• Kelimutu
  • Belaraghi
  • Naru - Bajawa
  • Cancar
  • Pink beach Komodo
  • Komodo varaan
  • Padar island Komodo
  • Pindito Komodo

Labuan Bajo

Labuan Bajo

Labuan Bajo betekent letterlijk “De haven van de zeenomaden”. Labuan Bajo was voorheen een vissersdorp, maar de laatste jaren is toerisme de grootste bron van inkomen. Ieder jaar komen er nieuwe hotels bij, van budget tot 5 sterren. Jaarlijks trekken Komodo, en dus Labuan Bajo zo’n 180.000 toeristen.

Labuan Bajo is de uitvalshaven voor tochten naar de bekende Komodo eilanden. Het stadje heeft een gezellige kern, omringd door een éénrichtingsweg boven en onderlangs het centrum. Zowel op de berg als onderaan langs de kust is er een aaneenschakeling van restaurantjes, homestays, duikscholen en touroperators.

Behalve naar Komodo kun je in de omgeving van Labuan Bajo dagtochten maken naar verschillende watervallen, de onderwatergrot Batu Cermin (vooral ’s morgens doen, als de zon spiegelt in het water) of naar traditionele dorpjes.

Lekker eten kun je onder andere bij Treetop of het dure Atlantis Beach Club.
Onze favoriete hotels zijn het Puri Sar, aan de zuidkant van het stadje, Green Hill Boutique resort boven het centrum of het verafgelegen en luxe Plataran Komodo en het Sudamala resort op het eilandje Seraya.

Het Bintang Flores hotel heeft de mooiste ligging aan de baai van Labuan Bajo.
Het hotel bestaat uit 4 verdiepingen en heeft een lift.
Het zwembad ligt prachtig aan het strand. Het hotel beschikt over een eigen duikcentrum. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Green Hill boutique hotel ligt centraal in het gezellige plaatsje Labuan Bajo. Vanaf het aangrenzende Italiaans restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de baai.
De meeste kamers hebben ook zicht op de baai. Kamers zijn basic. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het 4* Jayakarta resort telt ruim 70 suites en ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Labuan Bajo. Ofschoon het resort direct aan zee ligt is er geen uitnodigend strand. Het zwembad maakt dat ruimschoots goed.
Het resort beschikt over een badmintonbaan, privéstrand, fitnesscentrum, zwemb ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het Plataran resort is het meest luxe hotel van heel Flores. Alle villa's hebben beachfront en zijn ruim tot zeer ruim (65 tot 95 m2).
Alle villa's beschikken over airco, tv, koelkastje, eigen terras, bureau en een kluisje.
Het resort heeft een zwembad, restaurant, bar en wellness centrum. In de ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het kleine en gezellige Puri Sari ligt direct aan het strand van Labuan Bajo. Alle 11 kamers hebben zicht op zee en een terrasje.

Het hotel beschikt over een zwembad, er is WiFi in het restaurant. ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Het luxe beachfront Sudamala Resort Komodo ligt op ongeveer 2 kilometer van het centrum van Labuan Bajo. Het resort beschikt over 2 restaurants, fitness centrum, spa, zwembad en een duikcentrum.
Alle kamers zijn compleet met airco, balkon of terras, minibar, waterkoker, tv en gratis wifi. ... meer infomore infoinformations supplémentaires