• Dore Atri
  • Triton Bay divers
  • Baliem
  • Baliem
  • Baliem
  • Korowai
  • Korowai
  • Manta

Raja Ampat

Raja Ampat

Raja Ampat is een eilandengroep in West Papua (voormalig Irian Jaya) en bestaat uit 610, voornamelijk onbewoonde eilanden. De vier grootste eilanden zijn Waigeo in het noorden, Salawati (ten zuidwesten van de op een na grootste stad in West-Papua, Sorong), Batanta (ten noorden van Salawati) en Misool in het zuidwesten. De naam Raja Ampat is ook op deze vier eilanden gebaseerd en betekent letterlijk vertaald ‘de vier koningen’.

Raja Ampat is een nog vrij onbekend gebied in Indonesië, maar onder duikers geniet deze bestemming veel bekendheid. Dit komt door het grote aanbod aan diverse vissoorten en fantastische koraalriffen, variërend van hard tot zacht koraal. Maar ook de eilanden zelf zijn indrukwekkend. De Raja Ampat eilanden hebben stille lagunes met kristalwit zand en water dat varieert van de kleuren heldergroen tot helderblauw.

Van medio juli tot medio september kent Raja Ampat een regenachtig seizoen en kan plaatselijk de zee minder prettig zijn om grote afstanden te varen. Dat hoeft geen probleem te zijn voor duikers, aangezien tientallen duikspots binnen een kwartier te bevaren zijn.

De Raja Ampat eilanden zijn dus vooral bekend onder duikers. Enkele mooie duiklocaties zijn:

Teluk Kabui

Tussen Waigeo en het kleinere eiland Pulau Gam liggen vele kleine jungle eilandjes van kalksteen. De Nudibranch Rock is zeker een van de highlights van deze locatie, aangezien op deze rots een overweldigende populatie leeft van felgekleurde… naaktslakken.

Pulau Wai

De koraalriffen rondom dit kleine eiland aan de noordkust van Batanta huisvest zeldzame vissoorten zoals de net ontdekte Raja epaulette haai, wobbegong haai, krokodil vis en grote manta’s. Ook ligt hier een oud Amerikaans gevechtsvliegtuig wrak uit de Tweede Wereldoorlog.

Manta Point

Deze locatie tussen the Gam en Mansuar eilanden is een waar roggenparadijs. In dit gebied zwemmen wel meer dan 15 verschillende rogsoorten waarvan sommige zelfs een spanwijdte halen van 5 meter! Bijzonder is dat deze locatie als een soort wasstation dient voor roggen. De roggen gaan op het koraal liggen en worden vervolgens “schoongemaakt” door kleine lipvissen. Beste tijd: medio oktober tot medio april. Van mei tot september is de kans klein om hier manta's te spotten.

Video Raja Ampat snorkel cruise

Accommodaties Accommodations

Raja Ampat

Dore Atri is de homestay van pak Martin. De homestay heeft 3 kamers, verdeeld over 2 cottages. Beide cottages liggen direct aan het strand.
De familie spreekt redelijk Engels en weten veel over de cultuur en historie te vertellen. ... meer infomore info

Lalosi Homestay ligt aan de zuidelijke oever van Pulau Arborek en heeft 5 bungalows van 3 verschillende soorten.

Er zijn twee privébungalows op het strand (boven water bij vloed), en twee bungalows met 2 kamers en een bungalow met 3 kamers liggen net achter de vloedlijn in de schaduw van bomen aa... meer infomore info

Het Papua Explorers dive resort ligt aan de zuidkant van het eilandje Pulau Gam. Het resort herbergt met name duikers, maar ook niet-duikers zullen zich hier prima vermaken met snorkelen, kanoën, vogelen of gewoon relaxen.

De 12 riante (72 m2) bungalows zijn gebouwd boven het water en beschikken ... meer infomore info

Het gehele jaar door is het Papua Paradise eco resort een heerlijk verblijf om te duiken in de mooiste zeetuinen van de wereld.
De cottages zijn ruim, schoon en boven de zee gebouwd.

Nieuw zijn de Deluxe over-water bungalows. Iets ruimer en luxer dan de superior bungalows. Meerprijs per persoon... meer infomore info

Het Raja Ampat duikresort ligt op 15 minuten varen of 20 minuten rijden vanaf het stadje Waisai op het eiland Waigeo in Raja Ampat. Het resort telt 12 bungalows, alle voorzien van AC, badkamer met warm stromend water, 24 uur electriciteit en een privé veranda.

Het duikcentrum beschikt over modern... meer infomore info

De liveaboard is een eenvoudige Buginese schoener met een slaapzaal met 8 redelijk comfortabele bedden. Op sommige plaatsen kan gekozen worden voor een verblijf in (ook weer) een eenvoudige homestay. Aan boord is een gemeenschappelijk toilet/douche.
Verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.... meer infomore info

Yenkangkanes Homestay has an ocean bungalow with two rooms, each of which sleeps two people on mattresses equipped with covers, pillows, bolsters and mosquito nets. A shared verandah has chairs and tables from which to take in the ocean views across to Gam and Friwen island. A third similarly equipp... meer infomore info

Private (VIP) bungalows

Yenkoranu’s private (VIP) bungalows have glazed windows and ensuite private bathrooms with showers and western style pedestal toilets. The private bungalows have free standing double beds with covers, pillows, bolsters and mosquito nets and bath towels are supplied.

VIP... meer infomore info

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat