• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Makassar

Makassar

Makassar, het voormalige Ujung Pandang is de hoofdstad van Sulawesi. De snelgroeiende levendige havenstad is één van de grootste steden van Indonesië. We vinden er nog veel koloniale gebouwen zoals Sociëteit de Harmonie, de oude Kathedraal en het oude Gerechtshof. Naast de oude koloniale wijken zijn er veel nieuwe gedeeltes met moderne Malls die goed kunnen concurreren met die van Jakarta. Door zijn strategische ligging, ongeveer in het midden van Indonesië, heeft het een drukke haven. Makassar is van oudsher de poort naar Oost Indonesië. Veel boten en vluchten naar Papua en de Molukken gaan via Makassar. De stad is het brengen van een bezoek zeker de moeite waard en een goed begin van een Sulawesi reis.

Bezienswaardigheden
We vinden in Makassar nog het oude Hollandse Fort Rotterdam. Deze oude vesting werd door Admiraal Cornelis Speelman omstreeks 1665 ingenomen. Binnen de massieve oude muren vinden we nog een kerkje en 2 musea. De wijk naast het Fort is de Chinese wijk waar we veel mooie Tempels vinden. Naast de tempels vindt u allerlei Chinese winkeltjes waar u terecht kunt met uw kwaaltjes en alternatieve geneesmiddelen kunt aanschaffen. De bedrijvige haven Paotere is de thuishaven van de beroemde Bugineze Phinisi schepen. Deze worden hier nog met de hand geladen.

In de namiddag wordt op de beroemde Pantai Losari Boulevard de “langste” eettafel van de wereld opgezet. Rond zonsondergang flaneren en eten de inwoners van Makassar hier graag. We vinden er ook de enige Moskee van Indonesië gebouwd op zee. Makassar is bekend om zijn seafood restaurants. Rondom de boulevard kunt u deze vinden. Voor de lunch raden we aan om een echte met de hand gedraaide Makassar Lumpia te proberen. De authentieke restaurantjes vindt u in Lumpia Street oftewel Jalan Lasinrang.

Geschiedenis

Op 18 november 1667 sloot de VOC na lange strijd een compromis met de plaatselijke sultan in de vorm van het Verdrag van Bongaja. Daarin werd onder meer bepaald dat de VOC handel mocht drijven in dat gebied.

Onder leiding van Cornelis Speelman werd het Fort Rotterdam gebouwd, dat muren van twee meter breed en zeven meter hoog had. Er werd vooral gehandeld in specerijen, hout en katoen. Deze vesting is bewaard gebleven en vormt tegenwoordig een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

In de omgeving van de stad werd onder meer makassarolie geproduceerd, welriekende plantaardige olie (vervaardigd uit vruchten van de koesambi- of kesambi-boom (Schleichera trijuga)), die eind 18de, begin 19de eeuw gebruikt werd om het kapsel in vorm te houden. Deze olie gaf haar naam aan de antimakassar.

Accommodaties Accommodations Hébergements

Makassar

Het Aston hotel in Makassar bevindt zich in het centrum van Makassar met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het ligt op loopafstand van het strand Pantai Losari, de gezellige boulevard en de eetstalletjes.
Het hotel telt 177 kamers, waarvan wij de Superior rooms (32 m2) van harte kunnen ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het budget hotel Expressia ligt direct aan de bekende Pantai Losari boulevard. Het nieuwe (2016) hotel heeft eenvoudige kamers en voorzieningne, maar de ligging maakt alles goed! U stapt zo uit de deur de boulevard op.
Alle kamers hebben AC, TV en warm stromend water. De superior kamers hebben sea-... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het 2*+ Fave hotel in Makassar valt onder de Accor groep (Aston) en ligt op korte wandelafstand van de boulevard.
Het eenvoudige hotel heeft een zwembad en restaurant. De kamers zijn keurig en ook eenvoudig. Er zijn 2- en 3-persoons superior kamers, voorzien van AC, TV, kluisje en gratis WiFi.... meer infomore infoinformations supplémentaires

Hotel Harper Perintis is ideaal voor de korte overnachtin, onderweg van Amsterdam naar Sorong. Het vooral zakenhotel ligt op 20 minuten van de luchthaven en heeft als belangrijkste plus op een echt airporthotel, een zwembad.
Transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen.... meer infomore infoinformations supplémentaires

Eenvoudig en schoon airport hotel, direct toegankelijk vanaf de aankomst- en vertrekhal.
De kleine kamers beschikken alle over gratis wifi, tv en telefoon.... meer infomore infoinformations supplémentaires

5-sterren hotel, direct gelegen aan de Pantai Losari boulevard in het centrum van Makassar.
Het hotel beschikt over alle faciliteiten die bij een 5-sterrenhotel gebruikelijk zijn.
Alle kamers beschikken over airco, 32-inch televisie, minibar, kluisje en waterkoker. Er zijn kamers met sea view en c... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het nieuwe (2016) Melia hotel ligt in het centrum van Makassar, op ongeveer 10 minuten lopen van de boulevard Pantai Losari. Het 4* hotel telt 135 kamers, allen voorzien van AC, waterkoker, minibar, kluisje, TV, ochtendjas en slippers en Wifi.
De The Level kamers bevinden zich op de 18e en 19e ver... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Pantai Gapura is een 4*hotel in het centrum van Makassar.
Het hotel ligt aan de water van Pantai Losari op loopastand van het Fort Rotterdam.
Alle kamers beschikken over airconditioning, badkamer, tv, haardoger en koffie-en theezetmogelijkheden.

Wij boeken altijd de Ocean view cottages.
... meer infomore infoinformations supplémentaires

Excursies Excursions

Onderstaande excursies kunnen in deze plaats gemaakt worden.The excursions below are available within this place.

Makassar

Na het ontbijt wordt u naar de dessa Ramang Ramang gebracht. Daar gaan we aan boord van een kano en vaart u over de Puteh rivier langs de Karts rotsen (kliffen van kalksteen – lijmsteen) . U bezoekt kleine grotten met prehistorische tekeningen. Deze prints schijnen tussen de 8.000 en 30.000 jaar o... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat