boot en te voet bezoekt u de fruittuinen van Cai Rang. In deze fruittuinen groeien exotische vruchten als longans, nangka's, rozenappels en citrusvruchten. Op weg naar Chau Doc stapt u weer in een bootje en bekijkt een plattelandsdorpje waar de Cham mensen wonen en vissen. U verblijft in het statige Victoria hotel aan de rivier voor 1 nacht.

Dag 17:

U reist verder met een toeristenboot Hang Chau over de grens van Cambodja naar de hoofdstad Phnom Penh. Transfer naar het Ohana hotel, een mooi authentiek hotel voor 2 nachten.

Dag 18:

U reist per tuktuk met gids naar het bekende Tuol Sleng museum waar de genocide van Cambodja heeft plaatsgevonden. Vervolgens bezoekt u het Keizerlijke paleis met de Zilveren pagode. In de namiddag rijdt u langs de Killing Fields en u bezoekt op de weg terug nog een lokale markt.

Dag 19:

U reist per auto naar Siem Reap.
Onderweg stopt u in Skuon dat bekend staat voor gefrituurde tarantulla spinnen! Lunch op eigen gelegenheid in Kamong Thom en u brengt een bezoek aan de oude brug van Kampong Kdei, het is de nog best bewaarde brug uit de Angkor periode. U overnacht 3 nachten in het Royal Empire hotel.

Dag 20:

Vandaag bezoekt u de tempels van de kleine rondgang per tuktuk en met gids: de Angkor Wat, de Angkor Thom, de Bayon, de Bhaphuon, het terras van de Olifanten en de Lepra Koning en u sluit af met de Ta Phrom.
Angkor Wat, u kunt hier een uitgebreide wandeling maken om het complex heen, zo krijgt u een idee van de enorme omvang.
Angkor Thom, vertaald Grote Stad, is bekend van de gezichten van de Koning. Het heeft 5 poorten en een Straat der Reuzen over de gracht. De Bayon Tempel die er pal achter ligt is een tempelberg van 3 verdiepingen en een buitengalerij. De Bhaphuon Tempel, vertaald: Koperen Toren, was het middelpunt van de stad van de koning. Vanaf het Terras van de Olifanten namen de koninklijke leden processies, parades en spelen op het Grote Plein ervoor waar. Het Terras van de Leprakoning is genoemd naar het beeld dat daar heeft gestaan van de stichter van Angkor. Hij is aan lepra gestorven. De Ta Phrom wordt ook wel de Jungle tempel genoemd door de vele boomwortels die in de tempel zijn doorgegroeid. Het is een ongelofelijk schouwspel! De Preah Kahn, vertaald: Heilig zwaard, is gebouwd rond 1230 na Chr. ter ere van de vader van de vorst. Het is één van de grootste complexen en het heeft ook een Straat der Reuzen, net als de Angkor Thom. De zonsondergang bij Phnom Bakheng is een mooie afronding van uw dag indien u nog tijd over heeft. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag 21:

Vanmorgen haalt de chauffeur u op en bezoekt u de Bantey Srei en Banteay Samre. Deze eerste tempel, vertaald het Citadel van de vrouwen, ligt op 45 km afstand van Siem Reap. Gebouwd rond 1000 n. Chr. was dit oorspronkelijk een Shiva tempel. Beide tempels zijn goed bewaard gebleven. De Bantei Samre is later gebouwd, rond 1175 na Chr. en is zeker de mooiste gelijkvloerse tempel in de stijl van Angkor Wat. Op de reliëfs zijn scenes uit de Visjnoe-Krischna legenden te zien. Vervolgens reist u weer terug naar uw hotel.Dag 22:

Per lokale bus die om 06.00 uur vertrekt en er 12 uur over doet, reist u de grens over naar Zuid-Laos. In Kampong Cham dient u over te stappen. U wordt bij de grensovergang in Laos opgewacht door uw chauffeur die u naar Khong Island rijdt. Onderweg stopt u nog bij de Phapeng Waterval. Per ferry steekt u over naar Don Kong island waar u overnacht in Pon's Guesthouse, een eenvoudige accommodatie voor 2 nachten.

Dag 23:

Per boot ontdekt u het gebied van de 4000 eilanden (sipandon). De Mekong rivier is op z'n wijds hier, de Li Phi en de Khone Phapeng watervallen hoort u al van ver! Als u gelukt heeft ziet u een Irrawaddy dolfijn, een dier dat met uitsterven wordt bedreigd. Ook bezoekt u nog een oud station, gebouwd door de Fransen met een koloniale brug. Terug naar uw hotel voor de nacht.

Dag 24:

Per ferry en auto reist u naar Champassak, hier bezoekt u de Wat Phu tempel uit de 4e eeuw die ook op de lijst van Unesco staat. Later reist u door naar Pakse, u verblijft 1 nacht in het Champasak Grand hotel.

Dag 25:

U reist per auto en gids naar het Bolaven Plateau. U overnacht 2 nachten in een eco-resort Tadfane bij de oorverdovende waterval, dus neem oordopjes mee! U kunt hier prachtige wandelingen maken o.a. naar het Dan Sin Say Plateau, hier wonen minderheden zoals de Laven, de Alak, de Katu en de Suay volkeren.

Dag 26:

Gehele dag ter vrije besteding voor de omgeving te verkennen, u kunt een gids huren of meegaan op een georganiseerde wandeling.

Dag 27:

Tot vertrek naar de luchthaven kunt u nog genieten van de prachtige omgeving, dan vliegt u naar de tempelstad Luang Prabang om 16.40 uur. Na aankomst transfer naar het authentieke Villa Somphong waar u 2 nachten verblijft.

Dag 28:

Hele dag ter vrije besteding. Maak een wandeling door deze "World Heritage Town" en breng een bezoek aan één van de meer dan 30 tempels die deze stad rijk is.
Tip: sta voor 06.00 uur op en kijk hoe de lokale bevolking de monniken eten geeft bij de tempels. Luang Prabang heeft een fraaie frans-indochinese architectuur, een museum met het belangrijkste Boeddhabeeld van Laos én een verfijnde keuken.

Dag 29:

Transfer voor de vlucht naar Bangkok (meerdere tijden mogelijk). Na aankomst transfer naar uw hotel in Bangkok voor 1 nacht, het Eastin. Ontdek de leuke restaurants aan de rivier.

Dag 30-33:

Transfer naar uw strandhotel Veranda Resort in Cha Am, een rustige badplaats waar u bij kunt komen van de lange reis.

Dag 33:

Vrije dag, tot 12.00 uur kunt u gebruik maken van uw kamer. Transfer naar de luchthaven voor uw avondvlucht terug naar huis.

Dag 34:

Aankomst in de morgen op Schiphol.

Uw verblijf

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat