• Vietnam

Individueel Vietnam ANDERS -

Vietnam ANDERS

Deze 18-daagse complete reis begint in Hanoi, waar u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigt. U logeert hier 1 nacht. U reist per nachttrein naar Lao Cai, beter bekend als treinstation voor Sapa, waar vele minderheden wonen. U maakt hier dan ook een paar prachtige wandelingen en ontmoet de lokale bevolking bijv. op de markt (indien marktdag). Vervolgens reist u door naar Mai Chau, een traditioneel Vietnamees dorp en naar de grotten van Ninh Binh waar u ook een fietstocht gaat maken. Aansluitend reist u per auto naar Halong Bay. Hier stapt u aan boord van de traditionele jonk bij Hon Gai International Harbour. U maakt een boottocht (met overnachting) door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. Na de brunch transfer terug naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht naar Hué. Hier gaat u aan boord van een traditionele drakenboot voor een boottochtje over de Parfum Rivier waarbij u verschillende stops maakt bij belangrijke bezienswaardigheden zoals het Keizerlijke Paleis (Citadel) van de Nguyen-dynastie (1802-1945), met daarin de Purperen Verboden Stad. Via de Hai Van pas en de Marble Mountains reist u naar Hoi An. U verkent het handelstadje Hoi An met haar Chinese huizen en winkels. U reist per vliegtuig door naar Dalat, dat mooi in het binnenland ligt. Hier maakt u een tour door het oude zomerpaleis en ziet u het meditatie klooster. Dan reist u door naar het Nam Cat Tien National Park, waar u een gibbon rescue centrumbezoekt en een wandeling olv een ranger maakt op zoek naar wildlife. U bezoekt de Cu Chi tunnels en reist door naar Ho Chi Minh, het voormalige Saigon. Hier maakt u een uitgebreide stadstour en u bezoekt hier ook het bekende War museum. Vervolgens bezoekt u de drijvende markten in de mekong delta bij Cai Be en neemt hier een fietstour rond het dorpje. U eindigt de tour met een overnachting in Saigon of indien u een avondvlucht heeft dan kunt u ook in 1 x doorreizen naar het vliegveld. Verlenging aan het strand mogelijk bij Mui Ne (Phan Thiet) of bij het eiland Phu Quoc.

Kortom een gevarieerde kennismaking met alle facetten van het boeiende Vietnam!


Inclusief

•intercontinentale vluchten met Cathay Pacific Airlines of een andere airline. •binnenlandse vluchten: Hanoi - Hué en Danang - Dalat incl. taxen •alle in de offerte genoemde privé-transfers •treinkaartjes 4-pers. airco coupé naar Lao Cai v.v. •join-in Halong Bay Cruise en boottocht in Hué •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur. •Engels sprekende gids volgens programma van dag 2 tot en met dag 18. •excursies zoals vermeld per privé-auto met chauffeur incl. entreegelden •accommodatie in genoemde 3 en 4-sterren hotels op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt •lunches op dag: 3,4,5,6,7,8,10,11,13,14,15,17,18, brunch dag 9 en diner dag 3,5,6,8,14. * visa authorisatiebrief, zodat u aan de grens uw visum ontvangt na het betalen van $ 45 p.p. incl. 1 pasfoto meenemen. Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Exclusief

optionele excursies, visum, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon. Opmerking: -Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen. -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programma

Dag 1: vertrek Amsterdam Schiphol

Vertrek vanaf Schiphol met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.

Dag 2: aankomst Hanoi

Doorvlucht naar Hanoi.U kunt er ook voor kiezen om een stopover in een stad te maken. Onze chauffeur ontvangt u persoonlijk op Noi Bai Airport en brengt u naar het Medaillon of Tirant hotel, u verblijft hier 1 nacht. Het is dichtbij het Westlake van deze interessante stad gelegen, die de Keizerlijke hoofdstad en later in 1954 opnieuw de hoofdstad werd van Vietnam. Maak een wandeling door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen.Dag 3: citytour Hanoi en nachttrein naar Sapa

Een drukke, hectische stad is Hanoi, maar tegelijkertijd ook groen en ontspannen. Prachtige lanen met bomen en stijlvolle villa’s en chaotisch aandoende straatjes wisselen elkaar af. Onder begeleiding van een gids verkent u het centrum van Hanoi en brengt u onder meer een bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag), de 1-Pilaar pagode de Tempel van de Literatuur en het Ethnologisch museum. U wandelt door het oude gedeelte van de stad en bekijkt de bekende waterpoppenshow. Lunch en diner zijn inclusief.
U wordt na afloop naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Lao Cai per comfortabele Fanxipan express. U heeft hier een 4-persoonscoupé.

Dag 4: Sapa bezoek markt en wandeling

Onze gids ontvangt u om half 5 op het station van Lao Cai vanwaar u naar Ta Phin reist. U arriveert in Cat Cat, een klein cultureel dorpje. Als het martkdag is dan komen alle minderheden: Dzao, Hmong en Day naar de markten toe. U kunt ook een wandeling rond Cat Cat maken naar een waterval. U overnacht in het knusse Cat Cat hotel. De lunch en diner zijn inclusief.

Dag 5: Ta Van, Lao Cai en nachttrein naar Hanoi

U reist met uw chauffeur naar Muong Hoa vallei, één van de mooiste traditionele dorpjes. U wandelt op rustig tempo de vallei in waar de zwarte Hmong minderheid woont. Zij laten u kennismaken met hun tradionele manier van leven. Een adembenemend landschap met bergen, rijstvelden en watervallen maken dit een onvergetelijke middag. De lunch en het diner is ook inclusief.
In de namiddag vervoer naar Lao Cai vanwaar u per nachttrein om 20.35 uur in een 4-persoonscoupé naar Hanoi terugkeert; aankomst de volgende ochtend om 4.30 uur.

Dag 6: Duong Lam naar Mai Chau

Uw chauffeur pikt u weer op bij het treinstation. U ontbijt eerst in een hotel. U reist vandaag naar de mooie Mai Chau vallei, met haar uitlopers van
Het Truong Songebergte. Onderweg stopt u bij het Duong Lam dorpje, in de Rode rivier delta waar nog vele oude huizen staan. U stapt op de fiets met uw gids en fietst rond in de prachtige omgeving met dorpjes. U ziet oneindige rijstvelden en paalwoningen van de witte Thai minderheid die hier wonen. U overnacht bij
deze minderheid in een zg. homestay in een huis op palen (Geen privé faciliteiten). Inclusief de lunch en het diner. Indien u liever in een hotel slaapt is dit ook mogelijk!

Dag 7: naar Ninh Binh

Door de mooie omgeving van Noord-Vietnam reist u door naar Ninh Binh, bekend vanwege het enorme grottenstelsel dat in het karstgebergte is ontstaan. U maakt een uitgebreide boottocht hier bij Tam Coc, u dient hier wel af en toe te bukken omdat de plafonds zeer laag kunnen zijn. In de middag stapt u op de fiets olv een gids en rijdt u door de vele rijstvelden en het karstgebergte. U overnacht 1 nacht in het ecolodge Tam Coc, aan een mooie lagune met water-lelies. Lunch is inclusief.

Dag 8: naar Lan Ha Bay

Na uw vroeg ontbijt stapt u in voor de rit naar Lan Ha Bay, wat minder toeristisch is dan het Halong Bay. Aansluitend stapt u aan boord op een traditionele boot van de Azalea Cruise, waar u 1 nacht verblijft in een hut. De lunch en het diner aan boord zijn inclusief. Na de lunch kunt u zwemmen en kajaken. Halong en Lan Ha Bay is door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst en u zult zien waarom!

Dag 9: Halong Bay, vlucht naar Hué

In de ochtend maakt u een boottocht door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Sung Cot grot. Na de brunch (incl.) heeft u de transfer terug naar Hanoi Airport. Na aankomst haalt de chauffeur u op voor de rit naar het boutique hotel Villa Hué, waar u 2 overnachtingen verblijft.

Dag 10: Cityour Hué

Er volgt een uitgebreide stadstour olv een gids in deze voormalige hoofdstad van de Nguyen Keizers die vele bezienswaardigheden heeft zoals tempels, pagodes, paleizen, tombes en is mooi gelegen aan de Perfume rivier. U bezoekt o.a. de Khai Dinh tombes en u reist per riksja naar het Citadel of Paarse Stad met het Koninklijk Paleis. In de namiddag volgt een bezoek aan de Dong Ma markt. De lunch is inclusief.

Dag 11: naar Hoi An

Via de Hai Van pas en Lang Co Beach reist u in ca. 3,5 uur naar Hoi An. Tevens kunt u onderweg een kijkje nemen in het Cham Museum, waar u de voorwerpen uit de Cham dynasty kunt bekijken dat 1600 jaar heeft bestaan. In de middag komt u aan in Hoi An waar u een wandeling maakt met uw gids door het leuke centrum. Lunch is inclusief. U overnacht in het Long Life Riverside hotel voor 1 nacht.
Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien en het heeft een zekere tijdloosheid. Naast de prachtige gebouwen en tempels zullen de cafés en winkels u ook bekoren. Het is een ideale stad om tot rust te komen én inkopen te doen!

