• Perama
  • Komodo
  • Vaargebied Perama
  • Perama resort
  • Seram snorkelen

Cruise Hunting Komodo (Lombok - Komodo - Flores) -

Cruise Hunting Komodo (Lombok - Komodo - Flores)

TIJDELIJK NIET BOEKBAAR
Perama Travel Club biedt u de kans om een avontuurlijke reis te maken. U zult met de Perama boot rondtrekken en onder andere traditionele dorpjes, komodo draken, prachtige snorkellocaties en panorama’s zien!

Accommodatie is simpel: gedeelde 2- of 3-persoonshut met ventilator, of slaapplaats aan dek.
Vertrek vanaf Lombok, aankomst op Labuan Bajo (Flores).

Schema

Afvaarten volgens schema HKC01, zie tabblad Uw verblijf
Exclusief entrance fees (ter plaatse te voldoen, ca Rp. 600.000 = € 40)
NB: Indien de Perama boot vanwege de weersomstandigheden niet uitvaart heeft u uitsluitend recht op teruggave van de kosten van de cruise. Eventuele additionele kosten worden niet vergoed.

Inclusief

2 Overnachtingen op de boot incl. ontbijt, lunch en diner. Vergoedingen, kano, vis en snorkel uitrusting.

Exclusief

Alcoholische dranken, fooien en was. Entrance en camera fee Komodo National park (ter plaatse te voldoen, ca Rp. 350.000 = € 25) Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking Reserveringskosten € 27,50 per boeking. NB: Indien de Perama boot vanwege de weersomstandigheden niet uitvaart heeft u uitsluitend recht op teruggave van de kosten van de cruise. Eventuele additionele kosten worden niet vergoed.

Programma

Dag 1

Vertrek vanuit Senggigi (09.00), vanuit Mataram (10.00) per Perama bus naar Labuhan op Lombok.
Onderweg zullen we verschillende keren stoppen om traditionele dorpjes te bezoeken en te kijken naar het dagelijkse leven van de inwoners en traditionele markten. Mas Bagik is een van Lomboks voornaamste aardewerk fabrikanten. Het is een productie dorpje met traditionele, oude Lombok ontwerpen. Bij Perama Docking zien we hoe vaklui een traditionele Phinisi boot bouwen en genieten we van een heerlijk banaan gerecht geserveerd door Haji Materu.
Op de weg naar Kayangan Harbor komen we langs Kampung Padak, een vissersdorpje dat zich heeft ontwikkeld als toeristische attractie.
We maken een korte wandeling om een panorama van het visserdorpje te kunnen zien. We zien het dagelijkse leven, de oude haven en hebben een prachtig uitzicht op de top van de Rinjani.

Vervolgens gaan we aan boord, zullen we gezamenlijk lunchen en varen we naar het Perama Resort, een klein eiland met prachtige witte zandstranden, kraakhelder water met koraal riffen en kleurrijke vissen. Onderweg zult u ook traditionele vissersboten in actie zien.
(15.00) We komen aan bij Perama Resort en er is nu tijd voor verschillende activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, volleybal of gewoon relaxen en genieten van de zonsondergang. Perama zal u uitnodigen om deel te nemen aan de activiteiten om het koraalrif te onderhouden. Daarna is er een heerlijke barbecue met vis en vervolgens een groot kampvuur.
(21.00) We verlaten Perama Resort en zullen ’s nachts doorvaren naar Satonda.

Dag 2

(07.00) We komen aan bij Satonda, een prachtig klein eiland met een zoutwater meer. We gaan aan land en zullen vervolgens geleid door de gids wat ochtend oefeningen doen.
Hierna gaan we rondkijken op het eiland, wandelen, vogels spotten en zwemmen in het meer. Vervolgens gaan we terug naar de boot waar we wat zullen eten terwijl we doorzeilen naar Tanjung Batu Besar om te gaan snorkelen en andere activiteiten te doen.
(17.30) We vertrekken weer en gaan op weg naar Komodo, terwijl we genieten van een heerlijk diner.

Dag 3

(08.00) We komen aan bij Komodo, wellicht het hoogtepunt van de reis. Na het ontbijt gaan we aan land en begint het Komodo Hunting by Camera.
Onder begeleiding van twee rangers lopen we door de jungle op zoek naar de Komodo draken, terwijl we ondertussen kunnen genieten van de prachtige flora en fauna van het eiland.
(11.30) We verlaten Komodo en gaan naar Red Beach, een exotisch zandstrand met een prachtige onderwaterwereld, uitermate geschikt om te snorkelen. Vervolgens gaan we weer aan boord en zeilen we tijdens de lunch naar Labuan Bajo.
(16.00) We komen aan in Labuan Bajo waar tijd is voor wat extra activiteiten, zoals rondneuzen in het stadje, genieten van de zonsondergang en meer.
(19.00) Terug aan boord zullen we weer met z’n allen dineren en is het vervolgens tijd voor het afscheidsfeest voor de reizigers die de korte reis hebben genomen!

(23.00) Het feest komt ten einde en u wordt naar uw hotel gebracht.

Uw verblijf

PeramaEenvoudige accommodatie aan boord van de Perama, een traditionele schoener zonder zeil. U heeft de keuze uit een (gedeelde) 2- of 3-persoons hut met ... meer info more info Informations supplémentaires

Lombok

Lombok, het eiland van de duizend moskeeën... Het eiland Lombok wordt gedomineerd door zowel de vele gebedstorens als de imposante Rinjani vulkaan...

Labuan Pandan

Dit kleine vissersdorpje in het noordoosten van Lombok is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de oostelijke Gili's Lawang, Sulat, Pentangan en vooral ...

Komodo

Het marine park telt enkele honderden eilandjes, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Op Komodo en Rinca kun je een trekking doen, op zoe...

Labuan Bajo

Labuan Bajo betekent letterlijk “De haven van de zeenomaden”. Labuan Bajo was voorheen een vissersdorp, maar de laatste jaren is toerisme de grootste ...

Komodo varaan
KomodoHet marine park telt enkele honderden eilandjes, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Op Komodo en Rinca kun je een trekking doen, op zoek naar de prehistorische Komodovaranen. De beklimming van het eiland Padar levert een prachtig panor... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Labuan Bajo, Flores
Labuan BajoLabuan Bajo betekent letterlijk “De haven van de zeenomaden”. Labuan Bajo was voorheen een vissersdorp, maar de laatste jaren is toerisme de grootste bron van inkomen. Ieder jaar komen er nieuwe hotels bij, van budget tot 5 sterren. Jaarlijks trekken... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Gili Labuan Pandan
Labuan PandanDit kleine vissersdorpje in het noordoosten van Lombok is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de oostelijke Gili's Lawang, Sulat, Pentangan en vooral Gili Pasaran en Lampu, waar het prachtig snorkelen is.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires