• Myanmar
  • Myanmar
  • Myanmar

Myanmar´s Scenic Splendour -

Myanmar's Scenic Splendour

Deze 12-daagse rondreis begint in Yangon en neemt u mee naar de grootste trekpleisters van dit mysterieuze land: Yangon, Mandalay, Bagan, Amarapura en het Inle meer. Daarnaast bezoekt u de Palauw heuvels in Kalaw waar u een trekking maakt en kennis maakt met de lokale bevolking. Hoogtepunten zijn bezoek aan de Shwedagon Pagode, boottocht op het Inle meer, de oude hoofdstad Amarapura, bezoek aan de Pinyawa grotten en ontdek koloniaal Yangon, voorheen Rangoon. Een ideale kennismaking met Myanmar!

Inclusief

• accommodatie gebaseerd op 2-persoonskamer incl. ontbijt in toeristenklasse hotels. • alle entree voor de genoemde excursies • Engelssprekende gids tijdens genoemde tour • alle transfers, transport per airco minibus of auto met chauffeur • binnenlandse vluchten: Yangon- Mandalay en Heho -Yangon. * Riviercruise per ferry van Mandalay naar Bagan. • pivé boot voor Bagan & Inle meer • pony rit in Inwa • zonsondergangboottocht in Bagan • visa authorisatiebrief voor autoriteiten * 2 flesjes water per dag Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Tevens visum en airport departure tax van $ 10,00 p.p. Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Programma

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven wacht de gids u op om naar uw hotel Summit Park View Hotel te brengen waar u 2 nachten verblijft. U ontmoet de verantwoordelijke waarvan u o.a. een kaart ontvangt van Myanmar. De rest van de middag bent u vrij om bij te komen van de lange vlucht of loop vanaf de pagode de wijk Little India in voor een kleurrijke kennismaking met vele kleine winkels en kramen met allerlei producten. Bekijk hier ook de Sri Kali tempel en loop dan door naar Chinatown, 's avonds vindt hier elke dag de nachtmarkt plaats met vele kramen. In de avond bezoekt u de Shwedagon Pagode met een lichtshow. De Shwedagon Pagode is 99 m. hoog en een met bladgoud bekleedde stupa en het is het heiligste monument voor de Birmezen. Heerlijk eten met een koud biertje kunt u vinden op de 19e straat.

Dag 2:

Gehele dag sightseeing tour van Yangon olv een gids. U bezoekt eerst de Botataung Pagode, waar een haarlok van Boeddha wordt bewaard. Vervolgens neemt hij u mee naar de Sule Pagode, welke meer dan 2600 jaar oud is en ouder dan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uw toekomst laten voorspellen door de vele waarzeggers!
U bezoekt het Maha Bandoola park met de Chaukhtatkyi Pagoda waar een liggende Boeddhafiguur is. In de voormalige Scott's markt, nu Bogyoke Aung San markt geheten waant u zich nog in de 19e eeuw met kinderkopjes op de straten.
Hier vindt u ook de koloniale gebouwen die de Britten hebben gebouwd zoals het douane kantoor, het postkantoor en de Ambassade. Wilt u ook een drankje drinken in een Victoriaans hotel, dat kan bij het Strand hotel dat nog geheel in de oude stijl is behouden.Tegen de avond neemt de gids u mee naar Chinatown waar u heerlijk kunt eten en waar u de Khant Hoke Chinese tempels kunt bewonderen. Verblijf in uw hotel.

Dag 3:

Na het ontbijt haalt uw gids u op voor de transfer naar de luchthaven, u vliegt naar Mandalay. U bekijkt eerst de Mahamuni Pagoda, 1 van de heiligste pagodes van Birma. Vervolgens bezoekt u nog een hoogtepunt van Mandalay: het Shwenandaw Golden Royal Palace, het voormalige koninklijke paleis gebouwd door Koning Mindon in 1857. Hier bevindt zich ook het grootste boek van de wereld in de Kuthodaw Pagoda. Bovenop Mandalay Hill heeft u nog een prachtig uitzicht over de stad voordat de avond invalt. U verblijft 2 nachten in Mandalay in het Queen Hotel, centraal gelegen.


Dag 4:

Eerst bezoekt u Amarapura, een voormalige hoofdstad van Birma op 11 km. ten zuiden gelegen. U bekijkt het Bagaya Klooster of het Maha Gandayon klooster. Vervolgens gaat u op excursie naar Sagaing, u brengt een bezoek aan het Ywahtaung dorp, de Kaungmudaw Pagode en Sagaing Heuvel. In Ava gaat u per paard en wagen naar het Bargayar Klooster, de Maha Aungmyae Bonzan, de Nanmyint Tower en als laatste de Yadanarsimi Pagode. Vervolgens keert u terug naar Mandalay waar u nog een nacht verblijft.

Dag 5:

U reist vandaag per ferryboot naar Bagan over de Ayeyarwaddy rivier. Geniet van met prachtige uitzicht en de dagelijkse werkzaamheden van de bevolking. U arriveert tegen de avond in Bagan en wordt naar uw hotel Thandwe gebracht waar u 3 nachten verblijft.

Dag 6:

De gids haalt u op en reist met u naar een lokale markt met zowel eetwaren als souvenirs. Vervolgens bezoekt u de Shwezigon Pagoda en de Gubyaukyi (Grot)Pagoda waar u ook lakwaar kunt bekijken wat hier in Bagan is ontstaan in de 12e eeuw. De Manuha tempel is één van de oudste tempels van Bagan en is in een rechthoekige vorm gebouwd. Eén van de beelden van Boeddha stelt zijn overgang naar het Nirvana voor. Tevens bekijkt u de Nanpaya en de Ananda tempels en als laatste als de zon ondergaat de Schwesandaw tempel. Verblijf in uw hotel.

Dag 7:

Gehele dag ter vrije besteding in Bagan. Geniet van de prachtige tempels die u nog niet bezocht heeft. U kunt eventueel een gids en vervoer bijhuren. U kunt ook per luchtballon over de tempels varen, een unieke ervaring!

Dag 8:

Na het ontbijt rijdt u met uw chauffeur naar Kalaw via Mount Popa. Het is een lange reisdag van ca. 9 uur. Dit is een uitgewerkte vulkaan. Bovenop de vulkaan staan prachtige kloosters, pagodes en heiligdommen. Vervolgens reist u verder per lokale bus naar Kalaw via Meik Htila. Dit is een rustgevende omgeving waar u prachtige wandelingen kunt maken in de omgeving van naaldbomen. Bij aankomst laat de chauffeur u nog wat van Kalaw zien alvorens hij u naar uw bungalow brengt in het Pine Hill Resort. U verblijft hier 1 nacht.

Dag 9:

Vandaag gaat u olv een gids een trekking maken naar de Palaung Heuvels. U bezoekt onderweg de minderheden die in de verschillende dorpjes wonen en die in prachtige gewaden gekleed zijn. De lunchbox neemt uw gids voor u mee. Vervolgens reist u in 1,5 uur naar Pindaya waar u logeert in het Conqueror hotel voor 1 nacht.

Dag 10:

Na het ontbijt bezoekt u het Pindaya meer, bekend vanwege de talloze beeltenissen van Boeddha. Vervolgens reist u per auto naar Nyaung Schwe waar het bekende Inle meer is gelegen. Transfer naar het Royal Inle Resort of Golden Island Cottages waar u 2 nachten verblijft.

Dag 11:

U maakt vanochtend een uitgebreide boottocht over het Inle meer. Geniet van de uitzichten en de bijzondere manier waarop de vissers met 1 been hun boot voortduwen. In de middag bezoekt u de Nga Pe Chaung (springende kat) Klooster en een Zilversmid workshop. Tevens brengt u een bezoek aan de bekende Paungdaw Oo Pagode. Verblijf in uw hotel bij het Inle meer.

Dag 12:

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven voor uw vlucht naar Thandwe indien u met een strandvakantie verlengt in Ngapali of naar Yangon voor uw vlucht terug naar huis.

Uw verblijf

Summit Park View HotelHet hotel is gunstig gelegen bij het stadscentrum. De faciliteiten van dit hotel zijn: roomservice,lift, bar & restaurant, zwembad, Turks bad, fitnes... meer info more info Informations supplémentaires
BaganDit is een van de meest opmerkelijke archeologische bezienswaardigheden in Azië. Verspreid over 40 vierkante kilometer staan hier duizenden stupa's en tempels. Een hele week is nog niet voldoende om alle ruïnes en bouwwerken te bekijken. Fietsen bied... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Inle MeerEen korte vlucht voert van Yangon naar de koele groene hooglanden van de Shan Staat. Toch lijkt dit gebied mijlen ver te liggen van de rest van Myanmar's schoonheden. Het Inle Meer is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Het ligt 875 meter ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
MandalayMandalay is cultureel en economisch de belangrijkste stad van Noord-Myanmar. Het is met bijna 800.000 inwoners na Yangon de tweede stad van het land. Het was tot de Britse overheersing de koninklijke hoofdstad en is zonder meer de meest Birmese stad ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mount PopaDeze berg, op ongeveer 50 kilometer van Bagan, zou de kegel zijn van een vulkaan die voor het laatst 250.000 jaar geleden actief is geweest. De vulkanische as maakt de omgeving in ieder geval uitermate vruchtbaar. Popa, sanskriet voor 'bloem', is het... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
NgapaliNgapali is een badplaats en vissersplaatsje in Rakhine aan de westkust, ten noordwesten van Yangon.Het stadje Thandwe (voorheen Sandoway) is de dichtsbijzijnde grotere plaats.
Het Ngapali Strand is 3 km lang en geldt als één van de mooiste strande... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
YangonDe kosmopolitische (voormalige) hoofdstad van Myanmar behoudt nog steeds haar koloniale charme, met wijde boulevards, indrukwekkende bomen en rustieke meren. De 19de eeuwse Britse architectuur is, vermengd met boeddhistische, islamitische, christelij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires