• Vietnam

Hué

Hué - Algeme Informatie

Hué is een stad die bruist van cultuur. Het was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen dynastie.

De stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog. Het centrum werd in 1968 verwoest door bombardementen.

De stad is als het ware opgedeeld in twee delen. Aan de Noordwest-oever van de Perfume rivier ligt het oude keizerlijke gedeelte terwijl aan de Zuidwest-oever juist het Franse koloniale overheerst.

De keizerlijke citadel Hoang Thanh wordt omringd door een 10km lange muur met 10 toegangspoorten. Binnen deze muren staan vele indrukwekkende bouwerken, monumenten, tempels, musea en pagodes. In het zuiden van het complex vindt u ook nog de 'verboden stad', een apart deel dat zelfs nog een keer is afgezonderd d.m.v. een 2.5km lange muur. In de 'verboden stad' vindt u onder andere de Mieu Tempel, ‘het Paleis van de volledige vrede’ en ‘het Paleis van de Moeder’, de koninklijke wachttoren, monumenten en de ‘Purperen Verboden Stad’, het verblijf van de keizerlijke familie. Dit is overigens grotendeels verwoest in 1947 en 1968, maar de keizerlijke bibliotheek is nog steeds te bezoeken.

Het symbool van Hué is de Thien Mu Tempel. Deze tempel die in het begin van de 17e eeuw gebouwd is op de Ha Khe heuvel, zou gebouwd zijn omdat de Nguyen-heerser uit die dagen dit ingegeven kreeg door een fee die voor hem was verschenen. Het meest markante bouwwerk van het complex is de 21 meter hoge Phuoc Duyen Pagode.

Ook zeker een bezoekje waard zijn de keizerlijke graftombes. U kunt hier het beste heen per boot over de Perfume rivier. Iedere tombe heeft een eigen heuvel, tempel en afbeeldingen die vertellen over de goede dingen die de keizer heeft gedaan. De mooiste tombes zijn die van de keizers Tu Duc, Khai Dinh en Minh Chang.

Dit knusse 2**+ hotel is ideaal centraal gelegen t.o. van de bezienswaardigheden van Hué. Alle kamers beschikken over een zitje, balkon, douche of bad,minibar, sateliet tv, wifi en airco. Tevens is er een zwembad aanwezig. Een goede keus voor uw verblijf in Hué! ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Gelegen op wandelafstand van de Huong rivier is dit stijlvolle 3-sterren hotel een goede keuze voor verblijf. Er is ook nog een dependance, het Queen 1 hotel op een andere straat. De kamers beschikken over gratis Wifi, LCD TV, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, minibar met flesje water en badkame ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het boutique hotel is zeer sfeervol ingericht en ligt zeer centraal in het centrum. Het hotel biedt een 24-uur roomservice, gratis wifi in alle kamers, 24-uur beveiliging en een cadeau-/souvenirwinkel.
De hotelkamers zijn volledig ingericht met een locker, kledingkast, thee- en koffiefaciliteiten ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit charmante Boutique hotel met slechts 12 kamers is centraal gelegen in de koninklijke stad Hué. De kamers zijn allen voorzien van: airco, een zitje, mini bar, koelkastje, privékluis, kabel televisie, een haardroger, badjassen en slippers, Wi-fi en koffie- en theefaciliteiten. Het kleinschalige ho ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat