• Bali mountainbike
  • Bali Lovina dolphins
  • Bali Bangli
  • Bali Sanur sunset
  • Bali sawa
  • Bali Batur
  • Bali dans
  • Bali surf
  • Bali sunset
  • Bali Processie

Rondreis 14 dagen Bali cultuur

Deze Bali rondreis neemt je mee naar de rijstvelden in het rustige oosten, de belangrijkste Hindoetempel Puri Besakih, het vulkanische meer bij de vulkaan Gunung Batur, het kunstenaarsdorp Ubud aan de rivier de Ayung en eindigt met een strandvakantie in het vissersdorp Sanur. U maakt een zeer relaxte mountainbike tour, waar u onderweg kennis maakt met het dagelijkse leven op Bali, bezoekt verschillende werkplaatsen waar zilveren sieraden en houtsnijwerken worden gemaakt en bent getuige van de Kecak apendans bij de Uluwatu tempel. Begin en eind van de reis is in het zonnige Sanur, de relatief rustige badplaats in het zuidoosten van Bali.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijzen 2024

€ 1.025 Richtprijs bij 2 personen in laagseizoen
€ 975 Richtprijs bij 4 personen of meer in laagseizoen
Exclusief intercontinentale vluchten

In- en exclusief:

Inclusief :
•Accommodaties op basis van logies en ontbijt.
•Excursies op dag 4 en 7, inclusief Engelstalige gids en inclusief entreegelden en donaties
•Diner bij lokale familie (excl. transfers) op dag 9
•Mountainbike excursie op dag 5
•Kecak apendans en visdiner op dag 12
•Transfers van/naar hotel-luchthaven op dag van aankomst en vertrek
•Vervoer per AC auto of busje bij transfers en tijdens de reisdagen
•Engelstalige gids tijdens de excursies

Exclusief :
•Intercontinentale vluchten
•Lunches en diners
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis-en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 vlucht Amsterdam-Jakarta-Denpasar (Garuda)

Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met de Boeing 777-300 ER. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 2 uur later en duurt ca 2,5 uur.

Dag 2 Aankomst op Bali en transfer naar hotel

Selamat datang di Bali, welkom op Bali, het eiland van de 1000 goden. Een waar paradijs in de grootste archipel van de wereld. Het Hindoeïstische eiland heeft een vriendelijke bevolking en is rijk aan natuurlijke schatten. Er worden dagelijks kleurrijke ceremonies gehouden. U vindt er levendige kustplaatsen maar ook nog weinig bezochte authentieke dorpjes met hun vele tempeltjes. Er is van alles te doen en te beleven op Bali: fietsen, wandelen, kookcursus of u laten verwennen in een van de vele spa’s. Bij aankomst op het vliegveld Ngurah Rai moet u, indien u een internationale vlucht heeft, eerst langs de immigratiedienst en douane. Buiten staat uw chauffeur u op te wachten. Hij brengt u naar uw hotel. Overnachting in Sanur. Sanur is een voormalig vissersdorp aan de zuidoostkust van Bali. Dit plaatsje is wat minder druk dan de plaatsen Kuta, Legian en Seminyak. Het toch wel levendige Sanur is een prettige bestemming. Het heeft mooie zandstranden en veel winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. De meeste beachfront hotels liggen aan een lang wandelpad langs de zee. Overnachtingen in Sanur.

Dag 3 Sanur - vrije dag

Er staat deze dag niets op het programma. U kunt lekker luieren aan het zwembad of het strand. Sanur heeft een gezellige straat met veel leuke winkeltjes en restaurants. In sommige restaurants worden tijdens het diner optredens verzorgd. Langs het strand vindt u de lekkerste visrestaurantjes.

Dag 4 Transfer en excursies onderweg naar Sidemen

Nadat u na het ontbijt bent uitgechecked staan uw chauffeur en gids klaar voor een dag met bijzondere uitstapjes onderweg naar uw nieuwe accommodatie. Het begint met een Barong dansvoorstelling. De dans is gebaseerd op de eeuwigdurende strijd tussen het Goede en het Kwade. De dans wordt uitgevoerd door de leeuw-draak Barong (het Goede) en Rangda de heks (het Kwade). Er worden mudra's (handgebaren) gebruikt. Begeleid door gamelanmuziek trekt Rangda (het Kwade) zich meestal terug. Op Bali heeft elke dans een sociale en religieuze achtergrond. Hiervan is de Barong dans, een drama, een klassiek voorbeeld. De maskers en de kostuums zitten vol met symboliek. Meer naar het oosten ligt de oude stad Klungkung, waar u het eeuwenoude paleis bezoekt. De Pura Goa Lawah is een heilige grot vol met vleermuizen aan de zuidoostkust van Bali vlak bij Klungkung. Omdat in deze tempel duizenden vleermuizen huizen, noemt men het ook wel "de Vleermuizentempel". In Tenganan maakt u kennis met het traditionele Bali. Hier wordt op traditionele wijze de dubbele ikat vervaardigd. Tenslotte neemt uw gids u mee naar de waterpaleizen van Tirtagangga, alvorens u naar het hotel wordt gebracht. Overnachting in Sidemen.

Dag 5 Dagexcursie Mountain Bike tour

Met deze mountain bike tocht gaat u vanaf Pengotan, op de zuidflank van de vulkaan Gunung Batur, over wegen waar u anders nooit zou komen. U komt langs rijstvelden, dorpjes, tempels en bamboebossen. Onder leiding van ervaren gidsen komt u na 26 kilometer bergafwaarts fietsen bij het dorpje Apuan uit. De tour is inclusief hotel transfers, lunch en goede fietsen. Kinderen vanaf 10 jaar oud. Vertrek vanaf hotel tussen 07:30 en 08.30 uur voor Kuta en Sanur omgeving en rond 09:00 voor Ubud en omgeving..

Dag 6 Sidemen - vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen. Het meest voor de hand liggend is te genieten van de rust in deze omgeving. Vanuit uw hotel zijn er verschillende routes te bewandelen, eventueel onder begeleiding van een gids van het hotel. Een andere optie is om een avontuurlijke raft in de omgeving te maken. Overnachting in Sidemen.

Dag 7 Transfer en excursies onderweg van Sidemen naar Ubud

Vandaag checkt u uit van uw hotel en maakt u culturele excursies onderweg naar uw hotel in Ubud. U begint de ochtend met een bezoek aan de moedertempel van Bali, Puri Besakih, een tempelcomplex in het dorp Besakih, op bijna 1000m hoogte op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung in oost Bali. Het is de belangrijkste en grootste tempel van de hindoe-religie op Bali. Het indrukwekkende complex bestaat uit 23 afzonderlijke maar verbonden tempels, verdeeld over verschillende terrassen met meerdere Meru’s en paviljoenen over een lengte van één km. De precieze oorsprong van de tempel is onduidelijk, maar het belang ervan als heilige plaats dateert vrijwel zeker uit de prehistorie. De stenen basis van Pura Penataran Agung en verschillende andere tempels lijken op megalithische trappiramides, die minstens 2000 jaar oud zijn. Het werd zeker gebruikt als een heilige Hindoe plaats van aanbidding vanaf 1284 toen de eerste Javaanse veroveraars zich op Bali vestigden (Bron: wikipedia). Bij Kintamani kunt u genieten van een schitterend panorama over het meer en de (actieve) vulkaan Gunung Batur. U vervolgt daarna de weg naar Ubud. Overnachting in Ubud.