Dag 12: vlucht naar Danang en Dalat

De ochtend is ter vrije besteding. Indien u een kookworkshop zou willen volgen is dat optioneel bij te boeken. Uw chauffeur brengt u rond de middag naar de luchthaven voor uw vlucht met Vietnam Airlines naar Danang. Vervolgens reist u door naar het bekoorlijke bergstadje Dalat. Overnachting in het Ngoc Lan Hotel.

Dag 13: Citytour Dalat

In de ochtend maakt u een excursie met de kabelbaan waarbij u kunt genieten van de prachtige uitzichten. Bij Truc Lam kunt u het meer bezoeken en de Cock Kerk, naar Franse stijl gebouwd. In de middag na de lunch (incl.) bezoekt u de Linh Phuoc Pagode en een handwerkworkshop. Tenslotte bezoekt u het Koninklijk zomerpaleis Boa Dai.

Dag 14: naar Nam Cat Tien National Park

U reist door naar het Nam Cat Thien National park. Vraag aan de chauffeur of hij een stop maakt bij de Datan La waterval. Inclusief lunch en diner. Vanmiddag bezoekt u het Rescue center van de gibbons, een buggy neemt u mee naar de ferry waar u naar het eiland Dao Tien vaart. Er is ook een berenopvang. Het is de bedoeling dat de dieren weer terug gezet worden naar hun eigen leefomgeving.
U verblijft 1 nacht in het knusse Green Bamboo lodge hotel.

Dag 15: Nam Cat Tien National Park naar Ho Chi Minh

Het park staat bekend Om haar bijna uitgestorven Javaanse neushoorn, maar er komen ook vele soorten herten, apen, vogels en krokodillen voor.
in de ochtend maakt u een vogeltour olv een natuurgids en in de middag wandelt u de Lagerroemia Trail. Op het einde van de middag komt u langs de berenrescue. Lunch is inclusief. Vervolgens reist u door naar Ho Chi Minh, beter bekend als Saigon. U overnacht in het Harmony Hotel voor 2 nachten.

Dag 16:Ho Chi Minh

In de ochtend bezoekt u eerst de Cu Chi tunnels, bekend vanwege de Vietcong die het voor het Amerikaans leger erg moeilijk hebben gemaakt. Vervolgens een uitgebreide stadstour. U bezoekt eerst de Cholon (Grote Markt) dit is de Chinese Wijk en de Thien Hau en Giac Vien Pagodes. Na de lunch (excl.) bezoekt u het Reunificatie Paleis (waar de presidenten van Zuid Vietnam voor 1975 hebben gewoond). Daarna bekijkt u de Franse Notre Dame Kathedraal, (dit is de grootste kerk ooit gebouwd in het Franse rijk), het Hoofdpostkantoor, ontworpen door Gustav Eiffel en het museum van Ho Chi Minh, met veel aandacht voor de oorlog.

Dag 17: Cai Be - Vinh Long - Can Tho

Per boot bezoekt u een drijvende markt en ziet u het leven op en langs de Mekong. U reist verder naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong delta. Hier maakt u een boottocht naar de drijvende markt waar alles verhandelt wordt door de lokale bevolking. U overnacht in het majestueuze Victoria Hotel, prachtig gelegen aan de rivier.

Dag 18:Can Tho - Ho Chi Minh

U bezoekt ’s ochtends vroeg de drijvende markt bij Cai Rang en Ba Cong fruittuinen. Vervolgens reist u terug naar Ho Chi Minh. Inclusief lunch. Vervolgens reist u terug naar Ho Chi Minh voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht van uw keuze naar Amsterdam.

Dag 19: aankomst Amsterdam

U komt in de ochtend aan op Amsterdam Schiphol. Einde van deze boeiende reis!

Uw verblijf

de Souriant CentralDit boutique hotel (voormalig: May de Ville Legend) is gelegen in het Oude Kwartier in Hanoi bij het Hoan Kiem meer en de Franse wijk. De faciliteite... meer info more info Informations supplémentaires
Cat Cat hotelDit knusse lodge-achtige hotel wordt gerund door een Vietnamese familie. Het uitzicht vanaf uw kamer is grandioos en ongeëvenaard! Op de kamers is een... meer info more info Informations supplémentaires
Azalea Cruise Deze cruise neemt u verder dan Halong Bay naar het niet toeristische Lan Ha Bay. Hier heeft u een uitgebreid programma met een bezoek aan de vuurtoren... meer info more info Informations supplémentaires
Tam Coc Rice Fields ResortHet Tam Coc Rice Fields Resort is een knus bungalowresort gelegen in een mooie tuin tussen de rijstvelden in de buurt van Ninh Binh. De 19 bungalows z... meer info more info Informations supplémentaires
Little Hoi An Boutique Hotel Dit centraal gelegen boutique hotel biedt een 24-uur roomservice en gratis wi-fi in alle kamers aan. Het beschikt over 30 kamers, allemaal smaakvol in... meer info more info Informations supplémentaires
Villa HuéDit charmante Boutique hotel met slechts 12 kamers is centraal gelegen in de koninklijke stad Hué. De kamers zijn allen voorzien van: airco, een zitje... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Doc Let Resort PremiumDit 4-sterren hotel-resort is prachtig gelegen 50 km. ten noorden van Nha Trang op 600 m. eigen privé-strand. Er zijn ruime kamers en zeezicht bungalo... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Dalat Ngoc Lan HotelIdeaal gelegen in het hart van Dalat met uitzicht over het Xuan Huong meer biedt dit 3-sterren+ hotel veel comfort en luxe. De 91 kamers beschikken ov... meer info more info Informations supplémentaires
Kim Do Royal HotelIdeaal gelegen bij Ben Than markt en Dong Khai Straat is dit 4-sterren hotel van alle gemakken voorzien. Alle 130 kamers zijn ontworpen om te voldoen ... meer info more info Informations supplémentaires
Cai Be drijvende markt (Mekong delta)
Can ThoCan Tho is de grootste stad van de Mekong delta en behoort tot de fraaiste bestemmingen in het zuiden. Het is een belangrijk verkeersknooppunt en een landbouwcentrum. Vanuit hier kunt u prachtige uitstapjes maken per boot naar Vinh Long en de drijven... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DalatDalat ligt in het zuiden van Vietnam en is omringd door bergen.

Door deze ligging in de bergen wordt de stad ook wel de 'stad van de eeuwige lente' genoemd. De temperatuur komt vrijwel nooit boven de 24 graden en ook niet beneden de 15 graden! Do... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DanangDanang is één van de belangrijkste havensteden van Vietnam en heeft ook een luchthaven.

Het heeft eem museum voor de Chamkunst en een roze kathedraal.Een andere interessante bezienswaardigheid is de Cao Dai Tempel, het grootste heiligdom van deze ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Halong BayHalong Bay is een adembenemend mooie kustplaats in het noorden van Vietnam. Vlak voor de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit het kraakheldere water omhoog!

De legende gaat dat de eilanden zijn ontstaan toen buitenlandse troepen Vietnam... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HanoiHanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft deze rol al ruim 1000 jaar! De stad is tijdens de Vietnam oorlog gebruikt als uitval basis door de communistische beweging in Noord-Vietnam onder leiding van Ho Chi Minh. Deze wonnen uiteindelijk de oorlog m... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ho Chi Minh CityHo Chi Minh City, vroeger Saigon, was de hoofdstad van Zuid-Vietnam. De stad is vernoemd naar de leider van Noord-Vietnam, die door het veroveren van de stad het land weer verenigd heeft. Ho Chi Minh City is erg verwesterd, maar heeft nog genoeg Viet... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Hoi AnHoi An is een prachtige plaats aan de Oostkust van Vietnam. De stad heeft zich jarenlang als handelshaven ontwikkeld. Uit alle gebieden kwamen handelaren hier naartoe met hun producten. Vanuit Hoi An werd vooral zijde geëxporteerd. Vandaag de dag zij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HuéHué is een stad die bruist van cultuur. Het was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen dynastie.

De stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog. Het centrum werd in 1968 verwoest door bombardemen... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Lao CaiLao Cai is de toegangspoort naar Sapa op 40 km. afstand, hier komt de nachttrein aan vanuit Hanoi. Het dorpje op zich is weinig interessant, dus de meeste reizigers trekken gelijk door naar Sapa.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ninh Binh Ninh Binh staat bekend als de regio waar veel grotten en rijstvelden te vinden zijn. Hoa Lu was in de 10e eeuw de hoofdstad van Vietnam. Dit landschap is overweldigend mooi: een prachtige poort geeft je toegang tot verschillende tempels in oud-Vietna... Meer infoMore infoInformations supplémentaires