• Thailand

Sukhothai

Sukothai - Algemene Informatie

Sukhothai ligt zo’n 400km ten Noord-Westen van Bangkok.

Nadat de Thai de Birmese overheersers rond de 13e van zich hadden afgeschud werd Sukhothai opgericht als hoofdstad van het eerste koninkrijk. Hier is toen de basis gelegd voor het huidige Thailand; de cultuur, het alfabet en de taal. in 1350 werd Sukhothai echter alweer verlaten omdat Ayutthaya de nieuwe hoofdstad werd. Pas in de 19e eeuw werd de stad weer ontdekt.

Het oude gedeelte van de stad is door UNESCO benoemd tot historisch park en staat nu op de werelderfgoed lijst. In de jaren '80 heeft UNESCO ook 20 momumenten laten restaureren en deze zijn nu weer in goede staat te bezichtigen. Het gehele park is nu zo'n 70 km² groot en wij raden u dan ook aan om een fiets te huren om zo op een leuke manier door het park te rijden. Als u een wat minder gebruikte route pakt komt u ook nog uit bij bouwwerken die niet gerestaureerd zijn en nog in authentieke staat te bewonderen zijn.

Op ongeveer 55 km van Sukhothai ligt nog een historisch park namelijk Si Satchanalai. Deze stad is door Sukhothai gebouwd om haar positie in Centraal-Thailand te versterken. Dit park herbegt ook veel opmerkelijk goed bewaard gebleven tempels, paleizen en andere belangrijke gebouwen. Als u niet zo van drukte houdt is deze stad een goede uitkomst voor u aangezien het een stuk rustiger is dan Sukhothai.

Sukhothai is vanuit Bangkok goed bereikbaar per (mini) bus in ca. 5,5 uur.

Dit charmante Boutique hotel is rustig gelegen buiten het centrum en vlakbij het historisch park.
Op de comfortabele ingerichte kamers is aanwezig: airconditioning, een bureau, koelkastje, een haardroger en douche. Alle kamers hebben een terras en staan in een mooie tuin met lotusvijvers. De delux ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Dit mooi gelegen Boutique hotel biedt een prima verblijf in Sukhothai. Op 15 km. gelegen van het historisch park kunt u bij het hotel fietsen huren voor dit te gaan bezoeken. Tevens heeft het hotel 2 restaurants, een zwembad en 2 bars. De 28 authentiek ingerichte kamers beschikken elk over gratis wi ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat