• Vietnam

Halong Bay

Halong Bay - Algemene Informatie

Halong Bay is een adembenemend mooie kustplaats in het noorden van Vietnam. Vlak voor de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit het kraakheldere water omhoog!

De legende gaat dat de eilanden zijn ontstaan toen buitenlandse troepen Vietnam via de zee binnen probeerden te vallen. De Vietnamezen werden gered door de moederdraak en haar zoons die de aanvallers wegjaagden, vervolgens spuwden ze juwelen in het water en hieruit ontstonden vervolgens de berg eilanden! De eilandengroepen zijn dan ook vaak vernoemd naar iets dat met draken te maken heeft, zoals 'in zee duikende draak', 'drakenstaarten' en 'drakenzonen'.

Het is zeker een aanrader om een boottocht te maken tussen de eilandjes door. Geniet van het prachtige uitzicht, neem een duik in het kraakheldere water of maak een wandeling op een van de eilanden waar u aan land kunt gaan! Een van de meest bijzondere eilanden is Dau Go. Hier werd in de 13e eeuw een Mongoolse vloot tegen gehouden met palen die vlak onder het wateroppervlak waren geplaatst. Deze palen werden in een grot op het eiland bewaard en deze grot kunt u nu nog bezichtigen!

Leuk om te weten: De James Bond film 'Tomorrow never dies' is deels in Halong Bay opgenomen. Een prachtige scene waarin Bond een boot achterna zit en tussen de eilanden door vaart!

Accommodaties Accommodations Hébergements

Halong Bay

Deze 9 cruiseboten van dezelfde firma zijn een soort van replica van de boten die vroeger voor de keizers van China en Vietnam werden gemaakt. Er zijn deluxe en standaard hutten aan boord. De deluxe hutten zijn groter en hebben a/c. Het zal u tijdens de luxe cruise aan niets ontbreken! Zo worden er ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Deze rederij heeft mooie cruiseboten en biedt deze aan voor een cruise bij Halong en Bai Thu Long Bay. De boten hebben alle comfort, de hutten zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien en het eten is formidabel! ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat