• Maleisië

Kuala Terengganu

Kuala Terengganu - Algemene Informatie

Kuala Terengganu is de hoofdstad van de gelijknamige middelste provincie aan de Oostkust van het vasteland van Maleisië. Met name de kustlijn van deze provincie is met haar mooie stranden en tropische eilanden populair bij onderwaterliefhebbers. Het leven onder de zeespiegel is werkelijk adembenemend mooi. Kleurrijke koraalriffen, tropische vissen en veel zeeschildpadden. De stranden in Terengganu zijn voor deze zeeschildpadden één van de weinige plekken waar ze aan land komen om eieren te leggen. In sommige hotels wordt er een schildpaddenwacht georganiseerd, u wordt dan uit bed gebeld zodra er schildpadden zijn gesignaleerd op het strand. Op gepaste afstand kunt u dan zelf zien hoe deze schildpadden hun eieren leggen. Vanuit Kuala Terengganu kunt u zich eenvoudig naar Pulau Kapas, Pulau Redang of Pulau Perhentian laten varen.

Alle pracht in en om het water is zeker niet de enige reden waarom Terengganu interessant is. De centrale markt aan de oever van de Terengganu rivier is altijd een kleurrijk geheel. U vindt hier handwerk en kunst, vis en fruit en veel lokale specialiteiten. Eet hier alstublieft geen eieren van de zeeschildpadden. Dit wordt sommigen wordt gezien als delicatesse, maar de zeeschildpad wordt met uitsterven bedreigd. Verdere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het staatsmuseum (het grootste museum in Zuidoost Azië met binnen- en buitenvertrekken), met oude manuscripten, prehistorische artefacten en een enorme verzameling chinees porselein.

In het dorpje Rhusila, zo’n 10 kilometer van Kuala Terengganu, werken nog veel ambachtslieden die met het vlechten van manden hun brood verdienen. Prachtig om te zien!

Zo’n 50km het binnenland in, kunt u in Sekayu Park heerlijk picknicken in de natuur. Prachtige plekjes naast watervallen, midden in de groene jungle vormen een geweldige scenery.

Kuala Terengganu ligt in het midden van de oostkust van het Maleisische vasteland. Het is goed bereikbaar per vliegtuig (bijvoorbeeld vanuit Kuala lumpur) of over de weg.

Vanuit Terengganu kunt u ook gemakkelijk naar de bounty-eilanden Redang en Tioman.

Redang
Redang is een eilandengroep van 9 paradijselijke eilanden gelegen in de Zuid-Chinese Zee. Tropische baaien en diverse mooie duik- en snorkelplaatsen maken dit eiland zeer aantrekkelijk om te duiken, het eiland staat zelfs bekend als de beste duiklocatie van Oost-Maleisië. De wateren rond Redang zijn beschermd zeegebied en de onderwaterwereld biedt een grote verscheidenheid aan koralen, riffen en vissen. Boten naar Redang vertrekken vanuit Merang. Tevens gaat er een vlucht vanuit Kuala Lumpur.

Tioman
Tioman wordt ook wel het schildpaddeneiland van Maleisië genoemd. Hier kunt u eindeloos genieten van witte stranden, een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Tioman is het grootste eiland van de 64 vulkanische eilanden die voor de kust liggen. Het eiland is per boot bereikbaar vanuit Mersing of per vliegtuig vanuit Kuala Lumpur. Tioman is een uitstekende keuze voor de rustzoeker en strandliefhebber die tevens kennis wil maken met een prachtige onderwaterwereld!

De beste reisperiode voor een bezoek aan deze eilanden is maart t/m half oktober. In de winterperiode zijn een aantal resorts gesloten.
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat