• Thailand

Individueel Thailand-Laos Golden Triangle -

De Golden Triangle Tour

Bij deze 10-daagse tour bezoekt u eerst Chiang Mai. U bezoekt hier o.a. het olifantenkamp Chang Dao, maakt kennis met de 'Padau' vrouwen, of Longnecks en bezoekt diverse dorpen met minderheden. Via Mae Sai en de Gouden Driehoek reist u naar Chiang Sean voor de 2-daagse Mekong Cruise via Pakbeng en diverse mooie, authentieke dorpjes in Laos naar Luang Prabang. U maakt hier een excursie naar o.a. de fruit- en groentemarkt, het Royal Palace met z'n vele Boeddhabeelden, het typische Laotiaanse dorpje Ban Som en de Kuangsi Watervallen.
Kortom een uitgebreide kennismaking met de Gouden Driehoek en een prachtige cruise naar Luang Prabang, de tempelstad bij uitstek!

Inclusief

-intercontinentale vlucht met de airline van uw keuze incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen - vluchten Bangkok - Chiang Mai en Luang Prabang - Bangkok incl. taxen -tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per a/c auto of minibus -Nagi Cruise incl. 1 nacht verblijf in een hotel incl. lunches -verblijf in genoemde 3-sterren hotels incl. ontbijt, in Doi Mae Salong in een guesthouse. -begeleiding door ervaren Engelssprekende gids vanaf dag 4-8 incl. cruise en dag 10, dag 3 en 11 alleen transfer. -alle genoemde excursies incl. entreegelden -lunches op dag: 4,5,6,7,8 en 10 Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

Optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon. Opmerkingen: - - Deze tour is op individuele basis met minimaal 2 personen. - Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend. - Deze tour kan worden aangepast aan uw wensen.

Programma

Dag 1:

U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol met Singapore Airlines vlucht SQ 323 naar Singapore.

Dag 2:

Transfer naar de luchthaven voor de doorvlucht SQ 5042 naar Chiang Mai. Na aankomst transfer naar uw comfortabele hotel , waar u 2 nachten verblijft. U heeft de gehele dag ter vrije besteding. Deze hooggelegen stad wordt ook wel 'De Roos van het Noorden' genoemd en heeft naast een grote boeddhistische rijkdom een heel bijzondere sfeer door de eigen taal en tradities. Het is de favoriete stad van vele toeristen en buitenlanders die hier zijn blijven wonen. Breng een bezoek aan de nachtmarkt met z'n honderden kraampjes.

Dag 3:

In de ochtend bezoekt u de Doi Suthep Tempel, de in de bergen gebouwde en meest heilige tempel van Noord Thailand. Hierboven hebt u een prachtig uitzicht over Chiang Mai en omgeving. Na de lunch (incl.) heeft u de middag geheel ter vrije besteding. U kunt een optioneel bezoek brengen aan de Meo bergstam, de dierentuin met panda's of lokale workshops bekijken met handnijverheid.

Dag 4:

Na het ontbijt vertrekt u naar een diervriendelijk olifantencentrum. Een bezoek aan dit centrum, waar u o.a. kunt zien hoe olifanten worden ingezet voor de bosbouw, laat een onvergetelijke indruk achter. Na de lunch (incl.) in een lokaal restaurant bij de rivier bezoekt u een Lahu dorp per boot. Vervolgens reist u door naar Mae Salong, waar een echte Chinese enclave is verrezen met vluchtelingen van het Chinese regime. Hier overnacht u in een eenvoudig guesthouse met een bijzondere ambiance.

Dag 5:

In de ochtend brengt u eerst een bezoek aan de Chinese markt, u bezoekt de Doi Tung Tempel en reist verder naar Mae Sai en de Gouden Driehoek, waar Thailand, Laos en Birma samenkomen. Na de lunch (incl.) brengt u een bezoek aan de Padau vrouwen, of wel Longnecks genoemd en andere minderheidsvolken als de Yao en Akha alvorens u naar Chiang Sean reist, waar u overnacht in het Chiang Sean River Hill Hotel.

Dag 6:

Vroege transfer naar Chiang Kong vanwaar u naar de grens met Laos vertrekt. Na de Laotiaanse immigratie dienst kunt u hier een visum kopen voor $ 30,00. Na de formaliteiten gaat u aan boord van de Nagi Cruise. De boot vertrekt om 09.00 uur. U vaart over de grote Mekong rivier naar Pakbeng. Op de boot wordt het lunchbuffet voor u klaar gemaakt. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt waarbij u verschillende dorpjes waar minderheden wonen bezoekt. Voor de avond valt komt u aan in Pakbeng. U verblijft in een sfeervol hotel.

Dag 7:

Om 08.30 uur gaat de Cruise weer verder de Mekong op richting Luang Prabang. Als eerste maakt u een stop bij een Hmong dorpje vervolgens volgt een lunchbuffet op de boot. De volgende stop maakt u bij het Pak-Ou dorpje dat aan het einde van de Nam rivier ligt. Vrij dicht bij Luang Prabang ligt Tam Ting en Tham Phum, ofwel de grotten met 1000 Boeddha's. Aan het einde van de dag komt u aan in Luang Prabang. Transfer van de pier naar het Sala Prabang Hotel, een authentiek hotel dat prachtig aan de Mekong rivier is gelegen in Luang Prabang.

Dag 8:

U heeft de gehele dag om deze prachtige tempelstad te verkennen. Maak een wandeling door deze "World Heritage Town”. De stad kent meer dan dertig tempels die honderden jaren oud zijn. De meeste ‘wats’ zijn in typische ‘Luang Prabang style’ gebouwd met zwiepende daken die bijna de grond raken. Breng een bezoek aan de met mozaïek versierde muren van de Wat Xieng Thong. Een avondwandeling langs de Mekong is ook een aanrader.

Dag 9:

Na het ontbijt maakt u een excursie naar de fruit en groente markt aan de rand van de stad. Daarna bezoek aan het laatste bewaarde paleis, gebouwd door de Fransen, dat nu een museum is geworden. De Lao Koninklijke familie woonde hier tot 1975. Het huisvest vele Boeddhabeelden, waaronder de Phra Bang, het belangrijkste beeld voor Laos. In de middag excursie per boot naar Ban Som, een typisch Laotiaans dorpje. Vandaar rijden we naar de Kuangsi Watervallen waar u een verfrissende duik kunt nemen. Na een picknick lunch rijden we terug met een stop bij Ban Long Lao, een Khmu/Hmong dorpje en bij Ban Phanom alvorens we weer in Luang Prabang aankomen.

Dag 10:

De halve dag heeft u nog tot uw beschikking. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Luang Prabang naar Bangkok. Aansluitend vliegt u weer naar uw eindbestemming, waar u in de vroege ochtend aankomt.

Uw verblijf

Manathai Village Chiang MaiGelegen op loopafstand van het centrum van de stad biedt het Boutique Manathai Village Hotel een centrale ligging. Elk van de 29 kamers van 3 sterren... meer info more info Informations supplémentaires
Bodhi Serene Hotel Dit sfeervolle Boutique hotel is dichtbij het centrum gelegen. Elk van de 38 kamers van dit 4-sterren gebouw is ontworpen om gasten te laten ontspanne... meer info more info Informations supplémentaires
Mae Salong VillaDit authentieke guesthouse is in Chinese stijl gebouwd en biedt een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Er is een bar/restaurant aanwezig en de kame... meer info more info Informations supplémentaires
Chiang Sean River Hill HotelDit authentieke hotel, dat gelegen is in de buurt van de Mekong en het centrum van Chiang Sean, heeft 60 kamers met de volgende faciliteiten: aircondi... meer info more info Informations supplémentaires
Luang Say LodgeDeze bijzondere overnachtingsmogelijkheid kunt u alleen reserveren als u gebruik maakt van de Luang Say Cruise die vaart tussen Huay Xai (grens Laos-T... meer info more info Informations supplémentaires
Sala PrabangDe ligging van dit 3-sterren Boutique hotel is centraal aan de Mekong. De kamers in Laos stijl, beschikken over: airconditioning, internettoegang, een... meer info more info Informations supplémentaires
thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand karen
Chiang SaenChiang Saen ligt in het hoge noorden van Thailand. In de regio Chiang Mai en Chiang Rai valt het plaatsje misschien niet zo op, maar het is zeker de moeite waard, alleen al omdat de stad haar ligging op 'de gouden driehoek' het drielandenpunt met Lao... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Luang PrabangLuang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane. Het is maar een klein stadje met ongeveer 30.000 inwoners, maar staat ondanks dit kleine formaat toch op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Omdat het plaatsje maar zo klein is kunt u het makkelijk ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mae SalongDe dorpjes van Mae Salong zijn vrij onbekend onder de toeristen. De dorpjes liggen in de provincie Chiang Rai en heten in de volksmond 'Klein Zwitserland'.

Mae Salong staat vooral bekend om de theeproductie. De geschiedenis hierachter is vrij opm... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
ThatonThaton is een vredig dorp aan de oever van de Nam Mae Kok rivier en ligt bijna aan de grens met Birma. U kunt hier in het goede seizoen een boottocht nemen tot aan Chiang Rai. u komt dan langs tal van bergdorpjes zoals een Lahu dorp. Er is weinig keu... Meer infoMore infoInformations supplémentaires