Dag 8 Ubud - vrije dag

Ubud staat bekend als het kunstenaarscentrum van Bali. Het is het culturele hart van Bali en vooral beroemd vanwege zijn schilderkunst. Er worden in de talrijke tempels vele religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en feesten voor de goden gehouden. Voor de 2e wereldoorlog begon Walter Spies hier te schilderen, geïnspireerd door de Balinese kunst. Het Neka Art museum Ubud toont werk van onder andere Spies en de Nederlandse schilder Rudolf Bonnet. Verder vindt u in Ubud, naast talloze trendy winkeltjes en restaurants, het Monkey Forest, waar de brutale apen alles wat eetbaar is proberen te af te pakken. In de omgeving van Ubud kunnen ook prachtige wandel- en fietstochten gemaakt worden, de Campuhan Ridge is de meest bekende wandeling. Dé manier om te genieten van de schoonheid van de natuur en op de terugweg kennis te maken met het dagelijkse leven van de Balinezen.

Dag 9 Diner bij lokale familie

Ubud is een leuke plaats om te shoppen en de talloze ateliers te bekijken. Op de ochtendmarkt (tot 9 uur) kijkt u uw ogen uit bij de vele groenten- en fruitstalletjes en zit u midden in het dagelijkse leven van Ubud. U kunt ook een wandeling maken door de rijstvelden. De Campuhan Ridge walk is overal bekend en gaat gedeeltelijk over een heuvelrug met prachtige uitzichten. U kunt ook de Green Bike fietstocht reserveren, een twee uur durende tocht op elektrische fietsen in de buurt van Ubud. Of een rafting op de Ayung rivier. Natuurlijk kunt u ook lekker genieten van een Balinese massage in uw hotel of één van de talloze spa's in de stad... Aan het eind van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar de tempel Pura Desa Lan Pura Puseh in het dorpje Petulu, ten noorden van Ubud. Hier staat uw gastheer of -vrouw u op te wachten en gaat u samen naar het woonhuis van de familie. Na de kennismaking nuttigt u samen met de familie de maaltijd en is er natuurlijk alle gelegenheid om met elkaar te communiceren. Voor u en eventueel uw kinderen én voor uw gastfamilie een superleuke en interessante ontmoeting! Na afloop zorgt u zelf voor vervoer terug naar uw hotel. Tip: Geef geen fooi, maar breng oleh-oleh (kadootjes) mee! Dat kan iets typisch Nederlands zijn als een kalender met Hollandsche taferelen of iets lekkers als stroopwafels. Het mag ook zeker een lokale lekkernij zijn.

Auto met chauffeur van Ubud naar zuid Bali

Vertrek na het ontbijt vanuit uw hotel. U heeft de gehele dag de beschikking over een auto met chauffeur. De chauffeur is van Bali, maar let op: hij is geen gids. Tegen een meerprijs kunt u ook een Nederlands of Engels sprekende gids reserveren. Entreegelden voor de te bezoeken bezienswaardigheden zijn exclusief. Onderweg brengt u een bezoek aan de plaatsjes Celuk & Mas. In Celuk vindt u talrijke werkplaatsen waar de sieraden worden vervaardigd uit zilver. Het dorpje Mas staat bekend om het voortreffelijke houtsnijwerk. Hier kunt u in de werkplaatsen zien hoe door de Balinezen prachtige beelden en andere kunstwerken worden gesneden. U kunt vandaag ook nog de uit de 11e eeuw daterende olifantengrot Goah Gaja bezoeken. U vindt er onder andere een beeld van Ganesha met vier armen (de Hindoegod met de olifantenkop). Goa Gaja is een fraai bewerkte grot met een mengelmoes van hindoeïstische en boeddhistische elementen. Uw chauffeur brengt u aan het eind van de middag naar uw hotel. Overnachting in Sanur.

Dag 11 Sanur - vrije dag

Ook deze dag staat er niets op het programma. U kunt lekker relaxen bij het hotel of gebruik maken van één van onze Bali excursies.

Dag 12 Excursie Uluwatu tempel, Kecak dans en visdiner in Jimbaran

De Uluwatu tempel ligt op de hoge rotsen aan de west kust van het schiereiland Nusa Dua. Hier wordt de apendans 'Kecak' uitgevoerd door mannen met ontbloot bovenlijf en een zwart-wit geruite doek om hun middel. Zittend in een kring is "Tjak-tjak" het geluid dat deze trance-dans zo kenmerkend maakt. Het strand van Jimbaran is de laatste jaren erg populair geworden vanwege z'n visrestaurants. Na afloop van de Kecak-dans kunt u op het strand genieten van een heerlijk diner in een romantische sfeer. Vertrek vanaf hotel om 16.00 uur.

Dag 13 Pulang kampung, vertrek naar huis

Ruim op tijd, ongeveer 3 uur voor uw vlucht vertrekt, haalt uw chauffeur u op voor uw transfer naar het vliegveld voor uw avondvlucht Denpasar-Jakarta en de aansluitende nachtvlucht naar Amsterdam.

vlucht Denpasar-Amsterdam via Jakarta (Garuda)

vlucht met Garuda Indonesia met overstap in Jakarta. Vertrek Denpasar begin van de avond, aankomst Amsterdam in de vroege ochtend.

Dag 14 Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...

Besakih Beach resort - Sanur

Het Besakih Beach Resort is een goed middenklasse Beachfront resort in het centrum van het rustige Sanur. Het resort biedt een mix van Balinese architectuur en heeft een heerlijk zwembad en een kinderbad. De kamers zijn voorzien van AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, koffie-en thee faciliteiten, minibar en hebben alle een eigen balkon of terrasje. Aantal kamers: 80 De Superior bungalow zijn onze favoriet en liggen in een tuin, dichtbij zwembad, strand en restaurant. De Standard bungalows zijn verdeeld over 2-verdiepingen bungalows in een tuin bij de ingang van het hotel. De Standard (ROH) kamers in een gebouw bevinden zich ook dichtbij het zwembad, restaurant en het strand. Sommige kamers uit de laatste categorie hebben weinig uitzicht. Faciliteiten: restaurant (Indonesische en Westerse keuken), bar, zwembad, vergaderruimte, massages, room service, laundry service, kluisjes en wifi. meer info more info Informations supplémentaires

Griya Santrian - Sanur

Schitterend en rustig hotel in hartje Sanur. Direct aan het strand, op loopafstand van winkels, restaurants en markt. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, koffie-en theefaciliteiten, minibar, kluisje en balkon of terras. Aantal kamers: 117 Faciliteiten: 3 restaurants(Indonesische, Balinese, Italiaanse, Japanse, Westerse en Aziatische keuken) en bar, 3 zwembaden, fitness, tennis, spa, sauna, yoga, bloemoffer-en kookworkshops, fiets-excursies, iedere maandag en vrijdag visbarbeque aan het strand en elke donderdag vleesbarbeque met Jazz muziek, kunstgallerie, 24-uurs room service, laundry service, Kids club, surfles, WiFi. meer info more info Informations supplémentaires

Respati Bali - Sanur

Het Respati hotel is een kleinschalig hotel, gelegen in het centrum van Sanur en direct aan het witte strand. Het hotel bestaat uit een 16-tal bungalows en een nieuw hoofdgebouw. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, minibar, kluisje en balkon of terras. Aantal kamers: 35 Faciliteiten: Seaside restaurant & bar, zwembad, massages, fiets-, boot– en kanoverhuur, arts, room service, laundry service en wifi in gemeenschappelijke ruimtes. meer info more info Informations supplémentaires

Villa Karma Loka (Voorheen Lihat Sawah) - Sidemen

Het eenvoudige Villa Karma Loka (Voorheen Lihat Sawah) ligt schitterend gelegen op de flanken van Bali's heilige berg Gunung Agung. Lihat Sawah betekent Uitzicht op de sawa's, de uitgestrekte rijstvelden. Het hotel telt 22 kamers, verdeeld over begane grond en eerste etage. Extra bed bij het hotel betreft uitsluitend een matras. Het hotel heeft een eenvoudig restaurant en een zwembad. Er zijn prachtige wandelingen te maken en het hotel organiseert regelmatig leuke excursies naar de school in de dessa. meer info more info Informations supplémentaires

