• Thailand

Chiang Rai

Chiang Rai - Algemene Informatie

Chiang Rai ligt zo’n 800 km ten Noorden van Bangkok en zo’n 180 km ten Noorden van Chiang Mai. Chiang Rai ligt dicht tegen de bergen aan en het is ideaal om vanuit hier het Thaise bergleven te ontdekken.

Chiang Rai was tot het verbod in 1942 een belangrijke stad voor de opiumhandel, dit was dan ook één van de grootste bron van inkomsten voor de stad. Tegenwoordig is hier vrij weinig meer van te zien, alleen in het plaatste Terd Thai kunt u het hoofdkwartier van een opiumbaas bekijken die daar tot 1982 zetelde.

Het is aan te raden om één van de bergstammen in de omgeving te bezoeken. Na het verbod op de opiumhandel zijn deze stammen in andere gewassen gaan telen zoals tabak, dit kunt u ook bezichtigen. In de dorpjes kunt u ook een andere specialiteit bekijken namelijk borduren en zilver bewerking.

De omgeving van Chiang Rai is uitermate geschikt voor excursies. Trekkings, jeepsafari's en tochten op een olifant leiden u naar de mooiste plekjes in de jungle, zoals de Khun Kon waterval waar het water 70 meter omlaag stort of de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Birma, Thailand en Laos bij elkaar komen.

Binnen Chiang Rai is ook genoeg te zien. Zo zijn er nog oude tempels en bouwwerken te bezichtigen, maar ook de vele markten in de stad zijn een aanrader. Hier kunt u uren ronddwalen, kraampjes bekijken en dingen kopen! Afdingen is hier heel normaal, dus pas het toe!

Chiang Rai is vanuit Chiang Mai bereikbaar met de (mini)bus of met de boot over de Maenam Kok die door het hart van Chiang Rai stroomt. Ook kunt u er vanuit Bangkok direct naar toe vliegen, er zijn meerdere vluchten per dag.

Het Laluna Hotel and Resort is gunstig gelegen voor alles wat Chiang Rai te bieden heeft. Alle 79 kamers van dit 4-sterren hotel zijn van alle gemakken voorzien. Iedere kamer beschikt onder meer over: airconditioning, badjassen, eigen Filmnet, een bureau, een haardroger en internettoegang. Met niet- ... meer infomore infoinformations supplémentaires

Prachtig gelegen 4-sterren hotel in authentieke Lanna stijl op loopafstand van de stad en aan de rivier. Elk van de 78 kamers is voorzien van alle comfort en gemakken die u mag verwachten. Iedere kamer heeft: airconditioning, badjassen, een haardroger, internettoegang (draadloos), een privékluis, ee ... meer infomore infoinformations supplémentaires