• Bira
  • Lake Tempe
  • Sulawesi
  • Toraja
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Sulawesi
  • Makassar

Bouwsteen 8 dagen Selayar Dive resort

Op een duikreis in Sulawesi mag Selayar niet ontbreken! Van oktober tot mei maakt u hier de mooiste duiken.

Het resort kent geventileerde bungalows en enkele AC villa's. Zowel de bungalows als de villa's liggen direct aan het strand en hebben uitzicht over zee.

In de 8 daagse reis zijn transfers van en naar Makassar inbegrepen. Uw start- en eindpunt is dan ook Makassar. Het resort haalt u op vrijdag op en brengt u een week later weer terug.

Maak in deze week zeker een eenvoudige jungletrekking (het 'binnenland' van Selayar is ongekend groen). Rond zonsopkomst en -ondergang kunt u het Tarsius spookbeestje spotten.

Onze bouwstenen dienen als voorbeeldreizen. Afhankelijk van uw reiswensen kunnen we wijzigingen in het programma aanbrengen.

Richtprijzen

Richtprijs € 1.690 per persoon in Beach bungalow, inclusief 6 dagen ongelimiteerd duiken.

In- en exclusief

Inclusief:
•Transfers Makassar-Selayar en vice versa
•7 overnachtingen incl. ontbijt, lunch en diner
•6 dagen ongelimiteerd duiken (2 bootduiken en ongelimiteerd duiken bij huisrif)
•Marine Park entrance fee

Exclusief:
•Intercontinentale en binnenlandse vluchten
•Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
•Reis- en annuleringsverzekeringen
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
•Bijdrage SGR € 5 per persoon
•CO2 compensatie € 22 per persoon
•Duikuitrusting

Dag 1 Transfer naar Bira en boottocht naar Selayar

Na het ontbijt wordt u rond 08:00 bij uw hotel opgehaald en in ongeveer 5 uur naar het vissersplaatsje Bira gebracht, Hier ligt de speedboot van het resort te wachten op alle duikers die op vrijdag de boottransfer maken naar het resort op Selayar. De tocht duurt ongeveer twee en een half uur. De boot vertrekt op zijn laatst om 14:30 vanuit Bira, zodat ze ruim op tijd, voor zonsondergang, af kan meren bij het resort. Hier wordt u gastvrij ontvangen en ingechekt voor de komende week, 7 overnachtingen in Sebayar dive resort.

Dag 2 t/m 7 Duiken bij Selayar

Het Selayar duikpakket bestaat uit 2 bootduiken en ongelimiteerd duiken bij het schitterende huisrif. De bootduiken gaan naar prachtige duikstekken als Sharkpoint, met zwart koraal, gekleurde sponzen, scholen snappers, jacks en bannerfish en natuurlijk haaien: white tps en grey reef sharks. De Caves & Overhangs kent drops tot 45 meter en natuuurlijk heeft deze duikspots grotten en prachtige overhangen. Het is een prima plek voor macro fotografie. Het huisrif is één van de mooiste duikspots van Selayar. Vanaf de 140 meter lange jetty duik je gemakkelijk naar de drop-off met spectaculair koraal, sea snakes, nudibranches, pygmy sea horses en groene schildpadden. Tijdens een avond- of nachtduik wordt u nog verrast met enorme kreeften en slapende schildpadden.

Selayar dive resortDag 8 Terug naar Makassar

Na het ontbijt wordt u rond 08:30 teruggevaren naar de haven van Bira. Daar staat uw chauffeur u op te wachten om u terug te brengen naar Makassar. Einde van een mooie week Selayar.

Selayar dive resort

Het Selayar dive resort ligt aan de zuidoostkust van het eiland Selayar, in zuid Sulawesi. Het resort telt zeven bungalows met ventilator en twee AC villa's. Alle kamers liggen direct aan het strand en beschikken over een badkamer met warm stromend water, minibar, muskietennet, strandstoelen, terrasje en uitzicht op zee. Het resort heeft een restaurant en bar en natuurlijk een eigen duikcentrum. Selayar dive resort heeft een vaste transfer op vrijdag van en naar Bira. Door weersomstandigheden is het resort gesloten van mei tot en met september meer info more info Informations supplémentaires

Selayar

Selayar

Selayar is het meest zuidelijke eiland van Sulawesi en is pakweg 80 x 10 kilometer groot. De hoofdstad, Benteng, heeft een aantal redelijk goed geprepareerde gebouwen uit de Nederlandse tijd. Het museum Gong Nekara herbergt de grootste gong van de wereld. Het binnenland wordt gedomineerd door secundair regenwoud, waar vele vreemde vogels rondzwermen en het Tarsius-aapje zich met zonsopkomst en -ondergang laat zien.

De overvloed aan witte zandstranden met wuivende palmen maken het een groot familiepak bounty-eiland, met voor de kust prachtige en veelal ongeschonden koraalriffen.

Duiken is hier fantastisch tussen oktober en april. Ons favoriete duikresort is het Selayar dive resort.

Bira

Bira, Sulawesi

Bira is een typisch Buginees kustdropje. Het heeft prachtige spierwitte stranden. Het 'centrum' telt een aantal leuke warungs (winkeltjes) en gezellige restaurantjes.
Bira kent 2 stranden, waarvan Bira beach in het centrum wordt overspoeld door verkopers en verhuurders van lawaaierige watersportactiviteiten. Zeker in het weekend heeft dat een enorme aantrekkingskracht op lokale toeristen. Op 1,5 km afstand ligt het veel rustiger Bara beach.

Het naastgelegen dorpje Tanah Biru staat bekend om de scheepsbouwers die de kunst van het bouwen van de Bugineze schoeners beheersen.

Makassar

Makassar

Makassar, het voormalige Ujung Pandang is de hoofdstad van Sulawesi. De snelgroeiende levendige havenstad is één van de grootste steden van Indonesië.

Er staan nog veel gebouwen uit de koloniale periode, zoals Sociëteit de Harmonie, de Kathedraal en het oude Gerechtshof. Naast de oude koloniale wijken zijn er veel nieuwe gedeeltes met moderne malls, die goed kunnen concurreren met die van Jakarta.

Door zijn strategische ligging, in het midden van Indonesië, heeft Makassar een drukke haven. De stad is van oudsher de poort naar Oost Indonesië. Veel boten en vluchten naar Papua en de Molukken gaan via Makassar. De stad is een bezoek zeker waard en is vaak een goed begin van een Sulawesi reis.

Wat te zien...

Fort Rotterdam is een must-see. De oude vesting werd door Admiraal Cornelis Speelman omstreeks 1665 ingenomen. Het fort herbergt een kerkje en 2 musea. Naast het Fort is de Chinese wijk met veel mooie tempels en allerlei Chinese winkeltjes waar u terecht kunt voor alternatieve geneesmiddelen.

De bedrijvige haven Paotere is de thuishaven van de beroemde Bugineze Phinisi schepen die nog met de hand worden geladen. De vissershaven en vismarkt zijn vooral in de ochtenduren een beleving om mee te maken. De verse vis wordt dan aan wal gebracht en op de chaotische markt verhandeld. Sta niet raar te kijken als de kooplui u ook vis aanbieden!

In de namiddag wordt op de beroemde Pantai Losari boulevard een lint van eettafels opgezet. Rond zonsondergang flaneren en eten veel inwoners van Makassar hier graag.

In de buurt van Makassar liggen de Rammang-Rammang karstrotsen in het Bantimurung National Park. Daar bevinden zich ook grotten met prehistorische tekeningen. In de weekenden wordt de Bantimurung waterval druk bezocht door lokale dagjesmensen.

Favoriete restaurant

Meer dan 20, maar hier dan de échte aanraders:

Restaurant Nelayan aan de Jalan Ali Malakka Het visrestaurant Rumah Makan Nelayan serveert vers gebakken zeevis. De vis kunt u buiten in koelkisten uitzoeken. Deze wordt dan in olie gebakken (goreng) of op de BBQ voor u klaargemaakt (bakar). De vis wordt naar wens geserveerd met ketjap of voor de sambal liefhebber met veel sambal Rica Rica. Niet te versmaden is ook de cumi cumi tepung, in bloem gebakken inktvis. Deze wordt geserveerd met een niet al te pittig sausje. Neem als groenten tumis kangkun (lijkt op spinazie): in de wok klaargemaakt met tomaat, ui en knoflook. Of taugé uit de wok. Het geheel wordt geserveerd met diverse pittige en zoetzure sausje en klein gesneden tomaat met lombokjes.

Voor de lunch: Lumpia Sulawesi, een met de hand gedraaide loempia, vers in de wadjan gebakken. Op de Jalan Lasinrang, oftewel Lumpia Street . De loempia's worden geserveerd met sambal en met een niet al te pittige zoetzure saus.

Een andere specialiteit van Makassar is krab. Onze aanrader: restaurant Surya aan de Jalan Nusakambangan no 16