Ananda cottages - Ubud

Ananda Cottages ligt in de serene rust temidden van de rijstvelden in het noorden van Ubud, op 25 minuten loopafstand van het centrum van Ubud. Het hotel biedt veel ontspannende activiteiten, zoals yoga, meditatie, Balinese muziek en dans, houtsnijwerk en kooklessen. Alle kamers beschikken over eigen terras of balkon, AC, badkamer en minibar. Geen TV. Aantal kamers: 58 Faciliteiten: Restaurant (Indonesische en Europese keuken), 3 zwembaden met uitzicht op tuin en rijstvelden, dagelijks Yoga programma en naast het bovenvermeldde, zélfs een Balinese offers-workshop, Spa & massages, badmintonterrein, babysitting service op aanvraag, room-en laundry service. meer info more info Informations supplémentaires

Besakih Beach resort - Sanur

Het Besakih Beach Resort is een goed middenklasse Beachfront resort in het centrum van het rustige Sanur. Het resort biedt een mix van Balinese architectuur en heeft een heerlijk zwembad en een kinderbad. De kamers zijn voorzien van AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, koffie-en thee faciliteiten, minibar en hebben alle een eigen balkon of terrasje. Aantal kamers: 80 De Superior bungalow zijn onze favoriet en liggen in een tuin, dichtbij zwembad, strand en restaurant. De Standard bungalows zijn verdeeld over 2-verdiepingen bungalows in een tuin bij de ingang van het hotel. De Standard (ROH) kamers in een gebouw bevinden zich ook dichtbij het zwembad, restaurant en het strand. Sommige kamers uit de laatste categorie hebben weinig uitzicht. Faciliteiten: restaurant (Indonesische en Westerse keuken), bar, zwembad, vergaderruimte, massages, room service, laundry service, kluisjes en wifi. meer info more info Informations supplémentaires

Griya Santrian - Sanur

Schitterend en rustig hotel in hartje Sanur. Direct aan het strand, op loopafstand van winkels, restaurants en markt. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, koffie-en theefaciliteiten, minibar, kluisje en balkon of terras. Aantal kamers: 117 Faciliteiten: 3 restaurants(Indonesische, Balinese, Italiaanse, Japanse, Westerse en Aziatische keuken) en bar, 3 zwembaden, fitness, tennis, spa, sauna, yoga, bloemoffer-en kookworkshops, fiets-excursies, iedere maandag en vrijdag visbarbeque aan het strand en elke donderdag vleesbarbeque met Jazz muziek, kunstgallerie, 24-uurs room service, laundry service, Kids club, surfles, WiFi. meer info more info Informations supplémentaires

Respati Bali - Sanur

Het Respati hotel is een kleinschalig hotel, gelegen in het centrum van Sanur en direct aan het witte strand. Het hotel bestaat uit een 16-tal bungalows en een nieuw hoofdgebouw. Alle kamers beschikken over AC, telefoon, tv, badkamer, haardroger, minibar, kluisje en balkon of terras. Aantal kamers: 35 Faciliteiten: Seaside restaurant & bar, zwembad, massages, fiets-, boot– en kanoverhuur, arts, room service, laundry service en wifi in gemeenschappelijke ruimtes. meer info more info Informations supplémentaires

Denpasar

Denpasar

Denpasar is de drukke hoofdstad van Bali.
Naast een aantal musea en de markt zijn er niet veel toeristische attracties in de hoofdstad, hoewel je er wel lekker goedkoop kunt shoppen.

Sanur

Sanur

Sanur is een relatief rustig, oud vissersdorp met veel hotels, restaurants en winkeltjes aan de zuidoost kust van Bali..Het is veel minder druk dan de plaatsen aan de zuidwest kust als Kuta, Legian en Seminyak. De zee is kalm en ondiep, bij eb is er slechts kniediep water tot aan het 100 meter verderop liggende rif. Langs het strand liggen talloze 'jukungs', traditionele houten vissersbootjes. De boulevard is een ruim 5 kilometer lang wandelpad langs het strand dat loopt van het Pantai Mertasari strand in het zuiden tot aan Pantai Matahari Terbit in het noorden. Langs de boulevard staan talloze warungs, restaurants, winkeltjes en tukang pijits, masseuses, die voor een euro of vijf een klein uur je lichaam masseren.

