• Maleisië

Kuantan

Kuantan - Algemene Informatie

Kuantan is de hoofdstad van de grootste deelstaat van Maleisië: Pahang. De stad heeft een ‘oud’ en een ‘nieuw’ gedeelte. In het oude gedeelte vindt u mooie architectuur en leuke bezienswaardigheden. In het nieuwe gedeelte huist bijvoorbeeld de Berjaya Kuantan Megamall, het grootste winkelcentrum van Kuantan waar u zowel Maleisisch handwerk en zilver tegenkomt als Westerse winkels.

Zonder twijfel het meest imposante gebouw in de stad is de Masjid Negeri Staatsmoskee. Deze moskee is een prachtig voorbeeld van de moderne moorse bouwstijl. Vier enorme minaretten en een enorme groen / blauwe koepel in het midden geven een sprookjesachtig karakter aan het gebouw. U kunt de moskee ook van binnen bezoeken, absoluut een aanrader. Bezoek ook de Hindoe tempel Kuil Sri Mariammam.

In de stad kunt u genieten van de Maleisische cultuur. Maak een wandeling door Jelan Basar, de hoofdstraat in Kuantan dichtbij de kust. Aan weerszijden van de straat vindt u hier winkeltjes, typisch Maleisische gebouwen en ateliers waar handwerkers hun Batik textiel weven, zilver bewerken en vliegers maken.

Kuantan wordt omgeven door onherbergzame jungle en plantages in het binnenland en een mooie kustlijn in het Westen. Dit maakt Kuantan zo’n veelzijdige bestemming. Zo kunt u in het binnenland de ‘Gua Charah of Charah grotten bezoeken. In deze grotten, gesitueerd in imposante rotsformaties midden in de palmolieplantages, vindt u een Thaise Boeddhistische tempel. Bij de Pandang watervallen kunt u heerlijk relaxen tussen de planten en bomen van de indrukwekkende jungle. De Tasik Chini, het op één na grootste zoetwatermeer in Maleisië, is een paradijs voor natuurliefhebbers. U komt hier de meest bijzondere plant- en diersoorten tegen.

Kuantan ligt aan de Oostkust van het schiereiland van Maleisië, ongeveer ter hoogte van Kuala Lumpur. Het is goed bereikbaar per vliegtuig en over de weg.

HetSwiss Garden resort is gelegen aan het strand omgeven door een mooie tropische tuin.
Het hotel heeft een Spa en diverse reataurants en bars.
Er is een familiekamer voor maximaal 4 personen te reserveren.
Alle kamers beschikken over airconditioning, badkamer, tv, kluisje en koffie en theezet mo ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat