• Diving

Duikreis Thalassa - Bali

Deze duikreis gaat naar Bali, het eiland der Goden.
U verblijft 2 weken in het Tauchterminal Tulamben Resort & Spa, vanwaar u 22 duiken maakt en onbeperkt vanaf het strand kunt duiken bij onder andere het US Liberty wrak. Op de 2 vrije dagen kunnen leuke uitstapjes worden georganiseerd naar bijvoorbeeld Ubud, de rijstvelden bij Sidemen of de Boeddhistische tempel Puri Besakih.

De reis telt 17 dagen en is inclusief 22 duiken.
Richtprijs is € 2.900, gebaseerd op 2024-tarieven, verblijf in de voordeligste kamertypes op basis van 2 personen per kamer.
Vertrek november 2025.

In- en exclusief:

Tarieven zijn indicatief, gebaseerd op 2024-tarieven, verblijf in de voordeligste kamertypes en op basis van 2 personen per kamer

Inclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten met Garuda Indonesia
•overnachtingen incl. ontbijt
•vervoer per AC-minibus of auto, incl. brandstof
•Genoemde excursies en entreegelden

Exclusief
•Lunches en diner
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis-en annuleringsverzekeringen (verplicht voor duikers)
•Boekingskosten € 27,50 per boeking
•Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon

Dag 1 vlucht Amsterdam-Jakarta-Denpasar (Garuda)

Garuda Indonesia vliegt non-stop van Amsterdam naar Jakarta met de Boeing 777-300 ER. De directe verbinding brengt u in slechts 13,5 uur van Amsterdam naar Jakarta. Vertrek Amsterdam rond het middaguur, aankomst Jakarta vroeg in de ochtend. Uw aansluitende vlucht vertrekt ongeveer 2 uur later en duurt ca 2,5 uur.

Dag 2 Aankomst op Bali en transfer naar Tulamben

Selamat datang di Bali, welkom op Bali, het eiland van de 1000 goden... Een waar paradijs in de grootste archipel van de wereld. Het Hindoeïstische eiland heeft een vriendelijke bevolking en is rijk aan natuurlijke schatten. Er worden dagelijks kleurrijke ceremonieën gehouden. We vinden er levendige kustplaatsen maar ook nog weinig bezochte authentieke dorpjes met hun vele tempeltjes. Bij aankomst op het vliegveld Ngurah Rai staat uw chauffeur u op te wachten. Hij brengt u naar uw hotel in Tulamben. 6 overnachtingen in Tulamben.

Dag 3 t/m 14 Duiken bij Tulamben

Deze dagen kunt u duiken bij Tulamben. Voor zowel beginnende als ervaren duikers zijn Tulamben en buurgemeente Amed fantastische duiklocaties. Direct voor het strand bevinden zich zo'n 20 duikspots, waaronder de Drop Off, Coral Garden en het US Liberty wrak. Tegen een meerprijs kunt u verderop duiken, voor de kust van Candidasa en Padangbaai of bij het Manta Point bij Nusa Penida.

Dag 3 t/m 14 Duiken bij Tulamben

Deze dagen kunt u duiken bij Tulamben. Voor zowel beginnende als ervaren duikers zijn Tulamben en buurgemeente Amed fantastische duiklocaties. Direct voor het strand bevinden zich zo'n 20 duikspots, waaronder de Drop Off, Coral Garden en het US Liberty wrak. Tegen een meerprijs kunt u verderop duiken, voor de kust van Candidasa en Padangbaai of bij het Manta Point bij Nusa Penida.

Dag 15 Tulamben - vrije dag

Er staat deze dag niets op het programma. U kunt lekker luieren aan het zwembad of het strand. In het dorpje en aan de doorgaande kustweg bevinden zich leuke winkeltjes en restaurants. Of maak een excursie naar Besakih, de moedertempel van Bali.

Dag 15 Tulamben - vrije dag

Er staat deze dag niets op het programma. U kunt lekker luieren aan het zwembad of het strand. In het dorpje en aan de doorgaande kustweg bevinden zich leuke winkeltjes en restaurants. Of maak een excursie naar Besakih, de moedertempel van Bali.

Dag 16 Pulang kampung, vertrek naar huis

Ruim op tijd, ongeveer zes uur voor vertrek, staat uw chauffeur gereed voor uw transfer naar het vliegveld.

vlucht Denpasar-Amsterdam via Jakarta (Garuda)

vlucht met Garuda Indonesia met overstap in Jakarta. Vertrek Denpasar begin van de avond, aankomst Amsterdam in de vroege ochtend.

Dag 17 Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol. Het einde van een mooie reis...

Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa

Tauchterminal Resort & Spa heeft de mooiste stek in Tulamben, direct aan het strand en pal voor het US Liberty wrak en de spots Drop Off en Coral Garden. Behalve een topklasse duikcentrum heeft het resort 2 zwembaden, het Bamboo restaurant en een Spa. Alle kamers beschikken over airco, TV, eigen badkamer en een balkon of terras met uitzicht op zee. meer info more info Informations supplémentaires

Denpasar

Denpasar

Denpasar is de drukke hoofdstad van Bali.
Naast een aantal musea en de markt zijn er niet veel toeristische attracties in de hoofdstad, hoewel je er wel lekker goedkoop kunt shoppen.

Tulamben

Tulamben

Amed en Tulamben zijn kleine vissersdorpjes in het uiterste oosten van Bali. Beide dorpjes bieden met name onderdak aan duikers. Van hieruit worden veel duikactiviteiten ondernomen. Rondom Amed en Tulamben zijn veel duikstekken. Er is een lagune die gebruikt wordt voor duiktrainingen en een koraalrif ligt op korte afstand uit de kust.
Het zwarte, vulkanische strand nodigt niet direct uit tot zonnebaden. Cemuluk, een beschermde baai, is een prima plek om te leren snorkelen.
Voor de kust van Tulamben ligt het wrak USS Liberty.Vanaf het strand duik je zo naar het wrak. Er kan wel wat stroming staan, maar het is zeker een prachtige duik.
Het leven rond Amed en Tulamben is langzaam en vriendelijk. Ga zitten in een 'warung', een kleine winkel, en geniet van uw lokale kopje koffie...

Tulamben en Amed duikspots

Tulamben en Amed duikspots

Vanuit zowel Tulamben als Amed kun je mooie strand- en bootduiken ondernemen. Wereldberoemd onder duikers is natuurlijk het USS Liberty scheepswrak voor de kust van Tulamben.

USS Liberty scheepswrak

Diepte: 5-30m

De beroemde Liberty is een scheepswrak voor elk duikerniveau, van open water tot gevorderde duiker die honderden duiken heeft gelogd. Snappers, Groupers, Barracuda's en incidentele bezoeken van zwartpuntrifhaaien zijn enkele van de grotere dingen bij het wrak. Als je geïnteresseerd bent in macro, heeft het wrak Ghost Pipefish, Nudibranchs, Leaf fish en vele andere kleine beestjes. Met een geweldige koraalkleur en normaal gesproken goed zicht en licht zorgt de Liberty voor een uitstekende fotografieduik. Normaal duiken we 's morgens vroeg in de Liberty voordat de drukte uit Sanur en Kuta arriveert.

Coral Garden

Diepte: 5-20m

De Coral Garden in Tulamben is een site die barst van het leven en die geweldig is voor fotografie. Schorpioenvissen, Ribbon Eels, kolonies anemonen met hun inwonende clownvissen samen met gigantische Bumphead Parrotfish en passerende Blacktip Reef Sharks zijn enkele van de dingen die je hier kunt zien. Hier is ook een kunstmatig rif gecreëerd dat bestaat uit een mix van verschillende Balinese beelden die allemaal veel leven naar het rif trekken en zorgen voor een geweldig fotomoment.


Tulamben Drop-off

Diepte: 10-30+m

De drop-off kan een behoorlijk opwindende duik zijn met zwartpuntrifhaaien, tandbaarzen, pijlstaartroggen en ander zeeleven. Het zorgt voor een geweldige muurduik en een beetje drift, afhankelijk van de stroming. Er is ook een kans om Manta's te zien, maar dit zijn slechts bezoekers die af en toe langskomen.

Batu Niti

Diepte: 10-30+m

Een steile lavamuur bedekt met koralen leidt naar een zwarte zandhelling op deze plek tussen Tulamben en Amed. Zwart koraal en Barrel Sponzen zijn er in overvloed, met hengelaarsvissen, naaktslakken en andere beestjes die zich verschuilen tussen het rif. Houd echter een oogje in het zeil, want grote pelagische soorten passeren af ​​en toe het punt.

Seraya

Diepte: 5-25m

Absoluut dé duikstek op Bali voor de macro-fotografen. Deze zwarte zandhelling heeft verspreide stukken rif en spons die het macroleven verbergen. Naaktslakken, meerdere soorten spookfluitvissen, dwerginktvissen, hengelaarsvissen, boxerkrabben, zeepaardjes... de lijst gaat maar door. Zwart zand duiken op zijn best.

Amed Wall

Diepte: 10-30+m

Ook een bootduik. Amed Wall kan een goede drift zijn als de stroming toeneemt. Hier is een vlak aflopend rif dat verandert in een mini drop-off waar je de kans hebt om Black Tip Reef Sharks, Big Groupers en af ​​en toe Manta rays of Tuna te zien.

Pyramids

Diepte: 5-20m

Pyramids dankt zijn naam aan de kunstmatig gecreëerde riffen die de lokale duikgemeenschap heeft gebouwd in de vorm van piramides. De structuren trekken allerlei soorten leven aan, zoals Snappers, Puffers, Ghost Pipefish, Nudibranchs enzovoort. Naast het kunstmatige rif is het ook het natuurlijke rif waar je pijlstaartroggen, Garden Eels, Harlequin Sweet lips, Ribbon Eels en nog veel meer kunt spotten. Deze site is geweldig voor een driftduik en als de stroming niet te sterk is, zorgt het ook voor geweldige fotografie. De duik is vanaf een Jukung (lokale vissersboot),

Amed Bay (Two Fish divers housereaf)

Diepte: 5-25m

Zeer goede muckdive met zwart zand en af en toe rotsen die een fantastisch macroleven bieden. We zijn nog steeds aan het verkennen en hebben al veel zeepaardjes, hengelaarsvissen, spookfluitvissen, bidsprinkhanengarnalen, naaktslakken, zeenaalden, een verscheidenheid aan garnalen en andere schaaldieren, zadelrug-anemonenvissen, langhoornige koevissen en nog veel meer gevonden. Veel van dit leven is goed gecamoufleerd, maar onze ervaren gidsen weten het te vinden - goed nieuws is dat niets te snel gaat, dus het is geweldig voor fotografie.

Gili Selang

Diepte : 5-30+m

Een korte boottocht ten zuiden van Amed ligt het kleine eiland Gili Selang. Duiken in dit gebied kan lastig zijn vanwege de stroming en is voorbehouden aan de ervaren duikers. Er kan alleen worden gedoken bij
het juiste tij. Gili Selang is de beste plek in het gebied om grote pelagische soorten te zien - grote barracuda-scholen, rifhaaien en tonijn komen vaak voor, met af en toe dolfijnen, mola-mola en als je geluk hebt zelfs hamerhaaien.