Favoriete restaurant

Uit eigen ervaring: Mades Restaurant, in het centrum van Sanur. Heerlijke Balinese en Indonesische gerechten!

Mades Restaurant - Sanur

Sidemen

Sidemen

Het dorpje Sidemen ligt op de flanken van de heilige berg Gunung Agung. Het is een prachtig en stil gebied, van waaruit je mooie wandelingen kunt maken. Alle hotels liggen in de rijstvelden en hebben magnifieke uitzichten.
In de buurt van Sidemen kun je uitstapjes maken naar de Balinese moedertempel Puri Besakih, één van de koffieplantages in de omgeving of ga je raften op de Ayung of Telagawaja rivier.

Kintamani

Kintamani

Kintamani is het bergdorpje op de zuidwest flank van de vulkaan Gunung Batur. De vele restaurantjes bieden mooi uitzicht op de vulkaan en het Danau Batur meer

De Gunung Batur is redelijk goed te beklimmen. Om 04.00 uur start de klim naar de top van de vulkaan. Onder leiding van een gids is het twee uur naar de top en weer twee uur terug. Bij zonsopgang heeft u prachtig uitzicht over het vulkanische landschap en Gunung Agung. Veel klimmers bezoeken vervolgens de hot springs van Toya Devasya.

De Batur trekking kan vanuit Kintamani, maar ook vanuit bijvoorbeeld Ubud worden begonnen.

Ubud

Ubud

Het kunstenaarsdorp, zo wordt Ubud in centraal Bali genoemd. In en rond het drukke centrum zijn talloze naai- en kunstateliers en verschillende musea en theaters. Er worden dagelijks dansen uitgevoerd, onder andere in het paleis. Een bezoek aan de art-market, tegeover het paleis, is ook beslist de moeite waard.

Je kunt kiezen voor een hotel of resort in het drukke centrum, ergens rustig te midden van de rijstvelden of aan de rivier.

Bezienswaardigheden

Te veel om op te noemen...
Het paleis van Ubud en de Puri Saren Agung tempel: Hier kun je je vergapen aan de traditionele Balinese architectuur. Dagelijks ook het toneel van Balinese dansen
Het apenbos Monkey Forest: Voor velen een must see, voor mij persoonlijk een kwelling om aapjes te kijken die meer dan hondsbrutaal zijn geworden.
Agung Rai Museum of Art herbergt kunstwerken van onder andere Walter Spies, Rudolf Bonnet en vele andere kunstenaars. Het museum stelt zich tot doel om de Balinese kunst levend te houden.
Museum Puri Lukisan is gespecialiseerd in moderne Balinese schilderijen, beelden en houtsnijwerk
Het Blanco Renaissance Museum is vooral gericht op werken van de Spaanse schilder Don Antonio Blanco
De Campuhan Ridge Walk is een must do: Ga vooral in de vroege ochtend op stap voor deze 2 uur durende wandeling over de bergkam naar het dorpje Bangkian Sidem
En er is nog veel meer te zien in de omgeving van Ubud!

Favoriete restaurant

Dé specialiteit van Ubud is crispy gebakken eend, Bebek Bengil. Er zijn verschillende restaurants waar de "Dirty Duck" op het menu staat. Onze favoriet is restaurant Bebek Bengil aan de Jalan Hanoman in het centrum.

Een andere aanrader in het centrum is Cafe Lotus, met een zeer uitgebreide kaart en een prachtige vijver aan de Jalan Raya Ubud, vlakbij het Paleis.

Veel trendy en gezellige restaurantjes vind je ook in de wat rustigere wijk Pertiwi.