• Thailand

Chiang Saen

Chiang Saen - Algemene Informatie

Chiang Saen ligt in het hoge noorden van Thailand. In de regio Chiang Mai en Chiang Rai valt het plaatsje misschien niet zo op, maar het is zeker de moeite waard, alleen al omdat de stad haar ligging op 'de gouden driehoek' het drielandenpunt met Laos, Myanmar en Thailand heeft.

De plaats heeft een heel rustig sfeertje over zich heen, zeker vergeleken met Chiang Mai en Rai. Dit is ook niet de plaats voor de toeristen die van het nachtleven houden, want om 21:00 sluit alles en is eht er uitgestorven. Toch heeft Chiang Saen ook zeker wel wat te bieden, namelijk belangrijke ruïnes uit de 14e eeuw van het Chiang Saen koninkrijk. Dit koninkrijk koos deze plek vanwege de geografische ligging aan de Mekong rivier.

Er is nog relatief veel over van deze monumentale pracht. Indrukwekkend is de Wat Phra That Chom Kitti. Klim via een paar honderd trappen de hoogte in en geniet van een adembenemend uitzicht over Laos!

Het drielandenpunt kent een geschiedenis van opium productie en handel. Als u hier meer over wilt weten kunt een bezoek brengen aan 'The house of opium', een klein museum over de geschiedenis van de 'opium periode'.

De stad is ook een uitstekende opstapplaats voor een avontuurlijk tochtje over de Mekong. Laat u per slowboat afzakken langs de oevers of zet per speedboat op volle snelheid koers richting Luang Prabang in Laos. U kunt ook vanuit hier in drie dagen naar China varen, via Myanmar en Laos. Kortom, Chiang Saen is een kleine plaats met vele mogelijkheden!

Dit authentieke hotel, dat gelegen is in de buurt van de Mekong en het centrum van Chiang Sean, heeft 60 kamers met de volgende faciliteiten: airconditioning, een haardroger, een televisie, een aparte douche en badkuip en een minibar. Tevens beschikbaar: een koffiebar, een bar/café, privékluisjes, f ... meer infomore infoinformations supplémentaires