• Bromo
 • Duikvakanties Indonesië
 • Raja Ampat
 • Borobudur
 • Tanah Toraja
 • Turtle
 • Ombak Putih
 • Bali sunset
 • Baliemfestival
 • Kawah IJen
 • Bohorok
 • Tangkahan
 • Samosir
 • Baturraden

Individueel Maleisië en Borneo Grand Tour 19 dagen -

19 dagen Maleisië inclusief Borneo

Bij deze rondreis krijgt u een perfecte indruk van alle highlights van Maleisië inclusief Borneo.

U brengt een bezoek aan Kuala Lumpur, de Cameron Highlands, Taman Negara en Penang in het westen van het schiereiland en reist dan door naar het Oosten naar Kota Bharu met zijn regenwouden.
Hierna volgen Terangganu en Kuantan en reist u weer terug naar Kuala Lumpur.
Vanaf Kuala Lumpur vliegt u aan op Kuching en begint de reis in Borneo!
Na een bezoek aan Kuching volgt een overnachting in een Longhouse, de beroemde huizen op palen van de Iban stam. U vliegt door vanaf Kuching naar Miri waar u overnacht en de volgende dag doorvliegt naar Mulu waar u het nationale natuurpark Mulu gaat bezoeken.
Vanaf hier vliegt u naar Kota Kinabalu waar u 2 dagen verblijft en daarna weer via Kuala Lumpur naar Amsterdam vliegt.

Diverse deelreizen met o.a. Langkawi , Penang , Cameron Highlands, Taman Negara en Kuala Lumpur zijn uiteraard ook mogelijk.

Prijsoverzicht Price overview

Individueel Maleisië en Borneo Grand Tour 19 dagen

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

Inclusief

Inclusief: • Vluchten met de airline van uw keuze van en naar Amsterdam • Vluchten Kuala Lumpur – Kuching, Kuching – Miri, Miri – Mulu, Mulu – Kota Kinabalu incl. luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen • Ferry en boottochten volgens programma • Transfers van en naar de luchthavens • Tour in Maleisië op basis van eigen minibus plus chauffeur. • Genoemde excursies tijdens tour met Engelssprekende gids • Lunches op dag: 13,14,15 en 17 en diner op dag:15 • Middenklasse hotels op basis van een standaard kamer inclusief ontbijt • 1 overnachting bij de Iban in een Longhouse, met douche en toilet Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

Exclusief: • Vertrekbelasting ter plaatse op luchthavens • Boekingskosten € 25,00 per boeking. • Eventuele reis – en annuleringsverzekeringen • Niet genoemde excursies • Fooien Opmerkingen: -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programma

Dag-1

Vertrek vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur met MH 17 om 12.00 uur, aankomst de volgende dag om 06.45 uur.

Dag-2

Aankomst op donderdag in Kuala Lumpur om 06.45.
Bij de uitgang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.
Deze dag kunt u bijkomen van de vlucht en rustig acclimatiseren.

Dag-3

Vandaag maakt u kennis met Kuala Lumpur, de metropool en bruisende hoofdstad van het land. De eerste stop zal zijn bij de Petronas Twin Towers, lang het hoogste gebouw ter wereld, het torent overal boven de stad uit. Daarna bezoekt u een handwerkcentrum met de kleurrijkste producten van Maleisië. U bezichtigt het Royal King Palace, waar u de mooiste foto’s kunt maken!
Een bezoek aan het historisch museum mag niet ontbreken voor een kennismaking met de geschiedenis en erfgoed van Maleisië. U komt langs het Nationaal Monument ter nagedachtenis aan de oorlog tegen communisme in 1966, de nationale moskee en het Independence plein, waar de vlag gehesen is bij onafhankelijkheid van de Britten. Een mooie foto van het Sultan Abdul Samad gebouw kunt u vanuit hier maken. Vervolgens reist u terug naar uw hotel.

Dag-4

Kuala Lumpur - Cameron Highlands 220 km
U reist vandaag naar de Cameron Highlands, genoemd naar de Engelse ontdekker van dit gebied. Dit gebied is gelegen op 1542 m. boven zeeniveau en daarom zeer geschikt voor theeplantages. U maakt hier kennis met de theeverwerking in een fabriek en bezoekt tevens een lokale markt en vlinderfarm. Onderweg bezoekt u tevens een handwerkdorp waar lokale mensen geweefde manden maken en u bezoekt de Lata Iskandar waterval. U verblijft in een mooi en rustig gelegen landhotel.

Dag-5

Cameron Highlands- Penang 330 km
U vertrekt al vroeg voor een bezoek aan de Sam Poh Tong grottempel. In Kuala Kangsar bekijkt u de Ududiah moskee (entree niet toegestaan), het Iskandariah Paleis en Istana Kenangan. In het Kuala Sepetang mangrove woud ziet u hoe belangrijk de ecologische balans is voor de erosie van de kustlijn. U wandelt hier een gedeelte over de houten vlonders. Hier komt het overgrote gedeelte van houtskool vandaan. U reist verder naar Penang, beter bekend als de ‘Parel van de Oriënt’ via de op 4 na langste brug ter wereld naar een comfortabel hotel.

Dag-6

U maakt een uitgebreide stadstour in Georgetown op Penang, waarbij het erfgoed goed te zien is. U brengt een bezoek aan het op 2 na langste Boeddhabeeld ter wereld, gevolgd door de Kek Lok Si Tempel die gebouwd is in 1904 en staat ook bekend als de Tempel van de 1000 Boeddha’s. De Britse gedachtenis leeft nog voort in Fort Cornwallis, waar de eerste kolonie Britse soldaten aan land kwamen o.l.v. Captain Francis Light in 1786. Eveneens een bezoek waard is het waterdorp, zo genoemd omdat de mensen in huizen op houten palen leven die in de zee staan. In de “Street of Harmony” vindt u Chinese tempels, Christelijke kerken, moskeeën en Hindoe tempels vredig naast elkaar, vandaar de naam. U stapt zelf in een fietstaxi en herleeft zo de tijden van weleer.
Na terugkomst in uw hotel kunt u ’s avonds het nachtleven van Batu Ferringhi beleven.

Dag-7

Penang - Kota Bahru 400 km
U reist door de bergketen die is omgeven met dicht tropisch woud naar Kota Bahru. U maakt een fotostop op Banding Island met z’n prachtige uitzichten op het Temenggor meer, waar u een mooie wandeling in de omgeving kunt maken. Op doorreis komt u langs de hoogste berg op 1050 m. hoog vanwaar u de Thaise en Maleisische grens kunt zien liggen. U overnacht dichtbij de grens waar een Golok rivier beide kanten van de grens bevoorraad en waar een belastingvrije producten gretig worden verhandeld.

Dag-8

Kota Bahru - Terengganu 170 km
U begint de dag met een bezoek aan de kleurrijke markt van Kota Baru waar o.a. zilverhandwerk wordt verhandeld. U vervolgt de route langs de mooie kustlijn naar Kuala Terengganu. U verblijft in een Beach hotel waar u kunt uitrusten van de reis.

Dag-9

Terengganu - Kuantan 250 km
U reist verder naar Kuantan, onderweg bezoeken we Pulau Duyong, een traditioneel dorp waar boten worden gemaakt. U bezoekt een soort Madurodam van de meest indrukwekkendste Islamitische bouwwerken ter wereld en u eindigt bij de grote Crystal Moskee. U ziet onderweg een kopercentrum en maakt een stop bij een vissersdorp alsmede een schildpadinformatiecentrum. U maakt kennis met het lokale gerecht “lemang” , rijst gekookt in kokosmelk met bamboe en krijgt een kopje afternoon thee.
In Cherating ziet u hoe getrainde apen kokosnoten uit de bomen halen en wat er gemaakt kan worden van de vezels. U reist door naar uw overnachtinghotel.

Dag-10

Kuantan - Kuala Lumpur - Kuching
U reist verder naar Kuala Lumpur, vanwaar u naar de luchthaven reist en uw vlucht naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak op Maleisisch Borneo, heeft. Na aankomst in Kuching transfer naar uw hotel, een voormalig Holiday Inn Hotel bij de Sarawak rivier.
Het karakter van het oude centrum is voor een groot deel bewaard gebleven. Zo zijn er nog veel koloniale gebouwen te vinden in dit gedeelte van de stad.

Dag-11

Deze gehele dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de rondreis op het schiereiland. 'Kuching' is Maleisisch voor kat, u kunt hier zelfs een bezoek aan een kattenmuseum brengen. U kunt hier ook een Heritage Walk maken langs de koloniale gebouwen van de stad.

Dag-12

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag heeft u een begeleide stadstour van Kuching. U vaart met een veerbootje de rivier over en bekijkt het Fort Margherita vanwaar u een geweldig uitzicht over de stad Kuching en de rivier heeft (entree is niet toegestaan). U bezoekt de rood gekleurde Tua Pek Kong Tempel, dit is de oudste Chinese tempel in Sarawak uit 1876 en zeker de moeite waard. Als laatste bezoekt u het Sarawak museum, hier kunt u uren ronddwalen en krijgt u een goed idee van het traditionele leven in Sarawak.

Dag-13

Kuching - Semenggok Orang Utan - Longhouse
Dit wordt waarschijnlijk uw hoogtepunt van de reis! Vandaag brengen we een bezoek aan het Semenggok Orang Utang centrum. Naast Orang utans komen hier ook honingberen en andere dieren die in gevangenschap leefden voor. U kunt aanwezig zijn bij het voederen van de dieren. De lunch is inclusief. U verblijft 1 nacht in een Longhouse van de Ibans, dit is een guesthouse op palen en u maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Na het diner dat inclusief is, laten zij hun traditionele dansen zien waaronder de oorlogsdans. Het verblijf is primitief maar wel heel bijzonder en er zijn klamboes en toilet en douchefaciliteiten aanwezig.

Dag-14

Iban Longhouse - Kuching - Miri
Na het ontbijt kunt u traditionele spelen en demonstraties zien zoals blaaspijp competities. U reist verder naar de luchthaven van Kuching vanwaar uw vlucht naar Miri vertrekt. U verblijft hier in een cityhotel, dat wel erg wennen is na uw overnachting bij de Ibans.

Dag-15

Miri - Mulu
Transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht naar Mulu. Het Gunung Mulu National Park is het grootste nationale park van Sawarak en een hoogtepunt tijdens uw tour!
Een mysterieus grottenstelsel is de grootste attractie van het park dat u per boot bezoekt, de beroemde Pinnacles is een ander hoogtepunt met torenhoge kalkstenen pieken met vlijmscherpe punten. U heeft een picknick lunch onderweg. Transfer naar uw bijzondere overnachting in een junglehotel bij het Gunung Mulu National Park.

Dag-16

Mulu - Kota Kinabalu
De ochtend is geheel vrij voor eigen ontdekkingen. In de middag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu met overstap in Miri. Verblijf in een centraal gelegen hotel, ideaal om de stad te verkennen.

Dag-17

U bezichtigt het Kota Kinabalu National Park, waar de hoogste berg van Zuidoost Azië is gelegen. Vele planten waaronder orchideeën en Rhodondenderons kunt u ontdekken in de dichte jungle tijdens een wandeling met gids. U kunt ook een diashow bekijken van deze prachtige wildernis. U verblijft weer in het centraal gelegen hotel.

Dag-18

Kota Kinabalu - Kuala Lumpur
De ochtend heeft u nog een stadstour van het centrum van Kota Kinabalu, of KK zoals het hier wordt genoemd. U bekijkt een boeddhistische tempel, het Sabah Foundation gebouw, het staatsmuseum en de staatsmoskee.
Transfer naar de luchthaven voor het vertrek van uw binnenlandse vlucht MH 2631naar Kuala Lumpur om 19.15 uur. Aankomst om 21.40 uur. Doorvlucht met MH 16 om 23.59 uur naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend om 06.05 aankomt.

Dag-19

Kuala Lumpur-Amsterdam

Aankomst op Schiphol om 06.05

Uw verblijf

Dorsett RegencyDit hotel heeft alle faciliteiten die u mag verwachten van een 4* hotel. Centraal gelegen bij de Bintang Walk waar u naar hartelust kunt shoppen! Al... meer info more info
MULU Marriott Resort & Spa Het Royal Mulu resort is een belevenis op zich! Op houten palen ,3 meter vanaf de grond, zijn de gebouwen in de stijl van de Longhouses neergezet. M... meer info more info
Park City EverlyHet parkcity Everly hotel is een comfortabel 4 sterren hotel gelegen aan de Miri rivier. Er zijn 7 verdiepingen waarvan sommige kamers zeezicht hebbe... meer info more info
Grand MargharitaHet Grand Margharita is Sawarak's eerste internationale hotel. Uitkijkend op de Sawarak rivier en pittoreske dorpjes in de omgeving. Door de uitstek... meer info more info
Swiss garden KuantanHetSwiss Garden resort is gelegen aan het strand omgeven door een mooie tropische tuin. Het hotel heeft een Spa en diverse reataurants en bars. Er i... meer info more info
Sutra Beach Resort& SpaHet Sutra beach Resort ligt aan het witte strand van Terengganu bij het plaatsje Kampung Rhu Tapai. Het hotel is een mix van klassieke inrichting met... meer info more info
Renaissance Kota BahruHet enige 5* hotel in Kota Bahru gelegen in het hart van het commerciele centrum van Kota Bahru. De vele faciliteiten zullen u van een comfortabel ve... meer info more info
Bay View Beach ResortDit resort heeft alles om uw vakantie tot een succes te maken. Oud en jong zullen zich hier geen moment vervelen door de vele faciliteiten die dit ho... meer info more info
Strawberry ParkStrawberry park hotel ligt midden in de Cameron Highlands tussen Tanah Rata en Brinchang. De koele temperatuur is een verademing na het drukke Kuala ... meer info more info
PromenadeDit is een van demeest bekende hotels op Sabah, gelegen in het api-api centrum van Kota Kinabalu de perfecte uitgangsbasis voor uw uitstapjes. Alle k... meer info more info
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat