• Thailand

Mae Salong

Mae Salong - Algemene Informatie

De dorpjes van Mae Salong zijn vrij onbekend onder de toeristen. De dorpjes liggen in de provincie Chiang Rai en heten in de volksmond 'Klein Zwitserland'.

Mae Salong staat vooral bekend om de theeproductie. De geschiedenis hierachter is vrij opmerkelijk, want de thee wordt namelijk gekweekt door uit China uitgeweken voormalige troepen van de Kuomintang die hier begin jaren vijftig van de vorige eeuw hun toevlucht zochten.

Heel vredelievend leven ze nu van de theeteelt en dat heeft ze dit jaar de toegang opgeleverd tot het selecte gezelschap van de Otop (One Tambon, One Product). Het gaat dan om toeristische dorpjes die hun eigen productie en leefwijze onder de aandacht willen brengen van passerende bezoekers.

Van de thee uit Mae Salong gaat inmiddels éénderde naar Europa, Azië en het Midden-Oosten. Aan mogelijkheden voor verblijf bij inwoners wordt hard gewerkt. Wij kunnen hier een overnachting in een guesthouse organiseren.

Dit authentieke guesthouse is in Chinese stijl gebouwd en biedt een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Er is een bar/restaurant aanwezig en de kamers zijn eenvoudig. De ligging is prachtig met uitzicht op de heuvels eromheen. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat