• Vietnam

Nha Trang

Nha Trang -Algemene Informatie

Nha Trang is een bruisende kustplaats aan de Oostkust van Vietnam.

Nha Trang betekend 'wit huis' en is vernoemd naar het enige witte huis dat aan het begin van de 19e eeuw aan deze kustlijn stond. Het was het huis van dr. Yersin, een beroemd bioloog die in 1894 het pathogeen ontdekte dat de pest veroorzaakt. Hij werkt in het 'Pasteur Institute' wat tegenwoordig nog steeds bestaat. Het onderzoekscentrum is nu deels ingericht als museum ter ere van dr. Yersin.

Nha Trang is echter populair vanwege de parelwitte stranden en het kraakheldere water. Geniet hier heerlijk van de zon, omgeving en gewoon de relaxte sfeer onder het genot van een drankje.
Of laat u met een bootje naar een van de onbewoonde eilandjes varen en geniet daar van de prachtige onderwaterwereld!

Als u wat van de plaatselijke bevolking wilt zien moet u zeker eens vroeg in de ochtend de Xom-Con vismarkt bezoeken. Hier komen 's ochtends vroeg alle vissers hun vangst brengen.

Het overgrote deel van de inwoners van Nha Trang zijn Boeddhistisch en u zult dan ook een hoop boeddhistische bouwwerken zoals de Thap Ba Cham Tempel of de Long Son Pagode met de 14 meter hoge witte Boedda. Ook zijn er nog wat sporen van het Cham-rijk te vinden. Tot de 10e eeuw beheerste de Cham dit gebied en hierdoor treft u in de omgeving nog veel gebouwen en monumenten uit deze omgeving aan. De Po Nagar is misschien wel de meest indrukwekkende van al deze monumenten met veel torens, zalen en beelden.

Nha Trang ligt aan de oostkust in Centraal Vietnam en is goed bereikbaar per vliegtuig vanuit één van de andere grote steden in Vietnam.

Dit 4-sterren hotel-resort is prachtig gelegen 50 km. ten noorden van Nha Trang op 600 m. eigen privé-strand. Er zijn ruime kamers en zeezicht bungalows met airco, mini bar/thee- en koffiefaciliteiten, een sateliet televisie, internetaansluiting, privé-kluis en een haardroger. Tevens aanwezig: een b ... meer infomore infoinformations supplémentaires