• Maleisië

Kota Bahru

Kota Bahru - Algemene Informatie

In Kota Bahru lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het wordt door velen gezien als hét centrum van de Maleisische cultuur, omdat de stad heel puur en vol tradities is gebleven. Zo kunt u zien hoe de mensen hun drakenvliegers oplaten, Silat beoefenen (een typisch Maleisische vechtsport) en hun brommen laten tollen. Ook kunt u ateliers en fabrieken bezoeken waar ambachtslieden hun werk doen, het zijn werkelijk kunstenaars. Batik en Songket, beide speciale technieken om textiel te versieren, zilverwerk en vlechtwerk. Ga naar het cultuurcentrum waar uitvoeringen en optredens zijn van traditionele dansen, vechtsport en kunsten.

De Buluh Kubu Central Market is misschien wel de meest kleurrijke markt in Maleisië. Letterlijk en figuurlijk vindt u nergens een markt met zo’n enorme verscheidenheid aan kleuren.. U kunt er groente, fruit, vis, lokale specialiteiten, maar ook handwerk, textiel en zilverwerk kopen. U kunt de markt het beste ’s morgens bezoeken, vergeet uw fototoestel niet!

Iets ten Noorden van Kota Bahru, niet ver van de grens met Thailand, vindt u de Wat Photovihan met de 40 meter lange grootste liggende Boeddha van Zuidoost Azië.

Op het historische strand Desar Sabak zo’n 13km van Kota Bahru zijn de Japanners in 1941 geland voordat ze Maleisië bezetten. Ook bij de hoogste berg van Kelantan, de Gunung Stong vindt u een stuk geschiedenis uit de oorlog. Het verhaal gaat dat er tijdens de overheersing van de Japanners een zak goud verstopt is in de Gua Ikan, ook wel ‘de visgrot’.

Kelantan is een Islamitische deelstaat helemaal in het Noordoosten van het schiereiland. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Zoals in islamitische gebieden gebruikelijk, wordt er nauwelijks alcohol geschonken.

Kota Bahru heeft een vliegveldje dat bijvoorbeeld te bereiken is vanaf Kuala Lumpur en Penang. Ook is de stad over de weg goed bereikbaar.

Het enige 5* hotel in Kota Bahru gelegen in het hart van het commerciele centrum van Kota Bahru.
De vele faciliteiten zullen u van een comfortabel verblijf voorzien.
Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, badkamer, tv, internettoeggang, koffie en thee zetmogelijkheden en eigen kluisje.

... meer infomore infoinformations supplémentaires