• Thailand

Mae Salong

Mae Salong - Algemene Informatie

De dorpjes van Mae Salong zijn vrij onbekend onder de toeristen. De dorpjes liggen in de provincie Chiang Rai en heten in de volksmond 'Klein Zwitserland'.

Mae Salong staat vooral bekend om de theeproductie. De geschiedenis hierachter is vrij opmerkelijk, want de thee wordt namelijk gekweekt door uit China uitgeweken voormalige troepen van de Kuomintang die hier begin jaren vijftig van de vorige eeuw hun toevlucht zochten.

Heel vredelievend leven ze nu van de theeteelt en dat heeft ze dit jaar de toegang opgeleverd tot het selecte gezelschap van de Otop (One Tambon, One Product). Het gaat dan om toeristische dorpjes die hun eigen productie en leefwijze onder de aandacht willen brengen van passerende bezoekers.

Van de thee uit Mae Salong gaat inmiddels éénderde naar Europa, Azië en het Midden-Oosten. Aan mogelijkheden voor verblijf bij inwoners wordt hard gewerkt. Wij kunnen hier een overnachting in een guesthouse organiseren.

Dit authentieke guesthouse is in Chinese stijl gebouwd en biedt een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Er is een bar/restaurant aanwezig en de kamers zijn eenvoudig. De ligging is prachtig met uitzicht op de heuvels eromheen. ... meer infomore infoinformations supplémentaires