• Vietnam

Individueel Noord Vietnam en Minderheden -

Noord Vietnam en minderheden

Deze 17-daagse complete reis begint in Hanoi, waar u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigt. U logeert hier bij een Vietnamees familiepension.
Aansluitend reist u per auto naar Halong Bay. Hier stapt u aan boord van de traditionele jonk bij Hon Gai International Harbour. U maakt een boottocht (met overnachting) door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. U maakt een trek door Catba National Park en overnacht hier.
In de loop van de volgende dagen wordt het landschap steeds bergachtiger en na verloop van tijd passeert u de eerste minderhedendorpjes van Tay en H’mong. In Bac Ha komt u de Flower H’mong minderheid tegen en vervolgens reist u door naar Sapa en Lao Cai. U maakt hier dan ook een paar prachtige wandelingen en ontmoet de lokale bevolking bijv. op de markt.
Drie dagen lang trekt u door het allermooiste - en hoogste - stukje Vietnam! In Son La bent u in de gelegenheid om de voormalige gevangenis te bezoeken. U bezoekt Mai Chau alvorens terug te keren naar Hanoi.
Kortom een gevarieerde kennismaking met vele minderheden en ongerepte natuur van het boeiende Vietnam!

Prijsoverzicht Price overview

Individueel Noord Vietnam en Minderheden

2 personen (1 x 2-persoonskamer)

1 persoon (1 x 1-persoonskamer)

4 personen (2 x 2-persoonskamer)

Extra informatie

•intercontinentale vluchten met Singapore Airlines •alle in de offerte genoemde privé-transfers •2-daagse join-in Halong Bay Cruise •busreis Cat Ba-Hanoi. •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur dag 7 t/m 14. •Engels sprekende gids tijdens tour dag 7 t/m 14 •excursies zoals vermeld incl. entreegelden. •accommodatie in genoemde 2 en 3 sterren hotels, eenvoudige homestay Hanoi op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt •lunches op dag: 4,5 en 6 en diner dag 4 en 5. Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.
optionele excursies, visum, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 25,00 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking Opmerking: -Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen. -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programma

Dag 1:

Vertrek vlucht SQ (Singapore Airlines) 323 vanaf Schiphol om 11.40 uur.

Dag 2:

Aankomst in Singapore om 06.10 uur, doorvlucht om 10.05 uur met SQ 176 met aankomst om 12.30 uur in Hanoi. U kunt er ook voor kiezen om een stopover in deze mooie stad te maken. Onze agent ontvangt u persoonlijk op Noi Bai Airport en brengt u naar uw homestay in een gezellige volkswijk in een Vietnamees familiepension, u verblijft hier 2 nachten. Het is dichtbij het Westlake van deze interessante stad gelegen, die de Keizerlijke hoofdstad en later in 1954 opnieuw de hoofdstad werd van Vietnam. Maak een wandeling door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen.Dag 3:

Ons familiepension waar u verblijft, is een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van deze verrassend groene stad, met haar oude centrum, drukke winkelstraten en bezienswaardigheden als het mausoleum van Ho Chi Minh en de Tempel van de Literatuur. Dag ter vrije besteding. Een drukke, hectische stad is Hanoi, maar tegelijkertijd ook groen en ontspannen. Prachtige lanen met bomen en stijlvolle villa’s en chaotisch aandoende straatjes wisselen elkaar af. En hoewel het verkeer en zijn Vietnamese deelnemers de regels op geheel eigen wijze interpreteren, is een dagtocht per fiets of riksja door de hoofdstad een onvergetelijke ervaring.

Dag 4:

Deelname groepsexcursie: vertrek per airco-bus om 8.uur naar Halong; aankomst om circa 11.30 uur; vier uur durende boottocht door Halong Bay naar Catba; er worden grotten bezocht en er kan gekayakt worden; u overnacht aan boord.

Dag 5:

U maakt een trek door Catba National Park. U verblijft in het Holiday View Hotel voor 1 nacht.

Dag 6:

Terugkeer per boot naar Halong waar uw bus op u wacht. Om circa 16.00 uur bent u terug in Hanoi. U kunt rustig bijkomen van uw inspanning van de dag!

Dag 7:

Om 7.00 uur ’s ochtends begint u aan een lange eerste dag van deze achtdaagse tocht. In de loop van de dag wordt het landschap steeds bergachtiger en na verloop van tijd passeert u de eerste minderhedendorpjes van Tay en H’mong. Om circa 18.00 uur arriveert u in Bac Ha. U verblijft in het Sao Mai Hotel voor 2 nachten.

Dag 8:

s Ochtends brengt u een bezoek aan de zaterdagmarkt van Can Cau, een uitzonderlijk kleurrijke markt die bezocht wordt door mensen van de Flower H’mong minderheid. Ossen, varkens, honden en maïswijn - met een alcoholpercentage van meer dan vijftig procent - vormen de belangrijkste handelswaar. Behalve bij de lokale bevolking is de markt ook erg intrek bij Chinese handelaren. ’s Middags is er alle gelegenheid de omgeving te verkennen. Op enkele kilometers van uw hotel ligt het dorp Ban Pho, waar u kunt zien hoe maïswijn gemaakt wordt - en u ontkomt er bijna niet aan met de destilleerders te toosten - en hoe uit gietijzer landbouwwerktuigen vervaardigd worden.

Dag 9:

De dag begint met een bezoek aan de zondagmarkt in Bac Ha. Deze markt is groter dan die in Can Cau en behalve diverse minderheidsgroeperingen ziet u er veel "gewone" Vietnamezen. Na afloop van het marktbezoek vertrekt u naar Sapa. U verblijft in het Cat Cat Hotel voor 2 nachten.

Dag 10:

Wie zich Sapa voorstelt als een stad waar de tijd heeft stilgestaan, komt bedrogen uit. Internetcafés hebben ook hier hun intrede gedaan en alles is gericht op het toerisme. Zelfs oude, tandenloze vrouwtjes zullen u proberen sieraden en kleding te verkopen. Gelukkig is de omgeving van Sapa werkelijk schitterend en door te voet via rijstvelden en bergpaadjes de drukte te ontvluchten, kunt u genieten van de magnifieke natuur en dorpjes waar de leefwijze nog geheel traditioneel is.

Dag 11:

Drie dagen lang trekt u door het allermooiste - en hoogste - stukje Vietnam. Hoewel dat een "lange zit" lijkt, zult u zich geen moment vervelen. Niet alleen het berglandschap, de watervallen en de rivieren met hun wankele hangbruggen (monkey bridges) zullen u fascineren, maar ook het leven van alledag: een met levende varkens afgeladen brommer, kinderen op de rug van een waterbuffel langs de kant van de weg en kippen die rakelings voor de wielen van de auto wegvluchten. U verblijft in het Lan Anh Hotel voor 1 nacht.

Dag 12:

In Son La bent u in de gelegenheid om de voormalige gevangenis te bezoeken. Geniet van de mooie omgeving.
U verblijft in het Trade Union Hotel voor 1 nacht.

Dag 13:

Een korte rit brengt u naar Mai Chau waar u verblijft in een paalwoning bij de Thai-minderheid.

Dag 14:

Als u ’s ochtends kijkt u uit over de bedauwde rijstvelden waar vrouwen in alle vroegte aan het werk zijn gegaan. In het dal waarin Mai Chau gelegen is, kunt u ’s ochtends nog een wandeling maken, alvorens terug te keren naar Hanoi, u overnacht in het familiepension voor 2 nachten.

Dag 15:

Dag ter vrije besteding. U overnacht in ons familiepension. Bekijk de bezienswaardigheden die u nog niet gezien heeft.

Dag 16:

De gehele dag staat nog tot uw eigen beschikking. Om 12.00 uur dient u uit te checken. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht SQ 175 vertrek om 175 uur naar Singapore. Na aankomst om 17.40 uur doorvlucht met de SQ 324 naar Amsterdam om 23.50 uur.

Dag 17:

Aankomst de volgende ochtend om 06.25 uur op Schiphol.

Uw verblijf

Halong BayHalong Bay is een adembenemend mooie kustplaats in het noorden van Vietnam. Vlak voor de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit het kraakheldere water omhoog!

De legende gaat dat de eilanden zijn ontstaan toen buitenlandse troepen Vietnam... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HanoiHanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft deze rol al ruim 1000 jaar! De stad is tijdens de Vietnam oorlog gebruikt als uitval basis door de communistische beweging in Noord-Vietnam onder leiding van Ho Chi Minh. Deze wonnen uiteindelijk de oorlog m... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Lao CaiLao Cai is de toegangspoort naar Sapa op 40 km. afstand, hier komt de nachttrein aan vanuit Hanoi. Het dorpje op zich is weinig interessant, dus de meeste reizigers trekken gelijk door naar Sapa.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat