• Borobudur

Korte vakanties Indonesië

Korte vakanties naar Indonesië

Merapi heeft een aantal korte vakanties van ongeveer 2 weken samengesteld, ideaal voor herfst-, kerst- of voorjaarsvakantie... of gewoon ergens tussendoor.

De reizen zijn voorbeeldreizen en kunnen we naar uw wensen of budget op maat maken.

Rondreis 15 dagen Bali ANDERS

Bali is nog steeds dé vakantiebestemming van Indonesië. Op dit relatief kleine eiland (ca 150 x 100km) is alles mogelijk: relaxen aan het strand, genieten van kunst en cultuur, wandelen door de natuur of over de rijstvelden, trekking over vulkanen of door de jungle, raften, snorkelen, duiken, uitgaan, leren koken of lekker eten, surfen, zeilen (om maar eens wat te noemen).

Dit is een voorbeeld van hoe een reis er uit kan zien , we stellen graag een op maat gemaakte reis voor u samen.

Rondreis 15 dagen Bali ANDERS

Rondreis 14 dagen Ongerept Lombok

Tijdens deze complete rondreis maak je kennis met het ‘echte’ leven op Lombok én geniet je van de prachtige onderwaterwereld van de Gilli eilanden. Je bezoekt kleurrijke traditionele markten en bijzondere begraafplaatsen waar magische krachten aan worden toegekend. Je leert de traditionele Sasak mensen kennen met hun danskunsten en heerlijke keuken. Je loopt door adembenemende landschappen en bezoekt weef- en pottenbakkers dorpjes.

Richtprijs € 1.800 p.p. op basis van 2 personen in laagseizoen

Rondreis 14 dagen Ongerept Lombok

Rondreis 16 dagen cultureel en avontuurlijk Flores en Komodo

Deze korte rondreis neemt u mee naar de eilandjes Komodo en Flores. U maakt een boottocht in het Komodo Marine park en ziet de prehistorische Komodovaranen en een prachtige onderwater wereld. U bezoekt en beleeft de traditionele dorpen, gaat snorkelen bij de 17 eilanden bij Riung en doet een eenvoudige trekking naar de 3 meren van de Kelimutu vulkaan. De laatste dagen kunt u relaxen aan het strand bij Maumere.
Onderweg maken we kennis met de vele gezichten van Flores en haar bevolking. We stoppen geregeld. De ene keer om hartverwarmend te worden ontvangen in een traditioneel dorpje, een andere keer om even een duik te nemen vanaf het strand en regelmatig om kleine huisnijverheid en lokale ambachten te bekijken.

Richtprijs
€ 2.390 bij 2 personen in laagseizoen
€ 1.510 bij 4 personen of meer in laagseizoen


Rondreis 16 dagen cultureel en avontuurlijk Flores en Komodo

Rondreis 16 dagen Baliem vallei en Raja Ampat homestay

Deze avontuurlijke en culturele rondreis neemt u mee naar de Baliem vallei en Raja Ampat in Papua (voormalig Nederlands Nieuw-Guinea).

De reis lijkt enerzijds op een tijdmachine die u honderden jaren mee terug neemt in de tijd. U bezoekt de zeer traditionele stammen van de Dani's en Yali's en kunt prachtige wandelingen maken in de vallei. Uw verblijf is in het Pilamo hotel in de stad. Desgewenst kunt u ook een meerdaagse trekking in de vallei maken.
Vervolgens reist u door naar de eilandengroep Raja Ampat, het summum voor snorkelaars en duikers. U verblijft in een lokale, zeer eenvoudige homestay en hebt tijd om te duiken of snorkelen, paradijsvogels spotten en heerlijk relaxen.

Richtprijzen
€ 2.990 per persoon op basis van 2 personen in laagseizoen
€ 2.890 per persoon op basis van 4 personen in laagseizoen

Rondreis 16 dagen Baliem vallei en Raja Ampat homestay

Rondreis 16 dagen Avontuurlijk Sumatra en Pulau Weh

De favoriete tour voor liefhebbers van natuur en avontuur, inclusief families met pubers!

Regenwoud, jungletrekking, olifanten, orang oetangs, in de jungle en cultuur op het eiland Samosir in het grote Tobameer.

