• Thailand

Chiang Saen

Chiang Saen - Algemene Informatie

Chiang Saen ligt in het hoge noorden van Thailand. In de regio Chiang Mai en Chiang Rai valt het plaatsje misschien niet zo op, maar het is zeker de moeite waard, alleen al omdat de stad haar ligging op 'de gouden driehoek' het drielandenpunt met Laos, Myanmar en Thailand heeft.

De plaats heeft een heel rustig sfeertje over zich heen, zeker vergeleken met Chiang Mai en Rai. Dit is ook niet de plaats voor de toeristen die van het nachtleven houden, want om 21:00 sluit alles en is eht er uitgestorven. Toch heeft Chiang Saen ook zeker wel wat te bieden, namelijk belangrijke ruïnes uit de 14e eeuw van het Chiang Saen koninkrijk. Dit koninkrijk koos deze plek vanwege de geografische ligging aan de Mekong rivier.

Er is nog relatief veel over van deze monumentale pracht. Indrukwekkend is de Wat Phra That Chom Kitti. Klim via een paar honderd trappen de hoogte in en geniet van een adembenemend uitzicht over Laos!

Het drielandenpunt kent een geschiedenis van opium productie en handel. Als u hier meer over wilt weten kunt een bezoek brengen aan 'The house of opium', een klein museum over de geschiedenis van de 'opium periode'.

De stad is ook een uitstekende opstapplaats voor een avontuurlijk tochtje over de Mekong. Laat u per slowboat afzakken langs de oevers of zet per speedboat op volle snelheid koers richting Luang Prabang in Laos. U kunt ook vanuit hier in drie dagen naar China varen, via Myanmar en Laos. Kortom, Chiang Saen is een kleine plaats met vele mogelijkheden!

Dit authentieke hotel, dat gelegen is in de buurt van de Mekong en het centrum van Chiang Sean, heeft 60 kamers met de volgende faciliteiten: airconditioning, een haardroger, een televisie, een aparte douche en badkuip en een minibar. Tevens beschikbaar: een koffiebar, een bar/café, privékluisjes, f ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat