• Vietnam

Individueel Vietnam Cambodja Highlights tour -

Vietnam Cambodja Highlights tour

Deze 14-daagse highlights tour begint in Hanoi, waar u de hoogtepunten van deze hoofdstad in een wandeling bezichtigt. 's Avonds staat een welkomstdiner op het programma. In de ochtend bezoekt u de nog overgebleven bezienswaardigheden. U reist vervolgens per auto van Hanoi - Halong Bay. Aansluitend stapt u aan boord van de traditionele jonk bij Hon Gai International Harbour. U maakt een boottocht (met overnachting) door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. Na de Seafoodlunch transfer terug naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht naar Hué.
De volgende ochtend brengt u een bezoek aan het Keizerlijke Paleis (Citadel) van de Nguyen-dynastie (1802-1945), met daarin de Purperen Verboden Stad. In de middag maakt u een boottocht op een traditionele drakenboot waarbij u een stop maakt bij belangrijke Koningsgraven. De volgende ochtend reist u via de Hai Van pas en de Marble Mountains naar het authentieke kustplaatsje Hoi An. Daarna reist u per vlucht naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Hier maakt u een uitgebreide stadstour. Er volgt nog een excursie naar de Cu Chi tunnels en de Cao Dai tempel.
De volgende dag bezoekt u een drijvende markt en u verblijft 1 nacht bij Vietnamezen in een Guesthouse.
U verkent An Binh eiland en reist verder naar Chau Doc, de grensplaats met Cambodja. Aangekomen in Phnom Penh per boot maakt u een uitgebreide stadstour. U vliegt de volgende ochtend door naar Siem Reap voor een 2-daags bezoek aan de mooiste tempels van Angkor!
Kortom een gevarieerde kennismaking met alle facetten van het boeiende Vietnam en het fascinerende Cambodja!Inclusief

•intercontinentale vluchten met Singapore Airlines •binnenlandse vluchten: Hanoi - Hué en Danang - Ho Chi Minh incl. taxen •alle in de offerte genoemde privé-transfers •Halong Bay Cruise en boottocht in Hué •Ferry ticket Chau Doc-Phnom Penh •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur. •Engels sprekende gids tijdens de gehele reis •excursies zoals vermeld incl. entreegelden •accommodatie in genoemde 3 of 4-sterren hotels (met toeslag) op basis van een 2-persoonskamer, inclusief buffet ontbijt •lunches op dag: 4,7,8,9,10 en diner dag 2,9 en 11.

Extra informatie

Exclusief: optionele excursies, visa, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon.
Opmerking: •Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen. •Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programma

Dag 1:

Vertrek vlucht SQ (Singapore Airlines) 323 vanaf Schiphol om 11.40 uur. U kunt ook via Bangkok met China Airlines of via Hong Kong met Cathay Pacific vliegen.

Dag 2:

Aankomst in Singapore om 06.10 uur, doorvlucht om 10.05 uur met SQ 176 met aankomst om 12.30 uur in Hanoi. U kunt er ook voor kiezen om een stopover in deze mooie stad te maken. Transfer naar uw centraal gelegen hotel voor 1 nacht. U maakt een wandeling door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen in deze Keizerlijke hoofdstad en dat vanaf 1954 opnieuw de hoofdstad werd van Vietnam. U bezoekt de Ngoc Son Tempel, de Tran Quoc Pagode in de Oude Wijk, het Opera huis en het Hoan Kiem Lake. In de avond wordt u getrakteerd op een Vietnamees diner!

Dag 3:

Vandaag gaat u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigen. Eerst bezoekt u de 1 Pilaar Pagode en het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum, deze zijn op maandags gesloten. Tevens bezoek aan de Tempel van Literature dat de 2 belangrijkste godsdiensten weergeeft (Boeddhisme en Confucianisme) Na de lunch rijdt u naar Halong Bay waar u incheckt op een Cruise boot. Halong Bay is door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst en u zult zien waarom!
Dag 4:

In de ochtend maakt u een boottocht door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. Na de Seafood lunch heeft u de transfer met een potterij excursie terug naar de luchthaven van Hanoi. Vertrek vlucht VN (Vietnam Airlines) naar Hué. Na aankomst wordt u opgewacht door een gids en volgt de transfer naar het hotel.

Dag 5:

U maakt een uitgebreide stadstour in deze voormalige hoofdstad van de Nguyen Keizers die vele bezienswaardigheden heeft zoals tempels, pagodes, paleizen, tombes en is mooi gelegen aan de Perfume rivier. U bezoekt in de ochtend eerst het Citadel of Paarse Stad met het Koninklijk Paleis, de Thien Mu Pagode en de graven van de Keizers Minh Mang en Khai Dinh. In de namiddag stapt u aan boord van een traditionele drakenboot en maakt een boottochtje over de Parfum rivier.

Dag 6:

Rit per auto van Hué - Hoi An (ca 4 uur) via de Hai Van pas en de Marble Mountains, deze 5 pieken bevatten ook grotten die u kunt bezoeken. Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien en het heeft een zekere tijdloosheid. Naast de prachtige gebouwen en tempels zullen de cafés en winkels u ook bekoren. Het is een ideale stad om tot rust te komen. Na de stadswandeling o.l.v. een gids bent u de rest van de dag vrij om deze stad zelf te ontdekken. Uw hotel is vlakbij de oude stad gelegen.

Dag 7:

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de economische hoofdstad van het land, Ho Chi Minh, bij de meeste mensen bekend als Saigon.U maakt vandaag een uitgebreide stadstour. U bezoekt u het Reunificatie Paleis (waar de presidenten van Zuid Vietnam voor 1975 hebben gewoond). Daarna bekijkt u de Franse Notre Dame Kathedraal, dit is de grootste kerk ooit gebouwd in het Franse rijk), het Hoofdpostkantoor, ontworpen door Gustav Eiffel en het museum van Ho Chi Minh, met veel aandacht voor de oorlog. U bezoekt vervolgens de Cholon (Grote Markt) dit is de Chinese Wijk met de Binh Tay markt en de Thien Hau en Giac Vien Pagodes. De lunch is inclusief.

Dag 8:

U reist naar An Binh eiland bij Binh Long in de Mekong Delta. Per boot bezoekt u een drijvende markt en ziet u het leven op en langs de Mekong. U overnacht bij Vietnamezen thuis in een homestay. De lunch én het diner is inclusief.

Dag 9:

Per boot en te voet bezoekt u de fruittuinen van My Khanh. In deze fruittuinen groeien exotische vruchten als longans, nangka's, rozenappels en citrusvruchten. Op weg naar Chau Doc stapt u weer in een bootje en bekijkt een plattelandsdorpje waar de Cham mensen wonen en vissen. U verblijft in een prachtig hotel aan de rivier.

Dag 10:

U reist verder met een toeristenboot over de grens van Cambodja naar de hoofdstad Phnom Penh. Na aankomst checkt u eerst in uw hotel in en vervolgens bezoekt u het Keizerlijke paleis met de Zilveren pagode en het Nationaal museum en de Wat Phnom. Indien er nog tijd over is kunt u de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields optioneel bezoeken.

Dag 11:

U vliegt 's ochtensvroeg al naar Siem Reap.
Vandaag bezoekt u de tempels van de kleine rondgang: de Angkor Thom, de Bayon, de Bhaphuon, het terras van de Olifanten en de Lepra Koning en als laatste de meest magnifieke tempel van allemaal: de Angkor Wat.
Angkor Thom, vertaald Grote Stad, is bekend van de gezichten van de Koning. Het heeft 5 poorten en een Straat der Reuzen over de gracht. De Bayon Tempel die er pal achter ligt is een tempelberg van 3 verdiepingen en een buitengalerij. De Bhaphuon Tempel, vertaald: Koperen Toren, was het middelpunt van de stad van de koning. Vanaf het Terras van de Olifanten namen de koninklijke leden processies, parades en spelen op het Grote Plein ervoor waar. Het Terras van de Leprakoning is genoemd naar het beeld dat daar heeft gestaan van de stichter van Angkor. Hij is aan lepra gestorven. Als laatste bezoekt u de Angkor Wat, Hier kunt u de mooiste foto's bij zonsondergang maken en u kunt hier een uitgebreide wandeling maken om het complex heen, zo krijgt u een idee van de enorme omvang. De zonsondergang bij Phnom Bakheng is een mooie afronding van uw dag. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag 12:

Vanmorgen haalt de chauffeur u op en bezoekt u de Bantey Srei en Banteay Samre. Deze eerste tempel, vertaald het Citadel van de vrouwen, ligt op 45 km afstand van Siem Reap. Gebouwd rond 1000 n. Chr. was dit oorspronkelijk een Shiva tempel. Beide tempels zijn goed bewaard gebleven. De Bantei Samre is later gebouwd, rond 1175 na Chr. en is zeker de mooiste gelijkvloerse tempel in de stijl van Angkor Wat. Op de reliëfs zijn scenes uit de Visjnoe-Krischna legenden te zien. In de middag na de lunch (incl.) bekijkt u de Ta Phrom en Preah Kahn. De Ta Phrom wordt ook wel de Jungle tempel genoemd door de vele boomwortels die in de tempel zijn doorgegroeid. Het is een ongelofelijk schouwspel! De Preah Kahn, vertaald: Heilig zwaard, is gebouwd rond 1230 na Chr. ter ere van de vader van de vorst. Het is één van de grootste complexen en het heeft ook een Straat der Reuzen, net als de Angkor Thom. Vervolgens reist u weer terug naar uw hotel.Dag 13:

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt optioneel 's ochtends een boottocht over het enorme Tonle Sap meer maken. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Singapore met SQ 5024 om 16.35 uur. Aankomst 22.15 uur. Doorvlucht SQ 324 om 23.50 uur.Ook mogelijkheden via Bangkok of Hongkong naar Amsterdam.

Dag 14:

Aankomst om 06.35 uur op Schiphol.

Uw verblijf

A25 Hotel Phan Dinh Phung HotelHet voormalige Time Square hotel ligt in de oude wijk van Hanoi en is onlangs geheel gerenoveerd in boutique stijl.De kamers zijn netjes en goed onder... meer info more info Informations supplémentaires
Bai Tho JunkEen comfortabele hut met eigen faciliteiten op deze nagebouwde jonk staat voor u klaar! De lunches en diners worden uiterst smaakzaam voor u berei... meer info more info Informations supplémentaires
Villa HuéDit charmante Boutique hotel met slechts 12 kamers is centraal gelegen in de koninklijke stad Hué. De kamers zijn allen voorzien van: airco, een zitje... meer info more info Informations supplémentaires
Thuy Duong 3Het Thuy Duong 3 hotel is gunstig gelegen in de oude stad, op loopafstand van alle bekende bezienswaardigheden. Met 45 kamers heeft dit charmante bout... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Doc Let Resort PremiumDit 4-sterren hotel-resort is prachtig gelegen 50 km. ten noorden van Nha Trang op 600 m. eigen privé-strand. Er zijn ruime kamers en zeezicht bungalo... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Dalat Ngoc Lan HotelIdeaal gelegen in het hart van Dalat met uitzicht over het Xuan Huong meer biedt dit 3-sterren+ hotel veel comfort en luxe. De 91 kamers beschikken ov... meer info more info Informations supplémentaires
Lan Lan 2 HotelZeer centraal gelegen 3-sterren hotel bij de Ben Thanh Markt en het Unification Paleis. De 60 kamers beschikken over: airco, eigen Filmnet, een burea... meer info more info Informations supplémentaires
Victoria Chau DocDit prachtig gelegen hotel aan de rivier bij Chau Doc is ongekende luxe! De 92 kamers, verspreid over 4 verdiepingen, bieden een warme indruk met mode... meer info more info Informations supplémentaires
Villa LangkaDit door een Franse eigenaar goed onderhouden boutique hotel heeft een zeer centrale ligging (om de hoek van het Independence Monument).De kamers en h... meer info more info Informations supplémentaires
Bopha Siem Reap Boutique HotelHet Bopha Siem Reap Boutique Hotel is gunstig gelegen op 5 min. lopen van de nachtmarkt en de pubs en restaurants. Het biedt een bar aan het zwembad, ... meer info more info Informations supplémentaires
Chau DocDeze drukke handels en grensplaats is voor vele toeristen een doorhaven tussen Vietnam en Cambodja. Er is een bedrijvige markt aan de rivier en de huizen zijn op palen gebouwd ivm met het steeds veranderende waterpeil. Door de overheersing van lokale... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HanoiHanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft deze rol al ruim 1000 jaar! De stad is tijdens de Vietnam oorlog gebruikt als uitval basis door de communistische beweging in Noord-Vietnam onder leiding van Ho Chi Minh. Deze wonnen uiteindelijk de oorlog m... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ho Chi Minh CityHo Chi Minh City, vroeger Saigon, was de hoofdstad van Zuid-Vietnam. De stad is vernoemd naar de leider van Noord-Vietnam, die door het veroveren van de stad het land weer verenigd heeft. Ho Chi Minh City is erg verwesterd, maar heeft nog genoeg Viet... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Hoi AnHoi An is een prachtige plaats aan de Oostkust van Vietnam. De stad heeft zich jarenlang als handelshaven ontwikkeld. Uit alle gebieden kwamen handelaren hier naartoe met hun producten. Vanuit Hoi An werd vooral zijde geëxporteerd. Vandaag de dag zij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HuéHué is een stad die bruist van cultuur. Het was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen dynastie.

De stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog. Het centrum werd in 1968 verwoest door bombardemen... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Phnom PenhPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten van het land bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier.

Van 1886 tot 1953 was Phnom Penh onderdeel van de Franse kolonie. Het was één van de mooiste... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Siem ReapSiem Reap ligt in het Noord-Westen van Cambodja.
Ondanks dat het een van de armste regio's in Cambodja is, is het misschien wel de regio die het rijkst is aan cultuur en natuur.

Zo vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap het T... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Vinh LongVinh Lonh was in de koloniale tijd een belangrijke missiepost. Hieraan herinnert o.a.de Franse Katholieke kerk nog aan. In de buitenwijk staat de eenvoudige, maar sierlijke Van Thanh Mieuw Tempel uit 1866 die gewijd is aan Confucius. Tijdens een boot... Meer infoMore infoInformations supplémentaires