• Kawah IJen

Bouwsteen 4 dagen Gili Meno vanaf Bali

Deze bouwsteen neemt u mee naar het bounty eilandje Gili Meno. Gili Meno is een koraaleilandje, vol met palmbomen en omringd door zandstranden met mooie koraal riffen en een kleurrijke onderwater wereld. Het is hier prima snorkelen of duiken. Grote kans dat u tijdens het snorkelen een schildpad tegenkomt. U kunt in circa anderhalf uur rondom het eiland wandelen en relaxen op één van de mooie stille stranden.

Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan liggen aan de noordwest kust van Lombok waarvan Gili Meno het rustigste eilandje is en vooral door honeymooners wordt bezocht. Gili Air is al iets drukker dan Gili Meno en op Gili Trawangan is naast de rust in het noorden het uitgaansleven luidruchtig.

De Gili eilandjes zijn makkelijk te bereiken vanuit zuid en oost Bali. Er varen dagelijks meerdere fastboats in ongeveer 2 tot 3 uren naar de Gili eilandjes. Vanaf Lombok wordt u naar de haven Bangsal gebracht om in ongeveer een half uurtje over te varen naar Gili Meno.
Op geen van de Gili eilanden is gemotoriseerd verkeer.

Richtprijzen

€ 350 p.p. bij deelname 2 personen

In- en exclusief

Inclusief in de reissom:
- 3 nachten in een hotel o.b.v 2-persoonskamer inclusief ontbijt. Prijs gebaseerd op Seri resort, Garden view suite.
- Overtochten en transfers ( prijs gebaseerd op overtochten vanaf Padangbai en afhankelijk van bestemming vanwaar u vertrekt of heengaat)

Exclusief in de reissom:
- Overige maaltijden
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Excursies in programma
- Reisverzekeringen
- Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking.
- Bijdrage SGR € 5 per persoon
- CO2 compensatie € 22 per persoon
Vanaf 14 februari 2024 moeten internationale reizigers die naar Bali reizen toeristenbelasting betalen. De kosten zijn 150.000 Indonesische roepia (IDR) per persoon (ong. 9 euro). De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook wanneer je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. De belasting kan digitaal betaald worden via de website LoveBali (informatie in het Engels). Het is sterk aan te raden voorafgaand aan het vertrek naar Bali de belasting te voldoen.

Dag 1 Met de fastboat van Bali naar Gili Meno

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven van Padangbai of Serangan gebracht vanwaar de boot vertrekt. U vaart in 2 à 3 uur naar Gili Meno met de Eka Jaya fastboat. Bij aankomst loopt u naar uw hotel of u neemt het lokale vervoer, de cidomo (paard en wagen). Prijzen van de cidomo staan bij de jetty op een groot bord aangegeven met de namen van de hotels en ook met de prijs om een rondje over het eiland te maken. U heeft de rest van de middag tijd om heerlijk te relaxen. 3 overnachtingen op Gili Meno.

Dag 2 Snorkelen, duiken of relaxen

Gehele dag ter vrije besteding. Genieten van zon, zee en strand. Maak vandaag een snorkel of duikexcursie, deze kunt u een dag van te voren reserveren bij uw hotel of bij een van de excursieshops. Er zijn plattegrondjes te verkrijgen in de hotels waar de beste snorkellocaties te vinden zijn.

Dag 3 Vrije dag op Gili Meno

Gehele dag ter vrije besteding. Genieten van zon, zee en strand. Huur een fiets voor een dag of maak met een cidomo een rondje over het eiland, wandel naar een van de loungebars bij het strand om heerlijk te genieten van het uitzicht en een koele bries. Mocht u de drukte even willen opzoeken dan kunt u ook een bootje huren om over te steken naar Gili Trawangan, hier vind u vele winkeltjes, leuke restaurants en loungebars.

Dag 4 Terug naar Bali of Lombok

U gaat op eigen gelegenheid (eventueel weer per cidomo) naar de haven om de boot te nemen naar uw volgende bestemming. Dit kan Bali of het vasteland van Lombok zijn. Ook kunt u vanaf de Gili eilanden de boot nemen naar de eilandjes Nusa Penida of Nusa Lembongan die voor de zuidoost kust van Bali liggen. Hier eindigt uw bouwsteen.

Mahamaya boutique resort - Gili Meno

Het Mahamaya resort is een klein paradijsje op Gili Meno. Het kleinschalige resort telt slechts 9 kamers. De Pool suites liggen direct aan het knusse zwembad en de Beach front villa's hebben direct zicht op de zee. Alle kamers beschikken over warm water, kluisje en privé terras. Aantal kamers: 9 Faciliteiten: Erg goed restaurant, bar en spa. meer info more info Informations supplémentaires

Gazebo Meno - Gili Meno

Het kleinschalige Gazebo Meno telt 10 bungalows aan het witte strand van Gili Meno. Vanaf het strand stap je zó in het tropisch aquarium. Gili Meno is een stuk rustiger en autentieker dan Gili Trawangan. Alle door ons aangeboden kamers beschikken over AC, koelkastje en terras. Aantal kamers: 10 Faciliteiten: Restaurant, bar, zwembad. Beperkingen: Er is niet altijd warm water (melden bij de receptie!) en het water is enigzins zilt. meer info more info Informations supplémentaires

Karma Reef resort - Gili Meno

Prachtig resort aan de oostkant van Gili Meno. Het resort telt slechts 10 2-verdiepingen Lumba bungalows, alle met uitzicht op zee. De bungalows zijn voorzien van airco, terras en balkon, TV en DVD, WiFi en een kluisje. Het hotel heeft een prima restaurant en een gezellige bar. In de directe omgeving zijn winkeltjes, duikcentra en restaurantjes. Vanaf het strand kun je zo snorkelen boven het rif. meer info more info Informations supplémentaires

Seri resort - Gili Meno (adults only)

Het moderne Seri resort ligt aan de oostzijde van Gili Meno. Het resort telt 16 suites in het hoofdgebouw en 15 bungalows. De seaview suites en bungalows garanderen een prachtige zonsopkomst vanuit je kamer. Alle kamers zijn uitgerust met airco, badkamer met warm water, kluisje, telefoon, TV en DVD en balkon of terras. Het resort beschikt over een restaurant, lounge, spa, yogaruimte en een heerlijk beachfront zwembad. Vanaf het strand kun je direct snorkelen. Duikers kunnen terecht bij een van de duikcentra op het eiland. Let op! Kinderen beneden de 16 jaar zijn niet welkom in Seri resort... meer info more info Informations supplémentaires

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno is het kleinste eilandje en ligt tussen Gili Air en Gili Trawangan in. Het wordt ook wel het honeymoon eiland genoemd.
Het eilandje is alleen met een public of charterboot te bereiken vanaf de andere 2 Gili eilanden, of met de Eka Jaya fastboat vanaf Bali en Lombok.
Alles op dit kleine eiland straalt rust uit en heeft daarnaast ook nog de mooiste stranden van de drie Gili eilanden.

Bezienwaardigheden

Er is een vogelpark op Gili Meno waar diverse soorten vogels zoals de flamimgo’s, arenden en kaketoes kunnen worden bekeken. Het Turtle Sanctuary op Gili Meno heeft als doel om de groene schildpad die in de zee rondom de Gili eilanden zwemmen te beschermen, u kunt de kleine schildpadjes in de waterbakken zien zwemmen.

Bij het strand aan de west- en oostkant heeft u de meeste kans om de schilpadden in het ondiepe water te zien zwemmen.

Er zijn maar een paar winkeltjes, loungebars en restaurants aanwezig op het eiland.
Verder kunt u het eiland in circa een uur rondom lopen, een ritje per Cidomo maken of een snorkel- of duikexcursie doen.

Goed om te weten

Op geen van de Gili eilanden is er gemotoriseerd verkeer, alles wordt lopend, per fiets of per Cidomo ( paard met wagen ) gedaan wat de rust zeker ten goede komt.
Wilt u de zee in gaan hou dan rekening met de scherpe steentjes en koraalbrokken in het ondiepe wate, het is vaak nog een stukje lopen door ondiep water voordat u bij dieper water bereikt.
Er is 1 pinautomaat op het eiland aanwezig, er zijn regelmatig storingen van elektriciteit en er is vaak een slecht bereik van Wifi .
Er is geen zoet water op het eiland voor zwembaden en badkamers, hiervoor is alleen brak water aanwezig.

Padangbai

Padangbai

Padangbai is een vissersdorp in zuidoost Bali. Het is tevens de havenplaats voor de ferry naar Lombok, waardoor er nogal wat (vracht-)verkeer langskomt.

Verreweg het mooiste strand is de Blue Lagoon. Hier vind je ook duikscholen en -centra en kun je redelijk mooi snorkelen.

In de buurt van Padangbai liggen Klungkung (met het paleis en gerechtshof) en Goa Lawah, de vleermuizengrot.