Vervolgens vliegt u in een uur naar het bounty eiland Pulau Weh waar u heerlijk kunt relaxen, snorkelen en duiken.

U reist met uw eigen chauffeur en bepaalt dus zelf het tempo. De chauffeur weet alle leuke en fotogenieke tussenstops.

Richtprijzen
€ 1.950 p.p. bij 2 personen in laagseizoen.
€ 1.750 p.p. bij 4 personen in laagseizoen.

Rondreis 16 dagen Avontuurlijk Sumatra en Pulau Weh

Rondreis 16 dagen avontuurlijk Sumatra en cultureel Bali

Deze Bali & Beyond reis neemt u mee naar de jungle van noord Sumatra en het prachtige Tobameer tot het Godeneiland Bali waar u geniet van een heerlijke strand en cultuurvakantie.

U verblijft 8 dagen op Sumatra en 6 dagen op Bali

Deze reis heeft een mooie mix van strand, natuur en cultuur.
De favoriete tour voor liefhebbers van natuur en avontuur! Dé aanrader voor families met opgroeiende jeugd.

Beleef de cultuur op het eiland Samosir in het grote Tobameer, ervaar het avontuur van regenwoud, jungletrekking en olifanten wassen in de jungle van Sumatra en geniet van de prachtige cultuur en witte stranden op Bali.

Er is volop tijd voor stops onderweg, de chauffeur weet alle leuke en fotogenieke tussenstops.

Richtprijzen
€ 2.150 p.p. bij 2 personen in laagseizoen
€ 2.595 p.p. bij 2 personen in hoogseizoen

Rondreis 16 dagen avontuurlijk Sumatra en cultureel Bali

Cruises in Indonesië

Indonesië telt ruim 17.000 eilanden en dus ook heel veel zeeën. Geen wonder dat er veel cruises in het gebied worden georganiseerd. Zomers varen veel schoeners rond in het gebied tussen Bali en Flores en het Komodo Nationaal park. Rond oktober verschepen veel schoeners richting Molukken en Papua.

Met een cruise maakt u wel een heel bijzondere Indonesië rondreis! In een heerlijk relaxt tempo vaart u van de ene naar de andere plaats en maakt bijzondere en afwisselende excursies!

De meeste cruises worden gehouden op originele Buginese schoeners, traditionele houten schepen, voorzien van luxe en veiligheidsvoorzieningen. U beschikt over uw eigen airconditioned hut en privé badkamer en toilet. Uitzondering hierop zijn de cruises met Perama tussen Lombok en Flores. U vaart hier in een internationaal gezelschap van 30 tot 50 personen en deelt toiletten en douchecabines. Hutten zijn eenvoudig en voor de echte budgetreizigers zijn slaapplaatsen aan dek.

Voor alle cruises geldt dat veiligheid voorop staat, waardoor programma's aan wijzigingen onderhavig zijn.

Cruises in Indonesië

Duiken in Indonesië

Zowel beginnende als ervaren, budget of verwende duikers komen volledig aan hun trekken van Pulau Weh op Sumatra tot Raja Ampat of Triton bay op Papua.
Onze duikreizen kunnen zich puur richten op duiken alleen, maar laten zich ook prima combineren met verrassende rondreizen in Indonesië.
Ook voor gezelschappen (individueel of in groepsverband) kunnen we perfect op maat een Indonesië reis samenstellen voor zowel duikers als niet duikers.

Duik pareltjes zijn de wateren rondom Komodo, Alor, de Wakatobi eilanden in zuid Sulawesi, Bunaken, Gangga en Lembeh in noord Sulawesi en natuurlijk Raja Ampat. Maar ook de eilandjes in oost Kalimantan zitten boordevol interessante duiken!
Macroduiken zijn magnifiek in de Molukken en in de wintermaanden is de Banda archipel fantastisch!

Merapi biedt zowel Indonesië duikreizen aan in duikresorts als op liveaboards. De meeste duikreizen bieden we aan als bouwsteen. Natuurlijk kunnen we daarnaast de vluchten en alle transfers boeken. Voor dezelfde prijs als rechtstreeks boeken krijg je onze service van Schiphol tot Schiphol en is je hele reis volledig wordt gedekt door SGR, ANVR en Calamiteitenfonds.

Duiken in Indonesië

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat