• Thailand

Chiang Rai

Chiang Rai - Algemene Informatie

Chiang Rai ligt zo’n 800 km ten Noorden van Bangkok en zo’n 180 km ten Noorden van Chiang Mai. Chiang Rai ligt dicht tegen de bergen aan en het is ideaal om vanuit hier het Thaise bergleven te ontdekken.

Chiang Rai was tot het verbod in 1942 een belangrijke stad voor de opiumhandel, dit was dan ook één van de grootste bron van inkomsten voor de stad. Tegenwoordig is hier vrij weinig meer van te zien, alleen in het plaatste Terd Thai kunt u het hoofdkwartier van een opiumbaas bekijken die daar tot 1982 zetelde.

Het is aan te raden om één van de bergstammen in de omgeving te bezoeken. Na het verbod op de opiumhandel zijn deze stammen in andere gewassen gaan telen zoals tabak, dit kunt u ook bezichtigen. In de dorpjes kunt u ook een andere specialiteit bekijken namelijk borduren en zilver bewerking.

De omgeving van Chiang Rai is uitermate geschikt voor excursies. Trekkings, jeepsafari's en tochten op een olifant leiden u naar de mooiste plekjes in de jungle, zoals de Khun Kon waterval waar het water 70 meter omlaag stort of de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Birma, Thailand en Laos bij elkaar komen.

Binnen Chiang Rai is ook genoeg te zien. Zo zijn er nog oude tempels en bouwwerken te bezichtigen, maar ook de vele markten in de stad zijn een aanrader. Hier kunt u uren ronddwalen, kraampjes bekijken en dingen kopen! Afdingen is hier heel normaal, dus pas het toe!

Chiang Rai is vanuit Chiang Mai bereikbaar met de (mini)bus of met de boot over de Maenam Kok die door het hart van Chiang Rai stroomt. Ook kunt u er vanuit Bangkok direct naar toe vliegen, er zijn meerdere vluchten per dag.

Het Laluna Hotel and Resort is gunstig gelegen voor alles wat Chiang Rai te bieden heeft. Alle 79 kamers van dit 4-sterren hotel zijn van alle gemakken voorzien. Iedere kamer beschikt onder meer over: airconditioning, badjassen, eigen Filmnet, een bureau, een haardroger en internettoegang. Met niet- ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Prachtig gelegen 4-sterren hotel in authentieke Lanna stijl op loopafstand van de stad en aan de rivier. Elk van de 78 kamers is voorzien van alle comfort en gemakken die u mag verwachten. Iedere kamer heeft: airconditioning, badjassen, een haardroger, internettoegang (draadloos), een privékluis, ee ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat