• Myanmar
  • Myanmar
  • Myanmar

Myanmar´s complete tour -

Myanmar's Complete Tour

Deze 17-daagse rondreis begint in Yangon en neemt u mee naar de grootste trekpleisters van dit mysterieuze land: Yangon, Mandalay, Bagan, Amarapura, Mount Popa, de Golden Rock en het Inle meer. Daarnaast bezoekt u de tempelcomplexen in Mingun en Monywa, de Palauw heuvels in Kalaw waar u een trekking maakt en kennis maakt met de lokale bevolking. Hoogtepunten zijn bezoek aan de Shwedagon Pagode, de U-Bein brug, boottocht op het Inle meer, de oude hoofdstad Amarapura, bezoek aan de Pinyawa en Monywa grotten en ontdek koloniaal Yangon, voorheen Rangoon. Een complete kennismaking met Myanmar!
Annuleringskosten binnen 31 dagen voor vertrek: 100%

Inclusief

• accommodatie gebaseerd op 2-persoonskamer incl. ontbijt in toeristen of luxe klasse hotels. • alle entree voor de genoemde excursies • Engelssprekende gids tijdens genoemde tour, het is ook mogelijk om alleen een gids te hebben bij de bezienswaardigheden. • alle transfers, transport per airco minibus of auto met chauffeur • binnenlandse vluchten: Yangon- Mandalay en Heho -Yangon. * Riviercruise per ferry van Mandalay naar Bagan. • pivé boot voor Bagan & Inle meer • fiets- of paardenkartocht in Bagan • Trekking in Kalaw • visa authorisatiebrief voor autoriteiten * 2 flesjes water en verfrissingsdoekjes per dag Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Tevens visum en airport departure tax van $ 10,00 p.p. Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Programma

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven wacht de gids u op om naar uw hotel te brengen waar u 1 nacht verblijft. U ontmoet de verantwoordelijke waarvan u o.a. een kaart ontvangt van Myanmar. Indien uw vlucht niet te laat aankomt is er nog een programma met bezoek aan de Chauk Htat Gyi reclining Buddha en en bezoek aan Kandawgyi Garden waar u een barge van de Koninklijke familie kunt bezichtigen. In de avond bezoekt u de Shwedagon Pagode met een lichtshow. De Shwedagon Pagode is 99 m. hoog en een met bladgoud bekleedde stupa en het is het heiligste monument voor de Birmezen. Heerlijk eten met een koud biertje kunt u vinden op de 19e straat.

Dag 2:

Na het ontbijt haalt uw gids u op voor de transfer naar de luchthaven, u vliegt naar Mandalay, de laatste hoofdstad van de Koning van Birma. De chauffeur neemt u eerst mee naar Amarapura om het Mahagandayone Klooster te bezoeken waar meer dan 800 monikken verblijven. Vervolgens bezoekt u de U-Bein brug uit 1851 over het Taugthaman meer. Nadat u ingecheckt bent in uw hotel en heeft geluncht bezoekt u het Shwenandaw Golden Royal Palace, het voormalige koninklijke paleis gebouwd door Koning Mindon in 1857. Hier bevindt zich ook het grootste boek van de wereld in de Kuthodaw Pagoda. Bovenop Mandalay Hill heeft u nog een prachtig uitzicht over de stad voordat de avond invalt. U verblijft 2 nachten in Mandalay.

Dag 3:

Na een bezoek aan de Mahanumi Pagode, één van de meest belangrijke religieuze gebouwen van Birma. U bekijkt hoe de bladgouden 'papier'gemaakt wordt om op de Buddhabeelden te plakken. U bezoekt het Koninklijke Paleis en in de middag maakt u een boottocht naar Mingun om daar het indrukwekkende tempelcomplex te bezoeken waar ook de Mingun bel hangt. U bezoekt hier ook de Hsinbyume Pagode en de witte Myatheindan Pagode met haar 7 terrassen. Overnachting in Mandalay.

Dag 4:

U reist in 3 uur tijd per auto naar Monywa. Onderweg bezoekt u de Mohnyin Than Buddhe Pagode met meer dan 500.000 (!) boeddhabeelden. U komt 's avonds aan in Monywa en verblijft 1 nacht in het hotel.

Dag 5:

U steekt vandaag per ferryboot over naar de Po Win Taung y Schwe Ba Taung grotten, 26 km. van Monywa gelegen. In deze grotten bevinden zich 2588 boeddhabeelden en prachtige muurschilderingen uit de 16e eeuw. Via de commerciele stad Pokokku arriveert u tegen de avond in Bagan en wordt naar uw hotel gebracht waar u 4 nachten verblijft.

Dag 6:

De gids haalt u op en reist met u naar een lokale markt met zowel eetwaren als souvenirs. Vervolgens bezoekt u de Shwezigon Pagoda en de Gubyaukyi (Grot)Pagoda waar u ook lakwaar kunt bekijken wat hier in Bagan is ontstaan in de 12e eeuw. De Manuha tempel is één van de oudste tempels van Bagan en is in een rechthoekige vorm gebouwd. Eén van de beelden van Boeddha stelt zijn overgang naar het Nirvana voor. Tevens bekijkt u de Nanpaya en de Ananda tempels en als laatste als de zon ondergaat de Schwesandaw tempel. Verblijf in uw hotel.

Dag 7:

Na het ontbijt maakt u een fiets- of paardenkartocht vanaf het hotel naar keuze. In de middag kunt u uitrusten van uw tour of per auto een dorp in de omgeving bezoeken 'Min Nan Thu", vanaf de Dhamma Yakiza Pagode heeft u een spectaculair uitzicht op de ondergaande zon. U reist weer terug naar Bagan voor uw overnachting.

Dag 8:

Na het ontbijt rijdt u met uw chauffeur naar Mount Popa op 50 km. afstand gelegen. Dit is een uitgewerkte vulkaan. Bovenop de vulkaan staan prachtige kloosters, pagodes en heiligdommen. Hier huizen de geesten van de "Nats". Indien u fit bent kunt u hier de 777 trappen van deze vulkaan beklimmen. U reist in de namiddag weer terug naar Bagan voor uw overnachting.

Dag 9:

Vanmorgen vliegt u met een klein vliegtuig naar Heho, de oosterlijke Shan staat. Na aankomst transfer naar Pindaya, waar u de grotten bezoekt met vele Boeddhabeelden. U bezoekt hier ook het Sin Gaung Klooster en een parasolworkshop. Vervolgens rijdt u 70 km. naar Kalaw, een Brits Hill station met koel klimaat en gelegen op 1320 m. boven zeeniveau. U verblijft 2 nachten in Kalaw.

Dag 10:

Vandaag gaat u olv een gids een trekking maken naar de Palaung Heuvels. U bezoekt onderweg de minderheden die in de verschillende dorpjes wonen en die in prachtige gewaden gekleed zijn. De lunchbox neemt uw gids voor u mee. U reist terug naar Kalaw waar u nog de Shwe Oo Min grot en de Kalaw markt bezoekt. Overnachting in uw hotel.

Dag 11:

Na het ontbijt transfer naar het het Inle meer met de beroemde bootmensen die met 1 been hun boot voortbewegen. Ook op het meer bezoekt u nog enkele tempels. Onderweg bezoekt u Nyaung Shwe markt en het Shwe Yan Pyay klooster. Vervolgens transfer per boot naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 12:

U maakt nog een rondtour rondom het meer en Indein. In de middag bezoekt u de bekende Paungdaw Oo Pagode. Verblijf in uw hotel bij het Inle meer.

Dag 13:

U gaat nogmaals het 13 miles lange meer op en nu naar de zuidkant met uw gids naar Sankar. U bezoekt een minderheden markt met veel lokale producten. De rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 14:

Transfer naar Heho vliegveld ca. 1 uur rijden. U vliegt terug van Heho naar Yangon. Na aankomst check in in uw hotel voor 1 nacht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek de wijk Little India voor een kleurrijke kennismaking met vele kleine winkels en kramen met allerlei producten. Bekijk hier ook de Sri Kali tempel en loop dan door naar Chinatown, 's avonds vindt hier elke dag de nachtmarkt plaats met vele kramen.

Dag 15:

Vandaag reist u per lokale bus naar Kyaikhtio, waar de Gouden rots zich bevind. Daar aangekomen reist u per auto naar de basis vanwaar u 45 minuten naar de tempel dient te lopen, bij de rots. Van hier uit heeft u een prachtig uitzicht op de Sittaung rivier en de groene omgeving. U overnacht 1 nacht in Kyaikhtio.

Dag 16:

U brengt bij de ochtendgloren nogmaals een bezoek aan de Gouden rots indien u verblijft in het hotel op de berg. U wandelt weer naar beneden en uw chauffeur neemt u mee naar Bago, een oude Mon stad. U bezoekt hier nog enkele pagoda's en het Kanbawzathadi paleis. U arriveert in Yangon voor uw laatste overnachting.

Dag 17:

Afhankelijk van uw vlucht transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of naar een andere bestemming.

Uw verblijf

BaganDit is een van de meest opmerkelijke archeologische bezienswaardigheden in Azië. Verspreid over 40 vierkante kilometer staan hier duizenden stupa's en tempels. Een hele week is nog niet voldoende om alle ruïnes en bouwwerken te bekijken. Fietsen bied... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Inle MeerEen korte vlucht voert van Yangon naar de koele groene hooglanden van de Shan Staat. Toch lijkt dit gebied mijlen ver te liggen van de rest van Myanmar's schoonheden. Het Inle Meer is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Het ligt 875 meter ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
MandalayMandalay is cultureel en economisch de belangrijkste stad van Noord-Myanmar. Het is met bijna 800.000 inwoners na Yangon de tweede stad van het land. Het was tot de Britse overheersing de koninklijke hoofdstad en is zonder meer de meest Birmese stad ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
MingunMingun wordt vaak per boot vanaf Mandalay aangedaan en is slechts 1 uur varen. De onafgebouwde Mingun tempel met de Mingun bel die 87 ton weegt is hier een grote trekpleister. Door de plotselinge dood van de koning in de 19e eeuw is de tempel nooit a... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
MonywaMonywa heeft een aantal prachtige tempels waaronder het Thanboddhay-tempelcomplex. De heuvel wordt gedomineerd door een reusachtige liggende en staande Boeddha. De muren zijn gedecoreerd met duizenden kleine beeldjes als achtergrond voor de grote bee... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mount PopaDeze berg, op ongeveer 50 kilometer van Bagan, zou de kegel zijn van een vulkaan die voor het laatst 250.000 jaar geleden actief is geweest. De vulkanische as maakt de omgeving in ieder geval uitermate vruchtbaar. Popa, sanskriet voor 'bloem', is het... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
YangonDe kosmopolitische (voormalige) hoofdstad van Myanmar behoudt nog steeds haar koloniale charme, met wijde boulevards, indrukwekkende bomen en rustieke meren. De 19de eeuwse Britse architectuur is, vermengd met boeddhistische, islamitische, christelij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires